ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.08.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Timisoara
ÎNSCRIS: 17.07.14
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
SEP-2013
DURATA: 7 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 49 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 12 MIN

Hotel Olia Mykonos: raport corect calitate/pret cu un plus pentru locatie

TIPĂREȘTE

Am sa incerc sa scriu despre ceva ce nu am mai scris inca, si anume un rw despre o locatie unde am fost cazat. Este vorba despre hotelul din ultima vacanta la mare, Olia hotel, insula Mykonos, arhipelagul insulelor Ciclade, Grecia.

Localizare.

Hotelul Olia este situat in portul nou Tourlos, la 1,5-2 km spre nord de centrul orasului Mykonos. Este situat la vreo 50-100 m de malul marii si de port, pe o usoara inaltime fata de port si mica plaja aflata alaturi, incat ofera vederi panoramice deosebite asupra marii, asupra portului nou Tourlos, a orasului-port vechi Mykonos aflat in zare, ca si asupra micilor dealuri-muntisori din spate si din lateral. Statia de autobuz este imediat la iesirea din hotel. Exista curse regulate si multe de autobuz pana noaptea tarziu, parca ora 24 sau 1 noaptea, cu orar fix si respectat, care te duc pana in capitala propriu-zisa (urmatoarea statie de autobuz spre sud), sau o statie spre nord pana in statiunea Agios Stefanos cu plaja omonima.

Poti ajunge in capitala si pe jos (20-25 minute) dar desi e relativ aproape iar drumul este f. pitoresc, nu va sfatuiesc, deoarece nu exista banda speciala ptr pietoni, soseaua este circulata si ingusta, si trebuie mare grija la masini, e un pic stresant. Bimeinteles ca mobilitatea maxima v-o da deplasarea cu masina, personala sau inchiriata. Odata ajuns in capitala, aceasta se poate vizita, am precizat ca este f. frumoasa, in stil cicladic vezi aici detalii. Sau, odata ajuns in capitala, de aici se poate merge pe celebrele plaje ale insulei, aflate la 3-5 km distanta cele mai aglomerate si cunoscute, sau pana la 10 sau 14 km distanta cele departate, deci f. aproape totul.

Din cele aratate mai sus, rezulta clar ca hotelul il recomand in special cuplurilor fara copii care vor sa fie active in concediu, sa umble, dar sa aiba o cazare extrem de apropiata de capitala si totodata intr-o locatie cu adevarat linistita, nu chiar in tumultul si miezul evenimentelor, ci…alaturi de ele!

Pentru familiile cu copii care doresc un concediu relaxant, cu o plaja buna, cu nisip fin si intrare lina in mare chiar in locul de cazare, cu toate facilitatile posibile, cu demi-pensiune sau all inclusive, se preteaza perfect statiunile aflate la sud de capitala: Ornos (3 km de capitala), Psarrou Beach (5 km), Plati Gialos (5 km). Aceste statiuni sunt specializate ptr a gazdui familii cu sau fara copii, sunt f aproape de capitala absolut pitoreasca si superba, iar faimoasele dance-party-uri si alte chestii mai desucheate pentru care e renumita insula Mykonos nu sunt nici ele departe, dar sunt in cu totul alte locatii, si daca nu vrei, nu te intersectezi cu ele. Initial, si eu am cochetat cu ideea uneia din aceste 3 statiuni amintite, ceva cu demi-pensiune sau all-inclusive, ceea ce se preteaza ca o manusa pe Mykonos, fiind o insula relativ mica si cu distante mici intre obiective, dar am gasit aceasta super oferta pentru luna septembrie ca si raport pret-calitate la hotel Olia, cazare cu mic dejun inclus, printr-o agentie de turism.

Hotelul nu e mare, dispune de 27 de camere si de 3 studiouri. In general in insulele Ciclade, locatiile de cazare nu sunt mari.

La doi pasi de hotel se afla vreo doua mini-marketuri, de unde iti poti face cumparaturile, preturile produselor in magazine fiind bineinteles mai mici semnificativ ca in restaurante sau terase. Sau cumparaturi cu adevarat f diversificate iti poti face in capitala, unde gasesti magazine ptr toate gusturile si pentru toate buzunarele, de la mici suveniruri diverse pana la multe magazine de firma, se stie ca Mykonos e o insula selecta, unde isi fac concediile multe celebritati ale mapamondului. Nu demult am inceput si noi, est-europenii, sa o abordam, ea insa este un reper turistic de decenii pentru occidentali, americani, australieni sau asiatici. Este cea mai turistica insula din Ciclade, alaturi de Santorini. Inca o data precizez, daca vrei, gasesti si locuri cu mancare ieftina (de ex. un gyros cu 2 sau 3 euro), deci ptr toate buzunarele.

