ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.10.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
OCT-2016
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 12; 6

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

De Ziua Armatei la Cercul Militar National

TIPĂREȘTE

Situare

Palatul Cercului Militar National este o cladire de referinta din peisajul bucurestean. Chiar daca nu multa lume a avut ocazia sa il viziteze, mai toata lumea cunoaste aceasta constructie si aspectul ei exterior. Am putea spune si ca este un reper bucurestean, atingerea altor obiective sau adrese din zona se pot face avand ca reper Cercul Militar National.

Daca este sa consideram arterele mai importante la intersectia carora se situeaza Cercul Militar national ar trebui sa numim Calea Victoriei, despre care @michi a prezentat un serial de exceptie incepand cu articolul vezi impresii, si Bulevardul Regina Elisabeta, care coboara catre Parcul Cismigiu, unde v-am invitat recent la o plimbare de vara vezi impresii.

Adresa oficiala este strada Constantin Mille, nr. 1, sector 1, strada paralela cu Bulevardul Regina Elisabeta si care se formeaza din Calea Victoriei. Adresa Cercul Militar National o gasiti cu usurinta pe google maps sau pe waze, care va pot fi calauze bune cum sa ajungeti la acest obiectiv special.

De Ziua Armatei

Astazi cand asez aceste randuri este 25 Octombrie, Ziua Armatei. O potrivire frumoasa pentru postarea acestui articol. Dar nu intamplatoare! In preajma Zilei Armatei se deschid spre vizitare publicului larg portile Palatului Cercului Militar National. Aceasta capodopera arhitectonica nu se gaseste, din pacate, intre obiectivele ce pot fi vizitate zilnic sau nici macar saptamanal. Are un regim aparte, un regim de mine neinteles, dar ca orice regim trebuie respectat, ca asa este in armata. In weekend-ul de dinaintea Zilei Armatei, in acest an, s-au deschis portile acestui palat.

Am aflat prin bunavointa unor amici de aceasta informatie si cum chiar cautam obiective turistice, ce pot fi vizitate gratuit, aceasta optiune s-a potrivit ca manusa pe mana. Am reorganizat programul zilei de duminica pentru a putea vizita cladirea pana la orele 15, ora de inchidere anuntata pentru aceasta zi.

Vizitarea este una ghidata, cu grupul. Accesul se face prin strada Constantin Mille, pe la intrarea cu scari din marmura si usa monumentala din fier forjat, cu decoratiuni aurite si emblema Cercului Militar National.

Aici citim primele informatii:

Constructia Palatului Cercului Militar a fost dirijata de urmatoarea Comisiune Superioara de directie aleasa de Adunarea Generala de la 26 Februarie 1911: G-ral de divizie Botteanu M., G-ral de divizie Zottu Vasile, G-ral de brigada Iannescu G., G-ral de brigada adj. Georgescu G., G-ral de brigada Desliu Ion, Col. Grigorescu Eremia [... ].

Palatul Cercului Militar National este b]monument istoric și de arhitectură, făcând parte din edificiile incluse în patrimoniul cultural naţional şi universal si a fost ridicat din initiativa si contributia financiara a ofiterilor din Garnizoana Bucuresti.

In holul de la intrarea amintita s-a strans un grup numeros de vizitatori, circa 30, care cat au asteptat nerabdatori sosirea ghidului au putut citi in stanga si in dreapta intrarii care au fost conducatorii Cercului Militar National de la Alexandru Zefcari in 1876 si pana astazi sau au putut admira scara impresionanta din marmura ce se desfasura in fata noastra si ornamentatiile ahitecturale dimprejur.

Ghid ne-a fost o doamna, din pacate fara harul de a fi un bun prezentator si care din start ne-a dat de inteles ca vom vizita pe fuga palatul, o introducere cam necuviincioasa cu care si-a facut intrarea. Turul ghidat a fost gratuit si a durat circa 40 - 50 minute.

