ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.01.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 08.12.16
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
NOV-2016
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
37.50%
Mai degraba nemulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
37.50%
Mai degraba nemulțumit
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
68.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Havana

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Cuba! Cuba! Ne tot revenea în minte dorința de a ajunge în Cuba. Asta până când ne-am hotărât să facem ceva în această privință, acum cât mai există farmecul Cubei autentice.

Și ne-am pus pe căutat modalități de a ajunge, descoperi și simți Cuba, ieftin și bine.

Am încercat să ne organizăm singuri zborul și cazarea, însă cea mai bună ofertă a venit din partea unei agenții de turism, care a avut o ofertă imbatabilă: Avion Madrid – Havana și retur, cazare 3 zile în Havana la hotel de 3* cu mic dejun, cazare 4 zile în Varadero la hotel de 3* all inclusive, transferuri, asigurare medicală – totul 740 Eur. Chiar dacă ne-am fi dorit să ne cazăm în casele localnicilor, numite casas particular, oferta era mult prea bună pentru a fi refuzată.

Pentru transportul până la Madrid și o noapte de cazare am mai plătit aproximativ‪ 100 Eur.

Am ajuns la Madrid în 3.5 ore. Iar de la aeroport ajungi ușor în oraș.

A doua zi de dimineață am plecat iar spre aeroport. Un aeroport imens, am mers 30 de minute pentru a ajunge la terminalul nostru.

Odată ajunși la check-in am avut primul contact cu mentalitatea și obiceiurile cubaneze. O coadă imensă cu o multitudine de bagaje. Nu am mai văzut până acum așa de multe bagaje pe cap de pasager: televizoare, boxe, bagaje, pungi, genți, plase de plastic… noi cu un rucsac în spate eram ieșiți din comun. Interesant este faptul că după ce au lăsat bagajul de cală, pasagerii tot mai aveau câte patru genți fiecare. De unde le-or fi scos?!?

Bineînțeles că am găsit cu greu loc pentru bagajele noastre de mână iar avionul a plecat cu o întârziere de 45 de minute din cauza excesului de bagaj. A fost un fel de nebunie a bagajelor și s-a folosit fiecare colțișor.

Într-un final au reușit să le îndese și am reușit să decolăm. Ulterior am aflat că bagajele unor pasageri au ajuns la destinație după o săptămână. Au ușurat aeronava cum au știut și ei mai bine… De cele mai multe ori este mult mai simplu să călătorești fără bagaje prea multe, astfel ești scutit de multă bătaie de cap și eventualele probleme.

Ne așteptau 10 ore de zbor care au trecut foarte greu. Însă serviciile la bord au fost bune iar căpitanul a recuperat întârzierea.

Din momentul în care am pășit pe pământ cubanez și până a plecat autocarul din fața aeroportului au fost patru ore.

Cozile la controlul pașapoartelor sunt imense, iar totul merge foarte greu. Cu greu am reușit după 40 de minute să trecem, când ne-am blocat de următoarea coadă. Coadă pentru verificarea bagajelor de mână, unde am mai stat aproximativ o oră. O oră petrecută uitându-ne după uniforma domnișoarelor de la securitate. Parcă erau eleve de școală generală cu fuste scurte și foarte strâmte, ciorapi albi până la genunchi, cămașă albă și cravată… well, ce mai pot zice?!?

În sfârșit am trecut, iar pentru că nu am avut bagaj de cală, ne-am îndreptat repede către autocar.

Noi am fost un caz fericit. Cei cu bagaj la cală au stat ore pentru a-și recupera bagajul, dacă erau norocoși. Cinci avioane aterizate și o singură bandă de bagaje.

După 10 ore de zbor și alte 4 de așteptat în aeroport eram storși de putere și nu ne mai trebuia nimic… Nu visam decât patul… la care am ajuns într-un final cu greu.

Autocarul ne-a lăsat la alt hotel deși eu o trăsesem de mânecă pe ghidă când tocmai treceam pe lângă hotelul nostru… Noroc că erau apropiate hotelurile și nu am mers mult pe jos.

Acum mai trebuie să facem doar check-in-ul la hotel și apoi … în paaaatttt…

Ei bine, nu! Nu merg lucrurile chiar așa de simplu și repede în Cuba. A trebuit să așteptăm pentru aceste formalități. Timp în care prin fața noastră trece o domnișoară îmbrăcată cel puțin provocator. Rochie mulată pe corp, amețitor de scurtă și tocuri de 18… trece una… trec alte două… iar noi cu niște fețe tâmpe ne uitam, întrebători, unii la alții.

