ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.08.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.13
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
AUG-2012
DURATA: 2 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Sibiu - oraş cu care ne putem mândri!

TIPĂREȘTE

Am fost în Sibiu de mai multe ori şi trebuie să recunosc că de fiecare dată am descoperit lucruri noi în acest oraş, lucruri care mi-au plăcut şi care m-au făcut să mă simt mâdru că sunt român. Binenţeles, am avut acest sentiment în multe locuri din frumoasa noastră ţărişoară, însă Sibiul rămâne pentru mine un oraş deosebit, deşi nu mă leagă nimic de el.

Când am plecat în circuitul nostru cu maşina prin Europa, primul popas l-am făcut aici. Vroiam să ne odihnim, să mai vedem o dată o părticică a oraşului şi în acelaşi timp să vizităm nişte vechi prieteni care locuiesc în Sibiu. Am reuşit să îndeplinim cele 3 obiective propuse şi, chiar dacă nu am vizitat tot ce trebuie vizitat în acest oraş, am să vă povestesc un pic despre locurile prin care ne-am oprit înainte de a pleca spre următoarea destinaţie din excursie.

Când am pornit noi la plimbare era dimineaţă şi vremea nu prea era de partea noastră. Motiv pentru care străzile din Sibiu erau aproape pustii, acest lucru dând însă un farmec aparte plimbării noastre. Deşi am fi preferat să fie soare, nu ne-au deranjat răcoarea şi “liniştea” ce domneau pe străzi şi nici picăturile mărunte de ploaie care cădeau peste noi.

Primă poză pe care am ataşat-o acestui review am numit-o “Hotelul Bulevard din Sibiu”, despre care am citit că a fost inaugurat în anul 1914. Deşi acum se numeşte altfel, pentru mine rămâne tot “Hotel Bulevard”…

Catedrala Evanghelică este considerată una dintre cele mai frumoase clădiri din Transilvania şi a fost inclusă pe “lista monumentelor istorice” din judeţ. Turnul acestei catedrale are o înălţime de peste 73 de metri şi este unul dintre cele mai înalte turnuri din Transilvania, fiind vizibil din aproape oricare punct al oraşului. Orga din această biserică este foarte cunoscută şi atrage multi turişti, fiind considerată cea mai mare orgă din sud-estul Europei. Am avut norocul, cu altă ocazie, să ascult această orgă şi vă pot spune că sentimentul trăit a fost sublim…toată fiinţa mi-a fost cuprinsă de fiori şi cred că am să îmi amintesc acele momente pentru tot restul vieţii mele.

În curtea Catedralei Evanghelice, mai exact în Piaţa Huet se află Statuia episcopului Teutsch. Episcop evanghelic, om politic şi istoric, Teutsch (numele întreg este Georg Daniel Teutsch) a fost născut în Sighişoara. Statuia (care a fost de asemenea inclusă pe “lista monumentelor istorice din județul Sibiu”) a fost construită în anul 1899 de un sculptor din Germania, este din bronz şi are o înălţime de 3 metri şi jumătate.

Unul dintre cele mai cunoscute monumente din Sibiu este Turnul Sfatului. La începuturile sale, turnul avea doar patru etaje. Are acest nume pentru că se afla situat lângă clădirea în care se aduna “sfatul oraşului”. Plătind o mică taxa, puteţi urca în turn pe niste scări din lemn. La fiecare etaj există o fereastră foarte mică. La penultimul etaj se găseşte acum mecanismul unui mare ceas care dă ora exactă în oraş de foarte multă vreme. Mie îmi place să ii spun “Big Ben-ul” Sibiului.

Piaţa mare din Sibiu apare în vechile documente istorice sub numele de “Circulus Major”. A fost făcută pentru a servi ca element de legătură între cele patru străzi principale ale Oraşului de Sus. Clădirile aflate în zonă sunt destul de vechi însă marea majoritate au fost refăcute între timp. La inceput, în această piaţă se aflau şi câteva monumente (o fântână, statuia lui Roland, statuia Sfântului Nepomuk – aşa e că nu aţi auzit de el?) care însă acum nu mai sunt.

