ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.03.2022
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Cluj-Napoca
ÎNSCRIS: 05.06.17
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
FEB-2022
DURATA: 19 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Vacanță în Sri Lanka - organizare și planificare

TIPĂREȘTE

Pe la sfârșitul anului trecut ne-a răsărit o mică idee în cap, cum că ne-ar plăcea ca următoarea vacanță să fie în Sri Lanka. Motivul exact nu știu care a fost, dar după ce am început să ne interesăm despre detalii și obiectivele care se pot vizita, nu am mai renunțat la această idee, mai ales că părea o destinație care are de toate, de la plaje minunate, la munți și posibilități de drumeții, cascade, temple budiste și hinduse, plantații de ceai, orașe locale și coloniale, plus o vreme numai bună pentru a o vizită în această perioadă a anului.

Așa că am decis ca pe la sfârșit de februarie să plecăm spre Sri Lanka, în total urmând să avem, după ce ne-am lungit concediile la maxim, 18 nopți de petrecut pe această minunată insulă. Și ca să profităm cât mai mult de această vacanță, am făcut un plan bine stabilit dinainte să facem un tur care să cuprindă cât mai multe obiective, dar să avem și câteva zile de relaxare pe plajă. În acest articol o să vorbesc despre organizare, bilete de avion, traseu și alte tips-uri care ar ajuta pe oricine ar dori să exploreze insula.

Documente premergătoare

La data la care am fost noi (22 februarie 2022), pentru persoanele vaccinate se cerea test PCR cu 72 ore înainte sau test rapid cu 48 ore înainte de plecare. Site-ul oficial pe care îl puteți consulta cu privire la condițiile de intrare e acesta: srilanka.travel/helloagain

De asemenea am avut nevoie de viză, pentru aceasta se aplică online, costul este de 35 USD/persoană și am primit-o în aproximativ 24 ore. Site-ul pentru care se aplică pentru această viza e: eta.gov.lk/slvisa. Se obține după ce e luat zborul.

Pe lângă acestea, am avut nevoie și de o asigurare obligatorie pentru COVID-19, diferită față de polița noastră de asigurare de sănătate. Costul asigurarii e de 12 USD/persoană. Site-ul pentru care se aplică pentru această asigurare e următorul: portal.pionline.lk/covidinsurance

Înainte de îmbarcare e nevoie sa accesați airport.lk/health_declaration/index pentru încărcarea testului COVID-19 și a certificatului de vaccinare, iar aici o să vă genereze un cod QR pe care e nevoie să îl prezentați la aterizare în Sri Lanka.

Intrarea pe teritoriul țării a decurs foarte repede, având toate documentele printate și pregătite, fără întrebări suplimentare din partea polițiștilor de frontieră.

Biletele de avion și drumul

Acestea le-am achiziționat cu doar o săptămână înainte de a merge, urmărind în principal prețul și văzând că nu fluctuează. Noi am găsit cel mai bun preț la flydubai, am plătit pentru 2 persoane prețul de 1050 Euro și 40 Euro pentru două bagaje de cală de 20kg. Există variante și cu Turkish Airlines, Qatar, AirFrance, dar erau prețuri ceva mai mari...

Zborul a fost pe ruta București – Dubai – Colombo, plecare din București la ora 22.50, iar după un zbor de 4h 30 min am ajuns în Dubai, ora locală 05.45. Zborul cu flydubai destul de incomod, mi s-a părut asemănător cu WizzAir ca și facilitate și spațiu, desi a fost cu controversatul avion Boeing 737 MAX. Am primit mâncare, care a fost ok plus apă, ceai și cafea, băuturile suplimentare se puteau achiziționa contra cost. Am ajuns în Dubai la terminalul 3, iar zborul spre Colombo decola de la terminalul 2. Totul este bine organizat și sunt persoane care te îndrumă spre locul dorit, însă aeroportul e imens, de la momentul aterizării până am ajuns la terminalul 2 au trecut aproximativ 2 ore. Transferul se face cu un autobus intern, totul bine organizat.