“Unde naiba am nimerit noi? Ce fel de hotel este ăsta? ”

Nu am rezistat și am mers să întreb la securitate despre ce este vorba. Iar domnii mi-au răspuns foarte mândri că este un club la ultimul etaj al hotelului și că noi putem intra gratis la petrecere. Uff!!! Ne-am liniștit. Așa se îmbracă domișoarele pe aceste meleaguri.

Iar noi am ajuns în sfârșit în cameră!!! Am ajuns!!!

Nu a mai contat că hotelul nu era într-o stare prea bună. În locul cartelei era o hârtie, pe care o împingeai pentru a avea electricitate, de cheie era atârnată o hârtie pe care scria numărul camerei…. măcar am avut apă caldă și o priveliște de milioane: Hotelul Național, fosta perlă a Havanei. Eram în buricul târgului.

Soarele răsare greu în Havana. Este Noiembrie. Tocmai s-a încheiat sezonul tornadelor.

Trag perdeaua într-o parte și la fereastră apare maiestosul Hotel Național, tronând deasupra Maleconului.

Nerăbdători ne începem plimbarea în Havana cu Hotelul Național, perla anilor ’50. Pragul acestui hotel a fost trecut de cele mai importante personalități ale lumii, de la actori până la regi. Chiar și conferințele Mafiei s-au ținut aici. Construit de americani pentru lux, distracție și jocuri de noroc, după revoluție a intrat în posesia statului. Acum se încearcă revitalizarea acestui simbol, care odată a fost perla Havanei.

Însă baieții mei sunt captivați de mașinile clasice. Cum să nu fii, când parcă pășești în trecut.

Imediat ni se deschide în față Maleconul. O promenadă de 8 km ce înconjoară Havana. Acum însă bulevardul pare un miraj parcă desprins din altă lume iar noi parcă suntem la o paradă a mașinilor din anii ’50.

Cum să nu vrei să fotografiezi minunățiile astea?!

După o scurtă plimbare pe Malecon ajungem la Castillo San Salvador de la Punta care alături de Castillo de los Tres Reyes del Marro, pe malul opus, străjuiesc intrarea în golful Havanei.

Pe vremea colonială, în fiecare noapte se ridica un lanț gros între cele două fortărețe pentru a nu permite intrarea vaselor în golf.

De aici începe faimosul Paseo de Prado. Promenada a fost construită încă din timpul colonial și a fost foarte populară printre oamenii cu dare de mână care și-au construit case impresionante de-a lungul ei. Este format din patru zone: promenada propriu-zisă, Parcul Central, Capitoliu și Parcul de la Fraternidad.

Parcul Central este poarta de intrare în Havana veche iar aici se află cele mai impresionante clădiri ale Havanei. Gran Teatro de la Havana, Palacio de los Matrimonios, Museo Nacional de las Bellas Artes, Capitoliu…

Captivați de farmecul mașinilor și al Havanei vechi, ne-am oprit aici și am închiriat o masină pentru o plimbare prin Havana. Un Buick decapotabil din anii ’50.

Oricine poate închiria o astfel de mașină, care se închiriază cu ora, la prețurile între 25-35 Eur. Sau pur și simplu poți merge cu taxiul. Sunt multe astfel de mașini transformate în taxi.

Satisfacția este garantată. Noi ne-am simțit de minune. Este o experiență care nu trebuie ratată.

Încă buimaci și fericiti după turul orașului, iată-ne din nou în Parcul Central.

Apoi am făcut la picior Havana veche, amestecându-ne printre localnici.

Orașul încă mai păstrează designul colonial chiar dacă în ruină, în mare parte. Este un oraș plin de viață și de culoare, iar cel mai bun mod de a-l descoperi este de a te pierde printre numeroasele străduțe și piețe. Vei vedea sute de oameni pe trotuare. Bătrâni care stau în fața ușii, fete îmbrăcate sumar care se mișcă parcă în rimurile muzicii, baieți care încearcă să le fure zâmbete, copii care se joacă fotbal în mijlocul străzii, petreceri în stradă, mașini din anii ’50 care trec printre ei nestingherite…

La lăsarea serii iese toată lumea la socializare pe stradă. Trăiești o senzație ciudată când îi vezi așa. Parcă ai fi într-un ghetou și ai impresia că în orice secundă te vor jefui, însă nici pe departe. Cuba chiar este o țară sigură.

Cum poți vizita Havana?

La picior – este cel mai bun mod de a cunoaște orașul vechi. Nu este mare și se poate face într-o zi

Habana Bus Tour – este un concept cunoscut deja în multe orașe. Plătești un bilet valabil 1 zi (3-5 Eur) și vei vedea orașul de deasupra autobuzului. Astfel poți avea o privire de ansamblu asupra orașului iar dacă vei dori să aprofundezi poți coborî.

Închiriază o masină clasică – poți închiria o mașină clasică cu șofer care te va plimba prin Havana și îți va arată cele mai importante atracții. O oră poate costa între 25-35 eur.

