GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
O zi la Rezervația naturală de lalele pestrițe din pădurea Zamostea-Luncă
O prietenă ne-a îndemnat zilele trecute să ieșim în una din zile la, aer” la rezervația naturală de lalele pestrițe. Pffoooau! Avem așa ceva lângă Suceava și noi nu știm? Zis și făcut! Pregătit adidașii, urcat în mașină duminică de dimineață, când vecinii încă dorm (nu de alta, dar nu vrem să le împărtășim secretul micii noastre expediții, până nu ne lămurim noi ce, unde și cum).
Așadar, am străbătut comunele Adâncata, Zvoriștea și am ajuns în Zamostea. - 39 km pe măsurate trecute fix! Pădurea este exact în comună, nu departe de cimitir!!!...
Pe net am găsit informații despre acest monument botanic precum că se găsește în stare naturală în Rezervația naturală Pădurea Zamostea-Luncă.În această arie protejată de interes național, în suprafață de 107,6 hectare, laleaua pestriță se găsește într-un număr semnificativ, pe un areal destul de întins. Perioada de înflorire este aprilie-mai și se regăsește în rezervația biodiversității Pădurea Zamostea-Luncă sub forma unei feerii de lalele pestrițe înflorite.
Ce am găsit noi? La nici 100 m de drum au început să apară, ici-colo câte un fir timid de lalea pestriță. La 200 m o mulțime, o imensitate! Oriunde te uitai, lalele! Superbe, toate!!! Un covor întreg, de nu știai unde să calci! Splendoare în iarbă! Ne-am relaxat și încântat simțurile timp de 2 ore ascultând și o ciocănitoare care își făcea de lucru în zonă.
Intrare nu am plătit, nu am văzut nici un indicator, însă ne-am străduit să nu lăsăm nici o urmă a trecerii noastre pe acolo, să găsim natura la fel de încântătoare și altădată și să-i lăsăm și pe alții să se bucure de ea!
Trimis de CATAAS in 15.04.18 17:47:52
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SUCEAVA.
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (CATAAS); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Suceava și împrejurimile, SUCEAVA" (deja existentă pe sait)
@CATAAS: Start vot! Ce-mi place sa spun asta ????. Un articol care mi-a plăcut și asta vine ca un plus fata de un material urmărit la PROTV la știri, însă spre rușinea mea nu reținusem unde anume este aceasta Rezervație. Foarte frumoase pozele (deși putine) și mi-a plăcut ca ai prins detaliile atât de aproape precum și acea gânganie pe care ne-ai prezenatt-o in detaliu.
Felicitări, votat cu mare drag.
@CATAAS: Ca și @mishu, și eu am văzut azi dimineață minunile-astea la PRO TV, ca acum să le văd și la tine! Superbe!
Mulțumesc pentru splendoare!
@CATAAS: Nu le-ai spus vecinilor dar ne-ai împărtășit nouă acest secret Mulțumim!
Foarte frumos loc, deosebit de viu și colorat. Frumoase și pozele, doream mai multe
Asta e primăvara: un dans al culorilor și al parfumului floral. Asemenea locuri trebuie să fie protejate, sunt o minune pentru ochi și suflet.
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@CATAAS: Un vot maxim pentru o rezervație naturală deosebită, o floare superbă cu un colorit sub forma unei table de șah, natura în plin proces de renaștere. Am citit astăzi despre descoperirea acestei specii de plantă într-o pădure din județul Botoșani (adevarul.ro/locale/botosa ... 5b63/index.html).
Trebuie să protejăm acest patrimoniu, anumite specii florale mai supraviețuiesc doar în câteva zone ale României. Să învățăm să apreciem și să ne bucurăm de frumusețile naturii. Mă bucur că cel puțin 135 de persoane au vizualizat acest articol, deși l-au votat atât de puțini.
Florile sunt o comoară.
P.S. Cărăbușul s-a „trezit” mai devreme cred.
@tata123: Multumesc pentru cuvintele frumoase si vot!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2022 Prin Muzeele din Suceava - partea II — scris în 06.09.22 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2022 Prin Muzeele din Suceava - partea I — scris în 03.09.22 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Oct.2019 Repere în cartierul armenesc din Suceava — scris în 24.02.20 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2019 La plimbare prin Suceava – capitala „Țării de Sus” — scris în 23.12.19 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2019 Un popas la Hanul Domnesc din Suceava — scris în 25.10.19 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2018 O zi la Zona de agrement Tătărași din Suceava — scris în 14.08.18 de CATAAS din SUCEAVA - RECOMANDĂ
- May.2013 Obiective istorice de excepţie, în municipiul Suceava (II). — scris în 21.06.13 de traian.leuca † din PLOIEșTI - RECOMANDĂ