ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.09.2014
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: sibiu
ÎNSCRIS: 07.09.08
STATUS: SILVER
DATE SEJUR
SEP-2014
DURATA: 7 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Mai presus de asteptari

TIPĂREȘTE

Rhodos, o destinatie la care visam dar unde nu credeam ca vom ajunge vreodata. Din fericire, anul acesta tour operatorul a facut o experienta si a planificat zboruri cu avionul din Sibiu ceea ce a facut ca insula sa para irezistibila. Traumatizata fiind de experienta anilor trecuti cand am pierdut timp – si nu numai…. - cu gasirea unei legaturi convenabile pentru deplasarea la Bucuresti, acest fapt a cantarit greu in alegerea destinatiei de anul acesta.

Sincer am ales acest hotel dupa criteriul pret in primul rand, apoi dupa amplasare, localitatea Ialissos (scrisa si Ialyssos) fiind la aprox. 8 km de capitala insulei Rhodos si la vreo 4 km de aeroport. Acest lucru conteaza daca ne gandim la timpul pierdut cu transferul de la aeroport la hotel.

Orele petrerecute pe internet pentru documentare mi-au folosit pentru ca am stiut la ce sa ma astept, astfel am stiut ca n-a adus nimeni nisipul din Bora Bora special pentru mine ca sa amenajeze plaja, nu a construit nimeni hotelul direct pe plaja ca sa nu pierd timp cu deplasarea, orele de check in sunt in jurul amiezei (asta e peste tot nu cred ca in Rhodos e o exceptie si toata lumea stie asta), etc.

Hotelul Filerimos (cu accentul pe ‘’le’’) Village se afla intre localitatile Ialissos si Kremasti, la 700 de metri de marea Egee. Drumul catre plaja l-am gasit usor pentru ca am cautat pe Google Earth in tara fiind. La iesirea din curtea hotelului, se vede drumul care duce spre plaja si care este oarecum in continuarea si pe directia aleii principale a hotelului si mergeam cam 10-15 minute fara sa ne grabim.

Hotelul dispune de un corp principal si mai multe cladiri, sa le zicem bungalow-ri. Pentru ca in review-urile de pe website-urile straine in care am gasit referiri la acest hotel nu am gasit explicatii foarte clare o sa insit eu mai mult cu descrierea deoarece hotelul se afla amplasat intr-o gradina uriasa de 40 000 mp. O alee superba margineste partea stanga a domeniului si te conduce inspre intrarea in cladirea principala (main building). In dreapta este o piscina iar in dreapta piscinei este restaurantul (cladire separata de hotel). Accesul la gradina uriasa din spatele cladirii principale se poate face prin holul hotelului sau pe niste alei laterale. In gradina luxurianta din spatele cladirii principale se afla celelalte constructii, de tip bungalow, unele au doar un nivel, altele un etaj iar cladirea in care am fost noi cazati avea 2 etaje. Aceste cladiri se afla foarte frumos aranjate in jurul a altor doua piscine, una pentru copii si alta pentru adulti. Din loc in loc sunt amplasate indicatoare cu numerele camerelor (intervalul) si directia in care sa mergi.

Noi am ajuns cu o intarziere de doua ore fata de ora anuntata initial deoarece avionul se pare ca mai facuse un drum inainte de a pleca din Sibiu spre Rhodos. Am plecat in jurul orei 16 din Sibiu, drumul a durat 2 ore, formalitatile din aeroport s-au desfasurat rapid deoarece nu era mare aglomeratie la acea ora, reprezentantul agentiei ne astepta si foarte prompt ne-a inmanat cate un plic cu o brosurica si o lista cu programul excursiilor pe care era notata ora de intalnire de a doua zi. Autocarele (2) ne asteptau si nu s-a pierdut mult timp pana ne-am imbarcat. Noi am ajuns destul de repede nefiind departe de aeroport si am fost singurul cuplu care a coborat la Filerimos Village.

