ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.12.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 30.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
DEC-2018
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Grădina înghețată

TIPĂREȘTE URM de aici

În cartierul Noua, Brașov, într-o zonă liniștită își fac veacul niște animăluțe drăguțe, cuminți și jucăușe.

Programul parcului zoologic este următorul:

1 Martie – 30 Septembrie 9 – 20

1 Octombrie – 28 Februarie 9 – 18

Iarna, ultimele bilete se pun în vânzare la ora 17:15

Prețul unui bilet este de 5 lei pentru cei mici, 13 lei/adult. În cazul grupurilor de copii biletul e 4 lei/persoană iar al adulților 10 lei/individ.

În fața grădinii este o parcare mică și aglomerată iar la câțiva pași distanță este o parcare generoasă.

Bănuiam că va fi deschisă grădina cu animale în ziua de 1 Decembrie, așa a fost și la Sibiu. Nu m-am înșelat.

Am ajuns acolo dimineața, devreme, aveam activități pentru copii, de Ziua României, animalele și telecabina. La Târgul de Crăciun nu există distracție pentru pitici, e un loc sărăcăcios, a trebuit să mă reorientez la fața locului.

Așa că... hai să ne amuzăm, să ne plimbăm, să redevenim prichindei :))

Zâmbitoare doamna de la casa de bilete, tare drăguță.

Intrăm și... încotro? Indicatoare, un traseu, ceva? Ei, lasă, mă striga leul, cred că-i era foame, era ora micului dejun, urla, era nerăbdător. M-am ghidat după sunete, în curtea felinei nu era nimeni. Am găsit un tunel, am pășit în interior și-am admirat leul și leoaica prin geamuri.

Informațiile despre animale sunt scrise în română și engleză, suficient de explicite, pe înțelesul tuturor.

Am urcat pe platforma frumoasă, cu acoperiș, deasupra cuștilor, și-am admirat de acolo leii, jaguarul și tigri cei simpatici. A fost tare amuzant la tigrul siberian, o parte din gratii au fost înlocuite cu geamuri și m-am putut apropia de animal. Era cam fioros, recunosc. Domnul C îmi spunea să mă îndepărtez că animalul a simțit că sunt fată =))

Am mers către păsări, am zărit câteva indicatoare. Să înțelegeți: fiecare merge în ce direcție dorește, nu există recomandare pentru un traseu anume.

Peste tot se lucra, se lărgea, se reamenaja. Locul de joacă era pustiu, era un ger cumplit, copacii chelioși aveau brațele înghețate, erau în hibernare.

Pe clădirea cu reptile niște păsări zburătoare colorate se giugiuleau de zor :p.

Zona maimuțelor era în carantină, în urmă cu două săptămâni au primit oaspeți noi, niște maimuțe zăpăcite. Pentru acomodare și supraveghere toată zona era încercuită cu bandă galbenă, ca la criminologi. O maimuțică vărgată ne privea de la depărtare, cred că se plictisea îngrozitor:(

Țarcul măgarului (cred ca era al lui) era gol, oițe, căprițe n-am văzut, poate erau la rumegat, la adăpost.

Lângă lac era un spațiu larg, porumbeii călători furau mâncarea lebedelor albe și negre, rața mandarin era cam nepăsătoare, ea e sensibilă la frig. Masculul are penajul mult mai frumos decât femela, ele trăiesc în pereche pe tot parcursul vieții (ce frumos) în Asia este considerată un simbol al loialității, în China este oferită cadou tinerilor însurăței. Sincer, ador rațele astea, sunt preferatele mele, înoată așa de grațios și dau din funduleț, sunt amuzante.

Cocheta rață Carolina sau Rața de lemn stătea pe lac, la plajă, era tare înfumurată.

Am ajuns la cămile, cocoșatele albe, parcă aveau picioarele înțepenite de la ger. Doar capul și-l mai aplecau din când în când.

Of, păunul era rănit la un picior, șchiopăta în drum spre colegul de celulă:(.

Niște moțate de găini se gudurau pe lângă un cocoș frumos, iar o pisică șireată dădea târcoale țarcului cu păsări domestice.

