ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.12.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 03.08.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
DEC-2011
DURATA: 1 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

ANTIPA - un muzeu care trebuie vizitat!

Ilustrație video-muzicală
Nicolae Kirculescu - Moment muzical

Asculta mai multe audio instrumentala
TIPĂREȘTE

Alt week-end scurt in Bucuresti.

Parcurile- le stim, locurile de distractie- asemenea.

ANTIPA! S-a deschis ANTIPA!

Asa ca am mers cu copiii la muzeu... Personal va recomand o plimbare cu metroul (P-ta Victoriei), desi noi am fost cu auto.

Am ajuns in fata muzeului. Sambata. Ora 11,00. Am crezut ca se intra gratis, dupa coada imensa, pe 3-4 randuri, care era in fata intrarii. N-am abandonat, ne-am instalat cuminti la rand. Am facut o sumedenie de poze cu girafa din mocirla (pardon, gazonul) din fata muzeului si, spre surprinderea noastra, am intrat in mai putin de 15 minute. In holul muzeului se gasesc doua tonomate de bilete si receptia. Ajutati de un angajat, am luat bilete pentru toti- adulti-20 lei, scolari-5 lei si prescolari- gratuit, plus un ghid audio (pe care l-am platit la tonomat si l-am ridicat de la receptie). E important de stiut ca tonomatele nu dau rest, dar puteti schimba banii la receptie.

Vizitarea incepe din partea stanga, unde coborati un nivel. Veti sti cand ati ajuns la jumatatea traseului, pentru ca veti iesi din nou in holul principal

Ghidul audio s-a dovedit a fi total nefolositor- prezinta fiecare incapere, pe scurt- timp de 1-2 minute. Numai aspecte generale. Copiii mei au vrut sa asculte si ei, asa ca am derulat primele incaperi de cate 2 ori. :) Spre linistea mea de moment, s-au plictisit curand, caci au descoperit... info-touch-ul! (niste pupitre amplasate in lateralul fiecarei vitrine. Acestea aveau un ecran cu reprezentarea animalelor/fosilelor dispuse in vitrina. Daca doreai informatii despre un exponat, la o dubla apasare pe acesta se deschidea o pagina noua cu informatii- nume, areal, etc.) - vezi poza.

Bineinteles ca nu toate aceste puncte info-touch au facut fata manutelor de copilasi. Noroc cu faptul ca exista si o a treia varianta de informare- panourile joase, dispuse in fata vitrinelor. Acestea aveau desenate umbrele numerotate ale exponatelor, dispuse exact ca in vitrina. Nu-ti ramanea decat sa cauti in legenda afisata numarul corespunzator si gaseai denumirea in latina si romana a acestuia. - vezi foto.

Sa revenim. Cu ghidul audio la gat, cu toate hainele copiilor pe brat, cu geanta in care pitisem aparatul foto (nu este voie sa faci poze in interior, am aflat ulterior...) pe umar, am strabatut cele peste treizeci de zone cu exponate. Nu le-a scapat nimic din ce inseamna fauna terestra si acvatica (impartita pe zone geografice), fosile ale animalelor terestre si marine, minerale, pietre pretioase si semi (unele dintre ele in replica, bineinteles...), insecte, etc. In zonele de trecere erau amplasate ecrane pe care se derulau imagini legate de arealul respectiv sau recipiente cu fel de fel de moluste, pesti, lilieci conservati sau carti ale celor care s-au preocupat cu studiul acestora.

Ar fi FOARTE mult de povestit si n-ar avea nici pe departe farmecul unei vizite la muzeu...

Ce mi-a ramas cu drag in minte:

-incercarea reusita de a aseza exponatele cat mai natural, pe cele mai multe in miscare- vezi scena cu cerbul atacat de lupi;

-pastrarea dimensiunilor reale si a cromaticii naturale;

-s-a tinut cont de arealul fiecarui exponat la realizarea florei din mediul inconjurator;

-prezentarea exponatelor in diverse stadii ale vietii (pui si adult), precum si a ambelor sexe - in cazurile unde existau diferente majore;

-reproducerea unei familii de maimute in radiografie (exponat animal si exponat schelet) - vezi poza

-minipestera realizata deosebit;

-fosilele din diferite ere ale omenirii;

-reproducerea fidela a oamenilor din diferite timpuri si zone geografice;

-camera trofeelor.

Este de apreciat munca restauratorilor care au facut o treaba extraodinara!

Daca aveti impresia ca le stiti pe toate si vreti sa va contrazica cineva, mergeti la muzeu. Pe mine m-au surpins multe lucruri si am plecat cu redimensionare a dropiei la nivel mental (credeam ca e cat o gaina, dar e mai mare decat un curcan), precum si cu muulte alte informatii proaspete.

Cat de curand, deci, ar fi bine sa va faceti timp vreo 3 ore, pentru ca

S-A DESCHIS ANTIPAAAA!


