ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.06.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 25.08.12
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
MAY-2016
DURATA: 3 nopți
prieteni
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 27 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 6 MIN

La Bradul înalt și frumos

TIPĂREȘTE

Am ajuns prima oară la Bradul Înalt, la întâmplare, acum un an. Anul acesta m-am dus cu bună știință. Deja declarația asta spune multe, nu?

Dar să detaliez. În fiecare primăvară, pe la începutul lui mai, se organizează un festival de tango la Avrig, chiar la palatul Bruckental. Cu acest prilej, toată suflarea de dansatori din întreaga țară năvălește în zonă ca să ia parte cu mic cu mare la evenimentele care se țin lanț cam trei zile. Și când zic din întreaga țară, vorbesc serios pentru că e așa bine poziționat Avrigul încât e cam în mijlocul țării. Astfel, se poate ajunge din toate colțurile patriei la fel de bine. Mai problematic e cu cazarea. Că și bietul Avrig, câte pensiuni să aibă. La palat, nici nu poate fi vorba, se ocupă tot de către organizatori și alte fețe înalte. Apoi, după posibilități și inspirație, fiecare se cazează prin împrejurimi. Așa se face că am nimerit eu la Porumbacu de Sus. Și rău nu mi-a părut, chiar dacă am făcut naveta cei 10-15km până la Avrig.

Cum spuneam, anul acesta, imediat după Paști, am revenit cu plăcere la pensiunea Bradul Înalt și am mai adus și alți prieteni după mine. De ce? Păi, în primul rând pentru liniștea și frumusețea locului. Din curte se văd crestele Făgărașilor printre ramuri de meri și muguri de brad. De dimineață până seara cântă păsărelele și nici un zgomot neplăcut nu te deranjează. Apoi, vine răsfățul aplicat de gazde. Cum să vă spun, e ca și cum ai făcut un salt în timp și te găsești copil fără griji, în vacanță la bunici. Într-o paranteză fie spus, am impresia că pensiunea găzduiește vara și mici tabere de elevi, așa că s-ar putea să fie ceva din spiritul lor pe acolo altoit cu miros de vacanță.

Dar să vă descriu efectiv locul. De ajuns, se ajunge ușor, căci de cum intri în sat din șoseaua națională, ai semne care te conduc fără greș. La poarta mare, dinspre uliță e scris clar Pensiunea Bradul Înalt. Când zic poarta mare, să vă gândiți la o poartă înaltă din lemn, modelul săsesc. Nimic nu se zărește de afară. Dar odată ce ai deschis, pătrunzi din ulița prăfuită și anostă într-o oază de verdeață și culoare. Curtea cuprinde la mijloc un spațiu potrivit, cu pietriș, unde se aliniază mașinile oaspeților. De jur împrejur, după un rând de flori străjuiește construcția, pe trei laturi. Toate intrările sunt retrase, existând un fel de portic cu stâlpi din lemn care comunică dintr-un capăt în altul. Culoarea brun roșcată a lemnului și a acoperișului contrastează plăcut cu galbenul pal al pereților și cu culorile vii ale florilor. Și e liniște. Dacă treci printr-un mic culoar ajungi în curtea din spate. Aici e raiul. Curtea de trei ori mai mare e căptușită cu cel mai grozav covor de iarbă pe care l-am văzut. Pe laturi, pe mâna dreaptă continuă corpul de clădire cu câteva camere, pe mâna stângă sunt un foișor acoperit (de fapt o sală în toată regula) unde se poate lua masa sau se pot ține conferințe, petreceri, etc) și grătarul cu anexele lui. În fund de tot, alternând cu câte un brad sau alt copac, se leagănă balansoare mari de lemn. Și când să zici că asta e tot, observi că ceea ce părea fundul grădinii nu e decât sfertul ei. Curtea se continuă la vale cu încă un spațiu verde generos, în care sunt amplasate diferite instalații de amuzament – o trambulină, un loc de escaladă, măsuțe, băncuțe, un mini teren de fotbal, o fântână, dacă n-am vedenii mi s-a părut că văd și un mic bazin. Și dacă mai poți să îți ridici ochii de la toate astea, în fundal vezi crestele munților Făgăraș strălucind maiestuoase.

Bun. Să revenim în curtea din față. De la recepție iese o doamnă administratoare (îmi pare așa de rău că nu îi știu numele) care te ia în primire. Are lecțiile făcute, adică are lista cu rezervările făcute și diverse indicații de la patron cum să împartă camerele. Pe mine mă țineau minte de mai an și ea și patronul care și-a făcut apariția mai târziu. Am apreciat.

Am luat aceeași cameră și m-am instalat imediat, ca la mine acasă. Mobilierul este din lemn pictat pe modelul săsesc cu flori colorate, decorațiunile sunt simple, rustice. Totuși camera are tv mare și multe canale, există wifi, căldură în calorifere și apă trasă de la izvor, în robinete. Lenjeria miroase a proaspăt, prosoapele sunt bune, există săpun/șampon și hârtie igienică. Poate pare sărăcăcios în descriere dar la fața locului totul inspiră simplitate și curățenie.