Din portul Tourlos aflat imediat langa hotelul Olia, se ia feribotul spre Pireu, Rafina sau multe alte insule, spre exemplu insula Tinos, aflata aproape de Mykonos. Din portul vechi al orasului Mykonos se fac croaziere in extraordinara insula-sfanta a anticilor greci Delos, astazi un adevarat muzeu in aer liber. Aeroportul este la 2,5 sau 3 km distanta de hotel, de aici am avut bineinteles transferul inclus dus-intors, in total au fost deservite doar vreo 3-4 hoteluri pentru autobuzul nostru de transfer, deci transferul nu a durat mult. In ziua plecarii, am plecat din Otopeni pe la 9 dimineata, ce sa zic, pe la 13 eram cazat, iar pe la ora 16 eram deja pe Paradise Beach, dupa ce bineinteles am vizitat rapid asa de bun venit orasul Mykonos Town, oras ce il visam de ani de zile!

Olia este un hotel de 3 stele, construit in stil traditional cicladic. Aceasta nu este o surpriza, am mentionat deja de cateva ori ca in Mykonos cvasi-toate constructiile respecta acest stil cicladic: albe, mignone cu parter si un etaj, poate maxim doua dar mai rar, in general usi, ferestre albastre, cu explozie de flori si ceva plante decorative sau arbusti sau arbori in preajma constructiei respective, acest lucru compensand chiar dand un farmec sporit peisajului in general arid. Ariditatea de fapt inseamna ca sunt 99% sanse de soare fara ploaie din mai, iunie sa zicem pana in septembrie inclusiv, dar nu numai.

Acum, revazand pozele, remarc ca totul, in interiorul hotelului sau in exterior (exceptand pardoseala din salon) era alb, alb, alb si curat! Iar gradina verde, bineinteles. Iar usile si obloanele, erau verzi, si nu albastre asa cum zice “teoria cicladismului”. Mda, ma rog…

Hotelul are un corp principal in care se afla receptia hotelului, bucataria, salonul unde se poate citi de exemplu sau inchiria un PC (nu a fost cazul avand telefoane sau tablete personale). o sala de mese unde se poate servi micul dejun eventual pranzul sau cina. Noi am avut cazare cu mic dejun inclus, iar micul dejun toata lumea cazata in hotel l-am servit pe terasa din fata hotelului, cu vedere la mare si la port, dar cred ca pozele vor fi mai graitoare decat aceasta seaca descriere. Vremea a fost tot sejurul superba, asa ca se putea sta afara la masa fara probleme. Deci hotelul are un restaurant si un snack-bar. Noi am servit aici doar micul dejun care era inclus. Se putea servi si pranzul sau cina, dar preturile erau destul de mari si am preferat sa mancam celelalte mese in oras sau in diferitele statiuni prin care am trecut in timpul zilei sau al serii.

Hotelul are piscina descoperita, nu mare, dar pozitionata pitoresc, cu vedere la mare. Eu prefer sa fac baie in mare, deci nu am folosit piscina, in schimb seara si noaptea piscina este luminata, imi placea sa stau vreo ora - doua tolanit seara tarziu spre noapte pe un sezlong pe buza piscinei, si sa visez la nemurirea sufletului, precum veti putea vedea exemplificat intr-o poza, cu observatia ca nu eu sunt in poza tolanit langa piscina, ci altcineva, eu eram cel ce facea poza, ha! ha! ha! Dar am stat de destule ori seara si eu asa, precum am mentionat.

Deci, facilitatile generale ale hotelului: restaurant, snack-bar, breakfast-room, pool-bar, receptie 24 din 24, salon, aer conditionat, parcare privata langa hotel gratis.

Cazarile se fac in corpuri de cladire bineinteles albe - cicladice, separate de corpul principal, aflate la mica distanta, avand parter cu terasa si un etaj cu balcon, accesul facandu-se pe alei si urcand sau coborand cateva trepte prin curtea – gradina a hotelului, cocheta, chiar frumoasa, nu chiar asa luxurianta cum a fost in Tunisia de pilda, dar cu palmieri, flori si alti arbori sau arbusti, totul aranjat si amplasat cu bun-gust.