Inainte sa parcurgem impreuna salile palatului, am sa va prezint un istoric al acestuia.

Istoricul Palatului – sursa: cmn.ro

In anul 1876 s-a infiintat Cercul Militar al ofiterilor din Bucuresti, care la inceput a functionat in mai multe cladiri inchiriate. Aceasta forma de organizare – Cercul Militar - a fost imprumutata din modelul francez care a prins contur in timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza.

Generalul Eraclie Arion a avut in anul 1889 ideea de a se construi o cladire monumentala pentru Cercul Militar. Pe acest teren a fiintat candva Manastirea Sarindar. In anul 1897 s-a initiat un proiect de lege prin care urma sa se atribuie gratuit terenul acesta Cercului Militar Bucuresti.

In anul 1898 a avut loc concursul pentru constructia Palatului Cercului Militar, iar in anul 1999 cele 5 proiecte au fost expuse pentru vizionare de către public, în sălile Ateneului Român. In acelasi an, Comisia numita a deliberat şi a stabilit că proiectul cel mai bun aparținea arhitectului Dimitrie Maimarolu (proiectul „lux”).

Arhitectul Dimitrie Maimarolu (1859 - 1926) face parte din generatia care a proiectat palatele bucurestene de la sfarsitul secoului al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea, cand Bucurestiul era denumit „Micul Paris”. In proiectele sale se intalneste stilul eclectic francez, in care sunt ridicate si Palatul Parlamentului din Dealul Patriarhiei, bisericile Armenească şi Sf. Silvestru. Tot in acest stil sunt ridicate toate palatele bucureştene din acea perioadă: Palatul de Justiţie, Palatul Poştei Centrale, azi Muzeul Naţional de Istorie, Casa de Economii şi Consemnaţiuni, Banca Naţională a României vezi impresii (unde la inceputul anului am avut placerea sa invit uesrii AFA doritori sa il viziteze), Palatul Ministerului Agriculturii, Fundaţia Universitară Carol I, azi Bilblioteca Centrală Universitară, Ateneul Român.

Abia in anul 1911 s-a legiferat prin promulgarea de catre Regele Carol I cedarea acestui teren catre Administratiunea de Razboi, Cercului Militar. Planul cadastral al Bucureştiului din 1911 prezenta o parcelă, unde era fosta Mânăstire Sărindar, în proprietatea Ministerului Domeniului, şi o grădină publică. Aceste două spaţii vor fi ocupate de viitorul Palat al Cercului Militar şi de Fântâna Sărindar. Cu execuţia lucrărilor a fost însărcinată antrepriza Blekman-Moscovici, una dintre cele mai cunoscute firme de construcţie. Palatul are un subsol, un demisol, un parter, un etaj si o mansarda. Ridicarea cladirii incepe in anul 1912. Terenul mocirlos şi instabil a determinat probleme în realizarea fundaţiei Palatului. De aceea, arhitectul Dimitrie Maimarolu a venit cu ideea de a consulta pe cei mai buni specialişti ai vremii, inginerii Anghel Saligny şi Elie Radu. Aceştia fiind foarte ocupaţi şi având onorarii mari, se ajunge la colaborarea cu fiii lor, Paul Saligny şi Mircea Radu. Proiectul, întocmit de Dimitrie Maimarolu şi Mircea Radu, propunea, drept soluţie, baterea unor piloni din lemn de stejar peste care să se toarne placa de beton armat. Aceasta solutie s-a dovedit a fi una durabila pana in zilele noastre, rezistand cutremurelor traite de constructie, in conditiile in care multe alte cladiri de pe Calea Victoriei au fost puternic afectate...

In anul 1916 constructia a fost terminata la rosu. Datorita intrarii Romaniei in Primul Razboi Mondial, inaugurarea palatului s-a amanat. La sfarsitul acelui an Bucurestiul a fost ocupat de trupele inamice ale Puterilor Centrale. Fortele de ocupatie au folosit palatul ca post de paza si inchisoare pentru militarii romani.

