ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.08.2022
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 24.06.10
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
JUL-2022
DURATA: 1 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Zoo Brașov – o grădină zoo „altfel”

TIPĂREȘTE URM de aici

În timpul weekendului petrecut în satul Șimon – Bran, având câțiva prichindei în dotare, am planificat o escapadă la parcul zoologic din Brașov. După un mic dejun sățios am pornit de la pensiunea Casa Dintre Văi (vezi impresii) spre municipiul Brașov, urmând „ciotul” de autostradă de la Râșnov-Cristian și centura Brașovului.

Vizită: iulie 2022

Adresă: str. Brazilor nr. 1

Preț: 20 lei/adult

Coordonate: 45.61406403181998,25.633678720094395

Site web: zoobrasov.ro

În apropierea intrării în Zoo Brașov se află o parcare generoasă, contracost (taxă plătită cash la automat sau prin sms). Biletele se pot achiziționa online sau la fața locului plătind cash sau prin card bancar. Accesul se efectuează scanând biletele și trecând printre turnicheți. În partea stângă se află clădirea modernă a Planetariului (taxă separată de acces) ????. O hartă de mari dimensiuni îți arată fauna existentă în parcul zoo și poziționarea în cadrul spațial. De altfel, există și indicatoare pe alei către diverse exemplare, ori săgeți indicatoare către „Ieșire” .

Plimbare prin Zoo Brașov. Grădina Zoologică de la Brașov are un farmec aparte pentru mine, cel puțin așa am simțit eu plimbându-mă pe aleile acestui parc. Faptul că terenul nu este plat, că amenajările urmează formele reliefului, că țarcurile și cuștile sunt destul de mari și aerisite, că există un lac și punți de lemn, că te poți plimba pe o alee la umbra pădurii mi-au creat senzația de ceva aparte, o „altfel” de grădină zoologică.

Fiecare specie este descrisă printr-o plăcuță bilingvă (română/engleză) cu informații detaliate privind habitatul, modul de viață și hrana respectivului animal. Pavilionul exotic era închis astfel că nu am putut vedea păsările exotice și reptilele. Lângă această clădire este în curs de finalizare spațiul dedicat pinguinilor, focilor și leilor de mare; am observat bazinul deja umplut cu apă. Utile pentru o vizionare optimă mi se par panourile-geam ale anumitor cuști, plasa de sârmă nu te mai împiedică să vezi cum trebuie animalele.

Am urcat și coborât pe costișe, am urcat și coborât scări de lemn, am traversat poduri, am urcat pe un deck de belvedere deasupra felinelor mari – aviz celor cu probleme de deplasare.

Animale interesante. Am văzut câteva specii drăguțe la Zoo Brașov, începând cu lemurii din Madagascar, cămila bactriană care mai trăiește pe o zonă restrânsă din Gobi și China, neliniștitul panda roșu care pare o jucărie de pluș, continuând cu neastâmpăratele suricate și ineditul leu alb, și încheind cu buhnița polară și vulturul de mare a lui Steller.

Nu lipsesc mai multe specii de maimuțe, struțul, lama, zebra, leul comun, tigrul, leopardul, jaguarul și râsul, ursul brun, vulpea, porcul mistreț, cerbul și lupul, câteva păsări și animale domestice comune.

Concluzii. Am petrecut aproape două ore pe aleile parcului zoologic până picături mari de ploaie ne-au alungat către autoturisme. Apreciez interesul pentru modernizarea grădinii zoo și realizarea unor amenajări interesante care să îl scoată pe vizitator din monotonia unei plimbări liniare. După încheierea tuturor lucrărilor probabil că vom reveni să vedem mult lăudații pinguini (arhiva.bzi.ro/pinguini-si ... ane-lei-1215708) și să gustăm pe deplin spațiul „eco-friendly” al parcului zoologic (monitorulexpres.ro/2021/0 ... iu-eco-friendly).

Alegeri inspirate!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de tata123 🔱 in 09.08.22 11:07:00
Validat / Publicat: 09.08.22 12:24:12
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAȘOV.

VIZUALIZĂRI: 1251 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 Sun haioase când se ridică...
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 30350 PMA (din 32 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

⭐ValentinB_88⭐
[09.08.22 15:46:56]
»

Ma bucur ca ti-a placut. Am tot vizitat-o si noi si este in reabilitare de ceva vreme. Speram sa fie gata pana acum caci aveam in plan o noua vizita.