Stiam ca avand standard room nu vom fi cazati in cladirea principala deoarece acolo erau doar camere family, mai spatioase, pentru 2-4 persoane si evident mai scumpe. Am rugat-o pe receptionera - care vorbea engleza ca de altfel tot staf-ul hotelului - sa ne repartizeze intr-o camera cu balcon (toate camerele au balcon sau terasa cele cu intrare la nivelul solului) pentru ca m-am gandit eu ca beneficiem de mai multa intimitate avand in vedere ca eu ma trezesc foarte devreme si imi beau cafeaua pe balcon (am avut la noi ibric, cafea si fierbator care nu ne lipsesc din bagaje indiferent de locatia aleasa pentru vacanta si de programul all inclusive. Am vazut ca a dezlipit sticker-ul cu numarul camerei lipit deja pe cartile noastre de identitate si a lipit altele, ne-a inmanat o coala de hartie cu o schita a amplasarii constructiilor pe o parte si cu programul all inclusive pe cealalta parte (in germana!), a insemnat cu pixul locul unde ne aflam si locul unde trebuia sa ajungem si a insemnat deasemenea traseul de urmat. Nu exista un bellhop/bellman, adica un angajat care sa transporte bagajele si care sa te duca pana la camera. Receptionera ne-a spus ‘’second floor’’ (am avut camera cu numarul 740), exista si un lift in cladirea in care fuseseram cazati, am apasat pe doi, am trecut in revista toate camerele de la etaj si am constatat ca numarul 740 se afla la etajul unu…. deci second floor cel putin la acest hotel inseamna al doilea nivel de la sol.

Camera era mobilata simplu cu mobilier din lemn vopsit alb culoarea untului si nu prea nou si avea gresie pe pardoseala. Am avut televizor, frigider si aer conditionat care din cate stiam era la cerere si contra cost dar care dintr-o eroare cred a ramas pe ‘’ON’’. Nu aveam totusi telecomanda ca sa-l oprim dar noroc cu sotul meu care s-a catarat pe un taburet aflat in camera si a desfacut un capac sub care era butonul de oprit. L-am folosit doar in ultima noapte cand am decis ca e totusi mult prea cald si nu merita sa ne chinuim. Peretele dinspre balcon era de fapt o usa glisanta din termopan. Balconul foarte spatios, cu o masa rotunda din plastic si trei scaune dadea inspre piscine si gradina superba si…. surpriza…. undeva in partea stanga, pe deasupra copacilor se zarea si marea. Ne-am bucurat enorm. La rasarit soarele ne inunda balconul dar seara era umbra. Erau si cateva sfori de intins rufe (noi luam de obicei in bagaj si sfoara si clesti de rufe ceea ce va recomand tuturor oriunde ati merge) dar de data asta nu a fost nevoie sa apelam la dotarile proprii.

Baia decenta, cada si perdeluta de dus ceea ce nu e prea elegant dar nici foarte deranjant, ceva sapun lichid cred, intr-un dozator dar pe care nu l-am incercat, un sapun mic solid tip hotel, obiectele sanitare si faianta nu erau nici ele montate cu o zi inainte, mai necesitau probabil niste operatiuni de inlocuire/renovare dar noi nu ne-am sinchisit prea tare. Desi majoritatea camerelor aveau uscator de par, noi nu am avut (am aflat de la alte doua cupluri de romani ulterior ca ei aveau). Prosoapele se schimbau zilnic, lenjeria de pat cam la doua zile cred si era fina, foarte placuta la atingere, cosul se golea deasemenea zilnic, mai putin duminica.

Noi plimbati mai inainte prin Tunisia si cunoscand obiceiul de acolo, ne-am gandit sa lasam pe un servetel, pe frigider, ostentativ, o moneda de 2 euro pentru femeia care face curat. Am avut surpriza sa o gasim tot acolo cand am venit de la plaja. Am lasat-o si a doua zi in aceeasi pozitie si de data aceasta mesajul a fost receptionat. Am facut asta o singura data ca ne era teama si sa nu jignim.

O singura data, in ziua plecarii eram in camera atunci cand femeia a ajuns cu curatenia la camera noastra si am apreciat faptul ca a batut intai la usa, a asteptat o reactie din camera si nu a dat buzna peste noi cum ni s-a mai intamplat in Grecia si in Romania).

