ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.08.2019
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Ploiești
ÎNSCRIS: 27.11.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
AUG-2019
DURATA: 3 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Comitatul Trei Scaune

TIPĂREȘTE

Cele trei zile petrecute in judetul Covasna, numit in trecut Comitatul Trei Scaune, au debutat cu cazarea la Conacul Nagy, loc perfect pentru relaxare si punctul de plecare in explorarea acestei regiuni turistice, aproape necunoscuta noua.

“Wichi”a fost principalul nostru ajutor in schitarea planului de explorare, chiar daca la cazare am gasit si pliante despre atractiile zonei, iar informatiile primite de la gazde au fost mai mult decat amanuntite, binevenite si extrem de utile.

Si pentru ca ne-am dorit un week-end linistit, nu mai departe de 200 de km de casa, dar departe de aglomeratie si trafic, recomand locatia si zona, in care am gasit ce ne-am propus, tuturor doritorilor!

Despre Cazare, in cateva vorbe:

Coacul poarta numele familiei de nobili maghiari care l-a construit in 1802 si este administrat de urmasul acesteia, adica chiar de proprietar. Dupa renovare conacul, pune la dispozitia turistilor 7 camere situate la etaj, care, desi mansardate, sunt foarte spatioase. Mobilierul tipic secuiesc, se imbina excelent cu beneficiile moderne: televizor, mini-bar, aer conditionat si baie proprie. Absenta balcoanelor este compensata de curtea conacului, spatioasa si ea, dar si de de pozitia locatiei, cu foarte putini vecini. Amplasarea la marginea satului Coseni, la doar la 2 km de drumul Brasov - Sf. Gheorghe, usureaza accesul si sporeste intimitatea locului.

La parter, pe toata lungimea cladirii este o singura camera, care aminteste de Salile Cavalerilor, existente in incintele diferitelor castele, al carei rol este de spatiu pentru servitul micului dejun, cinei sau de organizarea a meselor festive. Este incantatoare simplitatea si originalitatea cu care a fost amenajata aceasta camera de asemenea amplitudine. Pentru ca, eu cred ca ea este cea care ofera ambianta unica. La micul dejun, de tip bufet si la cina, m-am bucurat sa descopar, produse si preparate locale, o binevenita schimbare, in ton cu locatia si regiunea aleasa...

Despre Restaurante, alte doua - trei vorbe:

Restaurantul Castel, din Sf. Gheorghe, recomandat de gazda noastra, prin cuvintele:” Baiatul a lucrat in Budapesta, acolo a invatat... ” situat in apropierea hotelului cu aceelasi nume, are o incinta moderna si o terasa, probabil in curs de amenajare, pentru care descrierea de modesta este un compliment. Cu toate acestea, meniul …. te lasa paf!!! Termenul de - fine dishes – se potriveste exact cu ceea ce ofera chef-ul... un gust impecabil si o prezentare pe masura. Pretul cat se poate de modest, raportat, ma repet, la calitatea si gustul mancarii... care se pastreaza de la supa pana la desert. Dar ceea ce m-am impresionat cel mai mult a fost ca scobitorile se aflau pe etajera, langa oglinda de la toaleta si nu in mijlocul mesei.

Restaurantul Ca la Mama Acasa, din Covasna, traditional ca exterior si meniu propus, a fost o adevarata provocare prin generozitatea portiilor. Sfatuiti, am fost, aici de simpatica domnisoara care servea si care si-a cantarit atent musterii, atentionandu-ne ca portiile sunt mari. De fapt uriase! Ne-am multumit cu o singura portie de ciorba taraneasca, adusa intr-o supiera aproape plina, din care ne-am servit singuri... si pe care abia am terminat-o. Felul urmator, tot o singura portie de gulas secuiesc, in care varza era mai mult pentru décor, aproape ca ne-a pus capac... la amandoi... desi eram morti de foame, dupa o plimbare de aproape 9 km. La nota de plata am adaugat doua beri si o cafea, pentru ca suma finala sa ajunga la 56 de lei. Daca am fi comandat doua portii pentru fiecare? Nu indraznesc sa ma gandesc, ,,banii ca banii... dar cu cantitatea de mancare petreceam o saptamana.