Terminalul 2 e diferit față de terminalul 3, cred că e cel vechi, e mult mai mic și mai aglomerat, în principiu cursele low cost au plecare de aici, majoritatea sunt de la flydubai. Se găsesc câteva opțiuni de luat masa, cunoscutele fast-food-uri McDonalds și KFC precum și un mic duty-free în comparație cu cele din terminalul 3. Se poate plăti peste tot în AED sau USD, se găsesc și câteva exchange-uri. Noi am folosit cardul. Practic aici am stat 4-5 ore, se găsesc câteva scaune pe care te poți întinde, care au și prelungire pentru picioare, dar trebuie “vânate” , căci e aglomerat. Deși nu a fost foarte confortabil, am reușit sa dormim vreo 2 ore.

Zborul Dubai – Colombo a pornit de la ora locală 12.45 și după 4h 30 min am ajuns în Colombo la ora locală 18.45. Zborul a fost în aceeași manieră, mâncare ok, băuturi contra – cost.

Informații folositoare după aterizare

Dacă aveti toate documentele de mai sus pregătite, procesul decurge foarte repede, viza se aplică rapid și primiți aprobarea de a sta 30 zile, cu posibilitate de prelungire, pe teritoriul țării.

Cartela SIM: În aeroport găsiți diverse companii de telefonie mobilă, e nevoie să aveti o cartelă cu acces la internet pentru a vă facilita călătoria. Pentru o cartelă cu un trafic de 24 GB am plătit 14 USD, se găsesc și alte variante. Noi am ales compania SLT Mobitel, am înțeles că are cea mai bună acoperire, și așa a și fost, am avut practic acces la internet peste tot.

Schimb valutar și card: În aeroport găsiți diverse ghișee de la bănci din Sri Lanka care schimbă euro și dolari în rupii sri lankeze. Recomand să schimbați strictul necesar până a doua zi. Noi am schimbat la cursul de 1USD = 205 rupii sri lankeze în aeroport, iar a doua zi, la un “bișnițar” de pe plajă am schimbat la cursul de 1 USD = 230 rupii. Din ce am discutat cu tipul care ne-a schimbat banii, e o criză mare de dolari în Sri Lanka, iar pe piața neagră se plătește mai bine ca la bănci, așa că recomand să schimbați prin oraș. Majoritatea bijuteriilor și magazinelor schimbă bani, turiștii sunt abordați pe stradă de acești “bișnițari” , deci nu e o problemă să îi gasiti. Reversul e ceva mai dificil, recomand să nu schimbați mai mult decât aveți nevoie, pentru că e dificil să găsiți pe cineva care să vândă dolari, iar dacă găsiți, cursul e mult mai mare. La întoarcere, în aeroport, dolarul se vindea cu 260 rupii, deci diferența e foarte mare.

Plata cu cardul se poate face doar la lanțurile mari de supermarket-uri sau magazinele din centre comerciale sau lanțuri mari de hoteluri. Noi în majoritatea locurilor am plătit cash, nici la cazări nu am putut plăti cu cardul, dar ținând cont de cursul pe care îl poți obține “la negru” , recomand banii cash.

Transportul în Sri Lanka

Noi am optat pentru închirierea unei mașini, astfel încât să avem o mai mare flexibilitate și să profităm cât mai mult de timpul petrecut acolo, căci transportul e destul de haotic, și altfel am fi pierdut mult timp pe drum.

Pentru prima noapte cazarea am avut-o în orașul Negombo, la 15 km față de aeroport. Cea mai convenabilă variantă a fost să luam un tuk-tuk, am plătit 1200 rupii pentru această călătorie (negociată de la 3000 rupii). Tuk-tuk-urile sunt foarte populare în Sri Lanka, practic le găsiți la tot pasul, iar tarifele se negociază. Un preț corect e între 50 și 100 rupii/km, însă în zonele turistice o să găsiți mai aproiat de 100 rupii, iar în zonele mai puțin turistice spre 50.

