ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.10.2011
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: PLOIEŞTI
ÎNSCRIS: 13.07.10
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
SEP-2011
DURATA: 18 zile
single

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Din nou la Cozia

TIPĂREȘTE

Când spui Călimăneşti-Căciulata spui inevitabil Mânăstirea Cozia, aşa că dacă tot am fost din nou aici anul acesta mi s-a părut de bun simţ să vin cu un nou set de poze pentru dumneavoastră şi să-mi permit să vă reamintesc date pe care mulţi dintre dumneavoastră deja le ştiaţi.

Poziţionarea sa într-un cadru de poveste (chiar pe malul râului Olt) în staţiunea Călimăneşti Căciulata, fac din această mănăstire una din cele mai mari atracţii pentru turiştii de la noi din ţară, dar şi din străinătate.

Mânăstirea Cozia este o ctitorie a lui Mircea Cel Bătrân din secolul al XIV-lea (1386-1388), are hramul Sfânta Treime, hram ce se prăznuieşte la data de 13 iunie.

În ciuda faptului că şi eu (la fel ca dumneavostră) ştiam că mânăstirea a fost inaugurată la 18 mai 1388, prin hrisovul voevodului Mircea cel Batrân, anul acesta am văzut că la intrarea în curtea mânăstirii erau indicatoare informative ce o datau 1886 1386. Mă gândesc că şi-n secolul al XIV-lea era la fel ca astăzi şi că-n 1886 1386 s-au depus actele pentru autorizaţia de construcţie :)) şi de abia în 1388 s-a eliberat autorizaţia de construcţie. Acum sunt mult mai confuz ca înainte de sejurul meu.

Dacă tot ajungeţi aici la Mânăstirea Cozia eu vă recomand să vizitaţi şi Muzeul din incinta mânăstirii (INTRAREA LIBERĂ) şi Bucătăria brâncovenească din secolul al XIV-lea şi nu rataţi, peste drum de mânăstire, Bolniţa Sfinţii Apostoli şi cimitirul eroilor, vă garantez un efect total asupra a tot ceea ce veţi vedea.

SFAT: Încercaţi să vizitaţi mânăstirea în cursul săptămânii deoarece în weekend şi-n zilele de sărbătoare locul este PLIN de "cetăţeni" care-l invocă pe Dumnezeu să-i ajuţi şi pe ei!!! NU neg că există oameni care trăiesc la limita subzistenţei dar erau aşa de mulţi de parcă veniseră câteva autocare doar cu... cerşetori!!!

Faptul că Mânăstirea Cozia este una din cele mai faimoase din România, o veţi descoperi la o simplă căutare Google când veţi găsi siteuri oficiale sau mai puţin oficale cum ar fi deja “eterna şi celebra” Wikipedia, sau tradiţionalul Creştin Ortodox şi FOARTE multe alte linkuri şi linkuleţe către tot felul de siteuri, bloguri şi/sau platforme.

Aşa că din teama de a vă spune lucruri deja spuse eu vă las să vă bucuraţi de cadrele foto surprinse de mine aici la Mânăstirea Cozia!!!


[fb]
---
Trimis de RobertCodescu in 17.10.11 09:29:59
Validat / Publicat: 17.10.11 12:33:50
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1983 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (RobertCodescu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Aţi ajuns şi la Bolniţa Sf. Apostoli de lângă Mânăstirea Cozia din Căciulata
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 6300 PMA (din 7 voturi)

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

zapacitu
[25.10.11 14:31:08]
»

"Frumox"!

Ai surprins esența vizitelor din curtea mănăstirii, afluxul de persoane defavorizate care este stăvilit din când în când de apărătorii legii prin mijloacele specifice.

La poza cu nr. 17 am o nelamurire, ce este șarpele acela cu inflexiuni metalice, situat dincolo de bătrănul Alutus, care încearcă parcă să se ascundă printre tufele de arini? Pare a fi o lucrare zămislită de mână omenească, au ba?

Cu stimă,

Z.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
RobertCodescuAUTOR REVIEW
[25.10.11 15:00:11]
»

@zapacitu la foto 17 este râul Olt văzut prin una din ferestrele de la muzeul mânăstirii!!!

zapacitu
[25.10.11 15:03:44]
»

Bătrâne, deasupra Oltului, pe mal, prin vegetație se vede ceva ce aduce cu un pai imens... Ce este?

Cristian_h*
[25.10.11 15:37:09]
»

Intr-o scurta vizita anul acesta admiram picturile acestei biserici si am auzit cum ghidul unui grup de francezi le explica faptul ca frescele au fost refacute la inceputul secolului XVIII insa cele din pronaos sunt cele originale din secolul XIV fiind printre cele mai valoroase de acest fel din Muntenia si Oltenia.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
RobertCodescuAUTOR REVIEW
[29.10.11 09:49:10]
»

@zapacitu aia este o conductă ori de gaze, ori de apă termală, ori de termoficare fiindcă, îmi amintesc că parcă era învelită în ceva izolator, dar EXACT nici măcar eu NU ŞTIU să-ţi zic !!!

@Cristian_h MULŢUMESC foarte mult pentru completarea adusă de tine reviewului, sincer chiar nu ştiam acest amănunt !!!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
zapacitu
Alte impresii din această RUBRICĂMănăstirea Cozia [Călimănești]:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055796146392822 sec
    ecranul dvs: 1 x 1