Despre Plimbare, cat mai concis:

Prima dupa amiaza (cea de vineri) am petrecut-o in Sf. Gheorghe, fosta capitala a Comitatului Trei Scaune, uimita fiind de armonia ce o gasesti intr-un mic oras. O inevitabila intalnire cu Balaurul, rapus din fericire de Sfantul Gheorghe, am avut chiar in parcare, intr-o interpretare moderna. Urmatoarea intalnire a fost cu turta dulce! A treia intalnire a fost cu parcul Elisabeta. In jurul sau, de-a lungul fiecarei laturi sunt insirate principalele cladirii ale orasului, muzeele, bisericile, dar si terase, fantani arteziene. si un ingenios loc de joaca pentru copii. In interior, alei bine intretinute, statui si aproape toate bancile ocupate. O cafenea, un obelisc, un helesteu a carui vedeta, o broscuta testoasa adunase o multime de copii pe podul arcuit deasupra apei... atmosfera relaxata. Aproape de plecare, bifam clasicul obiectiv cu intrari separate, care aici, in parc, are cu look de restaurant si miros de parfumerie de lux. Serios, chiar merita laudata toaleta publica de aici.

Sambata dimineata, o tura prin centrul orasului Covasna si o plimbare cu pretentie de drumetie, la pas spre Spitalul Cardiovascular. Dupa ce trecem de bustul primului episcop al armatei romane, Justinian Teculescu, vedem cum marea majoritate a caselor, daca nu chiar toate au arborat steagul Romaniei atat in balconele sau prispa casei, dar si pe catarge special construite plasate de obicei in apropierea gardului de la strada. In fine... am numarat pe o distanta de aproximativ doi km, pana la mocanita, mult mai multe drapele, decat numar de obicei pe data de 1 Decembrie in Ploiesti, pe o distanta aproape dubla. Iar acoperisurile caselor sunt impodobite cu cruci, una sau doua in general, uneori chiar trei, in functie de varfurile acestuia. La plimbarea cu mocanita am renuntat de teama ca nu vom avea timp si pentru obiectivul propus pentru dupa amiaza...

Sambata a continuat, cu vizitarea satului Bicfalau, ale carui vechi si numeroase conace bat la portiile UNESCO. Chiar daca am sperat initial ca vom putea merge din “poarta in poarta” fara masina, la fata locului, am renuntat, partial datorita intinderii surprinzator de mare a localitatii, partial datorita pantelor dar si datorita starii drumului, asfaltat doar pe artera principala... Nici cu masina nu a fost mereu simplu, in lipsa oricarui indicator, dar pitorescul satului uitat de lume, aflat in padure si rasfirat pe coasta dealului, ne-a aruncat intradevar in trecut. Sansa a fost de partea noastra si am descoperit cu un pic de rabdare, pitite in spatele unor porti, vechi si maiestuase ce se continua cu ziduri asemanatoare celor de cetate, conacele, numeroase, unele renovate ce asteapta rabdatoare de mult prea multi ani recunoasterea pe care o merita. Recunoastere ce ar aduce inevitabil turistii, zona fiind cu adevarat o frumusete.

Dimineata de duminica, am dedicat-o Targului Secuiesc. ispititi de reclama internetului cum ca orasul ar fi capitala romaneasca a turtei dulci. Doar ca aici, aproape de ora pranzului, cand am ajuns, totul era inchis. Vizita s-a rezumat asadar, la a parcurge circulara Piata Gabor Aron, pustie in acel moment. Vechiul pavaj al strazii ultracentrale, din celedra “piatra cubica”, imi aminteste de copilarie. Aici nimic nu pare modificat de trecerea timpului. Dar renovarea a inceput, totusi, marturie fiind cladirea Primariei si cea a Casei de Cultura Vigado si cea a bisericii Reformate. Tot de copilarie imi aminteste si Muzeul Papusilor intilnit in drumul nostru, de cautatori ai turtei dulci, prin toate cele trei cofetarii gasite deschise. Regret ca nu am ajuns “sa aruncam un ochi” si in Parcul Jozsias si nici nu am aprofundat, pe fondul unei plimbarii, cunoscutele curti sau porti interioare, ce alcatuiesc Centrul Istoric al orasului, unic si special datorita lor.

