ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.07.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 05.06.21
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JUN-2021
DURATA: 1 zile
Business
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
încărcat de pe telefon!
TIMP CITIRE: 2 MIN

Mănăstirea Caraiman

TIPĂREȘTE URM de aici

Mănăstirea Caraiman este o splendoare. Se află în sudul orașului Bușteni de pe Valea Prahovei, la o altitudine de 900 metri, în preajma masivului Caraiman din munții Bucegi.

Locația a fost aleasă de către părintele Gheronție în urma unui vis pe care l-a avut despre înființarea acestei mănăstiri.

Este de confesiune ortodoxă și la dispoziția noastră, a tuturor, din 1998.

Reper este un brad cu 6 ramuri aflat în mijlocul curții. Tulpina sa a fost înconjurată de un foișor cu multe ferestre pictate cu vitralii frumoase pe care predomină culoarea albastră. Foișorul este accesibil publicului.

Mănăstirea, acareturile și întreaga curte sunt frumoase și bine îngrijite și predomină o atmosferă pioasă specifică locașurilor de cult religios.

Prima bisericuță e mai mică și cu turle înalte, zvelte, de culoare mai închisă, cenușie. Biserica nouă e mai mare, albă, mândră și încăpătoare.

Am nimerit vizita la ora când se bătea toaca și un părinte monah tot intra în bisericuța mică apoi ieșea iarăși și bătea toaca. Clopotnițele bisericii mari băteau și acestea cu putere. Se spune că aceste zgomote au darul să alunge duhurile rele.

Locașul adăpostește așezământul social Sfânta Cruce astfel dispune de sală de conferințe de 100 de locuri, sală de seminarii cu capacitate de 40 de locuri, două săli de mese de 75 și 50 de locuri, sală de sport și teren de fotbal, tenis și ping-pong. Pe astea nu le-am văzut dar așa ne spune site-ul mănăstirii care se prezintă bine organizat și documentat și care are și număr de telefon de contact unde putem stabili detalii pentru cazare pentru că mănăstirea Caraiman oferă cazare în cele 3 corpuri de clădire de care dispune, în camere cu baie proprie. Pentru a obține cazare la mănăstire e obligatorie participarea la slujbele religioase. Programul slujbelor este afișat tot pe site. Se poate opta și pentru masă, dacă se anunță în prealabil.

Cum era de așteptat, cadrul natural e absolut deosebit. În spatele clădirii cu locuri de cazare, Masivul Bucegi se înalță semeț și crucea de pe Caraiman apare în toată splendoarea, printre crucile bisericii.

Chiar de la intrarea în curte, un basorelief de cruci amestecate, cioplit în lemn, se înfățișează călătorului. În fața bisericii noi, albe, o frumoasă cruce albă din marmură străjuiește în curte. Seara probabil că apare foarte frumoasă pentru că are un reflector montat în iarbă, în fața ei.

Raportul preț/calitate evident este pe plus că o vizită la mănăstire nu costă deci e neprețuit.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Ambientul este superb.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Merită o vizită.


[fb]
---
Trimis de Mioritik in 02.07.21 14:57:10
Validat / Publicat: 02.07.21 15:51:13
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUȘTENI. A mai fost în/la: Tot aici

VIZUALIZĂRI: 2494 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

25 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mioritik); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 Mănăstirea Caraiman, toaca
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 10800 PMA (din 13 voturi)

ECOURI la acest articol

25 ecouri scrise, până acum

Yersinia Pestis
[20.07.21 18:38:35]
»

Chiar cred că o legătură cu alea sfinte e mai ușor de realizat acolo, măcar pentru faptul că fiind la o oarece altitudine aerul e mai rarefiat și semnalul mai ușor de obținut.

Fără să mă cert cu tine, mi se pare destul de comercială și nu-mi inspiră un sentiment de bisericozitate (ha, ce termen găsii, nu fugi la DEX să mă verifici) în exces. Dar, da, construcția e frumoasă și, ca tot ceea ce e frumos, te face să crezi în bunătate și divinitate!

MioritikPHONEAUTOR REVIEW
[20.07.21 18:47:46]
»

@Yersinia pestis: N-am făcut-o eu, n-am zidit-o, n-am construit-o, n-am proiectat-o, și de ce m-aș certa cu careva despre asta?

Eu doar constat, consemnez, fără să judec.

E drept, brad, molid, larice, rădăcină pivotantă și radiantă, monolit, crucea de pe Caraiman și alte cele. Are de toate.

În rest? Sănătate.

Cu ce m-ar afecta pe mine?