[fb]
---
Trimis de silvia tudoran in 06.12.11 14:34:28
Validat / Publicat: 06.12.11 16:43:00
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 11172 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (silvia tudoran); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Dropia- in poza nu se vede, dar are dimensiunea unui curcan!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13700 PMA (din 15 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

webmaster13
[06.12.11 17:45:49]
»

Melodia postata se poate sterge/schimba!

amero
[06.12.11 17:49:08]
»

mi-a placut rw tau Silvia si foarte bine ca mai vorbim si despre lucruri si locuri frumoase din tara noastra.

instructiv atat pentru copii cat si pentru adulti.

felicitari

cristina65
[06.12.11 21:52:36]
»

Buna, Silvia, am fost si eu de curand la Antipa, am scris si un rv despre asta (vezi impresii), destul de amanuntit, cred, si eu, ceea ce vreau sa te intreb este: ai platit taxa de 1000 ron pt a putea fotografia? Pt ca imi amintesc ca nu era permis fotografiatul inauntru decat contra acestei taxe. Sau... ?

Oricum, felicitari pt rv si mai ales pt ca "aifostacolo"!

silvia tudoranAUTOR REVIEW
[06.12.11 22:35:49]
»

@amero: multumesc pentru apreciere si astept un review de la tine, dupa ce mergi acolo. cu siguranta vei dori sa postezi unul, sunt atatea de spus... !

silvia tudoranAUTOR REVIEW
[06.12.11 23:06:53]
»

@cristina65: adevarul e ca iau aparatul foto peste tot

Nu imi propusesem sa scriu ceva despre Antipa, dar a fost prea frumos ca sa nu-i fac putina reclama.

Dupa cum am zis in review, am aflat ulterior ca nu este permisa fotografierea exponatelor. Nici n-as fi putut sa-mi dau seama, pentru ca multi vizitatori, in jurul nostru, foloseau camerele foto, video si tefoanele mobile. (Si ma indoiesc la gandul ca ar fi platit vreunul suma de care vorbesti.) De asemenea, in fata anumitor exponate era afisat expres semnul "fotografierea interzisa". Deci pentru celelalte- ar fi fost permis.

Acum, ce sa zic, in momentul in care am aflat, m-am conformat si l-am ascuns in geanta, pentru a evita alte neplaceri.

Nu am destule poze de acolo si nici n-am avut timp sa le postez pe toate.

Deci raspunsul la intrebarea ta e "sau... " Acum nu stiu daca ai fost doar curioasa ori...

Sper ca imi apreciezi sinceritatea...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
cristina65
[06.12.11 23:34:23]
»

@silvia tudoran: silvia, cred ca am sarit randul in care scriai ca ca ai aflat ulterior ca nu este permis fotografiatul sau n-am fost atenta (tot aia e, pana la urma!). Eram doar curioasa, intrebarea nu avea nici o conotatie rautacioasa: -)

Dar, dupa cum spuneai, erau o gramada de persoane care fotografiau, sigur macar unii dintre ei stiau ca nu e voie. Romanul are o placere deosebita sa ignore regulile, recomandarile, legile scrise sau nescrise. Tot timpul, regulile sunt pt altii... (subliniez, nu ma refer la tine, acorda-mi te rog prezumtia de sinceritate!)

Acum cativa ani, intr-o excursie in Europa, o cunostinta, pasionata calatoare de altfel (ma mir ca n-am vazut-o pe AFA, ii place f mult sa se afiseze; cred ca n-a aflat inca de AFA, ma mir), dar extrem de insistenta in a nu urma regulile, facea cu nonsalanta poze in biserici, muzee, biblioteci etc in care nu avea voie, pana ghizii, care pana atunci ii atrasesera deja atentia la 2-3 poze, deveneau de-a dreptul fermi in a o opri. Si ea tot mai incerca! Ei bine, intr-un singur loc, cu toate zambetele, ocheadele etc, n-a fost chip s-o lase ghidul de muzeu sa faca nici macar o poza. Si atunci ce-a facut: s-a asezat in spatele lui, l-a tot pandit vreo cateva momente, ca de, nu i-a iesit din prima, pana omu' s-a dat in spate si nevazand-o, a calcat-o usor pe picior. Nu va imaginati ce circ a facut femeia ai, de ziceai ca i-a rupt toate oscioarele, nu alta! Ei, si uite-asa a obtinut dreptul de a face cateva poze... QED!

Hai ca am divagat, ai inteles ce vreau sa spun. Si mie imi place mult sa fac poze si m-as fi ofticat sa aflu ca au scos taxa (ca e destul de criticata oricum). De fapt, nu m-as fi ofticat, ci as fi facut un nou drum la Antipa, si inca cu mare placere!

Inca o data felicitari pt rv si pt vizita!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster
[15.07.14 15:15:26]
»

Mutat în rubrica "Muzeul Naţional de Istorie Naturală 'Grigore Antipa', BUCUREȘTI" (nou-creată pe sait).

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
amero, cristina65, silvia tudoran
Alte impresii din această RUBRICĂMuzeul Naţional de Istorie Naturală 'Grigore Antipa':


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.058475017547607 sec
    ecranul dvs: 1 x 1