GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
La Sibiel am ajuns acum pentru prima oară cu ocazia unui eveniment organizat la o altă pensiune, în perioada 6-8 martie. Fiind un grup mai mare, o parte din noi am stat la pensiunea Andrei, din apropiere, de care auzisem numai cuvinte de laudă. Şi, într-adevăr, amabilitatea gazdelor nu s-a dezminţit nici de această dată, ne-au ajutat cu absolut tot ce am avut nevoie.
Programul pe care l-am avut în tot acest timp nu ne-a permis să stăm prea mult la pensiune dar, în fiecare dimineaţă, ne strângeam cu toţii în restaurantul amenajat în stil rustic şi domnul Andrei ne povestea despre istoria şi obiceiurile din aceste locuri. M-au impresionat foarte mult ataşamentul şi dragostea acestei familii faţă de Mărginimea Sibiului, sclipirea pe care o aveau în ochi când îşi aminteau întâmplări vechi din familie sau din viaţa satului.
Eu am stat într-o cameră dublă, nu foarte mare dar cu strictul necesar: două paturi de câte o persoană, fiecare cu noptieră şi veioză, două fotolii, o măsuţă, un televizor. Dressingul improvizat în perete ar fi putut fi mai încăpător dar, cum şederea noastră a fost scurtă, acest aspect nu a reprezentat un incovenient. Am avut căldură, apă caldă, prosoape, pături de rezervă, ne-am odihnit foarte bine.
Camera avea balcon propriu, cu vedere spre râul care trece prin faţa pensiunii. Am profitat din plin de acest privilegiu şi, în fiecare dimineaţă şi seara, lăsam câteva minute uşa de la balcon deschisă doar pentru a asculta susurul apei.
Pensiunea oferă şi servicii de masă dar, cum noi aveam toate mesele asigurate la cealaltă pensiune, nu ne-am putut bucura şi de această facilitate. Doamna ne-a asigurat însă că organizează destul de frecvent mese pentru grupuri de turişti în restaurantul pensiunii. Acest loc mi-a plăcut şi cel mai mult, erau aici tot felul de obiecte tradiţonale sau de artizanat, specifice zonei.
Pensiunea se găseşte cam la 10 minute de mers pe jos de centrul satului, pe strada Râului la nr. 216. Maşina se poate parca în faţa pensiunii.
Noi ne-am simţit foarte bine aici şi mi-a părut rău că nu am mai putut rămâne pentru a ne bucura de tihna acestui loc. Sibielul m-a cucerit prin simplitate şi frumuseţe, este un sat unde se păstrează obiceiuri vechi, unde oamenii încă mai poartă costumul popular şi recreează tradiţii ce se transmit din generaţie în generaţie.
Dacă aveţi drum prin zonă, abateţi-vă puţin şi prin Sibiel, vizitaţi Muzeul de icoane pe sticlă - cel mai mare de acest tip din lume, biserica satului - monument istoric, construită în anul 1765 sau, pur şi simplu, bucuraţi-vă de aerul curat de munte.
Rog ataşarea coloanei sonore:
http://www.trilulilu.ro/muzica-diverse/cindrelul-junii-sibiului-suita-de-jocuri-din-margi#ref=cauta
Trimis de krondia* in 13.03.15 18:41:49
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krondia*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.76390200 N, 23.90436400 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
@krondia - Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
Sibielul si toata Marginimea Sibiului sunt foarte bogate in traditii populare. Oamenii sunt foarte ospitalieri si civilizati. Este o placere sa te plimbi pe ulite. In sat sunt mai multe ateliere de pictura pe sticla. Iar muzeul de icoane pe sticla si biserica sunt fala lor care atrag si atat de multi turisti straini.
Sibielul este totodată și cel mai vechi sat turistic din România, agroturismul se practica aici încă din anii '70.
Există un eveniment specific Sibielului, nunta falsă cum îi spun sătenii si care este reconstituit și acum in mod frecvent pentru turiști care au astfel ocazia de a retrăi atmosfera unei nunți tradiționale românești din Mărginimea Sibiului. Anul acesta am înțeles că va avea loc o astfel de nuntă în 18 aprilie, prima sâmbătă de după Paște.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2014 O zona superba, o cazare de nota 10 — scris în 12.08.14 de O.mariana din GALAțI - RECOMANDĂ