ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.10.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Oneşti [BC]
ÎNSCRIS: 04.10.15
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
SEP-2015
DURATA: 7 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Zakyntos - imposibil de vazut in 7 zile

TIPĂREȘTE URM de aici

Pentru vacanta de anul asta am ales Zakyntos. Si nu regret. Pe insula am ajuns cu avionul Companiei Aegean. Zbor placut, stewardese amabile, In timpul zborului ne-au servit masa si ceva de baut (la alegere, sucuri, bere, vin, apa)

De la aeroport am fost preluati de ghidul local si dusi cu mai multe autocare spre destinatia fiecaruia, urmand ca a doua zi sa vedem excursiile optionale. Din tot ce ne-a prezentat ghida am ales excursia de o zi in Kefalonia, la restul excursiilor am zis pas.

Am inchiriat o masina pentru 4 zile si cu ea am strabatut insula in lung si-n lat, dar n-am reusit sa vedem tot ce ne propusesem de acas, iar la fata locului am mai descoperit cate ceva .

Concluzia mea este ca nu aunge un sejur de 7 zile ca sa vizitezi pe indelete, nu pe fuga, gen -vazut, pozat, plecat. Nu mai spun ca daca tot suntem in Grecia , trebuie sa ne si bronzam ,si atunci lucrurile se complica si mai rau dpdv al timpului.

Nu mai scriu si eu despre locurile ce trebuie neaparat vizitate, pentru ca sunt arhicomentate si laudate (pe drept). Singurul lucru pe care vreau sa-l evidentiez in legatura cu Zakyntos este culoarea apei, uneori avea nuante ireale de albastru dar si claritatea, in foarte multe locuri desi avea peste 2-3-4 metri adancime, se vedea perfect fundul marii, in general pe partea de vest a insulei, dar nu numai.

Acum si cateva cuvinte despre ceva ce m-a surprins mai putin placut : plaja de la Navagio nu este naturala, ci amenajata de statul elen la sfarsitul anilor70 si inceputul anilor 80, aici fiind transportat de la mai multe cariere de marmura tot sortul marunt precum si praful de marmura. Si tot in acea perioada a fost "esuata"si celebra nava. Abia dupa ce am aflat amanuntele astea, mi-am explicat de ce nisipul de la Navagio e atat de diferit de restul plajelor, la culoare dar si cand pasesti pe el, iar apa este tulbure laptoasa. Oricum, golful este superb si merita vazut.

Alt lucru care nu prea mi-a placut este calitatea "soselelor". In afara de 2 sosele ce pleaca din Zante, una in vest, spre aeroport si Laganas si alta in nord, prin mijlocul insulei, celelalte drumuri sunt comunale sau ulite asfaltate. Ca mai sunt multe si neasfaltate si domnisorul navigator (de fapt un navi si 2 telefoane) de multe ori ma trimitea sa fac offroad desi nu erau setate pentru drumul cel mai scurt. Pe langa faptul ca sunt foarte inguste, unele au doar 2 metri latime de asfalt, sunt si fara marcaj fosforescent macar pentru axul drumului. Panouri indicatoare de orientare, mai rarut ca-i mai dragut, noroc ca s-au inventat sistemele de navigatie. Apropo de navi, de multe ori te baga pe proprietatile oamenilor, o iei prin livezi de maslini, prin curtile caselor, iar in vreo 4 localitati m-a bagat pe niste strazi inguste de mai ramaneau 15-20 centimetri intre oglinzile retrovizoare si peretii caselor. Si macar sa fi avut o masina din clasa mica (Polo, Micra, Matiz), dar aveam un Fiat Linea.

Acum zambesc cand mi-aduc aminte de intamplarile respective, dar atunci am fost tare nervos. Dar la urma urmei toate astea adunate dau farmecul unui sejur.

Apropos, pentru cei cu masina, duminica nu sunt deschise toate benzinariile. Sfat pentru cei care inchiriaza masini :cautati numai agentiile care dau asigurare full la masina, altfel riscati sa scoateti cateva sute de euro din buzunar degeaba.

Intrebati la agentie daca puteti merge cu masina in Kefalonia, si daca va zice ca da, fara nici o problema legata de asigurare, totul e ok


[fb]
---
Trimis de onesti60 in 24.10.15 01:40:15
Validat / Publicat: 24.10.15 08:45:49
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 8671 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (onesti60); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 apus de soare in Argassi
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 11900 PMA (din 14 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

ebirsan
[24.10.15 09:54:04]
»

- Așa e prima dată când conduci mașina în Grecia insulară (și nu numai insulară). De altfel am impresia că este de fapt primul contact cu Grecia.

- In Kefalonia și chiar în Zante poți să ajungi cu mașina personală (traversezi cu ferryboat-ul).

- Pentru toate insulele ionice + Creta + Rhodos este valabilă concluzia dvs. privind faptul că un sejour de 7 zile nu e suficient pt. a vedea tot (mai ales dacă e prima vizită în insula respectivă) și nu ești genul "lipit de piscina" hotelului.

- in privința utilizării GPS-ului în Grecia insulară (dar și ca regulă generală) este de preferat să-ți setezi tu ruta cu puncte intermediare (waypoint) decât să te lași condus orbește de GPS.

