GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Manastirea 'Inaltarea Domnului' de la Cota 1000
muzica de relaxare
Tentatia este mare atunci cand treci pe DN71, in drum spre Sinaia, sa faci un popas si sa admiri privelistea pe Varful Paduchiosu. Popasul pentru odihna, pe vremuri, era exact in varf, la Cota 1000, acolo unde se termina judetul Dambovita si incepe judetul Prahova. Noi ii spuneam" la Cruce". Acum, majoritatea turistilor fac un popas spiritual, un pic mai jos de varf, la 400 m de DN 71, la Manastirea Cota 1000.
Aceasta manastire se afla la 17 km de comuna Moroeni si la 10 km de Sinaia, pe varf de munte, intr-o poienita inconjurata de o padure cu brazi.
Drumul pana acolo, pe DN71, dinspre Moroeni, este bun, de curand asfaltat, ceea ce nu se poate spune si mai departe, pe partea prahoveana, pana la Sinaia.
Am ajuns acolo intr-o duminica insorita din septembrie si am fost intampinati de slujba ce se auzea cu ecou dinspre padure.
Manastirea nu este terminata, nu are gard care sa o inconjoare, nici alei asfaltate sau spatiu de parcare amenajat, dar locul unde este amplasata face ca turistii si credinciosii sa-si doreasca sa se reintoarca in acest lacas de cult.
Manastirea de calugari, cu trei hramuri: "Inaltarea Domnului ", "Sfantul Ioan Iacob Hozevitul " si al "Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavil" a fost intemeiata in 1994 pe locul unui vechi schit ce inconjura o bisericuta de lemn.
Se spune ca manastirea a fost construita ca urmare a unui vis a unei doamne credincioase din comuna Moroeni, fiind sustinuta de autoritati si de multi alti credinciosi.
Acum, biserica este construita din zid de caramida arsa pe fundatie de beton, avand ferestre duble din lemn de stejar. De asemeanea, are trei turle, doua in fata mai mici si una mai mare in mijloc construite tot din zidarie de caramida, asezate sub forma de cruce. Pardoseala bisericii este realizata din marmura alba, in contrast cu culorile vii ale picturilor de pe pereti.
Intrand in biserica te intampina cu caldura pictura lui Sorin George, icoanele sfintilor fiind o adevarata opera de arta.
Cel mai mult mi-a placut icoana Maicii Domnului, unde ne-am rugat pentru noi si pentru cei dragi noua. Am stat o perioada si am ascultat sfanta liturghie, apoi am pus un acatist si am aprins cate o lumanare.
Turistii care vor să petreacă momente indelungate de rugăciune li se poate oferi masă şi condiţii de cazare in chilia calugarilor de langa biserica.
Recomand aceasta locatie ca loc de rugaciune si de reculegere, amplasata intr-un peisaj montan deosebit.
Pentru cei care vor sa citeasca amanunte despre "nasterea" manastirii pot accesa site-ul: click aici
Site manastire: click aici
Trimis de corinne in 06.10.10 17:30:47
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (corinne); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.35496129 N, 25.54900478 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest articol
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Foarte frumos trebuie sa fie acolo! Un loc pentru linistea sufletului daca suntem in Sinaia! Felicitari pentru prezentare!
Chiar nu am stiut de aceasta manastire! Acum stiu datorita tie!
@corinne
Ai editat review-ul, dupa ce un webmaster a activat link-ul spre saitul manastirii si astfel, acesta s-a pierdut. Daca esti amabila sa-l treci intr-un ecou, o sa-l postam (activ) in review.
Pe viitor, dupa activarea link-urilor din review-uri, de catre webmasteri, nu mai editati. Se pierd link-urile. Postati intr-un ecou, iar un webmaster face modificarile in locul vostru.
Multumesc.
Cele doua linkuri sunt: click aici si site-ul manastirii: click aici
Si imi cer scuze daca v-am incurcat cu editarea textului.
Chiar imi doresc sa ajung aici, iar acum cu siguranta ma voi opri pentru a descoperi aceasta biserica. Dupa cum am promis, cum da firul ierbii, imi doresc sa ajung prin partile astea, spre cota 1000!
Mai ai frumuseti din zona natala, sa ne incanti cu ele?
Foarte frumos povestit despre o manastire despre care nu stiam nimic. Felicitari pentru ca ai scris asa frumos desprea ea.
Nici eu nu stiam de acest lacas. Tinand cont ca e relativ aproape il voi vizita. Felicitari (punctate) !
Va multumesc tuturor pentru aprecieri.
Pentru cei care vor cazare in zona, cea mai apropiata pensiune este Pensiunea Lin despre care a scris userul Andox aici: click aici
sau la hotelul Cota 1000 care se afla chiar in varful Paduchiosul.
Din cate inteleg, cadrul natural in care a fost construita este deosebit. Se ajunge din drumul Targoviste-Sinaia?
Pentru gcorneille:
Da, drumul DN 71 este cel intre localitatile Targoviste si Sinaia. Manastirea se afla la 400 m de acest drum, pe partea stanga cum mergi dinspre Targoviste spre Sinaia, aproape de Varful Paduchiosu.
foarte frumos ai redat... multumesc, am aflat de la tine de un loc minunat!
Cum de nu am stiut de acest loc. Am fost la Sinaia de nenumarate ori. Omul cat traieste invata!
Felicitari si tie si webmaster-ului pt melodia selectata.
Ii tot dau replay.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2022 Minisejur la Sinaia 4. Una din emblemele oraşului: Mănăstirea Sinaia — scris în 11.10.22 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2018 La Mănăstirea Sinaia — scris în 28.11.18 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2018 Catedrala Carpatilor — scris în 14.05.18 de iulian68 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Mănăstirea Sinaia — scris în 17.11.16 de sorinacio76 din BăILE GOVORA [VL] - RECOMANDĂ
- Mar.2016 Manastirea Sinaia - povestea unui loc unde s-a scris istoria — scris în 01.08.16 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2015 Mănăstirea Sinaia - credință și relaxare sufletească la poalele munților — scris în 23.07.15 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ
- Aug.2013 Manastirea Sinaia, un loc sacru — scris în 28.08.13 de alessyo49 din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