Bus-urile sunt iarăși o formă foarte populară de transport, asigură legătura între principalele orașe, cât și transportul în comun în Colombo. Noi între orașe am făcut doar o călătorie cu bus-ul, între Negombo și Colombo, o distanță de 50 km, cu bus-ul express am făcut-o în aproximativ 1 h, la un preț de 120 rupii/persoană. De asemenea în Colombo am folosit transportul în comun, ne-am ghidat cu ajutorul Google Maps, prețurile fiind de 30 rupii/persoană, există un “încasator de bilete” în fiecare bus, care e pe post și de semnalizare. Ca și experiență, e de încercat, însă sunt foarte agglomerate, fără aer condiționat, și între orașe se pierde mult timp, căci practic opresc oriunde le face cineva cu mâna, nu sunt stații propriu-zise.

Trenurile sunt o emblemă a acestei țări, care e faimoasă pentru peisajele superbe ce se pot vedea dintr-o astfel de călătorie. Noi, cum am optat pentru închirierea unei mașini, am spus pas acestei experiențe. Singura călătorie cu trenul a fost între orașul Colombo și Negombo, după ce am predat mașina, am luat un tren “personal” , am făcut aproximatv 1 h și am plătit 30 rupii. În schimb, călătoriile cu trenul spre Kandy și Ella, două orașe emblematice, am auzit că sunt un “must-do” , probabil data viitoare o să le încercăm.

Închirierea unei mașini în Sri Lanka

Pentru a profita cât mai mult de aceste zile, varianta închirierii unei mașini ni s-a părut cea mai convenabilă pentru noi, căci am făcut practic un mini-tur al insulei, am parcurs aproximativ 1200 km, și am avut multiple cazări, căci nu am stat mai mult de 2-3 nopți într-un singur loc. Iar pentru un astfel de tur, varianta transportului în comun ne făcea sa pierdem mult timp pe drum.

Cu un research făcut înainte, am văzut că prețurile pentru închirierea unei mașini pe o perioadă de 15 zile, cât am avut noi nevoie, la companiile binecuoscute (Hertz, Sixt, Europcar etc) se îndreaptau spre 1000 euro, o sumă extrem de mare care ne depășea bugetul. În schimb, am auzit că la companiile locale, prețurile sunt mult mai mici, astfel am dat peste o companie locală, Ameri Rent a Car, care ne-a făcut o oferta pentru o micuță mașină Suzuki Alto - 330 USD/15 zile plus o garanție de 150 USD. Am plătit un avans de 100 USD cu câteva zile înainte pentru rezervare.

Mașina a fost perfectă pentru noi, deși e un mini-car. Suzuki Alto Hybrid, din 2019, cu un motor mic de 600 cc, cutie automata, AC, dar care ne-a purtat pe toți munții extrem de bine. Am fost foarte mulțumiți de această companie, o mică problema a fost doar la final la returnarea garanției. Eu am plătit garanția cu cardul, în rupii, iar la final mi-au returnat banii cash tot în rupii, și am fost nevoit să schimb banii în aeroport, astfel am pierdut la cursul valutar. Daca lăsăm garanția cash în dolari, îi primeam înapoi tot in dolari, dar asta e, a fost vina mea.

Obținerea dreptului de a conduce în Sri Lanka

Dacă doriți să închiriați o mașină, e bine de știut că nu puteți conduce pe drumurile din Sri Lanka fără un permis de conducere local, pe baza permisului românesc sau a unui permis internațional se eliberează un permis local valabil 30 de zile.

Compania de la care am închiriat mașina s-a oferit să îmi intermedieze obținerea permisului local în schimbul sumei de 7000 rupii (30 USD), însă am preferat să fac eu acest demers și m-a costat doar 5 USD, deși mi-a luat cam 2 ore acest proces- time is money.

Documentele pe care trebuie să le aveți la voi sunt: copie după permis, copie după pașaport și copie după viza din pașaport. Important să le aveți înainte de a ajunge la biroul de premise, căci acolo nu găsiți niciun centru de copiere. Adresa este: Department of Motor Traffic Rd, Boralesgamuwa, Werhera, Sri Lanka, la apoximativ 15 km de centrul capitalei Colombo. Am luat un tuk-tuk până la această adresă, explicând șoferului unde dorim să mergem, însă acesta a încercat să ne ducă la un birou de intemediere, care percepea o taxă mult mai mare. Am știut de această “schema” din vlogurile celor de la haihuiin2 și nu m-am lăsat prostit, insistând să mă ducă la adresa bună. Din centrul orașului Colombo până la acest birou am plătit 1500 rupii.

