ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.11.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Slobozia
ÎNSCRIS: 12.03.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
NOV-2010
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 3 ani

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Faleza Calarasilor - Parcul Central

TIPĂREȘTE

Cat e vremea frumoasa incercam si noi sa profitam cat mai mult de pe urma ei si folosim fiecare prilej pentru a schimba peisajul cotidian. Pentru ca orasul Calarasi este la doar 40 de km de noi era doar nevoie de un motiv pentru a-i face o vizita, dar motive sunt mai multe si numai bune: are faleza si magazine noi pentru mamica, parcuri frumoase si Zoo pentru pitic, Bricostore pentru taticul... a mai avut si un Pic dar l-a mancat criza si falimentul, iar pe patron neagra temnita.

In 30 de minute intram in oras, traversand A1 de la Nord la Sud, iar mergand drept inainte prin oras ajungem exact la intrarea in Parcul Central al Calarasiului, un parc ce cuprinde si o faleza foarte frumoasa la Dunare. Parcam regulamentar masina in parcarea din fata unei terase si pornim sa exploram parcul si sa admiram Bratul Borcea ce trece pe latura lui sudica.

E vreme de tricou, astfel pe malul Borcei gasim si cativa pescari comasati la varsarea apelor din Lacul Jirlau in fluviu, probabil acolo se aduna pestii la te-miri-ce. In acest loc Borcea vine dinspre Sud, iar parcul este chiar pe exteriorul unui cot, care pe malul opus formeaza o plaja de nisip de toata frumusetea.

Faleza orasului este amenajata cu gust, parcul este foarte bine ingrijit, aleile curate, cu bancute amplasate cu vedere la fluviu, toate cu umbrare galbene (banuiti si de ce) de tip marchiza, multi copacei si arbusti tineri, proaspat plantati, multe aranjamente florale in butuci scobiti in chip de ghivece.

Istoria Romaniei este ilustrata in Parcul Central, in ordine cronologica dinspre avalul Borcei spre amonte, de busturi ale conducatorilor locuitorilor acestor meleaguri, de la Burebista, regele dacilor, pana la Regele Ferinand, toti stand aici, la hotarele tarii, privind curgerea apelor Dunarii.

O cruce inalta si zugravita in auriu sclipitor aminteste trecatorilor de tragicul sfarsit al multor ostasi romani pieriti la scufundarea salupei Teleorman din 31.10.1912, la baza ei, pe placi de piatra fiind trecute numele fiecareia dintre victime.

Pe malul Borcei, aproape de apa am intalnit o structura ciudata, o sculptura moderna din fier cum numai pe faleza Galatiului mai vazusem, probabil fiind inca unul dintre lucrurile comune care sunt intalnite la ambele orase. Un monstru de metal, din fiare contorsionate, a carei asemuire nu am reusit sa o deslusesc.

Parcul gazuieste doua terase frumoase, cea mai interesanta mi s-a parut cea din capatul parcului, cu specific pescaresc, aflata chiar pe malul fluviului. Tot spre capatul parcului se afla si Biblioteca Judeteana Calarasi, o cladire anosta si destul de rau intretinuta, dat fiind ca era duminica, usa de la intrare era blocata cu niste gratii foarte inestetice si, cred eu, ineficiente, doar nu dadea careva buzna sa fure carti sau, mai rau, sa lectureze.

Am gasit si un monument interesant din lemn sculptat, un fel de coloana a infinitului mai ciudata, formata din ceva in genul unor oua de lemn scobite la interior, pe care crescuse iedera, facand-ul mai plin de farmec.

Intorcandu-ne catre parcare, am gasit si un frumos loc de joaca pentru copii in care am petrecut cel putin o jumatate de ceas pana copilul a reusit sa se dezlipeasca de toate acele "instalatii" de distrat copii si am reusit sa pornim spre tinta iesirii noastre la Dunarea de Jos, Gradina Zoologica din Calarasi.

Astfel am vazut o alta faleza la Dunare, mai mica, dar fermecatoare, in care ne-am simtit excelent la o promenada intr-una din zilele calduroase de noiembrie pe care ni le vom aminti multa vreme.


[fb]
---
Trimis de valimi in 16.11.10 15:20:11
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 8164 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (valimi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P21 Faleza Calarasilor - Parcul Central - cotul fluviului din dreptul Falezei
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 8000 PMA (din 16 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

ascent
[16.11.10 19:33:35]
»

Astfel am vazut o alta faleza la Dunare, mai mica, dar fermecatoare

Ce ai vrut sa spui aici?

valimiAUTOR REVIEW
[16.11.10 20:28:15]
»

Atat faleza din Calarasi, cat si latimea Dunarii, de fapt a Bratului Borcea in dreptul orasului sunt la dimensiuni mult mai reduse comparativ cu Braila sau Galati

ascent
[16.11.10 22:09:01]
»

Asa, am inteles eu bine... de aceea te-am rugat sa explici...

Visan125
[16.11.10 23:51:41]
»

Eeiii... Calarasi, orasul martor al atator vacante de vara petrecute in casa bunicilor. Un orasel linistit poreclit de unii"orasul celor 100 de carciumi" deoarece la fiecare 3 case era o carciuma. Parte din ele le-am apucat si eu copil fiind. Mi-aduc, desigur, aminte de monumentul ridicat in memoria salupei scufundate, insa era complet diferit, cinste autoritatilor ca l-au renovat si chiar reamplasat. Monumentul era amplasat cu spatele spre Borcea. Pe langa el alergam cu alti pusti de varsta mea si deseori ma chinuiam sa deslusesc numele victimelor, deoarece scrisul era greu lizibil datorita vremii trecute. Insotitorii nostri, nepretuitii bunici, depanau amintiri legate de razboi, bunicile impartaseau ultimile secrete in arta fabricarii dulceturilor, iar cu totii comentau in soapta ca urmeaza sa se construiasca acolo un mare combinat de talia celui de la Galati.

Parca ieri a fost...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
magdalena
[17.11.10 18:52:48]
»

Mie "coloana infinitului" din P19 mi s-a parut ca seamana cu niste capete de extraterestri suprapuse! Si inca nu citisem review-ul tau cu asemanarea cu ouale!...

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ascent, magdalena, valimi, Visan125
Alte impresii din această RUBRICĂO zi în zona Călăraşiului:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.061051845550537 sec
    ecranul dvs: 1 x 1