ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.09.2011
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
    DIN: Brasov
    ÎNSCRIS: 28.05.10
    STATUS: GOLD
    DATE SEJUR
    JUN-2011
    DURATA: 1 zile
    cuplu fara copii
    2 ADULȚI

    GRAD SATISFACȚIE
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 4 MIN

    Concediu de o zi - Sighisoara

    Ilustrație video-muzicală
    Corvux Corax - Furatum alci provinciam
    TIPĂREȘTE

    O destinatie care se bucura de multa reclama din partea Ministerului Turismului este Sighisoara. Sighisoara…. oare cati au trecut prin acest oras in tranzit in spre Targu Mures sau spre Brasov bucurosi ca soseaua are doua benzi pe sens, insa fara sa stie ca sus pe deal, se afla cetatea Sighisoarei componenta a patrimoniului Mondial Unesco si singurul loc din Romania in care subsemnatul se simte ,,mai ceva ca-n occident’’.

    Am vizitat cetatea Sighisoarei cred ca de 10 ori pana acum si m-as mai duce chiar si acum pe loc daca as avea ocazia. Cetatea Sighisoarei se afla pe dealul cel mai inalt din oras iar accesul auto se face contra cost, pretul fiind de 15 lei daca nu ma insel, sau puteti lasa masina la baza dealului in parcarea cu plata care costa 2,5 lei/h. Aceasta este si recomandarea mea deoarece pana sus o sa faceti maxim 10 minute si puteti alege un traseu frumos prin mijlocul naturii. Odata ajunsi in in cetate o sa surprinda arhitectura medievala si fatadele noi renovate. Cu putina imaginatie puteti avea impresia ca timpul a stat in loc cateva sute de ani. Doar masinile si aparatele foto ale turistilor ne forteaza imaginatia sa ramana la locul ei.

    Principala atractie a cetatii Sighisoarei este turnul cu ceas dar voi reveni la el mai incolo. O alta atractie este Scara Scolarilor pe care probabil o stiti din videoclipul unei melodii romanesti de succes: Radio Killer – Voila. Scara Scolarilor a fost construita undeva prin secolul 17 pentru a facilita accesul scolarilor la scoala de pe platoul superior al cetatii. Practic este un traseu de scari acoperit de un tunel facut din lemn la capatul caruia ajungem pe un platou unde sa afla vechea biserica evaghelica si o scoala. Multi ii spun tunelul timpului, ce-i drept am avut si eu senzatia de intoarcere in timp ultima oara cand am fost deoarece la capatul tunelului ne astepta un menestrel cu muzica sa din timpuri parca de mult apuse. Scara Scolarilor este un loc foarte interesant din Sighisoara, un loc racoros in zilele fierbinti de vara si alaturi de turnul cu ceas un simbol al acestui oras.

    Odata ajunsi sus se poate vizita biserica, unde poti cobora si in cripta, taxa de intrare este modica, parca 2 lei. Iar in biserica exista si ghizi foarte bine pregatiti. Toata zona este foarte frumoasa se poate sta pe bancuta la umbra unui copac si admira frumusetea intregii curti. La ultima mea vizita am intrat si in cimitirul de langa biserica, un cimitir foarte ingrijit cu o arhitectura a pietrelor funerare interesanta.

    Trecand din nou prin ,,Tunelul Timpului’’ ajungi jos unde stradutele inguste si impecabil amenajate te vor purta catre piata Turnului Cu Ceas. Toate aceste stradute sunt pline de magazine de suveniruri, de pensiuni si de terase unde poti servi un ceai intr-o atmosfera de poveste. Magazinasele de suveniruri sunt chic si frumos amenajate diferind mult de tarabele de pe Valea Prahovei de exemplu.

    Turnul Cu Ceas trebuie neaparat vizitat si doar datorita panoramei pe care o ofera terasa din varful turnului. In acest loc se afla acum Muzeul de Istorie care foarte important nu este deschis luni. Cum o zi la Sighisoara fara o vizita la Turnul Cu Ceas nu-si are farmecul va recomand sa nu veniti luni. Inauntrul se afla o camera dedicata parintelui astronauticii: Hermann Oberth si mai multe incaperi cu diferite obiecte, haine, armuri si arme din evul mediu. Sus se afla terasa despre care v-am zis care ofera o panorama deosebita la 360 de grade asupra imprejurimilor. Se poate vedea toata valea Tarnavei si orasul care se intinde de-o parte si de alta. Interesante sunt si placutele incastrate in balustrada de lemn care specifica distanta in km pana la anumite orase cunoscute ale lumii (Sydney, Paris etc.)

    In piata Turnului sunt mai multe terase asezate direct pe pavaj, loc in care am poposit si eu pentru a-mi potoli setea si a admira fatadele proaspat renovate.

    De mancat eu prefer un restaurant de jos din oras, nu o sa-i dau numele pentru a nu-i face reclama insa sunt o gramada de pensiuni si restaurant unde se poate servi masa si in Cetate.

    Apropo de pensiuni, eu fiind din Brasov la doar 100 km departare nu am ramas niciodata peste noapte in Sighisoara dar am vazut poze pe internet, majoritatea pensiunilor din cetatea Sighisoarei au camere amenajate in stil medieval transformand astfel o noapte petrecuta aici intr-o experienta unica si inedita.

    In week-end si in zilele de sarbatoare o sa aveti noroc sa intalniti pe strazile din cetate cavaleri si domnite care impreuna cu celelate elemente vor contribui la atmosfera de basm din aer. Turistii sunt de toate natiile, este unul din putinele locuri unde m-am simtit strain la mine in tara, in jurul meu vorbindu-se in o gramada de limbi si foarte rar in romana.

    Sighisoara este un oras romantic foarte potrivit pentru o escapada in doi dar si pentru o plimbare in familie.


    [fb]
    ---
    Trimis de Andrew22* in 24.09.11 12:10:44
    Validat / Publicat: 24.09.11 13:18:25
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIGHIȘOARA [MS].
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 4258 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Andrew22*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 O poarta in stil gotic la Biserica din Deal
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16400 PMA (din 17 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    3 ecouri scrise, până acum

    Admin
    [24.09.11 13:18:06]
    »

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.

    webmaster13
    [25.09.11 01:18:48]
    »

    Sper sa placa melodia atasata!

    ela7
    [05.11.11 21:55:38]
    »

    Casa interesanta din fotografie este "Turnul Frangherilor" si prezenta termopanelor se datoreaza faptului ca acesta este singurul turn locuit din Sighisoara. De sute de ani, acest turn este locuinta paznicului cimitirului.

    Biserica din Deal este, ca si marime a constructiei in stil gotic, a treia din tara, dupa "Biserica Neagra" si Biserica "Sf. Mihail" din Cluj.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    ela7
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Sighișoara şi împrejurimile:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.050205945968628 sec
    ecranul dvs: 1 x 1