GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Jingtailong International Hotel Beijing, ultima cazare în China
Jingtailong International este un hotel de 5* situat în districtul Dongcheng centru cultural, politic și comercial al imensei metropole Beijing.
Din Xi’an la Beijing, la Jingtailong International Hotel
Cum am mai spus (vezi impresii Grandioasa Chină văzută pe cont propriu) în China, ne-am deplasat între marile orașe vizitate și cu trenurile de mare viteză, trenuri “glonț”.
Ultima deplasare cu un astfel de tren a fost de la Xi’an la Beijing, costul unui bilet fiind de 515 CNY (70 euro), distanța de aproximativ 1.100 kilometri fiind parcursă cu o viteză medie de circa 240 kilometri pe oră.
Am plecat de la hotelul Toyoo din Xi’an dimineața în jurul orei 07:00, în câteva minute am ajuns în stație, la metroul Liniei 2 cu care în circa 45 de minute am ajuns la Gara de Nord, ultima stație a liniei.
Gara de Nord Xi’an
Gara de Nord din Xi’an, una dintre cele mai importante noduri ale rețelei feroviare de mare viteză din China, este compusă din două piețe și clădirea stației, o clădire frumoasă construită în stilul arhitectural al dinastiilor Han (206 î. Hr. - 220 d. Hr.) și Tang (618 - 907), combinație ce face ca această stație să fie cu totul deosebită.
Clădirea are patru niveluri, două supraterane, în care este amenajată gara și două subterane, stația de metrou, unde am ajuns și noi, la peroanele de metrou situate la nivelul 2. Am mers în sala de așteptare aflată la primul etaj pentru a face check-in. Cum am mai spus (vezi impresii), check-in se face funcție de culoarea biletului, ale noastre fiind roz au fost verificate de personalul gării, și foarte rapid am coborât la parter, la peroanele de tren de unde la ora 09:12 am plecat cu trenul G 26 spre Beijing.
La ora 13:49, după 4 ore și 37 de minute, am sosit în Gara de Vest din Beijing. Trenul a fost plin și am avut un incident. Nu ne-am grăbit să ne luăm locurile în primire având destul timp credeam noi. Când am ajuns la locuri nu am mai avut spațiu pentru geamantanul cel mare. Tot drumul l-am avut între noi și a fost destul de rău. M-am sacrificat mai mult eu deși am probleme cu circulația periferică. La coborâre am descoperit ce se întâmplase: la capătul celălalt al vagonului era un grup de italieni cam de vârsta noastră care fără nicio jenă își înșiraseră bagajele peste tot și într-o parte și în cealaltă parte a vagonului, în zona de bagaje. A fost prima data când am fost cu nonasiatici în tren. A compensat că lângă noi au stat trei tineri suedezi foarte plăcuți și binecrescuți, turiști ca și noi. Ce să faci cu italienii, cred că aveau și câte trei bagaje fiecare!!! În Xian în Cartierul Musulman despre care sper să scriu mai repede sunt mărfuri bune, la prețuri negociabile și foarte mici.
Gara de Vest Beijing, unul din primele mari proiecte ale Chinei comuniste, este una din cele mai mari gări din China. Deservește zilnic 150.000-180.000 de pasageri, cu un maxim de 400.000 de oameni pe zi și este compusă din clădirea terminalului și două piețe, unite între ele printr-un pasaj lung subteran. La primul etaj se află sala de așteptare, la parter sunt peroanele, iar la ambele niveluri case de bilete. La subsol se află sala de transfer a călătorilor, iar la nivelul doi subteran case de bilete și stații de taxi. Este un nod pentru două linii de metrou, 7 și 9. Deși ora de sosire nu era în perioada maximă de trafic de călători, gara mi s-a părut foarte aglomerată, a compensat cu metroul care a fost mai liber.
De aici am mers 6 stații, circa 20 minute cu metroul Liniei 7 până la Stația Zhushikou, de unde în câteva minute am ajuns la hotelul Jingtailong International Hotel, pentru a ne caza.
Amplasarea hotelui
Hotelul se află la numărul 19 din East Zhushikou Avenue, Dongcheng, are numărul de telefon +8610 6707 5888, web jingtailonginternationalhotel.com și coordonatele GPS, N 039° 53,526’ și E 116° 24,020, la 3-4 minute de Stația Zhushikou a Liniei 7 de metrou și la 10 minute de Staţia Qianmen a Liniei 2 de metrou. Hotelul se află la doar 100 de metri de strada pietonală Qianmen, recondiționată complet pentru Olimpiada din 2008 și de cunoscutele străzi, vechi de peste 600 de ani: strada comercială Dashilar și strada Liulichang sau Strada Culturală a Beijingului pe care le-am vizitat. Piaţa Tiananmen şi Oraşul Interzis sunt la 20 de minute de mers pe jos, iar Aeroportul Internaţional Capital este situat la 30 kilometri.
