GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cand am facut programul pentru vizita noastra la Londra si eu si sotia mea ne-am dorit sa vedem Londra de sus. Din pacate la Londra nu se zboara cu balonul :), asa c-am cautat cladirile inalte sau alte obiective de unde se poate vedea orasul de sus.
Si-am gasit cinci locuri din care trei erau prinse in obiectivele ce se pot viziona daca ai achizitionat London Pass, unul se poate vizita gratuit si pentru ultimul am rezervat bilete online din Romania. Despre Domul Catedralei St. Paul v-am povestit in alt articol, asa ca in prezentul articol imi propun sa va prezint celelalte patru locuri de unde poti avea parte de privelisti unice asupra metropolei.
In afara de St. Paul’s Cathedral, cu London Pass se poate vizita The Shard si The Monument. Sky Gardens se poate vizita gratuit, iar pentru London Eye am achizitionat, asa cum v-am spus, biletele online, cu ceva timp inainte sa plecam.
Calatorului ii sta bine cu drumul, asa ca ma gandesc sa-i dam drumul. Prima cladire inalta vizitata a fost The Shard, in care am urcat in ziua in care am vizitat obiectivele de pe malul sudic al Tamisei. Intre Southwork Cathedral si HMS Belfast iti apare in drum The Shard. Urcarea in cladire este scumpa. Este unul dintre cele mai scumpe obiective de vizitat in Londa. Insa, spre norocul nostru, din martie 2018, a fost inclus intre obiectivele care se pot vizita daca achizitionezi London Pass. The Shard a fost proiectat de un arhitect italian, Renzo Piano pe numele lui, un tip care trebuia sa primeasca pentru munca lui 3.5 milioane de lire sterline. Omul a refuzat onorariul si a zis ca se “multumeste” cu unul dintre cele patru penthouse-uri, cel mai mic dintre cele patru care exista in cladire, inte etajele 62 si 65. Investitorii au fost de acord, Renzo si-a luat in primire apartamentul la inaugurarea cladirii, a locuit in el timp de un an si apoi l-a vandut cu 48 de milioane de lire sterline unui miliardar rus :).
The Shard este, cu cei aproape 310 metri inaltime, cea mai inalta cladire din Uniunea Europeana. Are 95 de etaje, iar observatorul pentru turistii care doresc sa vada un punct de belvedere excelent, este situat intre etajele 69 si 72. In restul cladirii functioneaza spatii de birouri, hotelul Shangri-La, baruri, restaurante si spatii rezidentiale. Accesul in cladire se face dupa un control de securitate mai ceva ca la aeroporturi. Nu va speriati de cozile de la intrare. Cu tot cu controlul de securitate, treaba merge destul de repede. Sunt foarte bine organizati. Dupa controlul de securitate se urca cu doua lifturi pana la etajul 69. Mai intai pana la etajul 33, apoi se schimba liftul si se urca pana la 69. Sunt cate doua lifturi pe fiecare segment, care circula in tandem. Unul urca, celalalt coboara. In plus, sunt si sincronizate intre ele, astfel incat, atunci cand ajungi la etajul 33, mergi cativa metri spre celalalt lift, care ajunge chiar in acel moment acolo. Urcarea este foarte rapida, nu cred c-am facut mai mult de doua minute pana sus, cu tot cu schimbarea lifturilor. La etajul 69 se deschide panorama asupra Londrei. Daca ai noroc si de o zi senina, e superb. Pe fiecare fatada a cladirii sunt inscriptionate si obiectivele sau cladirile importante ale Londrei pe care le poti vedea sau fotografia de-acolo. In plus este si un bar de unde poti cumpara o bere, o inghetata sau de ce nu, un pahar cu sampanie. E scump, dar avand in vedere locatia, nu e chiar de speriat. 10 lire o bere la sticla de 330 ml, 12 lire un pahar de Moet, banuiesc totusi ca e o sampanie Moet mai … de duzina.