Inaugurarea Cercului Militar a avut loc abia la 4 Februarie 1923 in prezenţa regelui Ferdinand I şi a reginei Maria, a altor personalităţi militare. Conducerea Cercului la acea data era asigurata de generalul Victor Zottu. Ziua de 4 Februarie a devenit Ziua Palatului Cercului Militar Naţional.

In anul 1947 Palatul a intrat vrand nevrand in era comunista. Cercul Militar a fost redenumit in Casa Centrala a Armatei. Cutremurul din 1977 a mai zguduit o data palatul, de data aceasta fiind afectat de marele seism si ca urmare a necesitat lucrari de refacere pana in anul 1989.

Dupa caderea comunismului, s-a revenit la denumirea initiala: Cercul Militar Naţional. In acesti din urma ani, acesta a devenit o institutie reprezentativa a Armatei României, dar si a capitalei, aici fiind organizate nenumarate activităţi de reprezentare şi protocolare (vizite ale multor personalitati politice din intreaga lume), culturale, ştiinţifice, recreative, mondene, etc.

Astazi, Palatul Cercului Militar Național gazduieste Cercul Militar Național, Biblioteca Militară Națională și Restaurantul Cercului Militar Naţional. In palat se regasesc opere de arta de mare valoare, iar din punct de vedere constructiv se remarcă folosirea fierului forjat la uşi şi ferestre, coloane şi ornamentaţii din marmură şi stucatură, candelabre de cristal şi bronz aurit. Iar laurii şi scutul sunt elemente dominante decorative care se regăsesc în tot palatul, amintind de specificul militar al clădirii.

Vizitarea Palatului

SALONUL FONDATORILOR

Am urcat intai in Salonul Fondatorilor. Pardoseala din granit tricolor slefuit alb – maron – negru este impresionanta. Aici intalnim expuse busturile si portretele fondatorilor Palatului Cercului Militar. Acest salon este realizat între anii 2003 – 2005. Ii intalnim pe Nicolae Filipescu, minstru de război; generalul Vasile Zottu, coordonatorul lucrărilor de construcție, arhitectul Dimitrie Maimarolu, regii Carol I şi Ferdinand I şi reginele Elisabeta şi Maria, .

Tablourile, înfăţişând regii şi reginele României, încadrează o oglindă care maschează vechea intrarea principală în Palat. Deasupra oglinzii se află un grup statuar alcătuit din doi războinici, un bărbat şi o femeie, care ţin în mână cununa de lauri, semn al victoriei. Pe scut se găseşte emblema Cercului Militar Național, formată din următoarele simboluri: acvila, care se regăsește pe stema națională, la care se adaugă lira, cartea, masca şi flacăra. Portretul uriaş al unui dorobanţ domină întregul Salon.

SALA DE MARMURĂ

Urmatoarea sala vizitata este Sala de Marmura. Uauu! Ramnem cu gura cascata!

Sala de Marmură este o realizare in stil clasic. Efectul vitraliilor si oglinzilor din cristal este de a mari si mai mult spatiul imens dedicat acestei sali. Coloanele corintice din marmura si basoreliefurile din aceasta sala sunt de-a dreptul magnifice. Tot aici este expusa o reproducere dupa Nicolae Grigorescu – Gornistul.

La extremităţile sălii se găsesc câte două perechi de statui – cariatide, intr-o parte, si atlantii – in cealalta, ce susţin consolele cu capiteluri ionice. Finisajele sunt din marmură românească de Ruşchiţa. Pardoseala este realizată din parchet de stejar cu mahon.

Sala de Marmură a fost destinată de la început celor mai importante ceremonii, primirii de înalţi demnitari, întalniri protocolare şi a fost loc de organizare a faimoaselor baluri de altădată. Acum este utilizată pentru ceremonii, congrese, conferinţe, recepţii, dineuri, concerte şi baluri.