Btw, are și cazare.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adso
[20.07.21 19:18:36]
»

@Mioritica: Spuneți:

„Raportul preț/calitate evident este pe plus”

De fapt, nu. Dacă numărătorul fracției e zero, toată fracția e zero. Și zero nu e pe plus. Ce-i drept, nici pe minus. E zero.

În esență, toate formulările de genul „un raport preț/calitate ridicat” exprimă, de fapt, o chestie fix inversă celei intenționate de emitent. Că raportul e mare/ridicat dacă numărătorul (ăla de sus, primul) e mare și numitorul (ăla de jos, al doilea) e mic.

În rest? Tot sănătate! Și excursii frumoase!

Yersinia Pestis
[20.07.21 19:54:44]
»

@gpopa: Frate, m-ai omorât!

Dacă nu te-aș ști persoană educată și de bun simț te-aș întreba de ce mă-njuri:” numărătorul fracției” sper că nu e ca și cum te-ai lua de mama, nu?! Io nu știu d-astea, matematica, pentru mine, se termină atunci cînd primesc restul, la cumpărături.

Ca să nu spun că, niciodată, ever, ce aștept să primesc de-acasă nu se lovește cu ce primesc din magazin! Grea matematica asta!

adso
[20.07.21 19:58:11]
»

@Yersinia pestis: Am fost, totuși, cu milă, că am explicat ce și cum (sunt niște paranteze pe acolo, am dat chiar câte două indicații). ????

Unde să o fac și eu pe intelectualul, dacă nu aici... ????

Și da, și mie mi se par excesive unele mănăstiri/biserici recente. Iar o parte nici măcar nu mi se par frumoase (nu e cazul aici). Dar, dacă așa și le doresc ctitorii, cine sunt eu să judec?

Mănăstirea Caraiman nu am mai văzut-o din 2009, dar practic am urmărit-o ridicându-se, înaite de acel moment ajungeam la Bușteni cel mai rar o dată la trei ani. Și îmi plăcea ce iese. Dar, din ce văd acum în poze, a crescut prea mult.

MioritikPHONEAUTOR REVIEW
[20.07.21 20:05:26]
»

@gpopa: ????

Asta-i o chestie, chiar... 3D

Recunosc, m-am pierdut pe la mijlocul textului și așa am rămas că n-am intenționat o abordare matematică, astfel că, filosofic poți întoarce raționamentele cum vrei.

Și pentru că generozitatea este mama înțelepciunii, ei bine, ai dreptate.

N-am înțeles nimic dar este fix precum spui.

Și raportul...

Da,

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
MioritikPHONEAUTOR REVIEW
[20.07.21 20:08:02]
»

@Yersinia pestis: ????

Fratele meu...

Mai am 3 neuroni.

Îi păstrez.

+...

Whatever,

adso
[20.07.21 20:14:38]
»

@Mioritica:

„Recunosc, m-am pierdut pe la mijlocul textului și așa am rămas”

Nu e bine, sunteți tânără: perseverați, recitiți iar și iar. Când veți ajunge la anii mei, abia atunci veți pricepe ce înseamnă să ai dificultăți în a înțelege chestii noi. Deocamdată, n-ar trebui să fie cazul. (Din ciclul Povețele bătrânului înțelept către fiul său, Teodosie.)

„Și pentru că generozitatea este mama înțelepciunii, ei bine, ai dreptate.”

Am.

„N-am înțeles nimic dar este fix precum spui.”

Dap.

MioritikPHONEAUTOR REVIEW
[20.07.21 20:20:12]
»

@gpopa: O să încerc cu o pălincă.

Am credință.

Îmi va înlesni multe lucruri... ????????

adso
[20.07.21 20:22:33]
»

@Mioritica: Dacă e credință, e suficientă aghiazma. Pălinca e pentru caz de forță majoră.

Yersinia Pestis
[20.07.21 20:22:37]
»

Am fost la Bușteni și la Mănăstire de Paște, anul ăsta, pentru că acolo l-am sărbătorit. Mă rog, nu știu dacă Paștele se sărbătorește, este cea mai profundă sărbătoare a creștinătății, esența ei: dacă-ți ispăsești păcatele și vei lupta pentru iertarea lor, vei învia după moarte și vei trăi veșnic! Mă rog, este ceea ce am înțeles eu, nu e vreo lege!

Un alt exemplu contrar trăirilor cucernice, pentru mine este” Sihăstria” mănăstirea din Neamț. Mie mi s-a părut cumplit de comercială, călugării te întrebau dacă nu vrei să cumperi vin atunci cînd cumpărai lumînări s-aprinzi pentru morții de-i ai. Și-apoi, niște” învățăminte” ale unui popă trecut întru Domnul, niște aberații ridicate la rang de mari cugetări, gen femeia care-și vopsește părul face păcatul de moarte!

