ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.10.2014
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
AUG-2014
DURATA: 7 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Frumusetea perfecta a simplitatii: Skala Maries

TIPĂREȘTE

Stiu foarte clar cand m-am indragostit iremediabil de Grecia. Era prin 2004, participam la un congres la Atena (orasul mi se parea prea agitat pentru gustul meu, dar imi placeau locuintele albe, cu terase spatioase, umbrite de imense copertine rabatabile) si “am rupt” jumatate de zi pentru a vizita Hydra, impreuna cu cativa colegi; unul din ei auzise, pasa-mi-te, de aceasta insula-bijuterie si eram curiosi s-o vedem. Ne-am imbarcat in Pireu pe un vas rapid, care in vreo 2 ore ne-a lasat in portul desprins parca dintr-o carte cu povesti! Case albe imbracand dealurile, pravalindu-se una peste alta pana la mare, apa de un turcoaz cum nu credeam sa existe, magarusii urcand alene stradutele inguste… Cercevelele albastre ale ferestrelor, impodobite cu perdele de dantela alba crosetata… Mult timp am stat cu gura cascata, tot minunandu-ma de ce vedeam in stanga si in dreapta; inima mea a fost atinsa pentru totdeauna!

De atunci, am incercat sa revin in Grecia cat de des am putut. Daca a trecut o vara fara s-o vad, am suferit ca o indragostita care nu-si poate intalni iubitul. Asa ca de la o vreme am hotarat: niciun an fara macar o picatura de Grecie! Am avut norocul sa “gust” Zakinthos, Lefkada, Santorini. Anul acesta a fost Thassos. Nu ma intrebati de ce; poate pentru ca trebuia bifat, multi din cunoscutii mei care-l vizitasera fusesera mai mult decat incantati. “A, du-te, e foarte frumos, e o Grecie verde! ”, mi-a spus o prietena si stiam la ce se refera, insulele grecesti sunt, in buna parte aride si arse de soare. OK, Thassos sa fie, dar sa fie pe vest, v-am mai spus despre damblaua mea cu apusul de soare. Ia si studiaza, soro, si constata matale ca gasca de obicei prefera estul insulei, ca ar fi mai asa si pe dincolo… Da’ eu nu: “Batman, Batman”, vest am zis, vest sa fie! Am luat o harta a insulei si am constatat ca majoritatea localitatilor care se pretau cautarii mele incepeau cu “Skala”: Skala Rachoniou, Skala Prinos, Skala Sotiros, Skala Kallirachis, Skala Maries. Mai erau 2 Skale si pe est, trebuia sa am grija sa le elimin: Skala Panagias si Skala Potamias. Am cautat apoi cazare, am citit, am ras-citit, am vizionat fotografii si videoclipuri si am gasit “dormitoria” ideala, Aglaia Pension, Skala Maries.

“Skala” inseamna ”plaja” scari. Skala Maries (sau Skala Marion, cum gasiti pe unele harti), s-ar traduce “Plaja localitatii Maries”. Aceasta din urma este un sat situat la vreo 12-13 km mai la deal, am trecut tangential pe langa el cand am fost sa vedem Lacul Maries si cascada. De fapt, cam asta e idea in Thassos (si nu numai): inainte-vreme, oamenii traiau cat mai la inaltime (la propriu), cat mai feriti de ochii posibililor atacatori, coborand la mare numai cand era musai, de exemplu ca sa pescuiasca sau sa-si construiasca vreo barcuta cu care sa exploreze putin imprejurimile… Abia in ultimile zeci de ani, cand lucrurile s-au mai linistit si homo-sapiens a inceput sa devina oleaca mai pacifist, s-a coborit pe plaja si, din una in alta, s-a trezit cu romanasu’ batandu-i in poarta sa-l primeasca si pe el vreo saptamana-doua, sa se prajeasca putin la soarele batranei Elade…

