ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.07.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2014
DURATA: 1 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Vizită la Grădina Zoologică Bucov

TIPĂREȘTE

”Să mergem și noi la Zoo!” – acest îndemn îl auzi frecvent atunci când ai copil mic. Și când oportunitatea se ivește, bineînțeles că iese la iveală copilul din tine, transformându-te pe tine, adultul, într-un partener de nădejde al celui mic.

Pentru noi oportunitatea s-a ivit într-o frumoasă zi de iulie a acestui an și s-a numit Grădina Zoologică Bucov, amplasată în incinta Parcului Memorial ”Constantin Stere” de lângă Ploiești. Am ajuns la intrarea în parcul memorial, amplasat pe partea dreaptă a DN 1B, pe direcția de mers Buzău – Ploiești. Am intrat cu mașina pe aleea înconjurată de copaci înalți și am ajuns la o barieră, unde am achitat o taxă de parcare de 5 lei. Parcarea este destul de spațioasă, însă probabil că într-o zi de weekend zona ar fi destul de aglomerată.

Odată coborâți din mașină, am intrat pe aleea principală a parcului. Aici se află o zonă amenajată, dedicată câtorva importanți oameni de cultură români. Central este amplasat bustul lui Constantin Stere, iar pe lateral se află busturile unor personalități precum Mihail Sadoveanu, Nicolae Iorga, Liviu Rebreanu, Calistrat Hogaș, Gala Galaction sau Alexe Mateevici. Gazonul este întrerupt de straturi cu flori multicolore, iar pe marginea aleii de acces sunt amplasate din loc în loc băncuțe unde îți poți odihni picioarele ostenite. Am avansat agale către zona centrală a parcului, unde am observat câteva terase amplasate pe marginea lacului de aici, dar și o zonă cu diverși comercianți. Am întrebat un trecător în ce zonă a parcului este Zoo, iar acesta, amabil, ne-a indicat o alee către partea stângă. După câteva minute am ajuns la intrarea în Grădina Zoologică. Am observat pe un panou lateral programul de vizitare: în fiecare zi între orele 09.00-18.00 iar în weekend între orele 09.00-20.00. Am achitat la casierie câte 5 lei/persoană adultă, iar juniorul a beneficiat de intrare gratuită. De altfel, astfel de informații apar și pe site-l obiectivului: zooploiesti.ro.

Grădina Zoologică are mai multe alei, așa că am încercat să fim atenți și să nu ratăm vreo zonă. Din loc în loc există indicatoare către principalele puncte de atracție ale obiectivului. Am admirat, pe rând, două lebede negre, păuni și fazani care împărțeau același spațiu, doi superbi păuni albi cazați separat de ceilalți, diverse specii de găini, rațe ori gâște. Tot la capitolul păsări, am admirat câțiva papagali, dar și mai mulți porumbei, foarte ocupați cu ciugulitul hranei în voliera lor. Cel mai îndrăzneț din tot neamul păsăresc ce este cazat la acest Zoo s-a dovedit a fi unul dintre cei doi struți, care, văzându-mă cocoțat cu mâna pe deasupra gardului său pentru a obține o fotografie cât mai clară, s-a apropiat rapid, parcă încercând să-mi transmită că nu am ce căuta pe teritoriul lui.

Parcurgând una dintre aleile laterale, am ajuns lângă țarcul unde două exemplare de kiang savurau prânzul la o iesle amplasată lateral. Kiangul seamănă cu măgarul de la noi, doar că are urechile mai scurte. Pe un panou informativ de lângă țarc am citit că această specie de măgar sălbatic trăiește în Asia Centrală, în podișul Tibet, la înălțimi de 4000-5000 de metri. Ceva mai departe am ajuns lângă un alt țarc, unde câteva exemplare de watussi ne-au privit plictisite. Acest animal erbivor seamănă cu vacile autohtone, doar că are o pereche impresionantă de coarne. Nu mi-aș dori să îl întâlnesc în libertate, deși animalele aveau un aer extrem de pașnic. O altă locație a grădinii zoologice ne-a propus o întâlnire mixtă cu niște ponei care împărțeau același spațiu cu o lamă Alpaca, originară din America de Sud. Peste drum, un grup de capre domestice africane ne priveau curioase, parcă așteptând să le băgăm și pe ele în seamă. Ceea ce am și făcut...

