ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.08.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Vaslui
ÎNSCRIS: 30.07.10
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
AUG-2014
DURATA: 4 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Unde sa mergem cu cei mici in si pe langa Iasi

TIPĂREȘTE

Salutare!!!

Am terminat concediul de vara din 2014. Celor care mai au... numai de bine.

Pentru litoral am ales, ca si anul trecut, la Hotelul Adria din Saturn si tin sa-i multumesc pe aceasta cale proprietarului - NOTA 10.

Am decis sa mergem si cateva zile la munte, asa ca am plecat spre Gura Humorului, cu o pauza de o noapte - am planificat noi initial - in Iasi.

Am ajuns pe la 12.30-13.00 si am mers direct la Pallas, o scurta vizita de 4-5 ore.

Mai ajunseseram aici de multe ori, dar numai la cumparaturi. De data asta am vizitat gradina, fantanile arteziene si ne-am delectat in zona de jocuri pentru copii, am mancat pe la Food-court si nu am stiut cand a trecut timpul. Baietii nostri au fost incantati mai ales pentru ca au putut juca bowling pentru copii, curse de masini, shootere etc. Nu ne-am lasat nici noi mai prejos. Cred ca am stat la locul de joaca vreo doua sau trei ore, fiecare joc avand un cost de 2 lei, asa ca n-am facut nici o gaura in buget (maxim 50 lei).

Seara am vizitat parcul din zona Agronomie, unde este si restaurantul "Vanatorul". Inca o ora de joaca pentru ca sunt tot felul de carusele, tobogane, balansoare etc., dar si aparate de fitness pentru adulti.

In zona unde am "locuit" (Nicolina II) ne-am oprit pe la ora 21:30-22.00 si era plin de parinti iesiti cu cei mici la plimbare, asa ca baietii si-au gasit parteneri de joaca si am mai stat vreo ora.

Intrand in vorba cu cei din Iasi ne-au spus ca exista un parc de aventuri la iesirea prin Bucium, catre Manastirea Piatra Sfanta (Tarata), iar noi asta cautam in Gura Humorului. Asa ca seara am google-it si am gasit locul - HAMAK.

Am decis ca nu mai are rost sa mergem in alta parte, asa ca am ramas in Iasi.

A doua zi am vizitat Manastirile Cetatuia si apoi Hadambu. Ambele sunt din secolul al XVII-lea si au frumusetea lor, diferita una de alta, dar extraordinara fiecare. La Cetatuia ne-a incantat linistea desavarsita la 3 minute de oras, dar si arhitectura aproape neschimbata, precum si curtea foarte ingrijita.

Manastirea Hadambu este la cca. 15 km. de Iasi si este incantatoare. Are un muzeu cu icoane si carti chiar si din secolul al XVIII-lea, biserica veche de prin 1680, un foisor cu doua nivele din sticla, magazin bisericesc, biserica noua, chilii, dar si locuri de cazare pentru mireni. Cand sa plecam, unul din preoti ne-a intrebat daca am vizitat parcul. Am fost incantati. Parcul "Bucuria copiilor" este compus dintr-un helesteu, peste care trece un podet unde este un foaier cu bancute. In micul lac e gazduita o familie de lebede, iar masculul a vrut neaparat sa guste din tenisii mei. Dupa helesteu este amenajata o mini-gradina zoologica unde sunt struti, fazani, porumbei, papagali, cai si cateva capre. Este foarte relaxant.

La intoarcere am mancat o ciorba de fasole cu afumatura de nota 10 la Hanul grasanilor sau grasilor.

Am mai "pierdut" o zi pe la aeroport, ca tocmai ne uitam la Planes, apoi pe la Ciric unde e amenajat destul de frumos, iar in ultima zi am mers la Hamak.

Parcul de aventuri a oferit copilului cel mare (5 ani) cateva ore de distractie pe cinste. Sunt 5 trasee - doua pentru copii (mov) si trei pentru adulti, foarte bine amenajate. Saptamana urmatoare ne-am intors fara copii si am facut si noi traseele pentru adulti si a fost PERFECT. Ultimul traseu (cel rosu) ne-a facut mainile sa tremure binisor pe final, si era la peste 8 m. Si pe traseul albastru am gasit doua obstacole frumoase tare. Pretul este de 15-20 lei/copil/2 h, respectiv 20-25 lei/adult/2 h.

Pentru cel mai mic (


[fb]
---
Trimis de edi.goian in 16.08.14 15:14:01
Validat / Publicat: 16.08.14 17:17:52
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în IAȘI.

VIZUALIZĂRI: 20101 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (edi.goian); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 La treaba!!!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4950 PMA (din 8 voturi)

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

edi.goianAUTOR REVIEW
[17.08.14 17:51:46]
»

@webmaster:

Buna ziua!

O parte din articol nu se vede, a fost trunchiat. Cum fac sa il finalizez?

Cu respect,

Edi Goian

webmaster
[17.08.14 23:33:09]
»

@edi. goian: apeși pe link-ul [sesizează... ] și pe acea cale trimiți partea care lipsește - o vom atașa noi la final.

izabiza
[02.08.15 09:26:30]
»

@edi. goian -

Seara am vizitat parcul din zona Agronomie, unde este si restaurantul "Vanatorul".

Este vorba de Parcul Expoziției, amenajat în 1923, aflat în Copou, aproape de intrarea în Gradina Botanică la care ai o ieșire de acces direct din Parc)

Este situat ceva mai sus, tot pe Bulevardul Carol, pe Dealul Copului decât Parcul de Cultură Copou sau Grădina Copou, acolo unde se află Teiul lui Eminescu, Muzeul Mihai Eminescu, Obeliscul cu lei și busturi ale oamenilor de cultură importanți. Nu are spații amenajate pentru copii, dar e un loc preferat de părinți și bunici pentru plimbari cu cei mai mici, care încă n-au dat de gustul topoganelor.

Ma bucur că ai menționat și Hamak-ul, relativ recent apărut ca atracție pentru copii dar și pentru adulți.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
edi.goian, izabiza
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Iașul și împrejurimile sale:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.054824829101562 sec
    ecranul dvs: 1 x 1