Personalul pot spune ca a fost f amabil. Am primit gratis la sosire de la receptionera o harta amanuntita a orasului Mykonos, care mi-a fost extrem de utila. Orasul este un labirint de stradute pietonale inguste albe cicladice, si desi stiam bineinteles de acasa (de fapt de ani de zile) principalele obiective de atins, fara harta detaliata in acest oras este f greu sa te descurci, chiar si daca ai un dispozitiv cu harta on-line sau off-line. Dar in 1-2 zile “inveti” orasul si mai departe umbli fara probleme. Deci am primit de la receptionera o harta detaliata a orasului, mi-a incercuit pe ea obiectivele, si locatiile autogarilor din oras. Fac precizarea ca in Mykonos Town sunt 3 locatii diferite de unde pleaca autobuzele spre diferitele sate, statiuni sau plaje ale insulei.

In loc de a o intreba de exemplu: ce e de vazut pe insula sau are insula plaje? , am intrat direct in subiect cum ajung pe Paradise Beach sau Elia Beach – desi teoretic stiam, sau vreau sa vizitez satul Ano Mera sau Abia astept sa vad cartierul Alefkandra si morile de vant si probleme de genul acesta. Nu ma bazam numai pe kalimera sau efcharisto. Cred ca “m-a luat la ochi” pe chestiile acestea doamna receptionera, desi sotia m-a tachinat ulterior ca ne-am facut ochi dulci reciproc ceea ce nu era deloc adevarat (ha-ha-ha, glumite de-ale mele), asa ca am fost primul care a primit cheie, camerele se eliberau treptat pe masura ce finalizau femeile de serviciu curatenia, deci am fost cazat rapid si am apucat si plaja pe ziua respectiva precum am amintit mai inainte.

Si apropo de a incerca sa fii pe placul localnicilor si a vorbi pe limba lor, in Marele Bazar din Istanbul, cand am fost prima data acolo, in 2003, m-am trezit eu “destept” sa intreb pe un turc, folosind cateva din cele doar vreo 10-15 cuvinte ce apucasem sa le invat, exceptand cifrele si numerele: ne cadar? adica cat costa, si a urmat un potop de informatii in turca, omul bineinteles crezand ca eu sunt as in limba lui, de abia am reusit sa-l potolesc, si sa-i explic in engleza ca nu-l inteleg deloc. Bun, imediat ulterior m-am prins ca acolo in Bazarul din Istanbul e patria poliglotilor, de la limba romana si pana la poate chiar raeto-romana, a 4-a limba oficiala din Elvetia, pe care o mai vorbeste un manunchi de oameni, comerciantii aceia vorbesc orice limba de pe fata pamantului! Nici Mykonos nu e departe, te descurci cel putin cu engleza absolut cu oricine, turistii occidentali bantuie pe acolo de multe decenii, iar localnicii traiesc din turism si vorbesc la perfectie cel putin engleza, eu asta stiu ca in general in engleza ma descurc prin lume. Eu sper ca vor invata mykonienii si româna, cu alte cuvinte vom deveni si noi românii turisti cu vechime in Mykonos, eu zic ca merita insula sa o vizitam.

Bun, deci am primit cheia, o cheie uriasa si grea de zici ca era cheia de intrare la Palatul Marilor Maestri din Rhodos. Abia asteptam sa ma scap de ea la receptie cand plecam de la hotel! Am descuiat usa traditionala din lemn de la camera care era si ea in stil traditional, adica simpla, dar curata, de dimensiuni rezonabile, avand toate cele necesare unei cazari decente, dar nu luxoase: 2 paturi, dulap, aer conditionat free fara extra plata, TV satelit pe care nu l-am prea butonat, nu va pot da detalii asupra programelor ce se vedeau ca nu-mi mai amintesc, eu asta fac acasa peste 300 de zile pe an, in concediu vreau sa fac altceva decat vizionare TV; free safe deposit box, telefon, frigider, baie iarasi nici prea mare dar nici mica cu dus, WC, uscator de par pe care-l folosea doar sotia, eu imi uscam parul cu caldura de la creier care incontinuu fierbea in planificarea raidurilor prin insula.

