ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.05.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 03.05.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JUL-2012
DURATA: 10 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Litoralul Ardealului - Ocna-Sibiului

TIPĂREȘTE

Vacanta bate la usa si multi se gandesc unde sa si-o petreaca. Pentru cei care nu vor la Marea Neagra sau in alte tari, le recomand un litoral in... miniatura: Ocna-Sibiului. Orasul este situat la o altitudine de 400 m fata de nivelul marii, in partea de N-V a Depresiunii Sibiului, la 16 Km de orasul- resedinta de judet si 12 Km de aeroport, avand acces la drumul national si la calea ferata Sibiu-Medias.

Exista zona cu lacurile naturale, o alta cu strand si zona Complexului balnear.

Recomand cu multa caldura lacurile naturale, zona care pe perioada sezonului estival devine "litoralul din Ardeal". Lacurile s-au format in urma inundarii salinelor, care au fost abandonate, omul fiind neputincios in fata naturii. Si astfel, acum, ne putem bucura de proprietatile curative ale apelor sarate, proprietati atestate stiintific pentru prima data in anul 1820 de catre dr. Samuel Pataki. Asa ca la Ocna-Sibiului lumea vine in primul rand pentru tratarea unor afectiuni, cum ar fi cele reumatismale, neurologice, dermatologice, ale cailor respiratorii superioare, tratamente care, desigur, se fac in mod organizat, sub supraveghere medicala in cadrul Complexului balnear, dar cei mai multi turisti se bucura de efectele apei sarate si ale namolului din lacurile naturale. Salinitatea lor este diferita, dar atat de mare este concentratia in sare, incat apele te tin la suprafata, plutesti fara niciun efort, iar cand iesi afara, pielea este alba si, bineiinteles, are gust sarat. Cel mai sarat dintre ele este Lacul Brancovenu, avand o salinitate de 310 g/ l, iar cel mai adanc, avand cca 130m, este Lacul Avram Iancu, despre care se spune ca ar avea si iod. Foarte cautat este Lacul cu namol, sau lacul negru, in care se gaseste namol sapropelic, recunoscut pentru caracteristicile antiinflamatorii. Exista chiar un "ritual" al ordinii bailor. : intai se intra in lacul cu namol negru (e bine sa stai in el cca 20 min.), eventual te dai cu namol, stai sa se usuce, apoi intri in lacul Brancoveanu, urmeaza cel cu iod (Avram Iancu) si sfarsesti cu lacul Ocnita. Ordinea poate fi si inversata. Plaja poti s-o faci direct pe nisip sau pe iarba sau pe sezlonguri la adapostul umbrelelor. Inchirierea unui sezlong si umbrela aferenta costa 10 lei. Ocna -Sibiului nu inseamna doar tratament, nu vreau sa-i sperii pe cei tineri care nu se plang de reumatism, desi foarte multi folosesc apele si namolul in scop preventiv., ca sa nu mai spun, ce placere simt plutind pe ape. La Ocna, in jurul lacurilor, exista si o zona de agrement, terase, iar pentru cei mici, locuri de joaca. Pentru cei veniti din alte locuri ale tarii si din strainatate, sunt pensiuni in imediata vecinatate a lacurilor si un camping.

Pentru cei veniti cu trenul, coborand in stanga spre statiune, primul lac intalnit este Lacul fara Fund, declarat rezervatie naturala hidrologica si in care, desigur, nu se poate face baie. Statiunea este imprejmuita, intrarea se face prin doua locuri si coasa 12 lei pentru adulti, copiii beneficiind de reducere. Pentru masini exista o parcare moderna si incapatoare, contra sumei de 5 lei. Zona lacurilor te incanta si prin imprejurimile pitoresti, Dealurile Ocnei fiind bogat impodobite cu paduri de foioase. Asadar, va invit in vacanta la Ocna-Bai!