ROTONDA SĂRINDAR

La iesirea din Sala de Marmura se gaseste Rotonda Sarindar, o sala mica, circulara, de unde mai admiram inca o data din cealalta parte superba Sala de Marmura.

De aici urcam scarile palatului si mergem la etajul III, cel putin asa este inscris. Este etajul Galeriilor de Arta. In sali, dar si pe holuri sunt expuse numeroase lucrari de arta.

SALA OGLINZILOR

Sala oglinzilor este invadata de un albastru puternic. Sala este imbracata in catifea de culoarea albastra inchis si asa cum ii spune si numele contine un mare numar de oglinzi, care au ca efect marirea spatiului. Efectul de spatiu si culoare este deosebit.

SALA SFÂNTUL GHEORGHE

Urmam ghida noastra in Sala Sfantul Gheorghe. Aceasta este decorată cu icoane pe lemn şi sticlă, înfăţişând patronii spirituali ai diferitelor categorii de arme din Armata României: Sf. Gheorghe care ucide balaurul este patronul întregii Armate şi al Forţelor Terestre Române. Sfânta Maria este protectoarea Forţelor Navale Române, iar Sf. Ilie al Forţele Aeriene Române. Nu lipseste nici Sfântul Ştefan cel Mare.

ROTONDA NICOLAE GRIGORESCU

Rotonda Nicolae Grigorescu adăposteşte trei lucrări incluse în patrimoniul cultural românesc, autorii fiind pictori români celebri: Nicolae Grigorescu, Iosif Iser şi Stoica Demetrescu.

Nicolae Grigorescu a fost la 1877 "pictor de front”, realizând desene şi schiţe în luptele de la Griviţa şi Rahova. Este cunoscut pentru picturile reprezentand potrete de ţărănci, care cu boi pe drumuri de ţară şi numeroase peisaje cu specific românesc. În 1899 devine membru de onoare al Academiei Române.

Aici este expusa pictura lui Grigorescu – Intoarcerea de la targ.

SALA ALBA IULIA

Sala ALBA-IULIA este dedicata orasului unirii vezi impresii.

Aici sunt expuse lucrari precum Nasterea poprului roman - foarte sugestiva avand componentele dacice si romane sau portrete de domnitori sau regi: Mihai Viteazul, Avram Iancu, Tudor Vladimirescu; Domnitorul şi Regele Carol I; Regele Ferdinand I.

Emi a recunoscut tablourile reprezentand doua din portile cetatii Alba Carolina.

Aceasta sala se inchiriaza pentru seminarii, conferinţe, workshop-uri. Si in aceasat sala domina albastrul inchis care imbraca mesele si scaunele.

SALA BIZANTINĂ

Iesim din cladire si urcam pe str. Mille 20 metri catre Calea Victoriei, unde se afla o alta intrare in Palat. Pe scarile ce coboara un nivel mai jos catre Sala bizantina, recunoastem lucrarea intitulata geneza poporului roman.

Ajungem in Sala Bizantina.

Sala Bizantină are un aspect inedit. Ea prezintă o imbinare a stiului bizantin cu elemente specifice arhitecturii româneşti. Are multe coloane scunde, cu frize din stiuc aurit, care susţin arcade romane. Tavanul este casetat din stiuc-marmura si imita grinzile din lemn. Sunt reprezentate fresce cu scene din istoria noastra si portrete lui Mihai Viteazul, Ştefan cel Mare si Mircea Cel Bătrân. Predomina culoarea rosie.

Aici se organizeaza mese festive.

SALA DE SPECTACOLE

Sala de Spectacole arata ca o sala veche de cinema, cu scena. Prezinta motive decorative realizate din stiuc aurit si este luminata de 2 candelabre din cristal şi bronz aurit. Are o capacitate de 250 de locuri si este utilizata si in prezent pentru spectacole si nu numai.