Deși la început poate părea o bătaie de cap și o birocrație mare, căci e nevoie să mergi pe la vreo 5 ghișee, ca și turist ești îndrumat repede, și chiar dacă sunt cozi mari, cei de la ghișeu se pare că te prioritizează. Oricum, acest proces a durat aproximativ 2 ore și am ieșit de acolo cu o foaie A4, cu poza și datele mele care îmi dădeau dreptul de a conduce în Sri Lanka.

Sfaturi pentru condus în Sri Lanka:

Condusul se face pe partea stângă, căci e o fostă colonie britanică. Deși a fost prima dată când am condus pe stânga, m-am obișnuit destul de repede, însă traficul în orașe e extrem de aglomerat, cu numeroase tuk-tuk-uri și motociclete care par că nu respectă nicio regulă de trafic. Însă încet și cu atenție și mai ales răbdare, m-am adaptat repede, ajungând să conduc și eu ca un localnic după câțiva zeci de kilometri :). Semnalizarea pare că nu se folosește, în schimb claxonatul e la putere la orice schimbare de direcție.

Autostrăzile în Sri Lanka se plătesc, am condus pe autostradă pe coasta de vest, din cei 1200 km parcurși, aproximativ 350 au fost pe autostradă. Plata se face doar cash la ieșire de pe autostradă (la intrare se primește un ticket) în funcție de distanța condusă. Un cost aproximativ e de 200 rupii/50 km. Viteza maximă e de 100 km/oră și sunt extrem de libere, în contrast cu restul drumurilor.

Drumurile naționale în schimb sunt destul de aglomerate, în zona muntoasă pe lângă asta sunt și foarte înguste, viteza medie de deplasare e de 30-40 km/oră, deci pentru o distanță de 100 km, făceam 2.5-3 ore. Pentru parcare, în principiu puteți opri oriunde nu stânjeniți traficul, plata parcării se mai face uneori pe la obiectivele turistice sau dacă parcați la hoteluri la care nu sunteți cazati, dar sume modice, între 50 și 200 rupii.

Mașina a fost pe benzină, prețul benzinei fiind foarte mic, 170 rupi/litru (0.8 USD), în schimb cozile la benzinării sunt uriașe, dar în principal doar pentru motorină. La benzină nu prea am stat la coadă, în schimb pentru motorină se stăteau multe ore, căci e o criză de combustibil în Sri Lanka. Am încercat să fac plinul de fiecare dată când ajungeam la jumătatea rezervorului, căci e destul de greu să găsești benzinării funcționale, majoritatea fiind închise din lipsă de carburant.

Pentru orientare la volan, cea mai ok aplicație este Google Maps, Waze-ul nefiind foarte popular și s-ar putea să nu fie nici actualizat.

Alte informații folositoare

Soarele răsarea în jur de ora 06.30 și apune la 18.30. Penele de curent sunt specifice aceste țări, în fiecare zi asistam întreruperi de curent, majoritatea fiind între orele 18-19 până spre 21-22.00, am avut o lanternă și ne-a fost de mare ajutor. Oricum, cele mai multe baruri și resturante au generatoare proprii, așa că nu ne plictiseam când nu aveam curent la cazare.

Farmacii găsiți în toate orașele, medicamente se dau la liber fără nicio rețetă.

Mâncarea nouă ne-a plăcut mult, însă trebuie specificat cât de picant doriți, majoriatea produselor sunt foarte picante. Felurile principale de mâncare sunt roti care e un fel de lipie gustoasă, mult curry și orez, dalh - un preparat din linte iar în zonă de coastă găsiți fructe de mare și pește din plin.

