GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Dupa cateva peripetii cu agentia, care ba imi spunea ca sunt bilete, ba ca nu mai sunt, am ales hotelul Hercules din Falkiraki pe baza celor citite de pe tripadvisor, desi cele scrise acolo nu erau foarte magulitoare la adresa acestui hotel. Un alt lucru care m-a confuzat a fost ca il gaseam pe diverse site-uri cotat ba la 2 stele, ba la 3. (Dupa ce am stat pe-acolo, parerea mea este ca are 3 conforma clasificarilor grecesti, insa dupa standardele general-europene nu ar merita mai mult de 2!). Totusi, pretul platit a fost cam mare - 560 euro (439 camera single & transport + 95 taxe de aeroport + 20 taxe de combustibil + 21RON asigurarea) a fost cam mare, insa si eu m-am trezit tarziu, facand rezervarea doar cu cateva saptamani inainte. La anul sigur o sa ma "trezesc" mai din timp.
In fine. Inceputul a fost clar cu stangul - zborul a avut 9 ore si intarziere fata de ora programata initial, dar s-a stiut dinainte asa ca am avut inca o zi de plimbare practic.
Hotelul Hercules mi s-a părut curat, dar mi-a lăsat in acelaşi timp o puternică senzaţie de "lăsat in paragina": dotări vechi, renovare nu s-a mai făcut de mult timp, piscina avea vegetaţie la scări. Pretentia de 3 stele fără televizor în cameră, cu aerul conditionat pentru care trebuia să plăteşti in plus mi se pare aberantă.
Micul dejun era invariabil acelaşi, iar cina includea obligatoriu salată grecească. Bautura nu era inclusă si costa infernal de mult: 1 Euro apa minerală de 0.5 (0.4 Euro in magazin), berea Mythos de 0.5 era 3 Euro (0.96 Euro in magazin) si tot asa. Pentru 500 de Euro cu transport cu avionul cred ca se justifica, dar nu imi place pretenţia de 3 stele.
Noroc cu imprejurimile, splendide. Marea era foarte curată, peisajele sunt frumoase. Plaja nu este însă mai bună decat ce avem la noi, diferenţa e că e mai ingrijită.
Mancarea în zonă este bună, la preţuri acceptabile, iar porţiile mari. Poate mai putin in Oraşul Vechi, unde totul costă infernal de mult, mult mai mult decât in Faliraki - eu unul spun că exploatarea turistilor prosti e în floare acolo.
În ce priveşte "opţionalele", am luat un tur al insulei, cam slabut, 40 de Euro, nici o intrare inclusa in pretul asta. Valea Fluturilor avea biletul la 5 Euro preţul de sezon, însă jumătate din fluturii vazuti erau morti.... Intrarea la Lindos m-a costat 6 Euro, si mai nesimtire, nici macar nu functionau opritoarele alea de la intrare, erau toate stinse. Pentru un grup organizat normal ar fi fost pret special. Ghidul ne-a acompaniat degeaba, a fost o grecoaica care vorbea engleza, ceilalti din grup s-au dat ca nu stiu engleza, asa ca unii au ramas in autocar sau s-au plimbat pe acolo. Deci dezorganizare totala. Celelalte popasuri au fost cu scopul clar ca localnicii smecheri să ne vândă la suprapreţ prostii cumparate din hipermarketuri (eu unul am fost desptept si am luat cadouri de la Morisson, un magazin la strada in Faliraki unde am gasit aceleasi chestii dar considerabil mai ieftin). Mi se pare jaf pe fata sa incerci sa vinzi in Siana miere care in Morisson erau cu 1-2 Euro per kilogram mai ieftin, de exemplu.
Am inchiriat şi o bicicletă, la oferta speciala, desi nu am folosit-o prea mult. In golful Anthony Quinn m-am dus peste munte, pe poteca aia ingustă, cu ghiozdanul, D40-ul si bicicleta cărată dupa mine - am zgarieturile suvenir, care confirma asta. Am si căzut de pe bicicletă, pe drumul inapoi de la inchiriatul de cai, mâna stângă a scapat ieftin, dar pe dreapta mi-am jupuit jumatate de palmă. Doctorul care mi-a curăţat rana ştia româneste, făcuse medicina la Iasi.