Apoi se poate urca, per pedes, la etajul 72, unde podeaua este acoperita cu gazon artificial si unde geamurile nu acopera integral cladirea. Intra aerul si atmosfera este foarte placuta. Oamenii stau culcati pe gazon, intre stalpi si accesul pentru o fotografie este putin mai dificil, dar nu imposibil :). Aici am aflat si trucul international pentru a-i da la o parte pe chinezii care nu se mai lasa dusi din locurile in care toata lumea doreste sa faca fotografii, facandu-si sute de selfiuri in toate pozitiile descoperite si nedescoperite inca. Asteptam sa fotografiez gara London Bridge, mai exact intrarea in gara, unde trenurile se vedeau ca niste viermisori mici. Langa mine era un american care vroia si el acelasi lucru, insa un el si o ea, chinese people, of course, isi faceau selfie dupa selfie si apoi stateau si sa vada ce-au facut, fara sa elibereze locul. Asta … americanul, dadea marunt din buze, se uita la mine, eu la el, m-a bufnit rasul cand l-am auzit cu fuck in sus si fuck in jos, la care el imi spune: “ Look here! And keep in mind. It’s availabale all around the world … including China “ :))
Si-a pus aparatul la ochi, s-a apropiat, s-a-ntors brusc si i-a palit un cot in ureche lu’ Mu Chin Ceai de-si cauta ala scarita si ciocanelul prin gazonul artificial. Apoi cu fata cea mai umila din lume a-nceput cu Ooooh, sorry, I’m very, very sorry. Please excuse me, bla-bla-bla de-ti venea sa crezi ca mai are putin si-si face seppuku de rau ce-i pare. Ala saracu’ isi freca urechea de ziceai ca vrea s-o-ncinga si sa faca focul. Banuiesc ca i-a urat de bine americanului, pentru ca tot zicea ceva in chineza, dar s-a dat la o parte. Bun trucul, desi cam rudimentar, insa scopul scuza mijloacele.
Am coborat la fel de repede precum am urcat. Iesirea se face prin magazinul de suveniruri, de unde mi-am cumparat The Shard la scara 1:2000, iar acum sta la loc de cinste alaturi de Turnul din Pisa, Cairo Tower, Viena Donau Tower si Turnul din Satul Olimpic din Munchen.
Al doilea loc de belvedere pe care l-am vizitat in Londra a fost The Monument. Este situat pe malul nordic al Tamisei, in dreptul celebrului London Bridge. Are infatisarea unei coloane dorice cu inaltimea de 62 de metri. The Monument a fost construit dupa marele incendiu ce a avut loc in Londra in anul 1666 si se pare ca este construit pe locul unde se presupune ca a izbucnit incendiul. A fost construit in memoria celor ce si-au pierdut viata in marele incendiu care a devastat orasul, incendiu care a durat 3 zile si a distrus aproape tot centrul istoric al Londrei. Pentru a ajunge sus, in punctul de observatie se urca nu mai putin de 311 trepte. Odata ajuns pe platforma de observatie ai posibilitatea de a vedea cladirile importante din zona istorica a Londrei, de la o inaltime mai mica, evident, decat cea a turnului The Shard, insa imaginile sunt mai clare. Eu recunosc ca pentru mine astfel de puncte de belvedere sunt o provocare oriunde merg si nu le ratez pentru nimic in lume. Nu regret absolut deloc ca am urcat aici, desi ceea ce se vede de-acolo de sus nu e nici pe departe atat de spectaculos ca panorama vazuta din turnul The Shard. A fost printre putinele obiective din Londra unde nu ca nu era coada, dar nu era aproape nimeni. Eu m-am intalnit in timpul urcarii cu doua persoane. De fapt ei s-au intalnit cu mine, pentru ca m-au prins din urma si au trecut pe langa mine de-am avut senzatia ca stau pe loc :). Accesul a fost gratuit, in baza London Pass, altfel, un bilet de acces costa 5 lire sterline. La coborare am primit certificat care atesta ca am urcat cele 311 trepte ale lui The Monument :).
Pentru London Eye am rezervat biletele de-acasa, cu ceva saptamani inainte de-a pleca. La rezervarea on-line se obtine o reducere de 10% la pretul biletului, insa nu asta a fost principalul motiv care m-a determinat sa fac rezervarea on-line. Ma gandeam ca rezervand on-line, cu ora la care trebuia sa ma prezint scrisa mare pe voucher (culmea, ai doar un sfert de ora in care trebuie sa te prezinti), scap de coada, intru civilizat la ora stabilita. Aiurea! Nu intereseaza pe nimeni amanuntele astea. Am stat la coada ca si cum mi-as fi cumparat biletul de-acolo, de la casa de bilete.