Bufnița polară se tot holba la mine, era cocoțată pe căsuța ei, i-ar fi prins bine o rățușcă în burtică, ea smulge bucăți din pradă și le înghite fără mărunțire. Pentru a cuceri „femeile”, masculul îi aduce femelei în dar o... pradă. Bandite și păsările astea... Pe 1 Decembrie „bufnițoiul” primise la MD câteva bucăți de carne crudă.

Acvila țipătoare era cam mută, vulturul cu capul alb înțepenise pe un băț, struții ne priveau cu coada ochiului în timp ce-și savurau grăunțele primite. Masculul struț se numește „cocoș”, femela e „găina”, un grup se numește cârd. În timpul sezonului de împerechere, masculii se luptă între ei pentru haremuri, un harem poate avea până la șapte femele :D. Femela alfa clocește ouăle ziua, masculul noaptea, e bun și el la ceva :D

Nurcile negre primise în dar un coș cu fructe și legume, animăluțele nu prea ne-au dat atenție și n-am vrut să le stresez pentru că sunt sensibile, se enervează repede, femelele pot avorta spontan din cauză de... stres.

Urșii bruni erau la masă, au stat cu fundul la noi, mi-ar fi plăcut să ne mormăie puțin.

Într-o mocirlă înghețată, mistreții beneficiau de un decor pe gustul lor. După MD oferit de angajați, mistrețul le făcea curte scroafelor, nu știu cu ce se lăuda pentru că era tare urât, păros și botos =))

Căprioarele se plimbau prin țarcul lor împădurit, cerbul era agitat și se lupta cu o sârmă atârnată de-un gard, m-a amuzat teribil, m-am strâmbat la el și tare se enerva.

Cerbul alb era o minunăție de animal. Și-a însoțit până la poartă îngrijitorul ce-i adusese fân proaspăt, apoi s-a plimbat cu mine, pe lângă gard. Se spune că cerbul alb aduce noroc și belșug celor ce-l întâlnesc. Nicolae Ceușescu a împușcat un cerb alb în 1989. Legenda spune că vânătorul care va ucide un astfel de animal va muri și el la fel, în scurt timp.

Vulpea n-a avut bun simț să se arate, lupul era și el pitit. Bine, cred că aveau burțile pline și stăteau la căldurică, în casa lor.

Lamele salivau de zor, doreau să mă scuipe un pic, erau ghiftuite de atâta fân. Astea nu tremurau de frig, blana lor e moale și ușoară, ele sunt blânde și „sensibilicoase”, au nevoie de atenție și afecțiune, lama poate muri de supărare dacă e lăsată singură.

Clădirea cu acvarii era in reamenajare. Am găsit șerpii cu burțile umflate, unii se plimbau prin decorul casei, pitonul își ascunsese capul sub trup, cobra își lepădase pielea, șarpele brun se unduia pe o creangă uscată, mamba neagră avea o nouă piele, iguana verde se prefăcea că doarme, vipera de bambus era camuflată printre ramuri, șarpele alergător dansa pe sticlă, se ridicase la nivelul feței mele:-??

Boa se odihnea, iar mamba verde se-ntindea la caldura unui bec.

Peștișorii pictați se zbenguiau în apă, piranha cu burta roșie strălucea ca bradul de Crăciun.

Caimanul mă privea cu dispreț, juma de cap era la uscat și urâtaniile de picioare erau în băltoacă.

Ce plimbare frumoasă prin grădina animalelor, tare-mi place să redevin copil <:-P

Mulți pitici cu părinți și bunici intrau la Zoo în timp ce noi eram la Zoofetărie. Eu admiram decorul cu pomi și maimuțe din interiorul cofetăriei în timp ce domnul C savura o cafeluță delicioasă. O prăjitură costa 10 lei, se puteau cumpăra suveniruri, adică jucărele din plastic și pluș. Câteva mese și scaune erau pe terasa amenajată la intrare în cofetărie, toaletele erau curate, aveau consumabile.

Citisem în ziarul de Brașov că au primit fonduri pentru noile bazine ale pinguinilor, ale focilor, cred că la primăvară sau la vară totul va fi super renovat, îmbunătățit, grădina animalelor este măricică, animalele beneficiază de spații generoase, sunt bine îngrijite din câte am observat.