Se poate lua masa la pensiune dacă se dorește și se anunță în prealabil. Asta se întâmplă în sala de mese care se găsește în corpul de clădire de la stradă. Eu am ales mic dejun și cină și au fost absolut satisfăcătoare. Dimineața ai cam tot ce ai putea găsi într-un bufet la un hotel mediu, numai că mai ca la țară și servite individual. Mezeluri, brânză, unt, legume, zacuscă, vinete, o slăninuță, o dulceață, ouăle în forma dorită, etc. Cafea, ceai, lapte la discreție. Seara meniul variază dar tot într-o gamă rustică sau în orice caz, simplă. Am avut grătar cu diverse garnituri dar și plăcinte de casă sau clătite. Pe la prânz sigur am mirosit și niște sărmăluțe într-o zi. Din păcate nu-mi mai amintesc prețurile meselor, dar erau oricum sume rezonabile, în jur de 50lei MD+cina am plătit.

Gazdele au fost receptive la tot ce am avut nevoie. De exemplu, pentru că plecam seara și veneam noaptea târziu cu mașinile ni s-a dat cheie de la poarta mare și toate indicațiile necesare ca să descuiem/încuiem curtea. Sau, când am cerut lămuriri despre drumul către munți și alte împrejurimi am aflat tot felul de informații interesante (așa am descoperit Castelul de Lut din Valea Zânelor, de pildă). Iar când într-o dimineață ne-am plâns că se făcuse cam răcoare în camere, bietul băiat care se ocupa cu focul la centrală cred că și-a luat o mustrare că dormise în post, de toată ziua a alergat fâstâcit cu capul în pământ.

În ultima zi am avut surpriza să constat că era mare vânzoleală la bucătărie și personalul se triplase. Ce să fie? Ei, bine, nici mai mult nici mai puțin decât consulul Austriei urmă să treacă cu o întreagă suită ca să ia o masă tradițională. Din păcate nu l-am întâlnit, însă seara, după ce toată agitația trecuse, doamna de la recepție care mă îndrăgea, m-a invitat la o porție de ciorbă specială, adică unul dintre felurile puse pe masa înaltului oaspete, ceva specific zonei, cu tarhon și vită. Am stat chiar în bucătărie, ca cineva de-al casei și am comentat împreună vizita de care gazdele se pare că se achitaseră cu brio, în timp ce mormăiam și savuram celebrul preparat. Nu mai trebuie să precizez că am promis că la anul vin negreșit tot la Bradul Înalt. Ceea ce recomand oricui are de gând să viziteze zona.


[fb]
---
Trimis de vasilica in 17.06.16 00:46:04
Validat / Publicat: 17.06.16 07:40:53
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PORUMBACU de SUS [SB].
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2231 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vasilica); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 către Făgăraș, exact spre Transfăgărășan
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15050 PMA (din 15 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 27.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    6 ecouri scrise, până acum

    webmaster26
    [17.06.16 07:41:19]
    »

    @vasilica - rog aruncă o privire peste următorul link amfostacolo.ro/src_google ... p.php?hid=17219.

  • - localizează unitatea de cazare în cauză pe acea hartă (mărește sau micșorează zoom-ul pentru o vizualizare cât mai confortabilă)
  • - fă click pe locul unde e amplasată
    • - dacă click simplu nu funcţionează: fă click-dreapta pe acel loc, apoi alege, din meniul ce va apărea, "Ce se află aici" ("What s here?")
  • »» coordonatele GPS vor apărea într-o mică fereastră sus-stânga;
  • copiază coordonatele și scrie-ni-le te rog aici.
  • vasilicaAUTOR REVIEW
    [17.06.16 09:09:31]
    »

    @webmaster26 - iată-le 45.71533,24.46845

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    webmaster26
    [17.06.16 09:52:20]
    »

    @vasilica - Mulțam fain. Am modificat "cursorul", rezultând noua poziționare de aici.

    În plus, am adnotat coordonatele drept confirmate.

    mishu
    [17.06.16 16:58:56]
    »

    Am fost curioasa avand in vedere cele descrise de tine in articolele despre cazare oare cum ati nimerit aici. Vad insa ca totul a fost mai mult decat bine si cred ca ar fi cazul sa marches la favorite locul, ca cine stie, poate ca o sa ajung si eu pe acolo. Mi-a atras privirile poza P03 si daca ai curiozitatea uita-te aici

    vezi impresii -- si anume poza P06.

    Cu niste mici diferente ele seamana destul de mult si m-am amuzat, amintindu-mi totodata de locul respectiv.

    Felicitari, votat cu mare placere.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    vasilicaAUTOR REVIEW
    [17.06.16 17:50:55]
    »

    @mishu - haha! deci cineva le produce în serie...

    super!

    ux134347
    [28.06.24 10:25:44]
    »

    Cu ce sa incep, suntem un grup de 40, de persoane, ne înțelegem la 250 Ron pe camera, dar la sfârșit se mai cere și TVA, conditi sub ok, patroni foarte nesimțiți, nu sunt un om care sa fie pretențios, dar nu accept furtul pe fata, recomand sa se facă înțelegeri scrise și nu acceptați compromisuri. Plus in foișor nu a fost măturat de la Crăciun, plin de pin de brad și ce să zi nu recomand

    -

    BY WEBM: Text trimis spre publicare ca review. Neîndeplinind condițiile impuse de Regulament pentru publicarea ca articol distinct, a fost mutat de echipa tehnică aici, ca ecou.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    mishu, vasilica
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea La Bradul Înalt:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.058545112609863 sec
    ecranul dvs: 1 x 1