Prețurile sunt în general mai mici ca și la noi, o masă copioasă la un restaurant local bun nu depășește 3-4 USD/persoană, sigura excepție o face alcoolul și tutunul. Astfel o bere la un restaurant e în jur de 2-3 USD, în schimb găsiți la Liquor Store la 1 USD. Prețul unui pachet de țigări am văzut că e în jur de 7-8 USD. De menționat că alcool se găsește doar la Liquor Store sau Beer Store, locuri special de vândut alcool, nu găsiți în magazinele obișnuite. Vin local nu găsiți, căci nu crește via în Sri Lanka, în schimb băutura alcoolică locală e arrack-ul, un fel de coniac din cocos, prețul unei sticle de 750 ml la Liquor Store e de 1500 rupii (6.5USD) sau romul local, prețul unei sticle fiind de 3000 rupii (13 dolari).

Crema solară e foarte importantă, soarele fiind puternic. E necesară una cu protecție cât mai mare. Pe lângă crema solară, găsiți creme cu Aloe Vera post arsuri solare și soluțiile de țânțari care nu trebuie să lipsească căci e pericol de febră dengue în zonă și seara sunt foarte mulți țânțari.

Vremea în perioada în care am fost noi- sfârșit de februarie- început de martie, a fost călduroasă. Pe coaste temperaturi între 30-32 grade, iar în zona montană în jur de 25 grade, umiditate moderată și precipitații de aproximativ o oră după masa.

În general oamenii sunt foarte amabili și prietenoși, însă nu încercați să obțineți informații de la cei care doresc să vă vândă anumite produse sau servicii, căci dacă îi refuzați o să vă dea informații eronate. Noi am pățit asta atât la drumeția spre Ella Rock cât și în gara din Colombo. Efectiv ne-au zis direcția opusă față de cea corectă.

Ținând cont de contextul actual, deși ne-am luat biletele de avion cu o săptămână înainte, cazările au fost rezervate cu mult mai mult timp înainte, am optat pentru cele cu anulare gratuită.

În zona obiectivelor turistice și templelor, în special în interiorul țării trebuie avută grijă la lucruri căci există maimuțe care obișnuiesc să fure obiecte (chei, ochelari, portofel etc).

Cam acestea sunt câteva lucruri minime care am considerat că sunt de folos pentru organizarea unei vacanțe reușite în aceasta țară, o sa revin în scurt timp cu impresiile de calatorie.

Pe scurt, itinerariul nostru a fost următorul: Negombo – Colombo – Galle – Mirissa – Udawalawe National Park – Ella – Gampola (Ambuluwawa) - Kandy - Sigiyria – Negombo, și o să iau pe rând pe fiecare destinație în parte.

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de cata2106 in 13.03.22 17:44:06
Validat / Publicat: 13.03.22 18:28:18
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ASIA - ALTE LOCURI. A mai fost în/la: Filipine

VIZUALIZĂRI: 8860 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

21 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cata2106); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 Transportul nostru pentru următoarele zile
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 57900 PMA (din 43 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

21 ecouri scrise, până acum

Aurici
[13.03.22 18:52:22]
»

Sunteți grozavi, bravo pentru asemenea destinație! Iar informațiile foarte bine structurate și foarte utile. Doar să ne hotărâm să alegem la fel, nu mai avem cu ce ne bate capul. Abia aștept să ne povestești. Felicitări încă o dată.

webmasterPHONE
[13.03.22 19:14:49]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

===

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

cata2106PHONEAUTOR REVIEW
[13.03.22 19:17:21]
»

@Aurici: Mulțumesc mult!

Am încercat sa redau cât mai bine, si pe mine m-au ajutat diferite informații și mi-am dat seama ca ajuta atât la economisirea de timp cât și de bani dacă ai informația corecta și actualizata.

MikaPHONE
[13.03.22 20:07:54]
»

@cata2106: Foarte tare! Un review foarte util. Am văzut multe fotografii din SRI Lanka, am citit câteva review-uri dar nu m-au convins sa pun tara pe lista mea de călătorii. Poate mai mult din motive de securitate. Din ce spui tu însă, pare o tara destul de sigura. Aștept continuarea. Felicitări pentru alegere și review-ul foarte util!

cata2106PHONEAUTOR REVIEW
[13.03.22 20:21:29]
»

@Mika: Mulțumesc mult.