În prezent, Piaţa Mare din Sibiu este locul unde se organizează diverse evenimente cu ocazia Paştelui, a Crăciunului şi nu numai. Aici au loc concerte şi spectacole deosebite şi, dacă vă aflaţi în oraş când se organizează un astfel de eveniment, este păcat să nu participaţi.

Pasajul scărilor este considerat unul dintre cele mai romantice locuri din Sibiu. Să nu mă intrebaţi de ce pentru că nu ştiu să vă răspund. Rolul său iniţial a fost de susţinere a diferenţei de nivel între Oraşul de Sus şi Oraşul de Jos. Este construit din piatră şi cărămidă. Importanţa sa în acest oraş este clară, tot ce vreau să vă mai spun este faptul că se spune că Mihai Viteazul, după bătălia de la Selimbar, ar fi servit masa la un restaurant care se găseşte în clădirea sudică a pasajului. Dacă aşa e, înseamnă că am trecut pe urmele lui Mihai Viteazul!

Un alt loc în care am fost în scurta noastră vizită prin Sibiu este Catedrala Sfânta Treime. Aceasta se află pe strada Mitropoliei şi a fost construită pe locul unei biserici greceşti (care servea drept catedrală episcopală) de doi arhitecţi unguri. Picturile din interiorul catedralei, realizate de 3 pictori, sunt în stil bizantin. Mobilierul din interior este din lemn de stejar şi a fost lucrat atât la Sibiu, cât şi la Bucureşti. Este foarte frumos realizat, fiind apreciat foarte mult de toţi cei care au ocazia să viziteze catedrala sau să participe la slujbe. Candelabrul foarte mare de sub cupolă este aurit, are 76 de becuri şi a fost realizat de o firma din Viena (informaţiile despre candelabru le-am citit într-un pliant).

În ceea ce priveşte exteriorul catedralei, acesta este realizat din cărămidă cu două culori alternate, mai exact cinci rânduri de cărămidă galbenă cu trei rânduri cărămida roşie. Şi crucile de deasupra catedralei au fost aurite la Viena, deşi sunt realizate în Sibiu.

Este o catedrală foarte frumoasă care merită vizitată atunci când vă aflaţi în Sibiu.

Acestea au fost locurile pe care am reuşit noi să le vizităm în acest frumos oraş, locuri pe care le recomand tuturor. Mă bucură nespus faptul că Sibiul este un oraş care ne-a plăcut mult mai mult decât multe oraşe din afara ţării, după părerea noastră fiind cu mult superior, din multe puncte de vedere: arhitectură, curăţenie, clădiri frumoase şi îngrijite, oameni harnici şi foarte primitori. Şi lista ar putea, cu siguranţă, continua…

Va spun sincer, abia aştept următoarea vizită în Sibiu, care se anunţă foarte curând! Vreau să vedem şi alte locuri din acest minunat oraş care reprezintă pentru mine un loc reprezentativ al ţării.


[fb]
---
Trimis de iccata in 14.08.13 12:41:53
Validat / Publicat: 14.08.13 13:42:11
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIBIU.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1884 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iccata); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Hotelul Bulevard din Sibiu (acum are altă denumire dar nu şi pentru mine)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 18650 PMA (din 19 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

webmaster
[14.08.13 12:51:10]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

sunflower
[14.08.13 16:42:39]
»

Si totusi emblema Sibiului o constituie Podul Minciunilor, despre cele patru legende ale sale puteti citi aici:

9am.ro/stiri-revista-pres ... inciunilor.html

Podul face trecerea intre Piata Huet si Piata Mica.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
sunflower
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Sibiul:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.063484191894531 sec
    ecranul dvs: 1 x 1