Din cate tin minte toate accesoriile au functionat in regula. Nu am avut probleme, dar cred ca si daca ar fi aparut probleme, gazdele ar fi fost prompte in a rezolva eventuala problema, nu am nimic de reprosat personalului, amabilitate maxima, parca grecii din Ciclade si cei din Creta sunt ceva mai altfel decat cei din nord, dar nu, nu vreau sa emit o astfel de axioma ca n-am locuit in Grecia, e o simpla si umila parere. Sau, mai poate fi o explicatie, probabil se vedea pe mine ca sunt indragostit nebuneste de insulele Ciclade, si deci inmuiam la suflet si pe cel mai ursuz si mai rau om din Ciclade, cine stie!

Ce sa spun de rau daca nu am ce, fir-ar! Am cateva chestii, putine, neplacute, de fapt vazute si nu patite in Grecia, dar nu din Ciclade. Poate vreodata voi povesti cate ceva, consider deocamdata ca ar fi nedrept sa umbresc cei 90-95 % OK cu restul de non-OK.

Ce nu era chiar OK in camera, va spun: aveam teoretic Wi-Fi free, dar in camera era mai slab, cu momente in care nu functiona. Dar asta e o meteahna destul de generala. In schimb, in corpul principal si in apropierea lui, deci la receptie, in salon, pe terasa etc functiona impecabil.

Si inca ceva: curatenie se facea zilnic in camera, nu am avut probleme cu partea asta.

Bun, si am iesit din camera si baie – sper ca n-am uitat ceva, de fapt ulterior daca mie imi scapa ceva important ma puteti intreba, eu va raspund cu cea mai mare placere, oricum n-a trecut nici un an si-mi sunt relativ clare in memorie lucrurile – am iesit zic, in terasa camerei. Noi am stat la parter, deci aveam terasa, cei care stateau la etajul 1 aveau balcon. Deci, hotelul consta in cateva cladiri cu un etaj, avand fiecare cladire 1 + 1 camere de cazare, cu dependintele ei. Scuze de repetitie dar ma pierd in explicatii suplimentare, am iesit pe terasa camerei, suficient de generoasa ca suprafata, cu o masa cu 2 scaune, o puteti vedea in poze, avea raza mare de vedere: spre parcare, curtea-gradina a hotelului, si partial spre mare. Precizez ca cele mai tari vederi ale marii insa sunt de pe terasa mare a hotelului unde se serveste micul-dejun, si de la piscina alaturata. Intre camera si terasa camerei era o usa din lemn, din aceea traditionala, ferestrele erau si ele in stil traditional, cu obloane, ca la tara cum s-ar spune. Repet pentru a n-a oara, este un stil traditional, cel cicladic, te poate cuceri si deci sa te simti una cu acel taram de poveste, sau te lasa rece, sau eventual chiar te poate indispune, aici deja intervine profund subiectivismul fiecaruia.

Si am ajuns la capitolul masa, care in cazul nostru la acest hotel a constat in micul-dejun. Masa se servea devreme, de la 7 daca nu ma insel. Si nu dupa 10-11 cum am auzit ca au patit altii, e drept nu cred ca in vreo insula din Ciclade. Da, eu acasa servesc micul dejun la 10 sau dupa, dar in concediu la 10 vreau deja sa fiu pe plaja, in caz ca nu mi-am propus altceva ptr ziua respectiva, dar in nici un caz nu mi-am propus 2-3 ore de timpi morti, sa astept dupa chelneri, asa ca…

Bun, deci micul dejun era servit pe terasa hotelului, in sistem bufet suedez, si a constat in: paine, oua fierte, sunca feliata, branza, cascaval, unt, gem, miere, cereale, lapte, fructe proaspete (mere, banane, pepene verde, pepene galben si altele), separat salata de fructe, rosii, castraveti, masline si alte legume, ceai, 2 tipuri de suc, cafea (astea OK la gust, fac precizarea ptr ca in acest sistem de masa, si la 3 stele, bauturile: cafeaua si sucul in general sunt de proasta calitate). Or mai fi fost si altele, nu-mi amintesc, n-o mai trezesc din somn pe sotie sa-mi “sufle”, ati inteles ideea: era un mic dejun destul de variat, dar care se repeta zilnic, nimic nou sub soare din punctul asta de vedere, era absurd sa fi sperat la altceva. Deci se repeta zilnic aceasta oferta, totusi zic eu suficient de diversificata si de calitate OK, mai ales la banii platiti. Dar ceea ce dadea savoarea adevarata a micului dejun era locatia, privelistea frumoasa ce se infatisa ochilor. Mult mai usor aluneca pe gat mancarea cand te uiti la ceva (sau cineva) frumos! Pai eu, fiind cu sotia si totodata cu vedere superba spre mare si port, beneficiam si de una, si de alta! Asa ca ii dau nota de trecere, chiar bunicica, micului dejun.