Sincer, nu am avut nicio emoție din perspectiva securității, nici măcar senzația de nesiguranță. Poate te conving review-urile mele, as recomanda oricui această destinatie, e printre primele în topul meu personal pana acum

mprofeanuPHONE
[13.03.22 21:02:37]
»

@cata2106: Felicitări pentru excursie! Excelente informații și de actualitate pentru o excursie în Sri Lanka! Urmăresc cu interes această destinație exotică! Te-ai descurcat bine cu condusul pe stânga, nu știam de penele de curent, prețuri mici, cred că se poate aborda și cu mijloace de transport în comun, chiar dacă autobuzele opresc des. Am văzut un film despre calea ferată cu ecartament mare dintre Kandy și Ella și peisajele de acolo, era și un pod deosebit pe acolo...

Am văzut niște poze cu elefanții cerșetori de pe marginea șoselei, destul de periculoși și ei dacă stai să îi pozezi, m-am gândit la urșii noștri carpatini...

Te voi citi cu plăcere și mare curiozitate! ????

krisstinnaPHONE
[13.03.22 21:08:37]
»

@cata2106: Excelent articol, te voi urmari cu atenție, din curiozitate nu din alt motiv.

Ai încercat soluțiile noastre contra tăntarilor și nu erau eficiente acolo? Sau te refereai doar la cele locale, specificând-l pe cel mai bun?

Inainte de plecare ați făcut vreun vaccin contra virusului Dengue?

Felicitari!

cata2106PHONEAUTOR REVIEW
[13.03.22 21:17:14]
»

@mprofeanu: Mulțumesc mult!

Da, clar se poate aborda și cu mijloacele de transport în comun, majoritatea turiștilor fac asta. Nu cred ca am văzut mai mult de 2 sau 3 mașini conduse de turiști, lumea e destul de sceptica la la condițiile de condus, plus ca exista și "dificultatea" transformării permisului.

Iar o călătorie cu trenul e clar de făcut, mai ales în zona Ella, peisajele sunt deosebite. Podul de care vorbești e Nine Arch Bridge, o emblema a acestei tari, l-am vizitata când eram în Ella.

Elefenati am văzut doar în safari, de obicei sunt pașnici, un mascul am prins puțin mai agresiv, era în perioada împerecherii. Dar da, pot sa apară, la o cazare din zona Sigirya proprietarul și-a pus gard electric, căci avea o livada de mango și papaya, iar naoptea veneau elefanții la "furat".

cata2106PHONEAUTOR REVIEW
[13.03.22 21:26:04]
»

@krisstinna: Mulțumesc mult de apreciere.

Am avut și un Autan Tropical, cumpărat de la noi, dar am știut dintr-o călătorie din 2019 în Filipine, care la momentul acela se confruntau și ei cu o epidemie de Dengue, ca soluțiile locale sunt mai eficiente.

Soluția care am găsit-o acolo mi s-a părut cea mai eficienta, era cea mai folosita de turiști. Deși, am avut și asa mușcături de țânțari, căci uneori am mai uitat sa ma dau, dar se pare ca nu erau țânțari purtători. Sau o sa vedem... ca dengue are 14 zile perioada de incubație

Nu, ne-am vaccinat înainte de călătorie. Din ce am văzut, vaccinul pentru Dengue e recomandat doar celor care au fost infectați anterior, a doua infectare fiind mai periculoasa.

alinafulg
[13.03.22 21:41:33]
»

Foarte utile informațiile pentru cei care vor dori să meargă în Sri Lanka pe cont propriu, iar eu sunt adepta unor astfel de călătorii în care poți vizita totul în ritmul tău. Felicitări și multe vacanțe frumoase!

cata2106PHONEAUTOR REVIEW
[13.03.22 21:46:31]
»

@alinafulg: Și eu sunt adeptul unor astfel de călătorii, iar organizarea dinainte chiar îmi face placere, ma duc cu temele făcute și cumva știu în teorie despre acele locuri

Mulțumesc.

robert
[14.03.22 09:07:19]
»

@cata2106: felicitări! Foarte tare să te încumeți să închiriezi si să mergi cu mașina pe-acolo, în ce nebunie este pe străzi! Mie și în dreapta, mi se părea foarte greu. Bine că până la urmă v-ați descurcat fără incidente!

