ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.04.2021
DE roth
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 04.11.10
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
MAR-2021
DURATA: 7 zile
Prieteni
5 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Egipt - ziua 1

TIPĂREȘTE URM de aici

Bucuresti -- Cairo -- Luxor

Am sa incep cu 7.15, ora la care am aterizat pe aeroportul din Luxor dupa un zbor de 1h si 15 min. Un aeroport micut, curat de unde am iesit repede cu bagajele de cala luate. Afara am recunoscut usor soferul trimis de gazda fiindca avea o foaie cu numele locatiei, un bus decent, un drum de vreo 35 min si suntem pe malul vestic al Nilului la locatia unde aveam sa stam 4 zile pline. Am platit pentru acest transfer pretul de 300 egp, un pic cam mare insa a meritat fiindca am primit camerele imediat si asta a fost un plus mare pentru noi, asa ca la 8.30 deja ne gandeam la ce vrem sa facem. Prima decizie, am trecut Nilul si am plecat sa luam pass-urile, cu gandul sa incepem a explora zona. Exista 2 puncte de unde se pot lua: Templul Karnak sau Valea Regilor, recomand Valea Regilor, o sa revin sa spun de ce. Noi am ales Pass Premium, cost 200$ sau 180 euro

Tips: mai bine veniti cu euro, la dorari doar ca nu ii miroase in rest in pipaie si pe dunga.

Prima trecere peste Nil a fost 10 egp/om, apoi am dat doar cate 5 egp, nu e greu, gasesti barcagii la tarm sau vorbesti cu unul si ti legatura cu el. Sunt parolisti, vorbesc engleza decent, e oki.

La templu nu am reusit sa luam pass din cauza de bani imperfecti, ei vor bani calzi, iesiti din tipografie cred, a gasit tipul de la pass niste abateri gen o mica pata, mica-mica, sau o liniuta intr-un colt, etc, clar ne-a luat capul, pentru noi banii erau impecabili. Am plecat cu gandul sa mergem la o banca sa vedem ce putem face deoarece nu reusam sa avem cei 1000$ perfecti ca sa luam pass-urile.

Turistii pot lua aceste pass-uri doar cu cash, euro sau dolari.

In drum spre barca luam o trasura ca sa experimentam, cost 40 egp pentru circa 2,5km/4 persoane. Toti vor nr de tel sa te sune, sa iti propuna, sa iti ofere, ca si sfat evitati sa dati nr de tel daca nu vreti sa le mai folositi serviciile, sunt insistenti, lipsa turistilor le-a agravat clar situatia financiara iar ei traiesc din mici astfel de servicii. Trecem Nilul, cautam sa mancam ceva, era trecut de ora 12, iar noi aveam deja o noapte pe drum. Prima locatie chiar langa noi nu a fost pe placul grupului asa ca am luat putin zona la pas. Stiam ca sunt cazari bune pe stradutele alaturate, trebuia sa existe si ceva terase in zona.

Bingo, la nici 200 m am gasit terasa Sky Blue (o recomand pentru servire/preturi/locatie) unde am mancat 3 din cele 4 zile, autentica, curata, preturi foarte prietenoase cu bugetul iar mancarea preparata pe loc, e drept ca asteptai cam 1h, in functie de comanda, insa o bere/cafea/ceai si privelistea Nilului fac asteptarea placuta.

Prima masa, primul impact mancare/calitate/pret a fost de nota 10. Ne regrupam, stam pe terasa unui apartament, privim Nilul si facem planul pe mai departe. Clar nu putem lual pass-uri in acest moment, variante gasite: fie schimbam banii la o banca daca se poate, fie luam bilete individuale la fiecare obiectiv si asta este.

Ca ziua sa aibe totusi o nota turistica nu doar alergatura, decidem sa vizitam insula Bananelor. O atractie aflata la 3km de noi, unde vom merge cu feluca/barca. Recomandarea pentru barcagiu o aveam, nici nu am cautat noi omul, el fiind din zona si stiind de venirea noastra ne abordase deja de cand eram la terasa. Lipsa turistilor cred ca le-a activat radarul interior, miros/depisteaza doritorii instant, se sustin/ajuta intre ei, fiecare stie pe cineva care stie/are ceea ce tu turist doresti. Escursia a durat mai bine de 1h si a costat 250egp /grup

Insula Bananelor

Este o locatie unde sunt adusi turistii ce doresc o plimbare pe Nil, experienta unui apus frumos si o degustare dulce. Locul este defapt o plantatie de banani, cu o mica zoo (o pereche de crocodili, cateva maimute si caluti tare frumosi), un lan de trestie de zahar si o terasa unde poti servi un platou cu fructe (banane, guave, curmale, portocale), sau un gasap cu diverse arome. Destul de popular, ajung atat grupuri individuale cat si cele organizate chiar si cu ghid.