Dupa acest mini-curs de pseudoistorie romantata, haideti sa revenim la … excursia noastra. Acum, cand impresiile s-au decantat bine-bine de tot, imi dau seama ca nu puteam sa fac o alegere mai buna. Skala Maries e un mic sat de pescari, autentic grecesc si nespus de romantic in simplitatea sa. Se afla pe coasta de vest a Insulei de Smarald, intre Limenas (capitala) si Limenaria (cel de-al doilea oras al Thassos-ului), la vreo 40 km de primul si 7 km de celalalt. Dupa ce cotiti la dreapta din soseaua care inconjoara insula ca o centura, mergeti cateva sute de metri pe un drumulet cu multe curbe si destul de ingust cat sa aveti emotii daca vine alta masina din sens opus, lasati mica biserica a satului pe partea stanga si ajungeti la un indicator care va indruma in 2 directii: dreapta, in jos, spre mare, adica spre centru, iar in stanga se face drumul catre satul-mama, Maries. Deci deocamdata o luati in jos, caci doriti sa vizitati acest loc minunat, la cascada si la lac mergem altadata. Drumusorul mai face vreo 2 curbe si va conduce la mica plaja din golful satului. Ati ajuns, in zona aceasta se petrece toata actiunea. Parcati (usor de zis, greu de facut, dar nu imposibil); cel mai bine mai mergeti putin in dreapta, pe langa apa, si la capatul acestei bifurcatii e o parcare destul de mare; daca aveti cazare in Skala Maries, ca noi, o luati in stanga, tot pe langa apa, pe un drumusor si mai mic decat primul (nu credeati ca exista, dar viata bate filmul!), aveti grija ca e cu sens unic, doar va duceti pe acolo, dar la caparul falezei din stanga drumusorul o ia in sus si se bifurca la randul sau, o parte se intoarce in sat, prin spatele unui rand de cladiri, printre care si Aglaia Pension, iar alta parte urmeaza linia tarmului, avand in dreapta marea, iar in stanga ceva pensiuni mai noi.

Zona centrului localitatii, mai ales privita de la inaltimea terasei Pensiunii Aglaia, reprezinta un tablou care se apropie de perfectiune. Forma golfului, intr-un U foarte lung, apa cu nuante incredibile de turcoaz, abia infiorata de briza usoara… De jur imprejur taverne, de la care se aude in surdina muzica greceasca si razbat aromele culinare ale marii… In spate, casele cu 1,2 sau 3 niveluri, varuite in alb, cu acoperisuri caramizii, asezate in trepte, formand un desen cu patrate si dreptunghiuri de forme neregulate; si mai in spate, dealurile acoperite de vegetatie.

Plajele din Skala Maries

O sa va minunati, dar satucul asta de pescari detine 3 plaje.

Plaja golfului, numita si Limanaki, se intinde cat lungimea golfului, adica vreo 70-80 de metri si pe 6-7 metri in latime. Are 2 zone de sezlonguri, in stanga si in dreapta, pe care poti sta gratuit contra unei mici consumatii de la tavernele care le gestioneaza. Pe mijloc e zona de prosoape, cam un sfert din suprafata plajei. Nisipul e destul de fin, dar mai contine si ceva pietricele, deasemenea sunt ceva pietre si in primii 3-4 metri de la intrarea in apa, cel mai bine e sa treceti inot peste aceasta zona sau sa folositi papuci de mare. Intrarea in apa destul de lina, e potrivita si copiilor, dar exista si variante mai bune pentru acestia. Daca sunteti cazati in zona si nu aveti chef sa mergeti prea departe de “casa”, aceasta plaja e absolut in regula. Intr-un clasament personal, i-as acorda nota 8, nota la care vecinatatea tavernelor si a cafenelelor ce inconjoara golful, precum si a micului “magazin satesc” contribuie cu cel putin 2 puncte. Asadar, la pranz puteti sa va lasati calabalacul pe sezlongurile inchiriate sau pe prosopul intins pe plaja si sa va miscati dodonetzele cativa metri mai incolo, alegand una din cele 6 “mancatorii”, care mai de care intrecandu-va sa va incante papilele gustative! Intre mese, daca aveti chef de o inghetata sau ceva de rontait, sau un fruct zemos si hidrarant, sau ati uitat acasa crema de protectie solara, dati o fuga pana la magazin, unde va puteti face si ceva provizii pentru micul dejun; gasiti si suveniruri de luat acasa, dar daca vi s-au rupt papucii de plaja, ghinion! ; trebuie sa va duceti in localitati precum Limenas sau Limenaria.

Plaja Platana se afla in alt golf, in partea de nord a localitatii, in portul pescaresc. Pe jos se ajunge din sat, pe un drum care urca din centru si apoi o ia in stanga, pe langa biserica, dupa care coboara destul de abrupt pe plaja. Cu masina se ajunge de pe soseaua de centura a insulei, imediat inainte de intrarea in sat. Destul de mare, strajuita de o cladire care ofera chestii de baut si cred ca si ceva sendvisuri, cu muzica din aia bubuitoare, gen club; n-am trecut decat in vizita. Zona de sezlonguri destul de bine reprezentata si pe lungime, dar si pe latime, zona de plaja libera si mai mare, imaginea barcilor pescaresti in partea dinspre sat, turla bisericii profilandu-se semet in spatele vegetatiei luxuriante… Nisipul foarte placut, fara pietre, n-am intrat in apa, parea ca intrarea e destul de lina. Nota 9 fara muzica si cu privirea indreptata spre sat, nota 7 cu muzica si privind in partea opusa.