O problema au constituit-o tantarii. Obligatoriu trebuie sa va luati un insecticid sau o bratara contra tantarilor, ‘’just in case ‘’. Noi n-am avut si nici n-am gasit de cumparat spray contra insectelor si astfel ne-au mancat ingrozitor. Zilnic ii vanam si cand credeam ca i-am nimicit apareau altii. Se pare ca se strecurau pe sub usa de la intrarea in camera pentru ca exista o fanta mica iar holul de la intrare in camera era deschis.

Piscinele - una cum spuneam in fata cladirii principale, trei in gradina din spate astfel: una pentru adulti in mijlocul careia se afla un bar care nu facea parte din programul all inclusive si unde se ajungea trecand pe niste podete dragute si unde apa avea adancimea intre 1,5 m si 2,20 m, una pentru copii cu maxim 1m adancime si una pentru bebelusi. Alaturi de piscine era si barul all inclusive unde se serveau cateva tipuri de bauturi, inghetata si ceva sandwich-uri, nu stiu prea bine ce anume pentru ca nu am apelat prea des. In spatele barului cu terasa era toaleta, curata si fara mirosuri dubioase, si undeva aproape de piscine erau si cateva dusuri. Apa din piscine era curata, program de la 9-20 si cateva placute fixate pe copacii din jur te avertizau ca nu ai voie sa iti rezervi sezlong-ul punand prosopul sau un bagaj inainte de ora 9 pentru ca acestea vor fi inlaturate. De apreciat!

Restaurantul tip bufet avea o incinta acoperita dar si o terasa mare. Noi am ales intotdeauna sa mancam afara pe terasa acoperita.

Program: mic dejun de la 7-10; pranzul de la 12:30-14:30; cina de la 18:30-21. La piscine barul functiona pana la ora 18, Lobby bar-ul din hotel (cu program all inclusive) avea program intre 17-22:55 dupa care pana pe la ora 1-2 dimineata, in functie de clienti functiona cu plata.

Poate ca nu sunt eu foarte pretentioasa dar nu am avut ce vina sa bag bufetului de la restaurant. Dimineata gaseai chifle din faina alba sau neagra, cateva sortimente de paine tip bagheta, 1-2 tipuri de paine dulce, un fel de chec de mancat cu lapte, cereale cu sau fara ciocolata, paine pentru prajitor si evident prajitor, dulceata la castron, vreo patru castroane nu stiu daca si tot atatea sortimente pentru ca nu am gustat-o niciodata, apoi unt, margarina, cremvursti, bacon prajit, ochiuri, uneori omleta si un fel de budinca din oua si branza nu am inteles prea bine, chiar si fasole boabe gatita ca o iahnie, cascaval felii, salam feliat, sunca feliata, budinci, placinte cu diverse umpluturi si nu-mi mai aduc acum aminte tot ce am vazut. In mai multe vase era compot de ananas, piersici sau mix de fructe. Erau si dozatoare de cafea, sucuri, carafe cu lapte rece, (nu am vazu iaurt) doua tipuri de ceaiuri, etc.

La amiaza nu pot spune ca s-au repetat, erau anumite lucruri precum bucatele de branza feta si maslinele care nu au lipsit niciodata precum si nelipsitul tzatziki, apoi tavi cu mancaruri scazute de legume, un fel de ghiveci, dovlecei gatiti diferit, uneori umpluti, vinete felii gatite la cuptor sau la gratar, sortimente de mancaruri din carne tocata, chiftele, sarmalute, un fel de mici dar nu prajiti, erau intr-ul fel de sos rosu, cartofi prajiti, carnaciori prajiti, friptura la tava din pui, porc, peste si acestea avand diferite aspecte, apoi legume pentru salata pe care le puteai asorta, varza, rosii, castraveti, chiar si muraturi, ceapa, ardei gras, toate taiate marunt sau felii, ulei de masline si otet ca sa ti le prepari cum vrei. Nu lipseau niciodata pastele fainoase sub diverse forme si metode de pregatire. La amiaza dulcele consta in mousse-uri de ciocolata sau alte arome si ingrediente, un soi de aspic de lamaie cred cu bucati de fructe, ananas si struguri am vazut. Fructele, de obicei cate doua variante, piersici, pepene rosu, struguri, pepene galben. Bauturi: sucuri, de lamaie, grapefruit, portocale, lime, vin rosu si vin alb, bere toate la dozator.