Felicitări atât pentru curaj, cât și pentru organizarea excursiei și descrierea acesteia. Un adevărat mini-maxi ghid!

Aoropo de țânțari cele mai nbune remedii și la noi au fost cele locale, bazate de citrice! Noi chiar nu am avut nicio problemă cu țânțarii!

Felicitări încă o dată!

cata2106AUTOR REVIEW
[14.03.22 11:18:22]
»

@robert: Multumesc mult!

Am avut mici emotii la inceput doar, pare mai rau cand privesti din exterior, dupa ce te pui la volan nu ai ce face, trebuie sa mergi

mishu
[14.03.22 21:42:51]
»

Excelent articol, eu din cate vad le-am luat in sens invers . Vad ca ai fost foarte bine organizat, iar asta a facut sa ai o vacanta pe care sa ti-o gestionezi cu costuri bine calculate si pe termen mai lung.

Semnalizarea pare că nu se folosește, în schimb claxonatul e la putere la orice schimbare de direcție.

cred ca te-ai simtit ca acasa cu claxonatul .

Foarte bine pus la punct totul, astept urmatoarele articole, felicitari, votat cu mare drag.

elenaadinaPHONE
[15.03.22 09:39:22]
»

Bravo, felicitări pentru destinație și articolul foarte util și amănunțit!

Mă bucur pentru voi!!!

???????????? ????

valentinag
[15.03.22 12:19:50]
»

Minunata calatorie! Te invidiez sincer pentru Sigirya! Ati fost si la templele din Dambulla? Am o prietena care s-a intors si ea din Sri Lanka de vreo 2 saptamani, insa ea a fost cu grupul.

cata2106AUTOR REVIEW
[15.03.22 13:38:55]
»

@elenaadina: Multumesc mult!

cata2106AUTOR REVIEW
[15.03.22 13:41:25]
»

@valentinag: Da, am vizitat si templul din Dambulla, e relativ aproape de Sigiyria, la 20 km, deci nu putea sa scape de pe itinerariul nostru mai ales ca e unul dintre cele mai spectaculoase temple budiste din Sri Lanka.

Iar Sigirya e intradevar wow, desi a fost cumva inafara itinerariului la inceput, datorita distantei mai mari fata de celelalte obiective, nu mi-a parut rau de timpul petrecut pe drum, s-a meritat.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Rodel
[15.03.22 18:16:52]
»

De câteva zile urmăresc vlogurile din Sri Lanka ale lui Marian Adventures, iar review-ul tău a venit la țanc, întărind cele relatate și de el. Aștept continuarea cu impresiile din Sri Lanka, care, din ce am văzut și citit, are peisaje deoasebite.

Felicitări pentru această excursie, impresii și poze!

cata2106PHONEAUTOR REVIEW
[15.03.22 22:07:11]
»

@mishu: Da, am încercat sa organizez cât mai bine, sa profitam la maxim de timpul petrecut, dar și sa ne încadram în buget, căci a fost o vacanta destul de lunga. Deși e o destinație ieftina, în aproape 3 saptamani e nevoie sa dramuiesti bine bugetul.

Claxonul e mult peste ce e la noi

Mulțumesc mult.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
cata2106PHONEAUTOR REVIEW
[15.03.22 22:10:46]
»

@Rodel: Cu Marian ne-am suprapus câteva zile în Sri Lanka, chiar am discutat un pic cu el când eram acolo. A fost amuzant ca am închiriat același tip de mașină

Și da, e o destinație de vis.

Mulțumesc!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
10 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinafulg, Aurici, cata2106, elenaadina, Mika, mishu, mprofeanu, robert, Rodel, valentinag
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Sri Lanka:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.07840895652771 sec
    ecranul dvs: 1 x 1