Plaja Atspas este in al treilea golf, in partea de sud a satului, spre Limenaria. Se ajunge din sat, amintiti-va de faleza din stanga care urca, se imparte in doua, stanga inapoi in sat, dreapta pe langa mare, adica pe langa golful spectaculos care are in capat plaja Atspas, la care se coboara din sosea. Plaja - mai mult lata decat lunga, nisip fin-finut, sezlonguri cat incape (“patronate” de un barulet cocotat deasupra plajei, la sosea; ofera si mancaruri mai putin elaborate, gen sendvisuri, pizza si salata greceasca), zona de prosoape slab reprezentata, dar te mai poti descurca. Muzica ambientala super-zen, intrare in apa foarte lina, de te plictisesti mergand, “plaja de bebelusi”, vorba Isteticai. Si, intradevar, e plin de copii, de toate varstele. Nota personala: 9 (am asimilat glascioarele fragede cu sunetele scoase de pescarusi).

Nu exista niciun hotel in Skala Maries, doar pensiuni, in cladiri mai vechi sau mai noi. Nu exista nicio posibilitate de distractie gen club sau discoteca, doar liniste si relaxare.

“Mancatoriile” serioase sunt concentrate in jurul golfului central. Sunt vreo 6, dintre care imi vin in minte: Cavo D’Oro, Angelos, Corrali Fish Tavern, Alfas. La toate am mancat bun si ieftin, dar la cea din urma cel mai des, caci era singurul loc in care puteam plati cu cardul, desi operatiunea necesita timp si rabdare. Sunt si vreo 2 cafenele, pe care nu le-am testat.

Zona de promenada e reprezentata de faleza ce margineste golful central si o poti strabate in plimbare agale in 10-15 minute. Faleza din dreapta e strajuita de taverne, iar cea din stanga de locatii de cazare, printre care si a noastra. Pe partea dinspre mare, aceasta zona e decorata, din loc in loc, cu drapele (al Greciei, al UE, dar si al pricipalelor tari-prietene, printre care si Romania).

Prima zi in Thassos, fiind si obositi de pe drum, noi am rezervat-o pentru Skala Maries. Dimineata ne-am petrecut-o pe plaja din buricul targului, am mancat de pranz la 2 metri mai incolo de sezlong, la o terasa ce se extinsese pe nisip, dupa pranz ne-am continuat siesta la umbra, tot pe plaja, iar cand soarele s-a mai domolit putin, am pornit sa cunoastem mai indeaproape locsorul. A fost o plimbare tihnita, printre case albe tacute, printre maslini, rodii si smochini uriasi, cu marea in stanga, in dreapta, in fata si in spate, incarcadu-ne de lumina blanda a soarelui mediteranean, adulmecand parfumurile insulei, savurand frumusetea perfecta a simplitatii… O imagine numai buna sa ne tina de cald in noptile reci de iarna si in zilele furtunoase ale vietii!


[fb]
---
Trimis de crismis in 13.10.14 22:36:14
Validat / Publicat: 14.10.14 02:17:18
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 19456 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

25 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P50 Skala Maries, dinspre Limenaria
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 68800 PMA (din 54 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

25 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[14.10.14 02:17:02]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Thassos'" (deja existentă pe sait)

krondia*
[14.10.14 09:04:10]
»

Şi mie mi-a rămas în suflet Skala Maries. Mi-a plăcut localitatea cu arhitectura tipic grecească, bisericuţa, una din cele mai vechi de pe insulă. Când am fost noi, plaja era pustie dar asta se întâmpla cu mulţi ani în urmă (din câte ştiu eu, "skala" înseamnă "scări").

Mă bucur că ai scris despre acest loc, frumos review, frumoase poze.

crismisAUTOR REVIEW
[14.10.14 10:00:12]
»

@krondia - Multumesc pt aprecieri! Da, ai dreptate, "paralia" e "plaja", "skala" inseamna "scari", m-am bulversat eu. Dar ideea e aceeasi. Scuze pt inadvertenta!