Ca si Millenium Bridge, London Eye a fost construita pentru a marca trecerea in noul mileniu. A fost inaugurata formal pe 31.12.1999, insa a fost deschisa publicului in martie 2000. Are 135 de metri inaltime si la momentul inaugurarii a fost cea mai inalta astfel de constructie din lume. Intre timp a ajuns pe locul patru, dupa rotile din Las Vegas, Singapore si Nanchang, in China. Are 32 de capsule care pot primi lejer douazeci de persoane fiecare. O rotatie completa se face in aproximativ 30 de minute si ce m-a frapat a fost ca urcarea si coborarea se face din mers, fara ca roata sa se opreasca. Scriam intr-un ecou la un articol precedent despre Londra ca am avut asa … ca o viziune cand am urcat in capsula (poate citeste preafericitul dani articolul si ma face mare sfant si pe mine =)) ). Cu cateva zile inainte sa plecam la Londra am citit cateva articole pe AFA despre Londra. Ultimul pe care l-am citit a fost cel al Doamnei @doinafil despre London Eye si am ramas cu fotografia in care are o figura de copil fericit, ce si-a primit jucaria preferata, intr-una din capsulele London Eye. E o senzatie placuta inauntru, mai ales cand capsula ajunge in partea de sus a rotii, atunci cand vezi Big Ben si Westminster Palace sub tine, cand vezi oamenii ce traverseaza Westminster Bridge ca niste furnicute sau salupele de pe Tamisa ca pe niste barcute de hartie ce aluneca pe un paraias micut facut de apele unei ploi torentiale de vara. Se zareste maiestuosul Buckingham Palace printre batranii arbori din Saint James Park, iar Amiralul Nelson pare ca te saluta de pe coloana pe care a fost cocotat in Trafalgar Square.
Ce pot spune? E o experienta. Insa daca mai merg de o suta de ori la Londra, merg de o suta de ori sa vad Westminster Abbey sau St. Paul’s Cathedral. London Eye nu-mi mai trebuie. Odata, asa de incercare … merge. Dar atat. In fine, asta e opinia mea, s-ar putea sa nu fiti de acord cu mine. Sa va mai spun doar ca London Eye “produce” un sfert de milion de lire sterline pe zi, in sezon si minimum o suta de mii de lire sterline in orice alta zi a anului, chiar si in zilele ploioase sau in zilele de iarna.
Si poate nu intamplator am lasat la urma Sky Gardens. Dintre toate punctele de belvedere din Londra, noua ne-a placut cel mai mult. Gradina asta se afla la etajul 35 al Turnului Lloyds, pe malul nordic al Tamisei, langa London Bridge. Lloyds Tower e o cladire care mie mi se pare ca sfideaza gravitatia. Mai mica la baza decat la varf si pe deasupra si aplecata spre sud. Am avut putin de furca cu accesul din aceasta cladire. Accesul este gratuit, insa intre orele 10.00-18.00 iti trebuie o rezervare prealabila, lucru pe care nu l-am stiut. Dupa ora 18.00 pana pe la 21.00 si dimineata, intre 07.00-10.00 poti intra si fara rezervare. Initial ne-am propus s-o vizitam dupa-amiaza, ca fiind ultimul obiectiv din acea zi. Am ajuns acolo pe la 17.00, ne-a explicat cucoana de la receptie cum sta treaba cu rezervarile, asa c-am hotarat sa ne mai plimbam o ora prin zona si sa intram dupa ora 18.00. Cand s-a implinit sorocul, ne-am infiintat noi veseli la intrare, dar ce sa vezi? Tinuta era necorespunzatoare :). Se accepta, in cel mai rau caz o tinuta smart casual, ori noi eram in blugi si-n pantofi sport, cu tricouri cu maneca scurta si … putin plouati. Asa c-am lasat-o pentru a doua zi de dimineata, doamna fiind atat de amabila incat sa ne informeze ca dimineata se poate intra si in tinuta casual sport.