Rezervarea am făcut-o pe site-ul Booking, booking.com, la care hotelul este afiliat din mai 2011.
La alegerea hotelului a contat mult punctajul bun de pe Booking, 7,90 din peste 1200 de reviewuri, prețul decent și poziționarea lui apropiată față de obiectivele pe care îmi propusesem să le vizitez în ultima seară petrecută în Beijing. Vizavi de hotel se află un imens KFC pe care nu l-am mai onorat cu masa de seară. Tot în zonă sunt multe restaurante și magazine.
Facilitățile hotelului
Hotelul oferă parcare, are aer condiționat și internet incluse în tariful camerei și servicii de transfer la aeroport. Are și o sală de fitness fără taxe de intrare. Se acceptă plata cu cardul.
Hotelul are 305 camere, Camere duble Standard cu un pat mare pentru două persoane, Camere twin cu două paturi simple, Studio cu un pat mare dublu și cu o zonă de living, Cameră dublă Superioară cu un pat dublu foarte mare și Suită Business.
Personalul de la recepţie vorbeşte limba engleză, este prietenos şi profesionist. Check-in se face de la 14:00 când se oprește o garanție pentru cameră, garanție ce se rambursează la check-out care se face până la ora 14:00. Există și sală pentru păstrarea bagajelor.
Am ajuns la hotel în jurul orei 14:00, am făcut cazarea și mai multe poze, iar în jurul orei 15:00 plecam la plimbare pe jos.
Camera
”Am fost acolo” în aprilie 2016, o noapte, cu un tarif de 359 CNY (49 Euro), pe noapte fără mic dejun. Am avut rezervată o Camera dublă Standard cu o suprafață de 35 metri pătrați, cu un pat imens (nu l-am măsurat dar cred că avea peste 2 metri lățime), cu aer condiționat și Wi-Fi incluse în preț, care au funcționat foarte bine. Camera este dotată cu un birou cu cele necesare pentru scris, cu seif, frigider, telefon și televiziune cu mai multe canale.
Culorile calde în nuanțe de bej și maro ale mobilierului și ale huselor măreau spațiul camerei, creând o atmosferă plăcută, odihnitoare.
Are și o zonă de deconectare la care am stat la câte un suc, unul neacidulat și unul fermentat.
Baia mare, cu duș avea toate dotările necesare, inclusiv uscător de păr și s-au asigurat săpun, șampon, pastă și periuțe de dinți, necesare igienei personale. Am avut prosoape și papuci.
Un mic inconvenient, consider eu, este peretele de sticlă mată dintre baie și cameră, dar intra deja în specificul chinezesc.
Am avut apă plată îmbuteliată, plicuri cu ceai, cafea și zahăr, iar fierbătorul electric a funcționat bine.
Hotelul are posibilitate de rezervare transport cu taxi la aeroport de care am beneficiat și noi. A fost singura dată când am mers cu taxiul în Beijing deoarece avionul pleca la 9:05 și cu mijloace clasice de transport nu ne încadram în timp. A costat cu rezervare 230 CNY (31 euro) plătiți cu chitanță la recepție și cu plecare a doua zi dimineața la ora 5:00. Mi s-a părut cam scump dar nu aveam altă soluție. Traficul la început a fost leger însă cu cât ne apropiam de aeroport începeau staționările pe autostradă, făcând pe drum circa 1,5 ore (30 km).
Jingtailong International Hotel și districtul Dongcheng este o alegere excelentă pentru turiștii dornici să viziteze, să cunoască istoria și cultura chineză. Hotelul este cam de patru stele după părerea mea dar îl recomand pentru poziția lui apropiată de obiective turistice deosebite, de stația de metrou, de stația de tren rapid, West Railway Station, pentru confortul pe care îl oferă și, nu în ultimul rând, pentru raportul preț calitate foare bun.
Trimis de mprofeanu in 05.08.16 19:19:35
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CHINA.
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 39.89210200 N, 116.40091700 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Jingtailong International Hotel, BEIJING" (nou-creată pe sait)
-
Am setat coordonatele GPS conform indicațiilor, rezultând următoarea poziționare pe harta interactivă AFA.
Am adnotat, deasemenea, aceste coordonate ca fiind confirmate.
Iti dai seama ca am citit din nou cu foarte mare placere si acest articol si iar imi aduceam aminte de cele petrecute acolo. Apropo de paturi, eu paturi mai placute decat in China nu am pomenit, si cu perne la alegere, boierie ce sa mai. Despre sucurile imbuteliate mie imi placea sa beau ceai de iasomie la sticla, era putin cam dulce dar era minunat.