Da, recomand cu drag o plimbare indiferent de anotimp, Zoo din Brașov este un loc plăcut.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de krisstinna in 21.12.18 06:39:28
Validat / Publicat: 21.12.18 07:49:28

VIZUALIZĂRI: 703 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 Trai pe vătrai, plimbăreală și plictiseală
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 66900 PMA (din 51 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

webmaster
[21.12.18 08:04:12]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Dana2008
[21.12.18 10:04:37]
»

@krisstinna: Felicitări pentru articol si fotografii le minunate!

M-a cutremurat povestea ta cu cerbul alb împușcat în 1989 de către Nicolae Ceaușescu... oare chiar din cauza asta a fost împușcat?

Iarna la zoo animalele sunt mai apatice, unele stau înăuntru la căldură si astfel nu le mai poți admira.

Sărbători fericite!

Călătorii plăcute!

Pe curând dragă Krisstinna! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinnaAUTOR REVIEW
[21.12.18 11:16:59]
»

@webmaster:

krisstinnaAUTOR REVIEW
[21.12.18 11:29:53]
»

@Dana2008: Mulțumesc frumos, m-am străduit să prezint ceva vesel având in vedere ca am vizitat Zoo la -18 grade

Noi nu prea aven timp să vizitam asemenea locuri vara, astfel încât le vizităm atunci când putem, mai ales in anotimpul alb.

Ceaușescu a murit pentru că a fost hain, așa i-a fost scris. Ce-mi pare mie rău e ca nu a decedat mai devreme, a fost omorât in ziua de Crăciun. De aici și chinul poporului român, cei care ucid in zi de sărbătoare sunt parca pedepsiți, cei care se bucură atunci nu vor avea liniște. Și uite cum ajungem la cei care ne conduc mizerabilEu m-am bucurat pe moment iar ulterior am regretat ca nu s-a întâmplat măcar cu o zi mai devreme. Uite in Israel, niciodată nu va fi pace...

Așa am citit pe net, așa am povestit, am căutat să aștern aici câteva noutăți, curiozități pe care eu le găsesc mereu interesante și uneori amuzante.

Te imbratisez cu drag, va doresc sărbători linistite și îmbelșugate, călătorii numeroase și inedite

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
nrs †
[10.02.19 15:44:06]
»

multumesc! mi-a fost foarte utila informatia

nici noi nu am vazut vulpea, dar era prin zona pentru ca mirosea ingrozitor pe acolo

maimutele sunt adorabile si puse mereu pe sotii. iar noua ni s-au aratat si suricatele, minunate. tocmai ce le vazusem pe NG asa ca a fost o surpriza sa le vedem in realitate

o completare: pretul biletelor a crescut putin (cam cu 55% pana la 100% ), astfel ca au ajuns 10 lei/copil si 20 lei/adult

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinnaAUTOR REVIEW
[10.02.19 18:34:03]
»

@nrs: Săptămâna trecută am văzut la tv, la stiri, că zona maimuțelor se poate vizita acum. Chiar o filmau pe cea neagră cu dungi albe, cea care era tristă și ne privea prin sticlă, atunci când am fost noi. M-am bucurat sa aud ca s-au acomodat in noua lor casa și au ieșit din carantina

La vara va fi și mai frumos, se investește masiv pentru pinguini și foci, acestea vor avea o “casa” de 3 milioane de euro, fiecare țarc va avea și un bazin cu apa salină, lângă țarcurile tigrilor.

Îți mulțumesc frumos de vizita și cuvinte, asta am vrut: sa povestesc despre o activitate ce se poate face la Brașov și pe timp de iarna.

Știu cât de important este un copil, fericirea lui este bucuria unui părinte. Asfel încât aceasta plimbare prin Zoo nu poate decât sa aducă un zâmbet pe chipul unui micuț.

Vă salut cu drag!

nrs †
[10.02.19 19:30:26]
»

sa stii ca ne-au distrat cu cateva giumbuslucuri maimuticile, sunt trei grupe cate 4-5 in fiecare grupa.

krisstinnaAUTOR REVIEW
[10.02.19 19:51:45]
»

@nrs:

Ce haios! La toamna merg din nou sa le vizitez, poate mă distrez și cu pinguinii, îmi plac distracțiile pentru pitici

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂGrădina Zoologică din Braşov:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.070703029632568 sec
    ecranul dvs: 1 x 1