[fb]
---
Trimis de Rodel in 22.05.13 17:51:05
Validat / Publicat: 22.05.13 19:19:48

VIZUALIZĂRI: 6647 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Rodel); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Unul dintre lacurile de la Ocna-Sibiului.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5400 PMA (din 10 voturi)

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

nicu1iancu
[28.06.13 13:43:58]
»

Salut,

Vreau sa merg si eu anul acesta, in august, la Ocna Sibiului, cu rulota. Te rog spune-mi si mie daca se merita, din punct de vedere a conditiilor de campare! Ma intereseaza daca exista camping pt. rulote, daca este ceva umbra, unde pot campa rulota si daca au amenajari decente pt. campare. Cam care ar fi preturile de campare, daca stii si cat se plateste pentru accesul la lacurile sarate daca esti campat acolo...

Multumesc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster
[28.06.13 13:50:28]
»

@nicu1iancu: Pe AmFostAcolo nu acceptăm postarea în clar a informaţiilor cu caracter personal (nume, numere de telefon, adrese de mail, etc). Asemenea date se pot trimite/primi însă prin mesaje private, destinatarul primind aceste mesaje în aceeaşi căsuţă de mail în care primeşte şi înştinţările despre ecouri.

Pentru a transmite un mesaj personal: click pe numele utilizatorului, apoi - în fereastra nou-deschisă - pe linkul "trimite mesaj pers".

Notă: Este necesar ca destinatarul să aibă opţiunea ACCEPT PRIMIRE MESAJE DE LA CEILALŢI UTILIZATORI bifată. Opțiunea respectivă se poate seta/deseta din secțiunea CONTUL MEU.

RodelAUTOR REVIEW
[28.06.13 17:46:53]
»

@nicu1iancu: La Ocna exista loc pentru campare, e chiar langa lacuri, ma rog, inainte de a ajunge la ele. Campingul este imprejmuit, are suficienta umbra, amenajarile sunt bune.

Intrarea la lacurile sarate este 12 lei pentru adulti, reducere pentru copii, iar dupa orele 18 reducere pentru toate categoriile. Se poate face si un abonament, minimum 7 zile, si atunci este mai ieftin.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
nicu1iancu
[29.06.13 12:58:54]
»

@Rodel: Multumesc pentru raspuns!

As vrea, daca se poate cateva lamuriri in plus: Cum se numeste camping-ul si daca stii cum ii pot contacta???

RodelAUTOR REVIEW
[29.06.13 19:24:13]
»

@nicu1iancu: Nu stiu sa aiba un nume si nici cum ai putea sa-i contactezi. In vara aceasta n-am ajuns inca la bai, sa se mai incalzeasca. Cred ca poti gasi ce cauti pe Net.

nicu1iancu
[29.06.13 20:50:16]
»

@Rodel: Multumesc cu deosebit respect pt. promptitudinea raspunsului tau!

Am incercat sa obtin lamuriri si pe net, dar nu am avut mare succes.

Din cate am inteles, la Ocna Sibiului existau doua camping-uri, din care unul s-a desfiintat, iar despre al do-lea nu am gasit mare lucru.

Te rog, daca vrei sa ma ajuti cu niste discutii in acest sens, contacteaza-ma pe mail (@yahoo), unde putem face schimb de telefoane sa vorbim.

Multumesc cu deosebit respect!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
RodelAUTOR REVIEW
[22.07.13 20:24:42]
»

@nicu1iancu: La Ocna este un camping destul de mare. M-am interesat si am aflat preturile pentru campare: rulota pe zi costa 10 lei si masina mica - 5lei.

In incinta campingului exista un restaurant-pensiune si casute pentru cazare (pret 50 lei pe zi), grupuri sanitare, dusuri. Intrarea la lacuri este de 120 lei si pentru cei cazati in camping. In incinta zonei cu lacuri se gasesc restaurante, punct de prim-ajutor, servicii de masaj, locuri de joaca pentru copii, aparate de gimnastica (steper) chioscuri cu racoritoare, cu gogosi etc.

Poti sa ramai la lacuri o zi intrega, fara sa te plictisesti. Apele sarate si namolul par sa faca minuni, dar ATENTIE! sa nu aveti probleme cu tensiunea, deoarece sarea si soarele nu sunt indicate.

Vacanta frumoasa!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
nicu1iancu, Rodel
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Ocna Sibiului:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 1.9955480098724 sec
    ecranul dvs: 1 x 1