ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.08.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Slobozia
ÎNSCRIS: 12.03.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
AUG-2010
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 2 si 11 luni

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

O plaja civilizata pe malul Lacului Amara

TIPĂREȘTE

Acum cativa ani mergeam cu maxi-taxi de la Slobozia la plaja la Amara, ne coceam in inghesuiala transpirata, iar pentru cei 7-8 km pana la destinatie trebuia sa stam in cozonacele alea mai bine de o jumatate de ora.

Mai tarziu bagam GPL de 10 lei si ne urcam trei perechi in Dacia 1410 de la tata si faceam drumul cu geamurile larg deschise si stateam de dimineata pana seara pe plaja.

De doi ani ne-am luat un teren intravilan in Orasul Amara, la cateva sute de metri de lac, ne-am construit si o casa aici si la cel mult doua zile stam seara pana tarziu si aproape toate week-end-urile din aprilie pana in octombrie le petrecem in Amara, ei, de doi ani nu mai apropiasem macar de lac sau de vreo plaja de pe malul acestuia.

Acum erau niste temperaturi mult peste limita de suportabilitate, iar programul nu ne permitea o iesire mai indelungata, asa ca ne-am organizat doua familii cu doi copii, ne-am urcat in masinile cu aer conditionat si la intersectia ce duce spre casa noastra am virat in sens opus, spre lac.

Din larga “plaja” de plaje de pe malul lacului, trei la numar, una de pensionari dotata cu praf si umbra de la plopi – Lebada (sau UGSR), alta mai rasarita, dar super-aglomerata si foarte galagioasa – la Mircesti si inca una aparuta de curand, de vreo doi ani, cu nisip adus de nu-stiu-unde, dar banuiesc ca de pe la mare, ca avea scoici, mai linistita, iar avand in vedere ca mergeam cu gargarita noastra de nici trei ani si cu a celorlalti prieteni, de nici un an, ne-am hotarat la cea din urma, plaja Hotelului Ialomita, denumita pompos “Splendid Beach”.

Laudele le stiam, curatenie, atmosfera placuta, clientela din randul celor cazati la hotel si din cel al familistilor de prin Slobozia si Amara, umbrele, terasa… hai sa mergem.

Ajungem la Hotel Ialomita, ne trimite un semn spre plaja, gasim o parcare de vreo 20 de masini imprejmuita, asfaltata proaspat, cu marcaje si tot ce-i trebuie, debarcam copiii, colace, piscinute, lopetele, prosoape, saltele si da-i si lupta catre intrarea pe plaja. Intrare strajuita de un chiosc din care o tanti ne solicita o taxa de bun-simt – 5 lei de adult, piticii free of charge.

Unde sa ne asezam, unde sa ne asezam…. fiind ora 8. 30 AM, aveam de unde alege, ne-am sucit si invartit pana am dat de tarcul cu piscina pentru copii. Aici erau cam 10 sezlonguri cu umbrelute mai mici, pe care le puteai grupa pentru copii, cam 10 mese cu scaune din plastic si piscina care in nici un caz nu era pentru copii, dupa cum ne arata si banner-ul de la intrare: 3m/8m, 1, 5m adancime, PERICOL DE INEC.

De mare exceptie mi s-a parut avertizarea pentru cei care veneau aici sa-si scalde odorul – hai la piscina pentru inecat copii. Un topogan de parc dotat cu cateva tasnitori cu apa te ducea destul de riscant spre apa, apa care probabil fusese limpede cu cateva zile inainte, probabil pana cand niste hippopotami si-au lepadat namolul sapropelic intrinsa. La inceput am crezut ca era apa din lac, avea aceeasi culoare, dar nu mirosea decat a clor, deci era exclus.

Ne-am rasturnat samarul aici, ne-am amenajat un pic spatiul pentru copii, am verificat adancimea piscinei cu copilul, noroc ca era prevazut cu colac, i-am dat pe amandoi in grija ma-sii si am pornit noi, baietii, sa ne zvarlim in balta cea frumos mirositoare. Intrarea in lac este asigurata de trei pontoane de lemn ingrijite si vopsite, care te ducea cam la 5-6 metri de mal, unde apa avea aproape un metru adancime.

Apa calda, chiar incomod de calda, tulbure, dar asta e specific Amarei, iar cu cat te indepartai de mal fundul apei devenea din ce in ce mai … sapropelic. Foarte neplacut la atingere, dar menirea lacului Amara nu este de agrement, ci terapeutica.

Pentru asta este cautata si plaja “Splendid Beach”, intrau oamenii cu pahare de plastic, se aplecau un pic si scoteau namol cu mana, umpleau paharele, ieseau pe mal si se transformau in Batman cat ai clipi. Unii mai recurgeau si la stilul zebra sau girafa, dupe afectiuni. Cel mai tare a fost un nene care isi namolise burta si statea la terasa, la berica, cred ca a vrut sa se asigure ca sta berea la rece.

Pentru copii, in afara de piscina cu senzatii tari mai erau si alte atractii: saltea de topait – 2 lei 5 minute sau hidrobicicleta in forma de lebada – 15 lei ora.

Am facut noi baietii ce-am facut si ne-am trezit pe terasa unde am stat pret de trei beri, dar ne-a gonit un miros de hamsie de te dobora de pe picioare. Cele trei beri ne-au trimis direct la grupul sanitar in care am pasit sfios, cu asteptari de parul-maciuca, dar am ramas surprins de curatenie si miros de prospetime… pe bune. Singura chestie aiurea la grupul sanitar este ca pe usi scrie doar in engleza, destul de incomod pentru romansul din popor venit pentru reparatii la caroserie, dar asta e, esti la “Splendid Beach”…

Alaturi am intrat sa ne racorim la dusuri, nu prea mai aveam chef de atingerea catifelata a namolului pe picioare.

Impresia lasata de “Splendid Beach” este una de civilizatie, curatenie, respect fata de client, cu mijloace nu prea bine puse la punct, insa folosite cu cap.

Cu doar trei membri ai personalului “vizibili”, care isi faceau treaba foarte discret si eficient, cu sezlonguri la discretie (moca) asezate sub umbrele mari, confectionate astfel incat sa fie eficiente si durabile, cutia de namol la dispozitie, acces civilizat la apa lacului, terasa cu preturi de bun-simt, chiar si cu piscina pentru copii care stiu sa inoate sau au colac, cu toaleta curata, cabine pentru schimbat si dusuri decente, cu toate aceste elemente bine angrenate si nu numai functionale, dar si placut dispuse si organizate, oamenii care se ocupa de acest loc au reusit sa depaseasca starea de nepasare care domina statiunea si in general statiunile cu specific balnear ale tarii.

Am plecat multumiti si impacati cu gandul ca avem unde ne petrece zilele calduroase la plaja fara sa ne deplasam prea mult.


[fb]
---
Trimis de valimi in 24.08.10 14:49:12
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 20174 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (valimi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 plaja cu nisip "de import", in Baragan in afara de praf nu prea mai e altceva
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 8500 PMA (din 16 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

danaches2003
[24.08.10 15:04:53]
»

Un vot pentru un review extrem de explicit. Vad ca va mentineti pe linia celorlalte review-uri: foarte multe informatii prezentate intr-un stil propriu, inconfundabil.

abbilbal*
[15.09.10 00:21:23]
»

Foarte frumos povestit şi foarte frumos ilustrată povestirea cu fotografii de la Amara.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
abbilbal*, danaches2003
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Amara şi împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.060703039169312 sec
    ecranul dvs: 1 x 1