Aici s-a incheiat turul ghidat. Din pacate nu am putut obtine prospecte sau materiale documentare despre Palatul Cercului Militar National. Vizitatorii au fost invitati sa consulte programele de spoectacole si cercuri organizat de CMN. In fiecare joi se desfasoara aici un spectacol.

Invitatie

Panditi cand se mai deschide in scop de vizitare Palatul Cercului Militar National. Asa cum am citit pe site Palatul CMN este un Palat destinat să servească, pentru prezent şi pentru generaţiunile viitore, ca locaş pentru întruniri şi pentru marile recepţiuni şi solemnităţi militare. O vizita care a meritat din plin. Un obiectiv pe care l-as vizita si pe indelete daca ar fi posibil.


[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 26.10.16 00:03:50
Validat / Publicat: 26.10.16 08:56:16

VIZUALIZĂRI: 3239 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

28 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Palatul Cercului Militar National
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 67900 PMA (din 51 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

28 ecouri scrise, până acum

Michi
[26.10.16 09:07:25]
»

Foarte interesant. Sunt binevenite acest gen de reveiwuri ca să ne cunoaştem mai bine Bucureştiul şi ţara.

mishu
[26.10.16 09:55:13]
»

@Dan&Ema: Ieri seara stand in statia de troleibuz la Kogalniceanu m-am pomenit de fapt ca sunt blocata in trafic si ma gandeam (vazusem spre universitate luminite rosii-albastre ale politiei) la ce guvernanti se mai plimba de se opreste tot traficul la ora de varf (18.30). Putin mai tarziu am aflat despre ce este vorba si a fost prima data cand a sta in trafic nu m-a deranjat.

Dinspre Cercul Militar coborau (cu echipaj de politie in fata si spate, Salvare, Jandarmerie, etc) soldati cu fanfara in fata iar in spate ei purtand torte si toti cantau "Treceti batalioane romane Carpatii". A fost un moment absolut deosebit si care iti dadea fiori. Cred ca totusi intotdeauna armata a insemnat ceva si a impus respect poporului roman.

Te felicit pentru ce ai vazut (mai ales pentru copii) si mi-as dori sa vizitez si eu acest loc, asa ca daca mai afli astfel de lucruri chiar as fi interesata.

Am vazut si pozele si (asa cum mi s-a intamplat si in vizita la Muzeul BMR) am ramas impresionata de ce comori avem langa noi.

Felicitari, votat cu foarte mare drag.

gogucretu67*
[26.10.16 10:23:25]
»

@Dan&Ema: Multumim pentru aceasta descriere a unui edificiu reprezentativ al Bucurestiului. Asteptam si alte descrieri ale Bucurestiului, mai ales ca sunt atatea de vizitat si descris.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[26.10.16 10:53:26]
»

@Michi:

Sarut mana! Ma bucur daca a fost binevenit! Este un alta palat de talia celui al BNR, acre merita vazut. Ar merita si vizitat cpe indelete sau cu un ghid profesionist si priceput si efectul ar fi triplu.

Mare pacat ca nu este deschis vizitarii curente! .

Imi amintesc cand eram mic aveam in zona ca reper magazinul Romarta, pentru ca de acolo ma imbracau de multe ori parintii. Acum reperul zonei este Cercul Militar National.

Multumesc pentru vot si apreciere!

Numai de bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[26.10.16 10:59:29]
»

@mishu:

Mi-as fi dorit si eu sa vad fanfara cu facliile. Ieri pe la orele 18:30 eu stateam in trafic pe dealul care urda de la Pasajul Basarab la APACA si au venit cu girofaruri si escorte 3 autobuze ale Regimentului de Garda 30 care probabil veneau sau mergeau la o actiune de Ziua Armatei.

Daca mai aflu despre vizitarea Palatului CMN (si sper si sa nu uit), te anunt.

Este un palat deosebit si merita vizitat. Ai dreptate: Avem multe comori langa noi, printre noi, si de multe nu stim, sau devin banale, desi ele sunt de o valoare inestimabila.

