ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.09.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Satu Mare
ÎNSCRIS: 23.07.11
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUN-2013
DURATA: 7 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 8

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
91.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 8 MIN

O vacanţă frumoasă!

TIPĂREȘTE

Anul acesta a venit rândul să mergem într-o vacanță în Grecia, pe insula Zakyntos, loc. Laganas, locație recomandată în baza pretențiilor noastre de către personalul agenției de turism de unde am achiziționat biletele (mulțumiri).

Am plecat de pe aeroportul din Cluj și am aterizat pe aeroportul internațional Dionysios Solomos de pe insula Zakyntos denumită și Flower of East, care este cea de-a treia destinație turistică ca mărime din Insulele Ionice, situat la 4 km. de localitatea Zante, capitala insulei, iar zborul a durat 1 oră și 25 minute.

La aterizare am avut impresia că aterizăm în Marea Ionica, din cauză că aeroportul este situat aproape de țărm.

Drumul de la aeroport și până la hotel a durat aproape 30 minute, transportul fiind asigurat cu un autocar, iar ca ghid l-am avut pe Marius (un tip simpatic zis micul Hercules denumit astfel după look-ul afișat și orele petrecute la sala de sport).

Ajunși la hotel am fost cazați în circa 5 minute, primind o cameră destul de spatioasă cu TV, aer condiționat inclus în prețul biletului, frigider, seif contra cost, o baie cu cada și dus, un balcon în care se afla o masă cu patru scaune din plastic alb.

Hotelul este situat pe strada principală din localitate, are o piscină mică pe care o poți travesa peste un pod, înconjurată de sezlonguri pe care le puteai folosi gratuit.

In cameră cu geamurile închise nu se auzea zgomotul muzicii de afară.

Internetul wi-fi costă 3 euro pentru o oră și este cu parolă (ora se calculează: timpul în care este accesat net-ul chiar dacă îl utilizezi într-o zi 10 minute, a doua zi 20 minute etc.)

În corpul principal al hotelului se află receptia, în spatele căreia sunt două mese de biliard care se pot închiria pentru 2 euro pe oră, lângă care este amenajat un bar de unde ești servit destul de repede cu bautura aleasă de tine din gama pe care ei o aveau, respectiv cocktailuri (pina colada, sex on the beach, blue lagoon), bere la pahar (mai bună decat la turci), votcă, sucuri la dozator și apa plată, vin etc.

La restaurant se putea servi masa atât înauntru cât și afară pe terasă lăngă piscină.

Mâncarea era bună, diversificată, însă nu ca în Turcia, am avut în meniu fructe de mare o singură dată când au servit midii.

Dimineața nu lipsea niciodată fasolea deoarece era plin de englezi care serveau acel english breakfast. Toate supele erau făcute cremă (din pui, pește, roșii cu orez).

Deserturile erau formate din prajituri, pepene roșu și galben, compot de piersici și înghețată de 3 feluri.

Se putea servi vin alb si rosu (sec) dintr-un butoi de lemn amplasat pe marginea peretelui din restaurant langa bar, in carafa de jumatate litru.

De la hotel pănă la plajă am mers aproximativ 5 minute pe jos.

Pe plajă la orele 08.30 este aproape gol, deoarece majoritatea turiștilor sunt englezi care se culcă la ore destul de mici și se trezesc pe la 09.30-10.00, după care se refugiază pe un sezlong sub umbrelă, accesând telefoanele și tabletele pe net, de aceea nu prea o să vedeți englezi bronzați.

La închirierea a două sezlonguri și o umbrelă cu masuță plus acces la internet wi-fi plătesti 5 euro, oferta fiind universală pe toata plaja, chiar dacă la amiază pleci la hotel pentru a servi masa de prânz cu condiția să lași un prosop pe sezlong.

Intrarea de pe plajă în mare este foarte lină cu apă cristalină până la genunchi pe o distanță de 20 m după care se adâncește încet, ceea ce este foarte bine pentru copii iar nisipul este foarte fin.

În fața tuturor restaurantelor fără excepție te așteaptă una-două persoane care iți fac tot felul de invitații pentru a servi masa la ei ocazie cu care oferă și discounturi plus acces la internet inclus (parola fiind valabilă până a doua zi dimineața când o schimbă).

Pe stradă este plin de magazine cu suveniruri și accesorii de plajă.

Este indicat ca cei care merg la mare să aibă ochelari și tub pentru că apa fiind foarte curată se pot vedea pești, stele de mare și mai ales broaștele țestoase.

De pe strada principală când ajungi la mare se poate merge pe partea dreaptă a malului de unde se ajunge la o plajă privată amenajată cu bar și tot felul de ceaceafuri mari și albe suspendate la 5-6 metri înalțime, dar la care se poate ajunge peste un pod de lemn unde se platește o taxă de 5 euro de persoană în care este inclusă și o băutură.

A doua zi am avut întalnire cu ghidul nostru Marius care ne-a prezentat oferta de excursii organizate în diferite locații în jurul insulei (vezi foto).

Am ales excursia de la renumita plajă Navagio, pe care am și plătit-o atunci, urmând să ne mai gândim dacă mai facem și o altă excursie să vedem broaștele țestoase cunoscute sub numele de caretta- caretta, având în vedere prețurile cam mari afișate pe foaia primită de la ghid în comparație cu oferta unor operatori privați de pe insulă. Având în vedere cî am venit cu această firmă și faptul că ei ne-au oferit mai multe variante de excursii puteau să mai reducă din preă și să se alinieze la prețurile operatorilor locali care erau cu 10-15 euro mai ieftine și care se pot negocia în funcție de numărul de participanți (vezi foto pentru certitudine).