Despre Valea Pantalonilor, am aflat intamplator, vazand firma unui magazin, vis-a vis de benzinaria in care am oprit la iesirea din Tg Secuiesc spre Focsani, in drumul de intoarcere spre casa.

Marturisesc ca am omis multe - pareri, impresii, informatii - doar de dragul de a va lasa sa le descoperiti la fata locului.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de mecut in 30.08.19 21:48:57
Validat / Publicat: 31.08.19 06:35:46
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în COVASNA

VIZUALIZĂRI: 951 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mecut); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Conacul Nagy, Sat Cosesti, Sf. Gheorghe
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 57800 PMA (din 44 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[31.08.19 06:33:55]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "'Musai de văzut' în împrejurimile Covasnei, COVASNA" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

=

@mecut, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".

S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).

În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).

Dan&Ema
[31.08.19 06:42:47]
»

@mecut:

Start vot!

Foarte interesant articolul, am aflat lucruri noi.

Felicitari! Numai de bine!

Zona Covasna ma tenteaza.

mecutAUTOR REVIEW
[31.08.19 07:40:06]
»

@webmasterX:

Web, ai dreptate, doar stiam de regulament…. dar mi-a scapat... voi scrie, cu riscul de a ma repeta si un rw separat despre cazare.

Multumesc

mecutAUTOR REVIEW
[31.08.19 07:43:12]
»

@Dan&Ema:

Multumesc pentru vizita si aprecieri!

Toate cele bune!

webmaster
[31.08.19 08:43:35]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

webmaster
[31.08.19 08:45:09]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

mecutAUTOR REVIEW
[31.08.19 08:46:19]
»

webmaster

Multumesc mult!

MCM
[31.08.19 21:51:57]
»

Uite cum mă trimiți tu la plimbare. ???? Nu mă așteptam să fie așa de frumos în zona aceea. Ai așa un dar să “pictezi” locurile din cuvinte.

Cât ați făcut până acolo?

mihaelavoicu
[01.09.19 23:11:39]
»

Super review! Sf. Gheorghe din P18 nu m-aș mira să fie copia fidelă a Sf. gheorghe din Praga, de lângă Catrdrala San Vit, operă a doi frați români, de prin părțile Covasnei sau a Clujului.

Felicitări și numai bine!

mecutAUTOR REVIEW
[03.09.19 12:46:06]
»

@MCM: Distanta de 130 de km de la Ploiesti pana la Coseni, ce teoretic ar fii trebuit sa o parcurgem in 2 ore si un pic... am acopetit-o in peste 4 ore... din care 2 ore am mers evident pe Valea Prahovei, intre Lipanesti si pana la iesirea din Busteni. De aceea am preferat sa ne intoarcem pe varianta Tg Secuies - Lepsa - Buzau in unde circulatia este mult mai fluida.

Te pup, sa nu ratezi zona!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mecutAUTOR REVIEW
[03.09.19 12:49:25]
»

@mihaelavoicu:

Interesant, nu stiam…

Multumesc pentru vizita si toate cele bune va doresc!

Aurici
[03.09.19 23:42:30]
»

@mecut: Am fost doar în trecere prin județul Covasna și de multe ori mi-am dorit să-i dedic măcar un week-end. Mă bucur că ne readucem în atenție locuri pentru că asta nu ne lasă să uităm și poate odată și-odată le-o veni rândul.

Găluștile alea arată demențial. Mi-am trecut locul în excelul meu. Măcar pentru găluști merită o vizită.

Numai bine, vacanțe frumoase!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mecutAUTOR REVIEW
[04.09.19 18:19:45]
»

Dan&Ema

Multumesc pentru vizita, adevarat zona este foarte tentanta.

Scuze ca am raspuns asa tarziu!

Vacante frumoase si toate cece bune!

mecutAUTOR REVIEW
[04.09.19 18:27:24]
»

@Aurici

Multumesc pentru vizita!

Sa stii ca un week-end este putin pentru aceasta zona cu atat de multe atractii asa variate.

Cat despre oferta culinara... pffffffff …. nenorocire!!!

Vorbim noi, cand te intorci!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, Dan&Ema, MCM, mecut, mihaelavoicu
Alte impresii din această RUBRICĂ'Musai de văzut' în împrejurimile Covasnei:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.077690124511719 sec
    ecranul dvs: 1 x 1