Am debarcat, am urcat panta, am trecut de terasa/bar, fiindca intai vezi locul apoi stai la terasa si degusti, cam asa e ordinea. Mergem pe alee admiram bananii, facem poze fie cu inflorescenta mare din care mai tarziu vor fi culese banane, fie cu un imens ciorchine de banane inca verzi si privim cele cateva animale aflate aici. Doi crocodilii despre care aflam ca au o perioada in care "hiberneaza", nu e cel mai oki termen dar cam asta fac, adica stau in semiadormire fara sa se hraneasca pe perioada iernii calendaristice caci temperaturi cu minus ei nu cred ca au, vedem atractia copiilor, adica cusca cu maimute, in timp ce adultii sunt atrasi de tarcul cailor unde un manz vine la mangaiat iar mama tine atent sub observatie calutul si oamenii. Farmecul excursia tine de degustarea de fructe si privitul apusului, de plutirea pe Nil si povestile spuse de localnici, eu asa cred. Servim fructele, un platou mare plus un ditai manunchi de banane bine coapre /aromate, totul pentru 2$. Adaugam si cate un gasap de la bar 1$/pahar de 450ml. Viata e simpla, noi o complicam, cam asta simteam atunci fiindca ne trebuie atat de putin sa fim fericiti.

Revenim la barca, facem o mica plimbare pe langa limba de pamant ce formeaza o mini insulita chiar in fata locatiei, asteptam apusul pentru poze apoi incheiem plimbarea revenind usor la mal.

Ajungem la cazare stam putin si ne lasam ispititi de Mo, asa il cheama pe baiat, sa plecam in Est sa mancam, cica acolo e miezul. Trecem cu barca 10 egp dus-intor/om, ajungem in zona Templului Luxor si o luam la pas pe stradute prin o zona de bazar pentru a ajunge la locatie. A fost o experienta, nu am mai repetat-o fiindca aveam terasa super langa noi, iar mancarea era pe gustul nostru. Pentru o masa doar de falafel si salata pentru 5 persoane plus o portie de pui pt Mo am dat 200 egp, pret bun insa un mic incident a stricat seara asa ca am ramas langa casa pentru restul timpului. In zona de vest sunt terase facute de englezi/francezi unde vin turisti sa manance la recomandare sau asa "ratacici" ca noi, o servire impecabila, preturi excelente si o mancare super gustoasa. Proaspat/bun/accesibil asta ar fi descrierea plus ca totul e pe malul Nilului, o imagine magnifica.

Revenim la barca, tot prin bazar, iar in drum vad un Mc si decid ca vreau inghetata, ma aleg cu 2 placinte si 2 inghetate pentru care dau 69 egp plata cu cardul. Aglomerat locul, nu as fi crezut, insa erau multi tineri ce frecventau fast-fudul si nu erau turisti, eu singura turista pe acolo.

Acasa, adica la cazare, facem plan pentru ziua 2 si decidem sa ne incercam norocul cu Pass-urile in valea Regilor, buna idee am avut. Pentru acesta plimbare am avut o recomandare de sofer, in cazul nostru au fost 2 frati si am stabilit ca pentru 250 egp/masina/zi sa vedem cat de mult om putea. Ne intalnim cu ei la cazare si stabilim ora 9 pentru plecare.

PS

Pentru contacte am avut un inger pazitor, a aparut la fix pe FB-ul meu, asa de nicaieri desi d-na e din Arad, am sa ii spun simplu "C" Ii multumesc aici, desi am facut asta telefonic de mai multe ori fiindca merita, am scutit cu ajutorul ei destui bani, ea a fost cu ceva zile inainte si a negociat trainic la fiecare serviciu, eu beneficiind de el gata negociat/contactat. Multam "C"

Incheiem seara cu ideea ca dis de dimineata sa merg eu si fratimiu la banca sa vad ce fac cu banii, oricum decizia era luata, ramanem pe West Bank asa se cheama aceasta zona si vizitam tot ce o sa putem cu sau fara pass.

Daca aveti nevoie de contacte sau orice alta informatie stiti deja: ecou sau PM si raspund.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Nilul este frumos ziua si mirific noaptea, totul este luminat, apa lina, ai impresia ca esti intr-o poveste.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Depinde de ce vrei, sunt de toate pentru toti, inclusiv pentru "fumatori" nu sunt pe placum meu insa fiecare decide. Am mers sa vad/sa simt si asta am facut. Am stat unde ne era bine si am facut ceea ce am dorit. Nu am testat viata de noapte, exista oferte, gasesti localuri, insa noi am venit pentru istoria si frumusetile locului.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de roth in 07.04.21 08:48:35
Validat / Publicat: 07.04.21 11:11:02
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în EGIPT.

VIZUALIZĂRI: 1423 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (roth); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Una din clipele in care nu ai cum sa spui ca viata nu e frumoasa
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 37550 PMA (din 41 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

sebigeanina
[07.04.21 11:20:27]
»

Salut, super frumos de ce nu mai ales acum în vremurile astea. Citit și votat cu mare drag, mai ales că ai avut multe ponturi de la Marian.

rothPHONEAUTOR REVIEW
[07.04.21 13:41:34]
»

@sebigeanina:  asa este, Marcel m. a ajutat mult in a lua decizia sa vizitez Egiptul. Am intors ajutorul acum cu Iordania... suntem chit spun eu.

Sfaturile simple sunt cele care fac diferenta cand decizi sa faci o calatorie pe cont propriu. ​

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
roth, sebigeanina
Alte impresii din această RUBRICĂÎn Egipt pe cont propriu:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.050041913986206 sec
    ecranul dvs: 1 x 1