De exemplu pentru o excursie care avea drept obiectiv vizitarea insulei unde țestoasele caretta caretta depuneau ouă și care erau păzite de o persoană care nu te lăsa să te apropii de cuib și apoi urmărirea acestora pe mare cu o barcă cu motor care la mijloc avea montat perete de sticlă pentru a se putea vedea fundul mării unde stăteau țestoasele de aproximativ 80 kg și care ieșeau afară din apă la fiecare 4-5 minute pentru a respira, am plătit 12 euro de persoană și 8 euro pentru un copil de 8 ani, fată de 39 euro de persoană cât solicita operatorul, în care era inclusă și o oprire la Keri Caves, care erau niște pereți găuriți în stâncă.

În excursia de la Plaja Navagio am plecat cu un autocar de la hotel până în localitatea Zante de unde am fost îmbarcați pe un vaporaș de croazieră cu 3 etaje (ora 09.00).

Nu ne-a spus nimeni să ne luăm și o geacă și tot drumul care a durat cca. 2 ore a fost cam rece din cauza curentului de aer, așa că toți părinții au îmbrăcat copii în prosoape să nu răcească.

Pe vapor există un bufet de unde se putea cumpăra sendviciuri, sucuri, alcool, înghețată, etc. (vezi foto).

Ajunși la plaja Navagio (clasată conform ghidului pe locul 6 în europa și locul 31 în lume) care arată întradevăr superb de pe mare, vaporul a acostat la 5 m de plajă și a lăsat jos un punte de metal pentru a putea ajunge mai aproape de mal.

Deși ghidul a anunțat prin stație că se pot lăsa bagajele pe vapor fără nici o problemă, să dispară lucruri, toată nava fiind împânzită de camere video, 90 % din călători au cărat bagajele cu ei și câțiva le-au băgat în apă cu aparatura foto și video deoarece au alunecat la coborârea de pe podețul navei.

Plaja este formată pe jumătatea de la mare spre interior din pietricele de mărimea unui bob de fasole după care din nisip fin.

La intrarea în mare apa este foarte rece și cu pietre de dimensiunea unei jumătăți de cărămidă cu marginile rotunjite și care lovesc tibia piciorului din cauza valurilor, o senzație nu tocmai plăcută care te face să pomenești fără să vrei de toți strămoșii lor.

Pe plajă se află o epavă a unui vapor plin de rugină, care are și o legendă aferentă cu mai multe variante.

Acolo am stat 50 minute pentru fotografii, plajă și baie (mai puțin).

După care am acostat pe o alta plajă, renumita Xigia, care era plină de bolovani și unde cu ajutorul ochelarilor de apă și a tubului am explorat minunățiile marine formate din pești și mai ales mulți, mulți arici de mare cazați pe marginea din dreapta plajei.

Pornind mai departe am vizitat celebrele Blue Caves (peșterile albastre) care erau formate din niște stânci sub forma de tunel, prin care nu se putea trece doar cu barca sau ambarcațiuni de mici dimensiuni cu acces de pe mare, după care ne-am întors în portul din loc. Zante (ora 16.00) de unde am fost aduși la hotel.

De pe plajă se pot vedea avioanele care aterizează pe insulă și care creează senzația că pică în mare.

Prețurile articolelor de plajă sunt aproximativ aceleași cu cele de la noi.

Am fost în magazine tip supermarket unde spre surprinderea mea am găsit produse cam scumpe: 1 kg. de banane costă 1.80 euro, 1 kg. portocale 2 euro, o bere Amstel la cutie 500 ml. costa 1 euro, 1 sticla Metaxa 7 stele la 700 ml. costa 22 euro.

Laganas este cunoscut ca orașul care nu doarme fiind plin de cluburi și restaurante pline de englezi galăgioși care petrec în fiecare seară pana la ora 05.00 dimineața pentru că se fac tot felul de oferte de către persoanele care stau la intrarea în cluburi pentru a atrage clienții.

Se pot închiria mașini, ATV-uri și motoscutere, pentru a putea vizita individual insula la prețuri rezonabile, respectiv 25-30 euro pe zi, plus combustibil.

Din fotografiile pe care am să le postez se pot vedea prețurile diferitelor produse și oferte de excursii.

La întoarcere după verificările de rigoare din aeroport am intrat în magazinele duty-free shop unde am constatat că prețurile sunt prea mari ca exemplu 1 sticlă de Metaxa de 7 stele era mai scumpă cu 3 euro decât în magazinele din oraș, la fel și cu parfumurile și alte produse, deci vă sfătuiesc să cumparăți din altă parte sau alte shop-uri.


[fb]
---
Trimis de roloback in 09.09.13 22:29:27
Validat / Publicat: 10.09.13 13:23:41
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în GRECIA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6119 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (roloback); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P24 Excursii cu pret afisat, dar negociabil la insula brostelor testoase
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 8100 PMA (din 10 voturi)
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    2 ecouri scrise, până acum

    webmaster28
    [10.09.13 06:11:40]
    »

    @roloback, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".

    S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).

    În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).

    ramonaa
    [09.02.14 13:23:42]
    »

    @roloback: buna, anul asta am luat un sejur la majestic dar inafara de review-ul dvs nimic nu este favorabil ca si opinie. va rog sa imi spune-ti mai indetaliu daca chiar nu se poate odihni noaptea din cauza zgomotului si daca internetul este cu plata ca cei de la agentie zic ca nu se plateste, dar dvs a-ti scris ca se plateste.

    multumesc. adresa de mail este ***** sau postati tot aici.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    ramonaa
    Alte impresii din această RUBRICĂMajestic Hotel & Spa:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.048027992248535 sec
    ecranul dvs: 1 x 1