- -

NOTĂ WM: corectat în review

traian.leuca †
[14.10.14 10:05:08]
»

Un vot de superbonus pentru acest frumos review!

crismisAUTOR REVIEW
[14.10.14 10:05:56]
»

@traian. leuca: Multumesc!

danamandache
[14.10.14 13:57:52]
»

Sper ca zilele de iarna sa nu fie asa de reci, sper ca primavara sa vina devreme, sa putem pleca cat mai repede, pe acolo, pe unde ne trage dorul... de Grecia. Felicitari pentru articol!

dannaa
[18.10.14 01:27:36]
»

Din zecile, daca nu sutele de posibile destinatii in Grecia, Thassos ma atragea putin spre deloc, vorba unui amic, dar dupa citirea articolului tau tind sa imi revizuiesc parerea, pare a fi foarte frumos acolo... Multumim pentru review!

crismisAUTOR REVIEW
[18.10.14 08:40:43]
»

@dannaa: Si eu am plecat cu inima putin indoita, la cat e de mediatizat si de "calcat" de romani si nu numai, aveam impresia ca e o destinatie comerciala. Departe de a fi asa ceva, am regasit in Thassos atmosfera autentic greceasca, natura salbatica, plaje superbe la care trebuie " sa muncesti" ca sa ajungi! Am stat 6 zile, in prima ne-am odihnit in Skala Maries, in rest am colindat de dimineata pana seara si tot n-am vazut chiar tot!

Daci da, categoric da, merita!

Vacante minunate, orice ati alege, dar povesteste-ne si noua cand te intorci !

Yersinia Pestis
[19.10.14 17:10:48]
»

Bre, mie mi-e dor, mai ales, de mâncărurile grecești: simple, gustoase, fie că e vorba de legume, fie de nelipsita friptură de capră! Ce vrei, îs moldovean!

crismisAUTOR REVIEW
[19.10.14 17:58:22]
»

@căpcă1: Nu vorbi de funie....... Pe la 11 jumate-12, cand incepeau sa se simta in aer mirosurile alea divine de condimente grecesti, mi se facea automat foame, chiar daca mancasem cu 2 ore in urma!... Cat despre friptura de capra, am balotat, normal, cand am ajuns la Teologus, era un must! dar nu pot sa zic ca a doua oara nu as alege caracatita sau ceva de genul...

traian.leuca †
[19.10.14 18:20:26]
»

@căpcă1 - Eu am mâncat în Monodendri, un sat din munţii Pindului, o ciorbă de capră şi o friptură de batal pe care şi acum le visez (şi nu sunt moldovean).

Yersinia Pestis
[19.10.14 18:26:03]
»

@crismis: păi, cine spune că n-am" băgat" caracatiță?! Eu bobinez fructe de mare! Pe urmă" kokorezi", erau foarte bune! Doamne, de ce-ai făcut lăcomia un păcat?! ???? Deși, eu nu-s lacom, sunt gurmand! ????

Yersinia Pestis
[19.10.14 18:29:11]
»

@traian. leuca: Gastronomia este artă, spune multe despre un popor! Ei, faptul că nu ești moldovean nu ar trebui să te afecteze, nu le poți avea pe toate în viață!!! ????

crismisAUTOR REVIEW
[19.10.14 18:29:56]
»

@căpcă1: Asta inseamna ca apreciezi calitatea, nu cantitatea

Yersinia Pestis
[19.10.14 18:31:33]
»

@crismis: Cantitatea este și ea o calitate! ????

calatorul
[24.10.14 15:16:19]
»

Cer sfatul cuiva potrivit pentru ca sunt indecis pentru insula din vara viitoare.

Nu am vazut inca Zakintos si Santorini, am fost doar in Creta, Corfu, Lefkada si Thassos, si fireste ca mi/au placut toate, desigur si Halkidiki si Grecia continentala.

Dar Zakintos e departe iar SAntorini scumpa si cu plaje nu foarte prietenoase, pe care dintre ele ar trebui sa o aleg pentru vacanta viitoare? Multumesc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
johnnyredlabel † CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[24.10.14 16:04:26]
»

@calatorul50 - Mergi în Zakinthos, nu este chiar așa departe... Evident, îți recomand să iei câte o noapte de cazare intermediară, atât la dus cât și la întors. În ceea ce privește insula, sigur nu te va dezamăgi... Plajele sunt prietenoase în Zakinthos. În Santorini nu mergi pentru plaje, mergi pentru altceva... Îți doresc inspirație maximă!

calatorul
[24.10.14 16:12:38]
»

@johnnyredlabel - Multumesc pentru raspuns si sfat. Stiu drumul spre insulele ionice, anul asta am fost in Lefkada pe Egnatia Odos, acum 8 ani in Corfu pe vechiul drum prin trecatorile Pindului, ambele merita vazute. Cautam o opinie calificata si competenta. Multumesc si vacante frumoase!