Apropo, se plangeau niste englezi pe website-urile lor ca bauturile la all inclusive se dau la pahare extrem de mici. Doar ei le vedeau asa si cred ca stiti la ce ma refer. Erau pahare normale, din plastic desigur n-as putea spune exact dar cred ca aveau 150-200ml.

Seara calvarul all inclusive-ului se repeta, eu n-am ajuns sa gust din toate specialitatile in cele 7 zile. Mancaruri asemanatoare cu cele descrise mai inainte doar ca mereu altele, iar carnea, ma refer la felul principal de carne adica bucatile intregi era gatita la gratar fie ca era pui, porc, carnaciori iar pe responsabilul cu pregatitul carnii la gratar il vedeai ceva mai departe de terasa, cam pe langa aleea de intrare in hotel, amplasat strategic cu siguranta ca sa te termine cu mirosul imbietor de la intare. Carnea la gratar puteai sa o iei direct de la el sau sa astepti ca sa fie dusa in tavile de la bufet.

Personalul restaurantului se misca de zici ca erau spiridusi, eliberau si curatau mesele la care se mancase inainte urgent, aveau intotdeauna pe carucior un teanc de fete de masa curate si le inlocuiau la nevoie astfel ca niciodata eu n-am gasit o fata de masa murdara sau cu pete istorice. Erau extraordinari. La fel si cu alimentatul tavilor care se goleau la bufet, rasareau ca din pamant cu o tava noua si plina in mana.

Precizez, am pomenit aici cam 70% din ceea ce continea oferta de mancaruri. Am uitat, era zilnic si un fel de supa crema intr-un vas izoterm, supa de linte, de pui si cam atat stiu pentru ca eu personal nu am mancat niciodata. Alaturi era un vas cu crutoane pentru supa.

Personalul era dragut, sociabil, zambitor si nu se uitau urat la noi turistii cand vedeau cata prada facem. Eu n-am dat dovada de prea multa ambitie si desi in fiecare zi imi luam angajamentul ca nu-mi voi mai incarca farfuria prea tare, niciodata nu m-am tinut de cuvant. Prea erau multe si prea erau apetisante si prea n-am pierdut eu timpul sa le gatesc.

Dau nota 10 restaurantului, evident pentru pretentiile acestui tip de hotel de 4*. In ansamblu pot spune ca a fost mai mult decat m-am asteptat.

Despre plaja - am amintit la inceputul review-ului cum se ajunge la plaja. Plaja nu are nisip in Ialissos, sunt doar pietre asa cum se va vedea in fotografiile pe care le voi posta. Pietre pe plaja pietre in apa. Marea era agitata de obicei dar avea o culoare superba, uneori deosebeam mai multe nuante de turqoise si intrarea in apa era destul de abrupta. La cativa metri deja nu mai atingeai pietrele ca nu pot spune nisipul. Obligatoriu trebuie sa va cumparati niste papuci de intrat in apa, papuci asemanatori cu papucii sport si pe care ii gasiti de vanzare la 7,5-8 euro la un minimarket aflat imediat la iesirea din hotel sau la niste magazine din apropierea plajei la un pret mai mic. Noi am dat 13 euro pe doua perechi.

Majoritatea turistilor erau francezi, apoi englezi, germani si scandinavi dar si nelipsitii rusi si alte popoare slave, polonezi banuiesc (pentru ca eu nu pot sa-i diferentiez prea bine) preferau piscina. Astfel, plaja privata la care mergeam noi si tinand cont si de perioada 9-16 septembrie in care am fost noi acolo, plaja zic nu era deloc aglomerata. Costa 3,5 euro biletul de persoana si beneficiai de sezlong si umbreluta. Noi plateam deci 7 euro si primeam un bon de casa pe baza caruia puteam sa venim si dupa amiaza sau seara. Nefiind multi turisti pe plaja, doamna ne cam cunostea, niciodata dupa amiaza nu ne intreba de sanatate.