Aflasem ca sus, la etajul 35 sunt si vreo 2 cafenele si vreo trei restaurante, asa ca ne-am hotarat sa luam a doua zi micul dejun la inaltime. A doua zi, la ora 08.00, nemancati si nebauti eram la usa :). Control de securitate, hop in lift si sus la etajul 35 cu noi. Cand se deschid usile liftului, intri intr-o gradina tropicala. Palmieri, cactusi, plante exotice. Plantate in panta, pentru ca da, gradina asta este organizata in panta. Iti sta mintea-n loc! Dupa ce ca intreaga constructie imi pare ca sfideaza gravitatia, au mai urcat si zeci de tone de pamant, acolo la inaltime, pentru a planta toate aceste plante tropicale. Din loc in loc erau niste stalpi de vreo trei metri inaltime, al caror rost nu l-am inteles prima data, insa am vazut ceva mai tarziu ca rolul lor era de a imprastia pe o raza de cativa metri o perdea fina de apa, ca o ceata, imitandu-se astfel conditiile climatice din zona tropicala.
Ne-am plimbat o jumatate de ora in sus si-n jos, am facut cateva zeci de fotografii pe-acolo si apoi am intrat in restaurant pentru micul dejun. Desi nu aveam rezervare, doamna de la receptie ne-a condus la o masa si ne-a spus ca putem servi micul dejun, cel tarziu pana la ora zece, dupa acea toate mesele fiind rezervate pentru o receptie. N-a fost nicio problema, aveam o ora si jumatate la dispozitie, asa ca ne-am facut si damblaua cu micul dejun la inaltime. Cand am plecat, locul se mai animase, urcasera o gramada de oameni si se cam aglomerase. Tind sa cred ca este mai indicata o vizita la prima ora a diminetii, decat dupa-amiaza sau seara. Singurul dezavantaj la o vizita dimineata este ceata, specifica Londrei. Fotografiile nu ies chiar oglinda, dar nu le poti avea pe toate.
Cam astea fura locurile de unde am vazut Londra de sus. Or mai fi si altele, insa pentru noi a fost suficient.
Va doresc vacante cu zile linistite si nopti romantice.
Trimis de Pușcașu Marin in 19.06.18 19:11:20
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MAREA BRITANIE.
19 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Pușcașu Marin); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
19 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Londra, LONDRA" (deja existentă pe sait)
@ghisor: Foarte tare Londra văzută de sus!
De fapt arătată și nouă de tine prin pozele atașate.
Impresioante locuri la înălțime... pe scări... cu liftul... în capsulă... nu mai contează important este că ați fost la înălțime la propriu.
M-am amuzat la faza cu americanul... turiștii ăștia chinezi sunt peste tot!!!
Iar grădina aia arată într-un mare fel... ! Și mic dejun în grădină... siesta unde ați făcut-o? ... bănuiesc că acolo sus nu era amenajat și loc pentru fumat
Felicitări pentru înălțimea cu care ne-ai prezentat aceste obiective... de acolo de sus!
Toate cele bune.
N-am fost decât în London Eye la prima oră a dimineţii şi practic nu am stat la coadă. Mi-au rămas pozele şi în minte imaginile Londrei văzută de sus. Deşi am vizitat de două ori Londra sunt multe obiective nevăzute dar am pierdut o dimineaţă să prindem defilarea gărzii, am câştigat alta vizitând British Museum şi aşa a trecut o săptămână. Felicitări pentru reviewul instructiv şi complet cât şi pentru poze.
@ghisor: am doar o vaga bănuială, nu cumva tu erai "americanul"?
@ANILU: Multumesc tare mult.
N-am fumat acolo . Nici macar cafea n-am baut, pentru ca nu merge cafeaua fara tutun. Dupa ce-am coborat, ne-am oprit la o cafenea si ne-am facut si siesta.
Cat despre chinezi... Eu va povestesc faze de-astea pentru ca am citit destul de multe impresii aici, in care romanii ii acuza pe romani de proasta crestere, nesimtire si alte alea. Nu zic ca n-o fi asa, insa nu numai romanii sunt asa. Fiecare popor are " fauna " lui.
@Michi: Multumesc frumos pentru vizita, pentru ecou si pentru cuvintele frumoase.
Noi n-am avut noroc de schimbarea garzii la Buckingham. Nu stiu din ce motive in perioada asta nu s-a facut. Am vazut ceva, ceva la Windsor Castle, dar la scara redusa.
@robert: Nu. Mie-mi place pusca cu luneta . E "curata", nu necesita efort fizic si lasa doar o urma mica .