crismisAUTOR REVIEW
[24.10.14 16:21:21]
»

@calatorul50: Grea alegere, pt ca una e una si alta e alta. Zakinthos a fost pt noi prima intalnire cu Grecia (pt mine a 2-a, dupa episodul cu Hydra), pe vremea cand nu "se inventasera" charterele cu aceasta destinatie. La indemnul unei prietene, am vazut pe net o poza cu celebra plaja Navagio si am zis: " Trebuie numaidecat sa ma duc! ". Am mers 2 zile cu masina; acum exista curse aeriene frecvente. Cazare am gasit super-ieftina, in Alikes, 40 euro pe noapte apartament pt 4 persoane; plaja "de bebelusi", dar partea vestica a insulei e stancoasa si cu plaje ca in vestul Lefkadei; de mant, am mancat si de la supermarket, dar si la taverne; am stat 10 zile, am colindat insula in sus si in jos si tot mai trebuia .

Cu Santorini a fost, pe scurt, asa: luat pachet de la agentie turistica (de obicei ne organizam singuri, dar de data asta mi s-a parut mai convenabil asa), cu early-booking a fost cam 400 euro/pers, avion, cazare 3* Perissa cu mic dejun. Sunt voci care spun ca degeaba te mai duci in Santorini daca nu stai cocotat deasupra Calderei, in Oia, Fira sau Imerovigli. Acolo, precum se stie, cazarile sunt scumpe. Eu fac parte din categoria zgarciomanilor care nu pricep neam rostul pt care ar trebui sa plateasca cel putin dublu pt o cazare deasupra vulcanului, cand poti sa inchiriezi o masina si sa-ti faci veacu' in fiecare seara, daca vrei, la vreo terasa sau cocotat pe vreun pietroi, pe partea de vest a insulei, admirand apusul de soare singur si/sau cu restul gastii. Dar fiecare cum crede, ce e important pt mine (de ex., cu diferenta de pret sa mai fac o excursie) poate nu e important pt tine, care poate ai visat toata viata sa fii macar o zi vultur decat toata viata cioara... Cat despre plaje, pe est, Perissa sau Kamari au plaje dragute, late, acoperite de nisip negru, vulcanic, cu intrare lina in apa, bune pt copii; si mai e o plaja interesana, Vlychada.

Asa ca... Oricum, daca ma intrebi pe mine, Santorini trebuie vazut macar o data in viata, e altfel de Grecie, nu poti intelege pana nu vezi! Ca va fi la vara sau peste 2 veri, dar sa fie!

Indiferent ce alegi, vacante minunate si memorabile! Si sa ne povestesti si noua cand te intorci!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
calatorul
[24.10.14 16:41:20]
»

@crismis - Multumesc pentru raspunsul rapid si sfaturile generoase. Se pare ca avem aceleasi criterii la petrecerea vacantei, si noi preferam ca banii economisiti pe o cazare fitzoasa sa/i folosim pentru inca o zi sau doua de vacanta. Altfel, ma simt foarte bine nici vultur nici cioara, in fiecare vara cu fata la Mediterana. Asa ca o sa reactivez optiunea si pregatesc un Santorini de macar 5 zile, si restul om mai vedea unde. Multumesc pentru sfaturi si urare. Si vacante frumoase!

danamandache
[24.10.14 17:15:17]
»

@calatorul50: Santorini + Naxos, fiecare cate 4-5 zile sau Mykonos + Paros, varianta aleasa de mine pentru anul viitor. Se poate si Zakynthos+ Kafalonia +Meteore la intoarcere. Zakynthosul nu este atat de departe, iar drumul pana acolo este o placere. Aceste variante le-am avut in vedere ascultand sfatul a doi oameni deosebiti de pe AFA. Vacante frumoase oriunde alegeti sa le petreceti!

calatorul
[24.10.14 21:57:03]
»

@danamandache - Multumesc pentru sfaturi. Meteorele le/am vazut, si Kefalonia, Lefkada si Corfu.

Voi incerca primele 2 optiuni propuse, mi se par potrivite si atractive.

robert
[09.01.15 14:55:16]
»

@crismis - Felicitari pentru un articol si un vot pentru zuperbonus! De altfel primul acordat de mine!

crismisAUTOR REVIEW
[09.01.15 16:44:51]
»

@robert. c: Multumesc!

webmaster
[26.11.17 01:08:35]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica «Descoperă Maries & Skala Marion» (nou-creată, între timp, pe sait)

--

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
calatorul, crismis, danamandache, dannaa, robert
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Maries & Skala Marion:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.074635028839111 sec
    ecranul dvs: 1 x 1