Multumesc pentru aprecieri si vot!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mprofeanu
[26.10.16 11:50:11]
»

@Dan&Ema: Frumos și deosebit acest review!

Să nu uităm niciodată trecutul nostru!

Prin acest review ne-ai readus aminte de evenimentele noastre pe care ar trebui să le sărbătorim și pe care uneori din lipsă de timp trecem peste ele.

Eu câteodată mai uit și apoi regret. Noroc că Afa există și astfel mă ține cât de cât conectată, ca să nu zic mai popular în priză...

Frumoasă poza P08 cu oglinda, parcă este un tablou, la fel și pozele P19 și P46, off! ce amintiri...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
elviramvio
[26.10.16 12:49:28]
»

@Dan&Ema:

Felicitari Dan! este un loc aparte in cultura si arhitectura bucuresteana dar si in istoria ei.

L-am vazut de ceva timp, a suferit modificari din cate informatii mai am dar merita si ma intreb de ce nu se viziteaza mai des, chiar si in aceste zile doar cateva ore este foarte putin la cati doritori sunt.

Sa speram ca nu va fi in viitor decat un loc frumos si un popas cultural pentru toti, civili si militari.

Mi-a placut in mod deosebit articolul tau si ma incanta fotografiile.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[26.10.16 12:59:05]
»

@mprofeanu:

O asemenea vizita este cu adevarat o lectie de istorie. Este bien din cand in cand sa mai rasfoim sau sa citim file de istorie sau sa vizitam un muzeu sau un palat ca acesta.

Multumesc pentru aprecieri, imi pare rau ca nu am avut timp sa pozeze mai mult si nici aparat foto nu am avut, pozele sunt realizate cu telefonul.

Am gasit foarte multe informatii interesante pe site-ul Cercului Militar National, pe care l-am accesat dupa vizita, in scop de documentare.

Mi-ai lipsit brosurile, materialele de la fata locului care sa prezinte mai multe informatii.

Multumesc

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[26.10.16 13:04:42]
»

@elviramvio:

Multumesc, Elvira! Si eu militez pentru deschiderea larga a portilor unui asemenea edificiu reprezentativ pentru capitala noastra. Avem cu ce ne mandri din perioada "Micului Paris".

Macar o data pe saptamana daca s-ar putea organiza, cu programare cum e la Cotroceni sau BNR, si ar fi un mare castig.

Am ramas impresionat de ce am vazut. Numai cat am vizitat noi cred ca erau vreo 150 - 200 de vizitatori (erau mai mul; te grupuri simultan care puteau vizita decalat Palatul CMN.

Acum va urma pentru cativa AFA-isti o alta poveste speciala, de la Brasov, la initiativa ta, pentru care te felicit si imi pare nespus de rau ca nu am putut confirma.

Articolele tale pe tema celei mai vechi scoli au fost deosebite.

Daca as avea si eu harul tau in a povesti!

Multumesc pentru aprecieri si vot! Numai de bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
elviramvio
[26.10.16 13:40:52]
»

@Dan&Ema:

Inteleg ca ai fost si la Brasov. Ai facut foarte bine, din pacate la initiativa mea nu a raspuns decat Stefan Cristina care stia deja Prima Scoala Romaneasca dar isi dorea, cred, o vizita alaturi de prieteni AFA, asa ca am anulat totul, doar pentru noi doua nu se facea o expunere cum doream eu si stiu ce spun. Astept articolul tau cu interes, sunt atatea de aflat de acolo ca o singura vizita nu prea ajunge.

Despre deschiderea usilor la Cercul Militar, nu prea avem ce sa speram, se scot bani altfel, cultura este doar Cenusareasa !

O zi buna !

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[26.10.16 14:40:13]
»

@elviramvio: Nu am fost la Brasov!

elviramvio
[26.10.16 14:44:17]
»

@Dan&Ema:

Pacat, sa te duci. Vezi ca devin curioasa rau si-mi incurci "ploile"... de afara.