Dar, daca stau stramb si judec drept, e o metoda si asta. Stii cum se zice... " semeni vant, culegi furtuna ". Desi nu e frumos, la nesimtire, trebuie uneori sa raspunzi cu nesimtire (in nici un caz nu sunt adeptul moralei cu intoarce si celalat obraz).
Nu stiu dac-as fi in stare sa aplic metoda asta, dar merg pe sfatul celor care spun " sa nu spui niciodata, niciodata "
@ghisor: Ce frumos ați descris totul!!! Mi-am adus aminte de tot ce-am văzut și noi, în primăvara lui 2016 și... DA, ați intuit bine, în pozele de la review-ul meu, eram ca un copil bucuros, care a primit jucăria la care râvnea de mult timp!
Din păcate, noi n-am ajuns să vedem Sky Gardens. Poate cu ocazia unei noi vizite la Londra, le vom vedea, cine știe?! Știu, doar, că londonezii au „rebotezat” clădirea care le găzduiește „Walkie Tolkye”, deoarece seamănă cu un vechi aparat de ascultat la căști, în mers. Am fost și noi sus de tot, în The Shard, dar n-am recunoscut podeaua etajului la care se făcea trecerea dintr-un lift în altul, cred că este mai recentă.
Aveți dreptate în răspunsul pe care l-ați dat ecoului lui Robert: la nesimtire, trebuie uneori sa raspunzi cu nesimtire, altfel nesimțiții ți se suie în cap și schimbă ordinea firească a lucrurilor, dictată de bunul simț elementar!
Felicitări pentru tot ce-ați scris și pozat până acum!
Aștept continuarea!
M-am amuzat copios cu americanul... și mi-am adus aminte de Santorini, unde, de asemenea stăteam la coadă pentru a putea face și noi câteva poze în punctele "fierbinți". Foarte mulţi asiatici, cu selfie-uri din toate unghiurile, peste tot, sau indieni cu șoferul, ghidul personal. Dar uite că la coate nu ne-am gândit, dar e bine de știut... frumos Londra de la înălțime! ????
@doinafil: Multumesc mult pentru vizita, pentru ecou si pentru aprecieri.
Daca mergeti si a treia oara la Londra, nu ratati o urcare la Sky Gardens. Eu zic ca merita. Lasand la o parte ca este un punct de belvedere excelent, faptul ca la etajul 35 al unei cladiri poti sa te plimbi printre palmieri, ferigi uriase si alte plante exotice, parca iti face ziua mai frumoasa.
Despre partea cealalta, cu turistii si nu neaparat turistii care au stat mai putin pe-acasa in primii sapte ani de viata, asta am constatat si eu. Ti se suie-n cap daca-i lasi. Ori, avem destule pe cap, zic eu, ca sa-i mai ducem si pe ei.
In fine, mult mai important mi se pare sa ne bucuram de vacante, oriunde vor fi ele sa fie.
@maryka: Mie-mi spui? Eu imi muscam falcile ca sa nu izbucnesc intr-un ras de-ala isteric, mai ales ca fusesem avertizat de ce-o sa se intample. Insa mult mai comic era americanul care jurai ca-i pare rau si ca n-a avut, neam, vreo intentie.
Din pacate, cred ca lucrurile vor merge din rau in mai rau din punctul asta de vedere.
Multumesc pentru vizita si pentru ecou.
Nu mai departe de acum 3 saptamani, nu aveai loc sa arunci un ac pe marienbrucke de asiatici! De dat din coate, nu prea sunt genul, dar ma gandesc la niste stranuturi serioase, fara sa pun mana la gura!
@ghisor: Nu mai comentez, ca tare mult mi-a placut si tare mi-ar mai placea sa ajung acolo.
Felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: Pai esti mai aproape decat mine .
Londra nu pleaca de-acolo. Noi sa fim sanatosi s-ajungem pe unde ne dorim.
Multumesc pentru vizita si pentru ecou.
@ghisor:
Faza cu americanul mi-ar fi fost de ajutor în vacanța din mai, Portugalia. Și te dezamăgesc, de fapt pe toți, cei care nu se mai opreau din selfie erau nu chinezii, puțini atunci acolo, ci francezii și nemții!!