Mă rog, nu vreau să intru în alte discuții, faza cu religia este pur personală și în funcție de inima fiecăruia.

adso
[20.07.21 20:24:59]
»

@Yersinia pestis: Nu mă descurajați. Soția a decis zilele astea: peste două săptămâni vom fi la Prislop.

Dar, acolo, biserica e veche. Bine, și la Sihăstria una dintre biserici e veche.

Yersinia Pestis
[20.07.21 20:43:00]
»

@gpopa: Prislop este o altă discuție, la fel de veninoasă. BOR l-a renegat pe cel cu care acum se fălește și, mai ales, cel de pe urma căruia vrea să facă bani.

Faza haioasă este că un ungur, cu ajutorul unei case de avocatură, le cam dă peste nas popimii de la București, ăia cu Clopotnița Națională, ce trebuie să aibă, musai, teren de tenis pentru (Mult) Prea Fericitul... pentru că a luat drept de marcă înregistrată multe din ceea ce a lăsatt Părintele Arsenie Boca. Iar Daniel e tare opărit pentru treaba asta, simte că i se ia șunca din fasole...

Cum spuneam, nu vreau să supăr, chiar sunt ortodox, dar cred în sinceritatea lumînării aprinse într-o bisericuță amărâtă și a luminii acesteia asupra unui suflet chinuit de întrebări și, mai ales, de speranță, înaintea odăjdiilor aurite și a calculării sumelor pe care șmecherii bărboși le cer ăluia necăjit, doar pentru a oferi un cuvînt de îmbărbătare prăpăditului.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adso
[20.07.21 20:45:14]
»

@Mioritica: Preluată de pe o pagină fb pe care o urmăresc (fb, ca moșnegii, da!):

Pe la mijlocul anilor 1940, [... ] numărul particulelor elementare începea să explodeze. La început, au fost kaonii şi pionii cu sarcină electrică. Au urmat pionul neutru şi kaonul neutru, primele rezonanţe delta, o particulă numită lambda, particulele încărcate sigma, rho-urile, omega, eta, K*, mezonul pi – şi era doar începutul. Enrico Fermi, întrebat de Leon Lederman ce crede despre recenta descoperire a unei particule numite K-zero-doi a spus: «Tinere, dacă aş putea ţine minte numele tuturor particulelor ăstora, aş fi botanist. »

(Sabine Hossenfelder, „Rătăciți printre formule. Cum îi derutează frumusețea pe fizicieni” , trad. Radu Slobodeanu, Editura Humanitas, 2020)

adso
[20.07.21 20:49:16]
»

@Yersinia pestis: V-am rugat să nu mă descurajați...

Yersinia Pestis
[20.07.21 20:51:05]
»

@gpopa: Hopaaa, tu citești?!

Cum adică, tu chiar citești o carte, nu aștepți filmul de desene animate?! Doamne, ce anacronici suntem, deja simt că mă unește ceva de tine. Mulți din ziua de azi dau pe recenzii pe net și află când Ion al Glanetașului se duce la Florica și de ce...

Treaba ta, ești periculos!

P.S. Vă rog să nu ne mai formalizăm cu formulele de apelare. Chiar dacă ne tutuim, există respect, e și mai ușor să comunicăm. Vă rog !

MioritikPHONEAUTOR REVIEW
[20.07.21 20:57:02]
»

@Yersinia pestis: pentru Ion și Florica vom studia cartea de istorie. Și poiana lui Iocan era un mit. (hit)

MioritikPHONEAUTOR REVIEW
[20.07.21 21:02:06]
»

@gpopa: Dacă cineva își imaginează că ceva e nou sub soare, se înșală amarnic.

În 1940 nici o particulă nu se putea comporta diferit față de ce era până atunci.

Că am pus noi niște borne, asta poate fi. Contrar credințelor uzuale, se poate inventa orice, chiar și particula care doar stă. Și dacă stă azi, sigur stătea și înainte de 1940.

Cu botanica e altă poveste dar aici deja abordăm holismul. La nivel micro, de unde știi a cui e particulă aia (care doar stă).

Incredibil cum macro sunt toate așa diferite când micro sunt toate la fel...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Yersinia Pestis
[20.07.21 21:02:16]
»

@Mioritica: Bine, nu facem analiză literară dar „Poiana lui Iocan” era esența comunității și comunicării, cel puțin în „Moromeții” .

Genul hâtru de a face politică al țăranului mijlocaș de atunci. „Are Regele pământ?” cu tot ceea ce urmează. Nu vreau să plictisesc, dar gândirea sănătoasă de atunci a total desuetă acum, ba chiar o considerăm caraghioasă. În locul acelui umor preferăm „Vacanța Mare” , asta e trist...

