ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.09.2010
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Pribegit in Tara Sfanta
ÎNSCRIS: 08.04.10
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUL-2010
DURATA: 3 zile
prieteni
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.25%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

O cura de liniste si ospitalitate

TIPĂREȘTE

In ultimii 5 ani am petrecut 4 vacante de vara in Romania iar vara a cincea am petrecut-o pe culoarele unui spital de nastere unde am devenit bunic la doua gemene scumpe. Am scris asta pentru ca la un alt review cineva m-a mustrat de ce nu scriu de locuri de la noi si asta ie simpla mea explicatie.

In afara de concediul anual eu ma recreez la Terasa Haiducului, dimineata beau cafeua si citesc ziarul iar seara stau cu prietenii la un gratar, salate, bere rece si desert.

Inainte sa primesc inca o mustrare ca sunt prost crescut, va promit ca fiecare membru AFA va fi calduros primit la Terasa Haiducului.

Sper ca introducerea asta nu va transfera reviewul meu din Tara Fagarasului la Tara Sfanta.

In vacanta de anul asta m-am ajutat de indrumarile si recomandarile pe care le-am gasit in reviewurile membrilor AFA si care mi-au fost foarte folositoare.

Si in reviewul asta ma voi intalni virtual cu cativa membri AFA. : -))

--

Hai sa plecam la drum.

Noi am iesit din Sighisoara si am plecat prin Agnita, Cincu, Voila pana la E68 unde am luat-o la dreapta. Drumul a fost bun fara probleme dar am putut sa-l scurtam cu cativa km daca continuam din Agnita prin Chirpar si Noul Roman care e nou pavat (dar asta am aflat mai tarziu).

Din E68 mai sunt 2 km pana in satul Carta, care ie usor de gasit ca se afla la iesirea nordica a Transfagarasanului.

Aici in Tara Fagarasului am gasit si eu o moara, nu departe de Moara cu Noroc a lui krondia si cu toate ca nu am talentul ei la descrieri voi incerca sa-i fac competitie si nu ca am vreo sansa sa ma apropiez de ea. : -))

A mea se numeste Moara de Piatra, e mai batrana cu 60 de ani (scrie pe perete), are o curte mare de peste 3000 metri patrati si la numai 50 de metri de malul Oltului.

Noi am rezervat trei nopti la Pensiunea Moara de Piatra pe care am gasit-o cu usurinta datorita indicatoarelor raspandite in sat. Pagina web: click aici

Pensiunea a primit numele de la vechea moara din 1813 care a functionat pana acum cativa ani si a fost cumparata dela mostenitori. Cladirea morii a fost renovata si in interiorul ei se gaseste bucataria si sala de mese.

In apropiere s-a ridicat o cladire cu 9 camere si sala de jocuri cu masa de ping-pong.

Bucataria cu frigider sta la dispozitia turistilor care vor sa-si prepare singuri mancarea. In sala de mese se gaseste un colt cu doua termosuri, unul cu cafea si celalalt cu ceai de plante, o cutie de carton cu robinet cu apa minerala plata, casti si pahare, toate gratis la dispozitia oaspetilor.

Micul dejun se poate servi in sala de mese sau afara la mese care s-au instalat pe jgeabul (cuvant copiat de la krondia: -))) ce aduce apa la roata mori.

Gazdele primitoare sant d-na Gabi si d-nul Adi, frate si sora, care intretin la rand pensiunea.

In afara de gazde neau intampinat cei doi caini Lady si Shasa si noul locatar Gogo, un pony adus din Austria.

Pensiunea e dotata cu retea WI-FI dar numai in sala de mese si la intrarea in cladirea pensiuni, nu si in camere. Mie mi-a fost foarte folositoare ca am vorbit gratis prin Skype cu copii mei si cu colegul de munca.

Camerele sant mari si curate, cu televizor si grup sanitary, dar nu au plasa la geamuri contra tantarilor si in prima seara am lasat geamul deschis si s-a umplut camera de tantari si fluturasi de noapte. A doua zi nu am deschis geamul seara si nu am avut probleme.

Dupa masa de seara pe care noi am preparat-o singuri, dar se poate si comanda la gazde, am stat afara respirand aerul curat si fermecator care coboara lenes ca o turma de oi din varful muntilor si ajunge pe seara in curtea pensiunii.

Doamnele s-au dus la pat si eu cu prietenul meu am fost invitati la un paharel de tuica de d-nul Adi, care statea de vorba cu un alt oaspete.

Oaspetele a fost un vechi locatar din sat, care e sas si a plecat dupa revolutie in Germania, unde a primit cetatenie dupa numai doua luni. Interesant ce memorie lunga are statul German, peste 800 de ani dar german ramane german. : -). El si-a vandut casa din sat si cand vine in Romania sta la pensiune, a venit cu sotia si doi copii. Alti sasi care au plecat din sat nu si-au vandut casele si le folosesc ca case de vacanta dar majoritatea anului raman inchise.