Deși Londra nu e pe lista mea acum, articolele tale le-am trecut pe lista mea de viitoare, posibile ghiduri.
@elviramvio: Mda, asta ce inseamna? Ca mananci mai mult orez, ca bei sampanie si traiesti in tara lui Coco Chanel, ca traiesti in tara in care se fabrica BMW sau Audi, ca esti roman, bulgar sau sarb, etc. etc., treaba cu cei sapte ani de-acasa ar trebui sa fie universala.
Nu zice nimeni nimic si mi se pare normal daca tot ai ajuns undeva unde ti-ai dorit, sa nu faci o poza, doua, trei... dar sa crezi ca ti-ai cumparat obiectiv turistic si sa nu te mai lasi dus de-acolo... pentru mine inseamna ca s-au nascut direct la varsta de 7 ani.
Si-apoi, cotul nu cred ca stie limbi straine . Ca e falca de chinez, de german sau de francez, daca e plasat bine, dintii tot in sucul gastric ajung .
Dar eu raman naiv si sper sa nu mai intalnesc situatii de-astea
Multumesc pentru vizita si pentru ecou.
Cum spuneam și altă dată, Mulțumesc pentru aducerile aminte!
Pe St. Paul’s Cathedral am urcat de două ori. Splendidă perspectivă! Dar cel mai mult m-a amuzat „bufnița cu trei ochi”l. Am povestit despre asta aici: http://amfostacolo.ro/impresii9.php?iid=67031&d=descopera-londra--londra
Și la The Shard am fost de două ori. Scump! Din ce în ce mai scump! Dar nu am avut probleme cu aglomerația. Nu erau mai mult de 20 - 30 vizitatori pe fiecare etaj. De fiecare dată, intenția a fost să vedem apusul. Prima dată, cu circa o jumătate de oră înainte, un nor negru a acoperit totul, puțin mai sus de nivelul nostru, și a început să plouă. Am plecat. A doua oară am ajuns mult mai devreme, și ne-am plictisit așteptând. Am plecat din nou. Ce mi-a plăcut aici au fost acele aparate care, pe un mic ecran, afișau imagini ale zonei din fața lor, mai mult sau mai puțin mărite, de azi, din două sau trei etape din trecut, dar și din viitor.
The Monument, pentru mine, nu a fost așa de impresionant. Față de experiențele anterioare, depășea mult prea puțin clădirile din jur. Dar, dacă nu urcam, mi-ar fi părut rău. Avantajul vizitei a fost biletul combinat cu Tower Bridge, cu costuri aproape la jumătate. Interesant a fost faptul că această vizită ne-a obligat ca a doua zi să căutăm „The Golden Boy of Pye Corner”, micul monument care marchează locul unde au fost stinse ultimele flăcări ale Marelui incendiu” (http://amfostacolo.ro/impresii9.php?iid=75045&d=descopera-londra--londra).
Felicitări pentru excursie și pentru articol.
Vă doresc o seară excelentă!
@msnd: Multumesc mult pentru vizita si pentru ecou.
Cunosc sentimentul cu citiul unui articol care-mi trezeste amintiri placute.
Urcarea in The Shard este scumpa (vreo 30 de lire), insa de anul acesta obiectivul este prins in London Pass si toata lumea profita, asa ca este destul de aglomerat.
Sincer, nici pe mine nu m-a dat pe spate The Monument, insa treba cu urcatul multor trepte e o provocare si incerc sa accept aceste provocari oriunde am ocazia. E o buna ocazie sa contrabalansez sedentarismul din restul anului. In plus am primit si-un certificat care atesta c-am urcat cele 311 trepte .
Sanatate multa si vacante frumoase, oriunde vor fi ele sa fie.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2023 Londra pentru prima oara — scris în 23.08.23 de Ddanagh din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2022 Londra altfel. Partea I — scris în 28.04.22 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Mar.2022 Londra mea — scris în 30.03.22 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 Londra, Londra si iar Londra! — scris în 26.12.22 de HelloAlex din NORWICH - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Londra, in iunie, pe ploaie — scris în 24.10.19 de Adela3107 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Londra in 5 zile — scris în 11.07.19 de mariana07 din BRăILA - RECOMANDĂ
- May.2019 Londra 7 zile — scris în 16.06.19 de scoty din RO - RECOMANDĂ