Pavilionul exotic era închis astfel că nu am putut vedea păsările exotice și reptilele. Lângă această clădire este în curs de finalizare spațiul dedicat pinguinilor, focilor și leilor de mare; am observat bazinul deja umplut cu apă.

Pavilionul exotiv este inchis si el de peste 1 an sa nu zic mai mult. Iar vis a vis spatiul era la fel, in reabilitare de la cea mai recenta vizita a noastra. Insa cum arta cere sacrificii, sigur va iesi ceva frumos in final!

tata123 🔱AUTOR REVIEW
[09.08.22 20:11:34]
»

@⭐ValentinB_88⭐: Azi, 9 august, este Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice și a Parcurilor, zi menită a aduce în prim plan importanța conservării speciilor și promovarea educației în domeniul protejării biodiversității.

Procesul de modernizare de la Zoo Brașov durează de câțiva ani, probabil din cauze administrative și financiare. Dar, în final, cred că va ieși ceva frumos; deja anumite sectoare sunt interesante.

Mulțumesc. Călătorii frumoase!

mishu
[11.08.22 14:55:15]
»

@tata123 ????:

Fiecare specie este descrisă printr-o plăcuță bilingvă (română/engleză) cu informații detaliate privind habitatul, modul de viață și hrana respectivului animal.

astfel de informatii mi-au lipsit mie in Austria, in majoritatea locurilor vizitate, explicatiile erau in germana, foarte rar am intalnit si in engleza si in locuri in care nu m-as fi asteptat. Atunci cand vizitam ceva in momentul in care vedeam numai in limba germana aveam sentimentul ca ar trebui sa plec si sa le las lor locul respectiv din moment ce ai informatie doar in germana.

In ceea ce priveste poza P15 cu maimutelele, in Linz este o gradina zoologica minunata, insa existau si locuri inchise in care trebuia sa ai grija la maimutici, am avut parte de o faza in care chiar am vrut sa ies de acolo pentru ca o maimutica pusese ochii pe mine si cum faceam un pas, facea si ea unul si mi-era sa nu sara la un moment dat pe mine. Era amuzant dar nu stiam exact de vrea .

Gradinile zoologice mi se par un loc minunat si pentru copii dar si pentru adulti si chiar imi place ce am vazut in poze.

Felicitari, votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
ux127046
[30.08.22 14:30:16]
»

Vizitez destul de des grădina zoologică cu copiii. Sunt dezamăgit de permanentele lucrări care nu se mai termină. Jumătate din obiective sunt "temporar" închise dr 2-3 ani. Prețul e comparabil cu a marilor Zoo europene. În unele zone animalele nu pot fi văzute (lupul, vulpea). Înțeleg nevoia de a crea un mediu apropiat de habitatul natural, dar există soluții (vezi Sibiu, Tg. Mureș)

⭐ValentinB_88⭐
[30.08.22 14:53:24]
»

@ux127046: Ce sa facem? Arta cere sacrifii. Sunt sigur ca in final va iesi ceva frumos. Probabil dureaza mult si din cauza lipsei fondurilor care sunt constant o problema pentru obiectivele turistice (patronate de stat) din Romania.

tata123 🔱AUTOR REVIEW
[31.08.22 15:16:11]
»

@ux127046: Întotdeauna lucrările de construcție sau de reamenajare creează disconfort, mai cu seamă în locuri publice sau obiective turistice vizitate de multe persoane. Așa se întâmplă și la Zoo Brașov unde am înțeles că lucrările durează de câțiva ani.

Eu am fost pentru prima dată la această grădină zoologică astfel că impactul acțiunilor de reamenajare nu m-au afectat atât de mult. Cei care merg de 2-3 ori pe an, mai ales cu copiii, sunt mult mai afectați de restricțiile de vizitare.

Speranța moare ultima! Probabil că după încheierea tuturor lucrărilor Zoo Brașov va arăta altfel și va aduce bucurii vizitatorilor.

Numai bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mishu, tata123 🔱, ⭐ValentinB_88⭐
Alte impresii din această RUBRICĂGrădina Zoologică din Braşov:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.73235702514648 sec
    ecranul dvs: 1 x 1