Astept, o zi calda in suflet!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[26.10.16 14:46:50]
»

@elviramvio: Iti urez o zi calda in suflet!

Michi
[26.10.16 17:56:19]
»

Ceeace cred că nu mai ştie nimeni este că în anii ´40 la Cercul Militar erau cazaţi ofiţeri veniţi în delegaţie din provincie. Este una din primele amintiri pentru că în iarna 40/41 tata ne-a luat pe mine şi pe mama la Bucureşti (sora mea probabil avea şcoală) Ţin minte: candelabrele care m-au impresionat, primul calorifer pe care l-am văzut şi nu departe, dărămăturile blocului Carlton căzut la cutremurul din 10 nov. 1940. Mai ţin minte căi îmi îngheţau picioarele în pantofi de lac cu baretă. Aveam 6 ani.

diana2015
[26.10.16 18:05:47]
»

@Dan&Ema: super, sincer nu știam că se poate vizita

Auzisem că dacă ai "pile" poți să organizezi un eveniment la sala Bizantină dar că poți să-l vizitezi pe de-a-ntregul chiar nu credeam că se poate

Este bine să mai afli așa, citind de câte un loc pe care-l credeam "tabu" ca să mă exprim așa, că este deschis publicului

Mulțumesc, votat cu plăcere

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[26.10.16 19:09:41]
»

@Michi:

Amintirile sunt acele file din cartea vietii care conteaza. Sa fiti sanatoasa, Mama Michi! Acum Denisa mea are varsta de care ati amintit.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[26.10.16 19:17:07]
»

@diana2015:

Cum spuneam Palatul Cercului Militar National este deschis in preajma Zilei Armatei. Nu stiu daca exista si alte perioade cand se deschide vizitarii publicului larg. Acum ca stiti, panditi urmatorul moment favorabil!

As spune astfel ca "tabu" nu este, dar nici vizitabil oricand nu este.

Referitor la accesul la sali pentru evenimente, nu stiu cum este.

Pana la aceasta vizita si eu consideram ca acest palat face parte dintr-o lume intangibila pentru mine.

Multumesc de aprecieri!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
elviramvio
[26.10.16 19:22:56]
»

@Dan&Ema:

Uneori si la Ziua Eroilor, urmariti pagina lor.

abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[27.10.16 10:06:43]
»

Iată o vizită inedită, aproape o „curiozitate” (pentru că și mie mi se pare un loc intangibil), de care beneficiem și noi, datorită albumului foto care defilează în dreapta imaginii.

De fapt am fost o dată, în mileniul trecut, la o agapă într-un salonaș acolo, situat chiar lîngă intrarea de pe fațada principală, deci mare lucru nu am văzut în interior (doar intrarea și salonașul), însă a fost suficient ca să îmi deschidă apetitul pentru o eventuală vizită mai extinsă. Despre care aflu acum că ar fi posibilă, în unele zile din an. Deci, atenție la anul!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[27.10.16 11:27:08]
»

@abancor:

Multumesc de vizita. Daca ati putut vizita un salon sau salonas, inteleg de ce vi s-a deschis apetitul, pentru ca sunt sigur ca indiferent care a fost acela, a fost ca un aperitiv pentru a vizita restul.

Da, nu este chira intanginil, si ma bucur sa afle cat mai multa lume acest fapt.

Asa ca fiti pe faza cand se mai deschide un pic!

Multumesc de lectura, de vizionarea pozelor si numai de bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
krisstinna
[27.10.16 12:41:12]
»

@Dan&Ema: Ce amintiri frumoase mi-ai trezit! În urmă cu trei ani am petrecut acolo Revelionul alături de oameni minunați. Felicitări pentru ideea de a vizita, de a scrie despre și de a ne arăta imagini din acel loc frumos.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[27.10.16 12:53:17]
»

@krisstinna:

Ma bucur daca ti-am trezit amintire frumoase. Este locul superb, ma bucur ca am avut sansa sa il vizitez, chiar a fost o sansa. Si ma bucur sa impartasesc si altora impresiile mele, cum v-am obisnuit deja.