Aaa, era sa uit, in ultimele 2 sau 3 zile s-a cazat un grup de turisti indieni sau pakistanezi, sau or fi fost din Bangladesh, dar nu, cred ca erau indieni, uite acum imi pare rau ca n-am intrat in vorba cu ei, erau exact ca cei ce-i vedem in filmele indiene. Foarte civilizati, comportament exemplar, doar ca fiecare femeie era insotita de 2,3 sau mai multi copii care, ca toti copiii din lumea asta, erau galagiosi si neastamparati. Pe mine nu ma deranjau, eu pe furis in timp ce mancam ii studiam discret cu mare curiozitate pe toti acesti indieni. Probabil ca pe sobrii suedezi, englezi si nemti ce mai erau pe acolo i-au deranjat respectivii copii, ca li s-a facut observatie indienilor, parintii i-au mai potolit oarecum pe copii. Repet, pe mine nu m-au deranjat, dar pe altii da. Aaa, si acestor exotici turisti li s-au servit niste chestii mai speciale, acuma sa ma bateti si tot nu mai stiu daca am gustat si eu sau nu din specialitatile pregatite ptr indieni, dar parca n-am mancat, cred ca imi era rusine, dar oricum eram curios. Acuma sa nu ma credeti picat din luna, am mai mancat si eu in restaurante indiene la Manchester sau la Londra, dar in India deocamdata nu, iar in Mykonos macar mancam cu indieni alaturi, ha-ha!

Pai cam asta a fost, concluzia e simpla: Olia Mykonos, un hotel “fair” deci nu mincinos de 3 stele, puteti verifica, are referinte destul de bune si pe site-urile internationale de specialitate, nu le precizez din cauze evidente, va rog sa verificati daca poftiti. Locatie exceptionala, curat, masa acceptabila, camere simple si traditionale dar cu tot ce mi-a trebuit mie absolut functional. Cazarea a fost o componenta a vacantei care nu m-a deranjat cu nimic in mod special, ci dimpotriva a contribuit si ea la o vacanta frumoasa in Mykonos, o insula cicladica de vis!


[fb]
---
Trimis de zuftim in 19.08.14 00:53:06
Validat / Publicat: 19.08.14 10:43:28
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3015 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zuftim); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 Vedere panoramica a hotelului, zona din spatele lui si soseaua spre Mykonos Town
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 30800 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 49.40 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    9 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [19.08.14 10:39:00]
    »

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    zuftimAUTOR REVIEW
    [19.08.14 10:57:42]
    »

    @webmasterX: Hotelul este un pic mai la nord, in dreptul micii peninsule; coordonatele sunt:

    37.464202 , 25.328426. Multumesc.

    danamandache
    [19.08.14 11:05:50]
    »

    Am onoarea de- a va acorda primul vot! Felicitari pentru toate articolele scrise!

    webmasterX
    [19.08.14 11:10:48]
    »

    @zuftim: Mulțam fain. Am modificat "cursorul", rezultând noua poziționare de aici.

    În plus, am adnotat coordonatele drept confirmate

    zuftimAUTOR REVIEW
    [19.08.14 11:24:20]
    »

    @danamandache: Multumesc frumos, eu sunt cel care se simte onorat!

    puiutea
    [19.08.14 12:03:07]
    »

    @zuftim: "Bat" cam de multisor "campurile" pe AFA, dar rar am citit un rewiew asa profesionist ca al tau!! Felicitari! De obicei, lumea se rezuma la 7-8 randuri, sau la polemici de genul "mancarea era proasta, cum ai vazut-o tu buna", si altele de acest fel! Cred ca am sa sap mai adanc (drum, cazare, mancare etc, ) si poate la anul ne ducem si noi. Inca o data, FELICITARI!

    zuftimAUTOR REVIEW
    [19.08.14 12:32:40]
    »

    @puiutea: Multumesc ptr aprecieri. Tot ceea ce am incercat cu acest rw nu a fost altceva decat dorinta de a fi de folos, daca pot, oricui ar dori sa viziteze insula Mykonos!

    loreda
    [23.03.15 18:26:50]
    »

    Buna. Scuze daca probabil ai scris s nu am sesizat, te rog sa-mi spui daca este plaja cu nisip, daca este drum lung pana la plaja de la corpurile de cazare, unde ai servit celelalte 2 mese si ce mancaruri sau localuri recomanzi, daca acestea sunt aproape de acest hotel pt. ca sotul meu are operatie la tendonul lui Ahile si nu se poate deplasa pe distante lungi.