Am luat şi o croazieră, versiunea de 3 ore - 20 de euro, 3 golfuri. Asta chiar a fost interesantă, e agreabil sa inot cu pestii in golful Anthony Quinn. Există si versiune la 37 de Euro, 5 golfuri si barbecue pe navă.
Am fost şi în capitală, în Rhodos Town, de capul meu. În Orasul vechi doar m-am plimbat, nu am pus botul sa iau ceva suvenir de acolo pentru ca preturile erau imense. O eticheta de pus in geam la automobil, de exemplu. era 4 Euro, cu 1 Euro mai scump decat in Faliraki. Palatul Marelui Maestru şi Muzeul arheologic merită vizitate, biserica Sf. Luca şi Muzeul artelor decorative nu au prea multe de oferit. Şi nu prea poţi face poze la exponate, desi acest lucru nu este anunţat prin afişe de gen. Mancare mai ca lumea am găsit lângă o moschee in paragină, a fost linişte si răcoare, era un pic mai retras faţă de străzile comerciale.
Câteva tips-uri pentru cei care ajungeţi în zonă: trebuie să te fereşti de tavernele, barurile si cluburile care au la intrare, pe stradă, câte un şmecher la agăţat clienti. Înseamnă ca au preturile mai mari, aproape întotdeauna. Eu am fost cu niste norvegieni cazati in acelasi hotel cu mine, in The Loft, au acolo 2 cocktail-uri la 5 Euro. Şi la Pacha Lounge mi-a plăcut, au muzică live si nu fac cover-uri rele deloc. Breezers, Bondi, Vibes si Campers sunt cluburile populare.
Un alt lucru interesant e că nu vezi pe plaja nici o femeie mişto, e plin de bătrâne, grase si urate, rar cate una sa nu te faca sa infunzi capul in WC. "Bucăţele bune" gasesti in cluburi, dupa 22.00, iar către ora 1 deja sunt trotilate bine si faci cam ce vrei din ele. Piţipoance de club, ca la noi - pretenţii ca sunt unice, au stil si clasa, material de pitzipoanca.org, au deja pe lângă ele, în "dotare", cate italian, rus sau alta naţie de idiot pe care cred că-l pot suge de bani. Multi se duc in Faliraki şi nu văd plaja sau marea măcar o dată, o ard prin cluburi toată noaptea.
Peste totr, multi nemti, multi nordici si multi englezi, dar cu toatea acestea localnicii nu prea se descurca cu engleza, mult mai bine merge germana. Au început să apară şi ruşi, unguri, plus turişti veniţi din fosta Iugoslavie.
Vremea a fost destul de bună pentru facut plajă, chiar şi petru inot. Desi am avut 3 zile cu ploaie seara, a doua zi dimineaţa era din nou soare. E remarcabil cat de repede dispare vremea urata, dupa ce ploua - câteva ore bune - apare soarele repede si te poti intoarce la plaja aproape imediat. Soarele este foarte puternic chiar şi in Septembrie, poate sa provoace arsuri daca nu te protejezi.
Per total, nu mi-a placut prea mult aici. E adevărat că primeşti mai mult decât în Romania la aceiaşi bani. Peisajele sunt misto, marea e curată, plajele sunt mai ingrijite. Preţurile sunt corecte, dacă nu te repezi ca prostul la prima oferta, dar se practică jupuirea turiştilor pe scară largă. Aveţi la dispoziţie şi un waterpark, călărie, paragliding si alte sporturi de apa, toate pe care eu nu le-am prins anul asta, poate la anul. E mult de vizitat, se poate merge in excursii pe insulele din jur.
Trimis de SirAlexIce* in 20.10.08 00:41:47
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (SirAlexIce*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 36.33232700 N, 28.20575000 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
... ... nu mi-a placut prea mult aici...eu nu le-am prins prins anul asta, poate la anul...
Ce sa intelegem, nu ti-a placut prea mult doar putin cat sa revii si anul acesta?
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)