Despre distantele lor, pot spune ca in Beijing de exemplu am facut de la aeroport pana la hotel 2.5 ore din cauza de trafic.
Iar despre trenuri G-urile sunt cele mai bune si intradevar locurile de bagaje sunt uneori insuficiente, si noi ne-am mai deplasat cu bagajele intre noi insa spatiul este destul de generos.
Felicitari votat cu foarte mare placere.
@webmasterX - Poziționarea pe harta interactivă este corectă. Pe hartă apare cu denumirea Tailong Plaza Hotel, numele sub care mai este cunoscut hotelul.
Mulțumesc!
@mishu - Și pentru mine ceaiul de iasomie a fost cel mai bun în China.
Când am discutat la recepție despre taxi pentru aeroport mi s-a spus ora de plecare 5:00. Citind ecoul tău am înțeles de ce trebuia să plecăm cu patru ore înainte de decolare. Timpul de 1,5 ore a fost bun deși am avut de mai multe ori emoții când nu mai înaintam.
Mulțumesc pentru vizită și un weekend plăcut!
@mprofeanu - Felicitări încă o data atât pentru minunata serie de articole, cât și pentru destinația aleasă!
Am si eu o Întrebare: cât timp a durat periplu vostru prin China?
Și am o mare nelămurire: e drept că eu nu am mai fost cam de cinci, șase ani în Beijing, dar totuși mi se pare exagerat de mare prețul plătit la taxi! E drept pe noi ne aștepta un agent de turism ce ne ducea la hotel de la aeroport, dar pentru o cursă lungă prin oraș plăteam destul de puțin, în jur de 30 RMB. Exact din acest motiv acolo am mers doar cu taxiul. Ori s-a scumpit mult ori a crescut RMB? Apropo ce paritate mai este în raport cu USD? Pe vremea mea 100 USD erau 660 RMB! Mersi anticipat pentru răspuns și călătorii frumoase în continuare!
@robert - Nu stiu exact de craspuns vei primi de la @mprofeanu dar am sa-ti dau si eu cateva exemple:
- in Shanghai am platit aproximativ 35 RMB pentru o cursa destul de lunga de la hotelul in care am stat si pana in zona lui Oriental Pearl Tower (cam 2 RMB/ km)
- in Guangzou am platit de la gara la aeroport 220 RMB (din care 20 au fost taxa de drum - cu chitanta) - 60 de km (pe chitanta pe care o primeai scria totul)
Am mai luat transport privat in Shanghai de la aeroport la hotel (~ 60 am) am dat 500 RMB (decontati de firma) si intr-un alt orasel mai mic am dat ~ 15 RMB pe taxi de la hotel la gara.
RMB cam tot atat este si acum.
Cam asta imi aduc aminte eu de ce am platit asta fiind in 2013 si 2014.
@robert - Mulțumesc pentru vizită și felicitări!
În China am stat 18 nopți și tot atâtea zile: Beijing 5 zile, Suzhou 2 zile, Shanghai 3 zile, Hong Kong 4 zile, Xian 3 zile și încă 1 zi în Beijing.
Am schimbat doar 100 USD în Xian la Banca Chinei cu 630 CNY sub cursul oficial care era atunci de 645 CNY. Am plecat cu CNY din țară.
De fapt deplasarea la aeroport nu am efectuat-o cu taxiul ci cu un autoturism al hotelului, suma de 230 CNY plătind-o hotelului. Nu au contat numărul de km. ci cursa în sine (se întoarce gol, plătește taxe, etc.)
Cu taxi piețar am mers doar o dată de la Palatul de Vară la Grădina Botanică, eram în criză de timp și am acceptat pentru circa 10 km 70 CNY, cam dublu ca preț în Beijing. Am recuperat la întoarcere când am venit cu autobuzul, bineînțeles într-un timp triplu.
@mprofeanu: Așa mai merge! Sincer mă speriasem ca au sărit așa de rău preturile!
Chiar mi-e dor de Beijing!
@mprofeanu - Acum ca am vazut exact si pe unde ati avut cazarile si cate nopti am incercat sa recapitulez si eu (asa sa-mi mai aduc aminte) in cate locuri am dormit (ca orase prin care am trecut in interes turistic sau de lucru au fost mai multe) si fara sa socotesc si cele 2 cazari din Malaezia si Taiwan, in cele 2 deplasari in China am stat in 13 hoteluri si nu stiu daca ma pot plange (ceva care sa aiba un impact negativ asupra mea) de vreunul. Binenteles ca exista diferente mari intre 4* si 5* insa toate mi-au placut.
Felicitari inca o data pentru destinatia aleasa.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)