GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Povestea statiunii incepe cu mult timp in urma. Autoritatile intre 1771-1991 au consturit un baraj hidroenergetic, astfel au inundat un sat intreg pe nume Colibita. La coada lacului a ramas satul Mita. Atat in Mita cat si in toata zona lacului se gasesc nenumarata pensiuni (loc de cazare va gasiti usor cu un simplu search pe google) si aveti de unde alege de la pensiuni cu parcari, ternuri de baschet, piscina si restaurant la unele mai modeste. Unele au construit pontoane, iar de acolo puteti naviga pe lac sau pescui. De ceva timp se pare ca aproba si navigare cu barci cu motor. Puteti opta si pentru o vacanta cu cortul, eu recomand zona ce e pe partea dreapta a lacului, deoarece cred ca acolo au mai ramas zone cu iesire la lac care sa nu fi fost cumparate sau ingradite de proprietari.
Colibita este renumita pentru aerul sau puternic ionizat, a intrat recent si in circuitele turistice aprobate de Minister. Din Mita se face traseu spre varful Bistriciorul, traseu de aproximativ 4 ore (Muntii Calimani), de la baraj se merge spre Taul Zanelor.
Din pacate lacul isi cere mereu drepturile. Este foarte periculos si nerecomandat inotul (desi si eu am inotat si nu o data). Lacul facandu-se pe un fost sat, automat s-au inundat casele cu toata gospodaria. Se presupune ca fantanile au ramas neacoperite, nimeni nu stie ce este la fundul apei sau in lac, cert e ca nu exista an sa nu fie macar un om inecat.
La Colibita se poate ajunge din Bistrita pe drumul european ce duce spre Pasul Tihuta - Vatra Dornei. In Prundul Bargaului, in mijlocul localitatii, exista o intersectie ce duce spre Bistrita Bargaului, apoi spre Colibita. drumul este asfaltat aproximativ jumatatea dinstantei dintre colibita si Mita, dar este in reabilitare si modernizare. Cu trenul se merge pana in Bistrita, apoi se ia trenul Bistrita-Bistrita Bargaului, de acolo ori cu o ocazie ori, pe jos, iar pentru scurtarea drumului puteti urca barajul pe scari.
Trimis de Rusalka in 06.08.10 14:41:32
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Rusalka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
avand in vedere apropierea geografica, am mutat review-ul la Pasul Tihuta, pentru a nu avea prea multe sectiuni "de calatorie"
LE: inserat si filmulet de prezentare
este intr-adevar aproape de pasul tihuta si aproape pe acelasi drum, dar sincera sa fiu as fi preferat o rubrica aparte deoarece din punct de vedere al locurilor de cazare si posibilitatilor de agrement Colibita e o zona mult ma bine dezvoltata si cu mult mai multi turisti. dar decizia va apartine in totalitate.
cand se vor aduna mai multe recomandari (cel putin 3, de reguula) despre zona Colibita, in mod cert i se va aloca o rubrica distincta.
...tot ce poti sa spun este ca " avem o tara minunata!"
Felicitari celor ce le descopera si ni le descriu aici.
Interesantă descriere, frumoase imagini dar fondul sonor este inexistent.
Citind diferite reviewuri cu impresii de călătorie din ţară îmi întăresc convingerea că avem o ţară frumoasă chiar dacă este şi plină de lipsuri. Dar vin şi-mi repet că înaintaşii mei au dus-o mai greu decât mine.
extraordinar de frumos, ce potential turistic extraordinar... am fost si eu foarte des in zona in satele de pe Valea Ilvei mai sus de Nasaud si amintirile sunt excelente. felicitari pt. review si fotografii... mai bine mai tarziu cu un vot decat niciodata...
am avut ocazia sa ajungem la Colibita, acum vreo 3 ani. Am dormit acolo o noapte, intr-un camping pe malul lacului. "LUMINA LACULUI" imi tine inca in memorie foarte vii urmatoarele aspecte:
- patronul era un neamt, un munte de om cu un comportament foarte indoielnic;
- cazarea de la casute presupunea sa-ti petreci noaptea pe un pat de lemn, fara nimic in dotare (lenjeria si pernele se plateau separat)
- grupul sanitar era undeva in zona, in incinta asa - zisului complex, insa noaptea nu prea aveai posibilitate sa ajungi acolo, din doua motive: unul ar fi lipsa iluminatului - bezna totala, al doilea ar fi cei doi caini ciobanesti care umblau nestingheriti (dupa lasarea intunericului ii dezlegau si ii lasau in voia lor- si nu prea le placeau turistii)
- mancarea de la restaurant era de o calitate indoielnica, preturile f f f mari iar la sfarsit, ospatarii umflau nota dupa celebra regula "adunam si data la suma totala".
Este insa o zona superba, un peisaj mirific, pacat insa ca asemenea investitori si-au facut aparitia acolo.
Mutat la rubrica "Descopera zona Colibita" (recent-creata pe site)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2024 Ozon... pierdut! — scris în 06.09.24 de Mariana Popa din MOINESTI
- Aug.2023 Lacul Colibița – peisaj natural și mult antropic — scris în 10.09.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 Adevarul despre lacul Colibita — scris în 19.08.22 de ux126802 din BISTRIţA - nu recomandă
- Jan.2022 Pe poteci spre sufletul tău — scris în 06.02.22 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2021 Colibița sau... marea de la munte — scris în 04.07.21 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Dezamagire — scris în 07.08.20 de ux116652 din BAIA MARE - nu recomandă
- Jun.2020 De la Colibita la Taul Zanelor — scris în 29.06.20 de cata2106 din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