Multumesc de vot si aprecieri!

tata123 🔱
[27.10.16 21:08:58]
»

@Dan&Ema: Mulțumim pentru prezentarea acestui monument bucureștean. Cei mai mulți dintre noi nu au putut să îl admire decât din exterior, iar unii au participat în anumite spații interioare la diferite evenimente (nunți, Revelioane, etc.). Ce păcat că astfel de știri se publică doar pe anumite saituri și patina lume află la timp.

Nu știu dacă vara se mai poate bea o bere sau o cafea pe terasa exterioară. Apropo de terasă, aceasta a fost construită după inaugurarea Palatului, în mandatul primarului Dem I. Dobrescu (1929-1934). La sfârșitul secolului al XIX-lea sunt demolate ruinele mănăstirii Sărindar și pe acel loc apare o grădină și Fântâna Sărindar - locul se va numi Piața Sărindar. Fântâna construită cu ocazia vizitei împăratului Franz Joseph la București în 1896 arăta altfel în acele vremuri - era decorată cu statui (ansamblul nu a rezistat decât câteva luni de zile datorită materialelor de construcție slabe).

Felicitări încă o dată!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
elviramvio
[27.10.16 21:24:49]
»

@tata123:

Terasa si restaurantul sunt deschise pentru toata lumea. Salile din pacate nu dar pe pagina Cercului Militar apare informatia vizitarii la 25 oct. si uneori la Ziua Eroilor. Au fost ani cand s-a stat la coada din noapte pentru a prinde un tur caci intervalul de timp pentru vizite este inexplicabil de scurt.

Este de neinteles cum o astfel de cladire, acum cand armata s-a "civilizat", este tinuta sub asa lacat, macar o zi pe saptamana ar putea fi cu program pentru public caci nu-i obiectiv strategic sa aiba regim special. Dar inca avem printre noi cate un "copil" al lui Bacalbasa!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[27.10.16 23:22:03]
»

@tata123:

Multumesc pentru aprecieri. Multumesc pentru completari!

Nici eu nu stiu daca terasa exterioara este deschisa (vara). Stiu ca se organizeaza multe evenimente in diferite sali ale Palatului Cercului Militar National. Sunt reprezentatii de teatru, de muzica, cercuri si actiuni oentru copii. Sub aceste aspecte palatul pare a avea o viata bogata, este activ.

Exista afise pe la portile palatului si informatii pe site pe aceasta tema.

Ramane cred o dirinta a multora ca Palatul CMN sa poata fi vizitabil dupa un program regulat. Sper sa vina si ziua cand portile se vor deschide cu adevarat... larg.

Multumesc pentru aprecieri si vot! Numai de bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
elviramvio
[29.10.16 16:49:02]
»

@Dan&Ema:

Astazi am reusit sa vad toate pozele si mi-am amintit multe chestii pe care le-am vazut de mult timp. Multumesc ca mi-ai dat posibilitatea asta.

calatorul
[04.11.16 13:57:02]
»

@Dan&Ema: Bine spus, si mie locul mi se pare frumos realizat si reamenajat, o oaza de liniste si comoditate in mijlocul unui oras agitat, zgomotos si nelinistit. Iar terasa de vara este o optiune foarte nimerita pentru o pauza racoroasa in mijlocul Capitalei, primitoare, confortabila si accesibila.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[05.11.16 07:57:09]
»

@calatorul:

Subscriu. Multumesc de vizita.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
calatorul, Dan&Ema, diana2015, elviramvio, gogucretu67*, Michi, mishu, mprofeanu, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Bucureşti:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.69780302047729 sec
    ecranul dvs: 1 x 1