Noroc si un paharel si discutam si iar noroc si un paharel, pana e aproape miezul noptii si cu parere de rau ne raspandim la camere. Eu mai sunt obisnuit cu bautura dar prietenul meu nu, iar a doua zi imi spune sotia lui: nu stiu ce s-a intamplat cu el, dar nu am putut sal trezesc. : -)) Noroc ca dupa tuica nu ai hangover (???) dupa cum ne-a spus d_nul Adi. :-))

Dupa micul dejun ne hotaram sa drumetim putin si plecam in valea Avrigului cu gandul sa lasam masina si pe sotia mea (care nu poate sa mearga mult) la pensiunea Poiana Neamtului. E innourat dar nu ploua si in departare se vad muntii Fagaras cu o coroana de nori.

Ajungem la Poiana Neamtului, dar gasim poarta inchisa si niste copii care se joaca in curte si care mi-au spus ca sunt bucuresteni si au venit la o tabara de dans.

Neavand unde lasa sotia am schimbat planul si i-am lasat pe prietenii mei sa drumeteasca cei 7 km in directia Pensiuni Ghiocelul, iar eu cu sotia o sa-i asteptam la pensiune si daca incepe sa ploua, ma intorc imediat sa-i iau.

Intram in pensiunea Ghiocelul si acolo se lucreaza de zor la acoperis si la terasa mare. Ne asezam in curtea frumoasa si comandam cafea si inghetata.

O mare placere am avut discutand cu domna proprietara dupa ce am scos-o din bucatarie sa stea cu noi. Multumit membrei AFA Tora Ingrid am stiut ca a nascut un baiat si am adus cu mine o mica atentie.

Doamna l-a adus pe micutul A', care e tare frumos si dezvoltat, dar nu e de mirare cand cresti in aerul curat si fermecator de munte si intr-un colt de rai cum a scris trandafir 1970.

Incepe sa picure si plecam sa-i iau pe prieteni care au ajuns aproape de pensiune.

Prietenul meu e tamplar de meserie si unde stam trebuie sa facem o vizita tamplarului local, asa ca am rugat-o pe d-na Gabi sa ne spuna unde locuieste tamplarul din Carta. D-na Gabi mia spus ca dupa masa tatal ei ne va duce la tamplarul satului.

Ma scuzati daca va plictisesc cu poveastea tamplareasca dar o povestesc pentru alta membra AFA.

Ajungem la tamplarul satului, d-nul Rafaele, care ne primeste cu bucurie si ne explica cum lucreaza el. Prietenul meu intreba cu ce clei se foloseste si in cat timp se usuca si dupa explicatie intreaba unde se poate cumpara asa clei. Rafaele imi explica mie (sper ca ati inteles ca numai eu vorbesc romaneste si sunt traducator) ca e fabricat la complexul chimic si nu se vinde la magazine. Eu aud complexul chimic si mi se aprinde o luminita in cap. Intreb la complexul chimic Victoria? si primesc raspuns pozitiv.

Da michi, complexul tau mai traieste si azi dar apartine proprietarilor straini. Ceva totusi nu sa schimbat de atunci, shimbul in natura ca in evul mediu, aduci o sticla de tuica si primesti o sticla de clei. : -))

Suntem invitati in casa ca sa vedem mobila facuta de d-nul Rafaele dar mie imi atrag atentia trei borcane uriase cu muraturi. Din pacate aparatul de fotografiat al prietenului meu s-a oprit la poza a doua cu bateria moarta.

De ce nu am adus si eu aparat de fotografiat? Pentru ca am venit numai ca traducator. : -))

Cand ne-am intors la pensiune am vazut ca a ajuns o masina care a disparut de mult pe soselele noastre, FIAT FIORINO.

Cu masina au venit trei tineri germani din LEIPZIG care strabat Romania printre sate si dorm in corturi dar au ajuns la pensiune din cauza ploii.

Seara am vazut impreuna meciul Spania-Germania si cei neinfectati de microbii fotbalului au jucat remy.

--

Dimineata iar a fost innourata si am hotarat sa plecam la Sibiu in loc sa urcam la Balea Lac. Sibiul e atragator totdeauna si dupa ce ne-am plimbat pe langa podul Mincinosilor, am cumparat covrigi si am stat la o cafea, ne-am intors la pensiune pentru siesta.

Seara a plouat asa ca am jucat putin remy si ne-am culcat devreme.

Dimineata dupa micul dejun am parasit cu regret pensiunea Moara de Piatra cu promisiunea ca ne vom revedea si de data viitoare vom ajunge si pe malul Oltului.


