ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.10.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Ploieşti
ÎNSCRIS: 20.11.15
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
DEC-2014
DURATA: 22 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
încărcat de pe telefon!
TIMP CITIRE: 3 MIN

Timisoara partea III - Parcul Rozelor si Parcul Copiilor

TIPĂREȘTE URM de aici

Parcul Rozelor

Este un parc situat tot in centrul Timisoarei, pe malul raului Bega.

"Parcul a fost realizat în stil franțuzesc și englezesc și a fost inaugurat la 19 iulie 1891, cu ocazia Expoziției Universale pentru Industrie și Agricultură din Timișoara.

La 16 septembrie 1891, însuși împăratul Franz Joseph vizitează această Grădină Regală de Trandafiri a Timișoarei, ceea ce atrage faima acesteia de „oraș al trandafirilor” .

De-a lungul timpului, parcul a purtat denumiri diferite: Parcul Franz-Joseph (Franz Joseph Park), Rozariul Regina Maria (Königin-Maria-Rosarium), Grădina Trandafirilor (Rosengarten), Parcul Trandafirilor, Parcul de Cultură și Odihnă, Parcul Ștefan Plăvăț, în prezent având numele de Parcul Rozelor.

Parcul Rozelor a fost reamenajat de mai multe ori, fiind complet distrus atât în primul, cât și în al doilea război mondial.

În anul 1934, parcul se întindea pe o suprafață de 25.000 mp, fiind cel mai mare rozariu al Europei de sud-est la acea vreme. Rozariul cuprindea peste 1.200 de soiuri și specii de trandafiri, dintre care unele erau considerate rarități sau noutăți pe plan mondial.

În perioada interbelică s-a construit în parc și teatrul de vară al Timișoarei.

În anul 1965 s-a realizat catalogul soiurilor de trandafiri din Parcul Rozelor.

O modernizare amplă a cunoscut parcul în perioada 2011-2012, când s-au plantat trandafiri noi, numărul soiurilor ajungând din nou la peste 1.200. În prezent parcul este întins pe o suprafață de 37.000 mp și este mărginit pe latura sa sudică de numeroase sălcii. "

Este un parc frumos, cu multa vegetatie, mult verde asa cum imi place mie, are niste bancute albe, frumos amenajate, o scena mare unde se tin festivaluri si foarte multe scaune in fata scenei pentru spectatori.

Ce mi-a mai atras atentia in parc au fost acei brazi gri superbi, care se vedeau extraordinar de frumos in lumina soarelui.

Vis a vis de Parcul Rozelor se afla Parcul Copiilor Ion Creanga, un alt parc foarte mare din Timisoara. Se afla tot pe malul Begai. Se poate trece si direct din Parcul Rozelor in cel al Copiilor pe sub podul care trece peste Bega.

Dupa cum îi spune si numele este un parc deatinat copiilor, cu locuri de joaca, niste statuete frumoase la marginea parcului spre soseaua care trece peste Bega.

Parcul se afla intre canalul Bega, pasajul și podul Michelangelo, ansamblul de cladiri istorice de pe Blvd. C. D. Loga și strada Martir Leontina Banciu. Parcul Copiilor are două intrari principale, cea principală pe Blvd. Michelangelo, iar cea de-a doua de pe Blvd. Revoluției Române din 1989.

"Conform anumitor date istorice, amenajarea acestui parc a început în urmă cu aproximativ 160 de ani, mai exact, în anul 1858. Lucrările au fost finalizate abia 33 de ani mai târziu, în 1891. Parcul a fost amenajat în scopuri recreative, fapt arătat de distanța foarte scurtă față de cartierul Cetate, dar și de denumirea primită inițial, după numele împăratului Franz Joseph. Denumirea inițială a parcului a fost „Parcul Franz Joseph” , denumire păstrată până în anul 1919 când a fost numit Parcul „Mihai Eminescu” , ulterior, după anul 1950 s-a numit „Parcul Pionierilor” , iar după Revoluție până astăzi poartă denumirea actuală, Parcul Copiilor „Ion Creangă” . "

Suprafata parcului este de 66500 m².

Este la fel un parc cu vegetatie superba, care cuprinde tot felul de arbori care îl infrumuseteaza: stejari, molizi, pini, salcii, salcami, tei etc si flori ornamentale: trandafiri, lavanda, crizanteme, narcise etc.

Recomand vizitarea ambelor parcuri, sunt o solutie buna de relaxare in aer liber.

Exact asta mi-a placut la Timisora, unde te uiti in jurul tau vezi numai verdeata, foarte multe parcuri. Cel putin in centrul orasului sunt foarte foarte multe parcuri asezate pe suprafete destul de mari. Fiecare cu frumusetea si specificul lui.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Situate in cenrtul orasului.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Solutie buna pentru relaxare.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de deeutza in 12.10.22 19:19:31
Validat / Publicat: 12.10.22 19:50:15
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în TIMIȘOARA

VIZUALIZĂRI: 300 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (deeutza); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 Alee din Parcul Rozelor
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20450 PMA (din 21 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

mishu
[14.10.22 22:54:54]
»

@deeutza: Frumos intradevar si cum sa nu fie mandri timisorenii de orasul lor. Eu ca sa fiu cinstita, in afara de vizitarea orasului, cred ca repet dar ignora acest lucru, imi doresc o plimbare cu vaporasul pe Bega dar si sa stau la o terasa pe malul apei, asta binenteles vara.

Frumos parcul, recunsosc ca mi-au placut mult si brazii argintii dar si cum este organiza parcul din cate am vazut aici.

Felicitari, votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mishu
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Timișoara și împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.081552028656006 sec
    ecranul dvs: 1 x 1