- ori cum, în Grecia mai toate drumurile care duc la o plajă (fie ea și celebră) sunt de regulă neasfaltate sau ori cum foarte grele (înguste, pantă mare, curbe foarte strânse, aglomerate, etc.).

Dar acest aspect face parte din farmecul pt. care an de an revenim în Elada!!!

Vrem asfalt până la plajă, nisip fin și intrare lină în apă, atunci mergem la Mamaia sau în Bulgaria. Si pentru amatorii de astfel de plaje o veste foarte bună. Plaja de la Eforie Nord este acum mai lată decât cea mai lată plaje din Mamaia, așa cum nu a fost ea niciodată. Să sperăm că rămâne așa și după furtunile de la iarnă.

onesti60AUTOR REVIEW
[26.10.15 11:11:25]
»

@ebirsan - salut! Scuza-ma pentru intarzierea cu care-ti raspund, dar nu prea am avut timp zilele astea de navigat pe net. Departe de mine ideea de a intra intr-o polemica cu cineva pe o anumita tema, sau asa in general, numai de dragul de a contrazice sau a arata ca numai eu am dreptate! Dar am sa-ti zic pe scurt 2 episoade patite de mine cu gps-ul setat pentru drumul cel mai rapid (nu cel mai scurt) si fara drumuri neasfaltate. Intr-una din zile eram in zona de nord a insulei, si sotia aflase ea de la cineva de la o agentie de turism ca exista o manastire Sf. Nicolae undeva in zona cuprinsa intre Volimes, Elies, Skinaria, si vroia neaparat sa o vedem. A nu se confunda cu portul Ag. Nikolaous Ok, ajungem in zona cu pricina, dar in interiorul acestui triunghi de zeci de kilometri patrati nu mai exista vreo localitate, ci numai o impanzitura de drumuri inguste, asfaltate sau pietruite, livezi de maslini si padure, cateva case izolate aruncate pe ici, pe colo, fara vreun indicator de orientare. Ei bine, in acea zona, daca nu aveam gps-ul si sa-l urmez orbeste cum ai zis tu, trebuia sa pierd mult mai mult timp ca sa pot sa gasesc acea locatie. Alta istorie cu gps-ul este ca ma baga pe niste scurtaturi din localitati (Ano Volimes), in care de fapt mai mult timp pierdeam fiidca drumul era f. ingust (de la oglinzile retrovizoare mai aveam o palma, doua, pana la peretii caselor) in panta, curbe, si toate astea pentru o scurtare a drumului de cateva sute de metri, desi gps-ul nu era setat pentru drumul cel mai scurt, ci pentru cel mai rapid. Comparat cu Thassos, infrastuctura rutiera din Zakyntos mi-a parut mai slaba. In Zakyntos pe toata coasta de vest si de nord, datorita reliefului, drumul principal este departe de tarm, la 5-10 km si din cauza asta pierzi mult timp daca vrei sa vizitezi la rand toate locatiile. Oricum, trecand peste micile neplaceri, orice sejur in Grecia ramane un moment unic, si care creeaza dependenta.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
calatorul
[26.10.15 13:55:55]
»

@onesti60 - Multumim pentru informatiile de detaliu oferite, se pare ca Zakintos este cea mai putin amenajata turistic din grupul insulelor ionice. Eu am vazut doar Corfu si Lefkada, cu sosele bune si bine marcate si cu benzinarii deschise pana seara tarziu. Frumoase poze, adaug si votul meu.

PS de regula @ebarsan cam are dreptate cand spune cate ceva, este confirmat. Alegeri inspirate si vacante frumoase.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
ebirsan
[26.10.15 14:57:17]
»

@onesti60 - In Corfu am aflat că acel păienjeniș de drumuri secundare foarte înguste, uneori asfaltate sau betonate, au fost create pentru a permite accesul cu camionete sau remorcuțe pentru colectare și transportul recoltei de măsline.

Depinde de cât de detaliată e harta GPS-ului și cum interpreteaza el drumurile respective. Eu de regulă compar traseul creat de GPS cu drumurile de pe o hartă rutieră la scara cea mai mare disponibilă pt. insula respective. Cumpărarea unei astfel de hărți e de regulă prima cheltuială pe care o fac după ce am debarcat pe insula.

In privinta îngustimii, asta e treaba prin satele grecești unde s-au asfaltat potecile de transport cu măgăruși. Nu ai cum să nu riști un blocaj cu mașina pe o astfel de uliță atunci când mergi să explorezi un obiectiv care este în afara drumului principal.

Noi am pățit-o peste tot (Corfu, Lefkada, Thassos). Lucrul ce-l mai rău este că trebuie să dai cu spatele, pt. că nu ai unde să întorci mașina.

Având în vedere gupa de vârstă și dacă ați copilărit în Onești, poate om fi fost și colegi la Generală nr. 1

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
onesti60AUTOR REVIEW
[28.10.15 16:19:04]
»

@ebirsan: am invatat la Generala 10, la Orizont, apoi la Mate-Fizica. Am un prieten Barsan L. pe care-l stiu inca de la gradinita, poate sunteti rude. Sa auzim numai de bine!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
calatorul, ebirsan, onesti60
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Zakynthos:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.074222087860107 sec
    ecranul dvs: 1 x 1