Am trecut apoi pe lângă un țarc mai întins, reședința cerbului carpatin care își făcea siesta sub un adăpost din spatele țarcului. Degeaba am fluturat noi mâinile, nu am reușit să-i atragem deloc atenția. I-am transmis că ne-am supărat pe el, am trecut pe lângă bivolița românească și am urmat indicatoarele către greii grădinii zoologice: ursul brun și leul african. Din păcate, la țarcul leului, aceeași situație ca la cerbul carpatin: leul era ascuns în adăpostul său și nu a vrut să iasă. Cei doi urși au spălat însă rușinea celorlalți – ei patrulau mormăind nemulțumiți pe lângă micuțul lac amenajat în țarcul lor. Moș Martin a fost extrem de apreciat de cel mic, juniorul fiind cu greu convins că mai sunt și alte animale interesante de văzut aici la Zoo. Ceva mai departe am ajuns la cușca unde ne-am întâlnit cu cea mai grea și cea mai mare felină din lume: tigrul siberian. Acest animal poate cântări până la 250 de kilograme și este o specie aflată în pericol de dispariție. Aici la Zoo am întâlnit două exemplare de tigru siberian, fiecare având propriile sale preocupări: în timp ce unul se odihnea ceva mai departe, la umbră, într-un loc mai ferit, celălalt decisese că este timpul pentru a face o baie în micuțul lac amenajat în spațiul lor.

Spre deosebire de tigri, care au mai socializat, jaguarul din vecinătate nu a dorit să se trezească, rămânând tolănit în cotlonul său întunecat.

Am mai putut vedea: porci mistreți ocupați cu râmatul, căprioare prietenoase, ratoni plictisiți sau babuini obraznici. Față de ceilalți locuitori ai Grădinii Zoologice Bucov pe care am uitat să-i menționăm aici ne cerem respectuos scuze și promitem că la o viitoare vizită nimeni nu va mai fi omis!

Întrucât în incinta grădinii este amenajat un loc de joacă pentru cei mici, bineînțeles că nu am putut pleca fără o tură pentru recunoaștere. Câteva raite pe la tobogan și puțin legănuș l-au convins pe junior că este momentul să părăsim Zoo.

Vizita noastră la Zoo a durat aproximativ 90 de minute, însă timpul a trecut fără ca noi să realizăm. Întrucât mai doream să vizităm și alte obiective, ne-am îndreptat către parcare, nu înainte de a observa un panou care ne indica altă posibilitate de petrecere a timpului liber aici: plimbarea cu barca sau hidrobicicleta pe lacul din apropiere.

Chiar dacă sunt de părere că locul animalelor sălbatice este în habitatul lor natural, apreciez faptul că multe din animalele de la Grădina Zoologică Bucov se bucură de spații destul de largi, unde pot duce o viață liniștită, departe de intervențiile tot mai brutale ale oamenilor asupra diverselor specii. În ciuda unor alei denivelate sau a câtorva zone năpădite de bălării, consider că Grădina Zoologică Bucov este un loc ce merită vizitat și constituie, alături de celelalte variante de distracție oferite de Parcul Memorial ”Constantin Stere”, o posibilitate reală de a petrece niște ceasuri relaxante. Voi atașa și câteva fotografii realizate cu ocazia vizitei noastre aici...


[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 28.07.14 16:26:42
Validat / Publicat: 28.07.14 20:43:05
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PLOIEȘTI.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4026 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 La plimbare prin Parcul Memorial Constantin Stere.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 14600 PMA (din 16 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[02.05.15 18:18:29]
»

@Crazy_Mouse - Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂGrădina zoologică Bucov:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.059000015258789 sec
    ecranul dvs: 1 x 1