[fb]
---
Trimis de haiduc in 15.09.10 02:07:43
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în FĂGĂRAȘ [BV].
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3152 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (haiduc); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Terasa Haiducului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 7800 PMA (din 12 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

13 ecouri scrise, până acum

haiducAUTOR REVIEW
[15.09.10 02:20:52]
»

Ajutor webmaster!!!

Am vrut sa marchez numai membrii AFA si s-a marcat aproape tot reviewul.

Inteleg ca a fost greseala mea ca nu am fost atent ca trebuie si / la incheiat. :-((

Scuzare!

Admin
[15.09.10 02:25:32]
»

s-a rezolvat problema ingrosarilor (boldului)

Admin
[15.09.10 02:55:29]
»

avand in vedere circumstantele (dnul Haiduc traieste de multisor peste granite, unde a folosit curent alta limba pentru vorbit si scris), mi-am permis sa ajustez in mai multe locuri textul, in semn de respect pentru stradania autorului de a scrie cat mai detaliat aceste recomandari - cu toate ca foarte rar, probabil, a mai scris in limba romana de cand e plecat, iar aceasta lipsa indelungata de exercitiu, normal, nu are cum sa nu se simta.

haiducAUTOR REVIEW
[15.09.10 03:18:01]
»

Nu mult, numai 45 de ani. : -))

Daca stiam ca si pe romaneste se numeste bold, numi spargeam capul sa caut alt cuvant. De necrezut ca si la noi spunem bold.

Multumesc Frumos pentru ajutor!

magdalena
[15.09.10 08:52:16]
»

Sa inteleg ca toate mesele se prepara de turisti? Sau exista si varianta in care proprietarii ofera masa?

haiducAUTOR REVIEW
[15.09.10 09:37:58]
»

Ma scuz ca am amintit numai pe scurt ca se pot comanda mesele la gazde.

Joi seara d_na Gabi a pregatit masa de seara pentru o grupa de 10 persoane din Bucuresti.

In timpul pranzului toti au drumetit, dar nu cred ca va fii problema de pregatit masa.

krondia*
[15.09.10 12:30:26]
»

@haiduc, felicitări din toată inima! Nu pentru că mă simt extrem de măgulită ci pentru că ai ales această destinaţie, pentru că nu ai uitat de unde ai plecat şi pentru că iubeşti încă aceste locuri. Zona Agnitei îmi este foarte dragă, aici mi-am petrecut cele mai multe vacanţe atât în copilărie cât şi puţin în studenţie şi revin de fiecare dată cu nostalgie. Locurile sunt frumoase, liniştite, la fel ca la Cârţa. Moara cu noroc din Ohaba este, din câte ştiu eu cea mai veche moară cu apă funcţională din Ţara Făgăraşului. Înţeleg că pensiunea Moara de Piatră din Cârţa a luat locul morii de apă de altădată. Foarte mult m-au bucurat rândurile tale, îmi cer scuze pentru nepoliteţea de a folosi persoana a doua, felicitări pentru felul cum vorbeşti româneşte după atâţia ani.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
gcorneille*
[15.09.10 17:04:03]
»

Foarte frumos review! Felicitari haiduc!

creivean
[15.09.10 17:41:51]
»

Un review de nota 10. Primeste rogu-te felicitarile mele.

haiducAUTOR REVIEW
[15.09.10 21:54:47]
»

krondia

Nepolitetea ta ie bine-venita la mine, ca asa se vorbeste la noi si nu ai ce sa te scuzi.

La noi nu se vorbeste la persoana a treia. Intemeitori tari au decis ca ei nu se vor folosi de aceste maniere aristocratice aduse din Europa.

Problema ie ca si idei nobile aduc cateodata rezultate gresite.

Un rezultat negativ sant copii care si-au pierdut respectul de profesori si maturi.

Multumesc de felicitari!

haiducAUTOR REVIEW
[15.09.10 22:02:52]
»

gcorneille si creivean

Multumesc de felicitari si de nota 10!

Maria Smeu
[19.09.10 17:37:24]
»

Haiduc, ma bucur ca te-am descoperit pe acest site, iar acum urmaresc fiecare postare noua a ta.

Pe langa faptul ca descrii fix la obiect ceea ce vezi, traiesti si simti, esti si deosebit de tonic si foarte simpatic si haios in prezentarea imaginilor surprinse cu aparatul de fotografiat.

Nu in ultimul rand, apreciez faptul ca, desi ai trait atat de mult timp departe de tara, ai ramas un BUN ROMAN, iar pentru asta: JOS PALARIA!

Michi
[05.10.10 21:07:11]
»

Foarte frumos review, cu o nota retro din cauza limbii folosita mai dedemult. Ce am invatat noi la marxism? " limba e un organism viu". Nu e nicio greseala de exprimare dar e putin arhaic si asta place.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
gcorneille*, haiduc, magdalena, Maria Smeu, Michi
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Țara Făgărașului:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.06682300567627 sec
    ecranul dvs: 1 x 1