    Multumesc!

    zuftimAUTOR REVIEW
    [23.03.15 21:30:59]
    »

    @loreda:

    Hotelul Olia este situat langa portul nou din Tourlos - Mykonos. Il recomand persoanelor active, dornice si dispuse sa faca deplasari prin insula, pentru a ajunge la plajele cele mai interesante. Insula are o multime de plaje bune, nisipoase, aglomerate sau lejere, super-amenajate sau neamenajate, cu beach-party sau linistite. Langa hotel se afla o plaja mica, nisipoasa dar modesta. Pentru a te rezuma la aceasta plaja nu se merita sa bati atata cale pana in insula Mykonos. Pentru a ajunge la plajele bune, nisipoase si amenajate ale insulei, unele realmente superbe, de la hotelul Olia trebuie sa faci deplasari de la 2 la 8-10 kilometri, cu masina sau autobuzul, a carui statie se afla chiar langa hotel. Detalii despre aceste trasee am scris si in 2 reviewuri despre insula Mykonos, poti sa le consulti.

    Inteleg insa ca sotul tau are o problema de sanatate, si astfel e mai dificila deplasarea. In acest caz, ma gandesc ca ar fi mai potrivit pentru voi un hotel situat in una din urmatoarele statiuni de pe coasta sudica a insulei, care dispun de plaje bune, nisipoase, dotate cu toate amenajarile: Ornos, Platis Gialos, Psarou Beach. In acest caz ati avea la indemana o plaja buna, si totodata posibilitatea de deplasare cu masina, autobuzul sau taxi-boat pe celelalte plaje, sau in capitala insulei, Mykonos Town, unul din cele mai frumoase si pitoresti orase-port ale insulelor Ciclade.

    Cat despre mancare, aceasta se gaseste in cele mai diversificate moduri posibile, si pentru toate buzunarele. Taverne grecesti in stil traditional, localuri cu specific italian, mexican, european etc. Mi-e dificil sa descriu in doar cateva cuvinte acest aspect, imagineaza-ti aceasta insula ca fiind una din cele mai cosmopolite si stralucitoare insule ale Greciei, un fel de Ibiza a Greciei dar care nu si-a pierdut farmecul cicladic (case cubice albe cu usi si ferestre albastre, biserici albe cu cupole albastre, mori de vant traditionale, stradute inguste labirintice, peisaje mai aride etc). Insa si preturile sunt ceva mai mari; pune un 20-50 % in plus fata de preturile din insula Thassos, sa zicem, desi aceasta este o apreciere generala, cu exceptiile de rigoare. Nu stiu ce mancare sa-ti recomand, asta depinde de gusturi. Dar eu personal, atunci cand sunt in Grecia, prefer felurile de mancare specifica greceasca, in taverne tipice grecesti. Gasesti din belsug astfel de taverne si restaurante in Mykonos Town sau in statiunile ce le-am mentionat mai sus. Ti-as recomanda taverna Nikos in Mykonos Town, in piata Agias Monis. Sau taverna Kostas din cartierul Alefkandra, tot in Mykonos Town, pentru mancare greceasca traditionala. Sau, daca tot a fost vorba de hotelul Olia, ca de la el am plecat, si aici la hotel Olia mancarea e buna, dar nu e ieftina deloc, ma refer la pranz si cina, caci micul dejun era inclus. Ca sa-ti raspund la intrebare, am mancat aceste mese principale ale zilei, pranzul si cina, la diverse terase si taverne (nu cred ca am mancat de 2 ori in acelasi loc), in diverse statiuni sau plaje ale insulei, acolo unde ne prindea momentul respectiv al zilei. Repet, oferta este abundenta, ai de unde alege, mai ales in Mykonos Town, satul Ano Mera, statiunile Ornos, Platis Gialos, Agios Ioannis, Psarou, Paradise Beach, Super Paradise Beach, Agios Stefanos, Elia Beach, Kalafatis, Paraga si altele.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    danamandache, loreda, zuftim

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.049059867858887 sec
    ecranul dvs: 1 x 1