Accesul pe plaja era liber, vreu sa zic ca era doar o portita, o deschizatura in gard pe unde puteai intra, te asezai unde doreai, iar mai tarziu, uneori si la ora 11 venea femeia sa incaseze banii, o grecoaica dracoasa, calare pe un scuter cu care venea si pleca de mai multe ori pe zi. In rest statea tolanita la taclale cu niste amice si nu facea mai nimic. Usa unei cabine de schimbat, o casuta din lemn mai bine zis a fost rupta de niste englezi banuiesc care au insistat sa o deschida invers, adica sa o impinga nu sa o traga si asa a ramas, adica pe undeva pe jos langa cabina pana am plecat noi. Sotul meu chiar s-a gandit sa-i spuna femeii sa aduca o surubelnita ca muta el balamalele (smulse din lemnul usii). Intre altele, intr-o seara pe plaja, ca sa nu ne plictisim am udat cu furtunul si iarba iar sotul meu a facut putina ordine la dusuri in sensul ca a spalat nisipul de pe ciment, nisip care cam zacea acolo de zile intregi.

Despre excursii voi vorbi in alt review.

Mai vreau sa spun ca reprezentantul agentiei, Bogdan, cel care ne-a vizitat la hotel ca sa ne prezinte si sa faca inscrierile pentru excursii si sa ne dea cateva informatii utile si importante despre insula si ceea ce putem face acolo a fost foarte punctual. Era scris pe hartia primita in plic la aeroport 17:30, la 17:30 a fost acolo, nu am piedut timp asteptandu-l. Ne-a dat gratuit si o harta a orasului Rhodos. Noi am fost privilegiati, alti turisti romani veniti acolo prin alte agentii sau tour operatori au cam fost lasati de izbeliste, nu s-a sinchisit nimeni prea mult de ei.

Mai amintesc ca pe mare se pot face sporturi nautice, se inchiriaza echipament si se ofera un training pentru necunoscatori.

La hotel exista si o echipa de animatie dar prea multe nu cunosc pentru ca la piscina am mers de vreo 3 ori doar seara, la intoarcerea din excursii cand era prea tarziu de mers la plaja.

Nu ma pot plange de zgomot sau de orele tarzii la care se terminau spectacolele. Exista o mica scena in aer liber in curtea hotelului de la care razbateau zgomote uneori. Asa a fost acum in septembrie, probabil in iulie august e alta situatie.


[fb]
---
Trimis de camelia in 18.09.14 18:03:54
Validat / Publicat: 18.09.14 21:12:49
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Zakynthos, satul Tsilivi
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2682 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (camelia); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Camera
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20000 PMA (din 21 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

5 ecouri scrise, până acum

webmaster22
[18.09.14 18:59:48]
»

Mutat în rubrica "Filerimos Village Hotel [Ialyssos], RHODOS" (nou-creată pe sait)

PS. Foarte bun review! Felicitari si multumiri!

webmaster26
[18.09.14 20:14:12]
»

@camelia: rog aruncă o privire peste următorul link goo.gl/maps/EFDm0.

  • - localizează unitatea de cazare în cauză pe acea hartă (mărește sau micșorează zoom-ul pentru o vizualizare cât mai confortabilă)
  • - fă click-dreapta pe locul unde e amplasată, apoi alege, din meniul ce va apărea, "Ce se află aici" ("What s here? ")
  • - în căsuța de sus vor apărea coordonatele GPS ale locului respectiv
  • copiază coordonatele și scrie-ni-le te rog aici
  • cameliaAUTOR REVIEW
    [18.09.14 22:34:09]
    »

    @webmaster26: coordonatele sunt: 36.415372,28.139862

    webmaster26
    [18.09.14 22:42:00]
    »

    @camelia: Mulțam fain. Am modificat "cursorul", rezultând noua poziționare de aici.

    În plus, am adnotat coordonatele drept confirmate

    danamandache
    [19.09.14 09:11:19]
    »

    UN articol foarte util! Felicitari!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    camelia, danamandache
    Alte impresii din această RUBRICĂFilerimos Village Hotel:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.046727895736694 sec
    ecranul dvs: 1 x 1