Mă rog, părerea mea, spui și io...

MioritikPHONEAUTOR REVIEW
[20.07.21 21:08:51]
»

@Yersinia pestis: Păi și noi tot în comunitate și comunicare,

Pentru că

Piramida lui Maslow,

Cina am servit-o, acoperiș avem deasupra capului (except cei din vacanță aventura parc sau terasă - că nu plouă), în război nu suntem, deci suntem în siguranță, de spiritualitate am adus vorba deci am ajuns și la Poiana lui Iocan, nevoia de apartenență, comunicare, comunitate și recunoaștere. Recunoști?

A, am uitat de job. Recunoaștere profesională. Și aia e rezolvată.

Yersinia Pestis
[20.07.21 21:44:05]
»

Da, frumoasă abordare psihologică, cu necesitățile primare și-apoi cele de recunoaștere socială!

Știam eu c-am găsit găina cu ouă de aur, alchimie pură! după ce ți-am citit câteva review-uri. Îmi place cum combați, la urma urmei dialogul e formă de conflict, fiecare vorbește fiindcă vrea să-și impună punctul de vedere.

Din păcate pentru mine am ajuns în zona de conflict a vârstei, recunoașterea profesională s-a terminat atunci când am primit diploma la pensionare, așa că acum, pe AFA, caut o Poiană a lui Iocan, și, când găsești pe cineva care e pe tonul tău, te bucuri! Cazul meu.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
MioritikPHONEAUTOR REVIEW
[20.07.21 22:10:48]
»

@Yersinia pestis: Ține minte, sfârșitul nu-i aici!

Va veni vremea când "pensie" va fi doar un cuvânt. Dacă asculți o conversație de corporatiști adolescenți contemporani vei fi uimit să afli că un start-up n-are perioadă contractuală, ăia 95% din creier sunt neproductivi pentru că sunt folosiți să combată sperietura rezultată din diverse traume adunate de-a lungul vieții

Iar efectul placebo chiar există adică dacă îi spui creierului că te apuci să faci ocolul pământului în 80 de zile, ăla chiar te crede că n-are discernământ și nu știe de glumă și încearcă să lucreze pentru asta.

Deci chestia cu pensia chiar nu mă impresionează.

MioritikPHONEAUTOR REVIEW
[20.07.21 22:14:59]
»

@Yersinia pestis: +

Conflictul nu mai trăiește în zilele noastre, populațiile au îmbrățișat conceptul de cooperare win-win, de-aia e falimentară industria de armament și nici vecinii nu se mai omoară cu sapa unul pe altul, de-aia, când ies pe stradă văd băbuțe ce duc câte un blid de mâncare pe la vecini ca să aibă ce mânca și pe lumea ailaltă și n-au chef să se certe cu nime' oricât le-ai provoca.

Trăim o permanentă transformare. Vei fi uimit!

Yersinia Pestis
[22.07.21 11:45:12]
»

@Mioritica: Da, dialectica vieții operează permanent și-astfel ajungem să ne mirăm de transformările cotidiene, care fac lucrurile ca să nu mai fie” ca pe vremea mea” .

” Pensie” a însemnat pentru mine ieșirea dintr-o organizație, dar, de atunci și până azi, tot am muncit, în alta, tot în cadru oficial- apretat. În ambele instituții trebuia și trebuie să gestionez conflictul, așa că nu cred în procesul de pacificare globală. Ai să râzi, în localitatea de trăiesc în ea, vecinii încă se mai prășesc cu sapa, unul pe altul, pentru un tumurug de gard sau pentru umbra vreunui măr bătrân ce cade taman pe răsadul ăluilalt, uitând că din acel măr au mâncat, poate, amândoi. Conflictul este în noi, ca ființe și chiar cred că are un rol pozitiv: trăiește ăla de-i mai puternic și care-i dovedește pe ceilalți, se impune ăla de își promovează ideile mai abitir și mai agresiv.

Vrem să compensăm și venim cu idei tâmpite, gen” e loc pentru toată lumea” . Oare, chiar este?

Acuma, nu sări ca bobu' din păstaie, am înțeles, cred eu, ironia din mesajul tău, dar, iacă, vrusăi să combat, știi motivul, sunt la serviciu și n-am niciun conflict de gestionat, iar timpul spre ora 16, cea izbăvitoare de program, trece tare greu!

MioritikPHONEAUTOR REVIEW
[22.07.21 11:58:51]
»

@Yersinia pestis: ????

La mine este armonie și se amplifică cu trecerea timpului. Îmi place asta.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Mioritik, Yersinia Pestis
Alte impresii din această RUBRICĂMănăstirea Caraiman:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.081927061080933 sec
    ecranul dvs: 1 x 1