12 Lucruri inedite pe care trebuie să le faci în Havana

1. Încearcă Malecon-ul la apus

O promenadă de 8 km care înconjoară Havana.

A fost construită pentru a proteja orașul de valurile mării, însă repede a devenit cel mai popular loc printre localnici. Seara aici este locul unde trebuie să fii. Fie că te afli într-o mașină clasică sau la picior, sigur te va încânta ceea ce vei vedea. Sute de clădiri coloniale, terase ideale pentru un cocktail la apus în tip ce privești localnicii care se strâng aici pentru diverse activități.

2. Plimbă-te pe Paseo Del Prado

Strada a devenit inițial foarte populară printre oamenii cu dare de mână cu atât mai mult cu cât începuseră să se construiască de-a lungul ei clădiri impresionante. Este formată din 4 părți: Promenada propriu-zisă, Parcul Central, zona din fața Capitoliului și Parcul de la Fraternidad.

3. Parcul central

O altă piață aglomerată din Havana. Aici se află unele dintre cele mai exclusiviste hoteluri din oraș și unele dintre cele mai importante clădiri din oraș.

Gran teatro de la Havana

În 1838 se inaugura Teatrul Tacon, cel mai important teatru din Havana și nu numai, recunoscut pentru elegantă și comfort. Câtiva ani mai târziu, în 1914, teatrul și clădirile din jur au fost cumpărate și transformate în Centrul Gallego. De construcție s-a ocupat o companie, bineînteles, americană Purdy & Henderson. Abia în 1981 complexul și-a schimbat denumirea în Complexul cultural del Gran Teatro Garcia Lorca. Astăzi gazduiește evenimente internaționale și Baletul Național al Cubei

Capitoliu

Probabil cea mai emblematică clădire din Havana. A fost ridicată între 1912-1929, a găzduit Senatul și Camera Reprezentanților, ulterior transformat în muzeu, astăzi se renovează pentru a deveni sediul Parlamentului din Cuba

4. Descoperă Havana veche prin piețele sale magice

Plaza de la Catedral

Această piață este unul dintre simbolurile orașului. Aici este catedrala Sf. Christofer și muzeul de artă colonială. Catedrala este unul dintre simbolurile barocului cubanez și una dintre cele mai frumoase din America. Imediat după colț se află Bodeguita del Medio.

Plaza de Armas

Orașul la începuturi s-a format prin 1519 în jurul unei biserici din Plaza de la Iglesia, care a fost distrusă de explozia unei nave. Catargul acesteia s-a prăbușit peste biserică. Ulterior Plaza s-a redenumit Plaza de la Armas și a fost centru orașului. În timpul colonial era locul paradelor militare, concertelor muzicale, menținându-și rolul politic și administrativ. În centru este statuia lui Cespedes, inițiatorul războiului pentru independență și părintele Cubei. În partea de sud a pieței a fost o școală pentru fetițe orfane, transformată acum în restaurantul La Mina

Piața este mărginită de clădiri importante: Palacio de los Capitanes Generales, Palacio del Secundo Cabo

Plaza Vieja

După Plaza de Armas și Plaza de San Francisco era necesară existența unei noii piețe unde să se desfășoare toată activitatea comercială, departe de mănăstire… ehh nu chiar așa departe, la 100 m distanță. Inițial a fost numită Noua Piață. Și de aici a primit mai multe denumiri până să ajungă la actuala denumire.

A fost la origine locul unde se țineau târgurile de sclavi și fiestele.

Acum o zonă plină de cafenele și restaurante.

5. Încearcă un Mojito la Bodeguita Del Medio

Inițial a fost doar un restaurant. Însă datorită intelectualilor care-l frecventau, inclusiv Ernest Hemingway acesta a devenit foarte faimos. Trebuie să vii, să bei un Mojito aici.

6. Încearcă Daiquiri la Floridita

Și-a deschis porțile acum mai bine de 200 de ani și servește încă cel mai bun daiquiri din oraș. Acest bar a devenit faimos în întreaga lume datorită lui Hamingway care era client fidel.

7. Muzeul Revoluției

În 1909 Guvernatorul General s-a hotărât să facă o clădire pentru Guvern, însă prima doamnă, Lady Mariana Seva, s-a îndrăgostit de edificiu iar soțul ei a făcut tot posibilul să intre în posesia clădirii. Lucru care s-a și întâmplat, clădirea devenind Palatul Prezidențial. Când a fost terminată opulența clădirii contrasta cu împrejurimile. Interiorul a fost decorat de Tiffani Studio din New York, exista o cameră a oglinzilor care era o replică a camerei oglinzilor de la Versailles, un Salon Dorado făcut cu marmură galbenă încrustată cu aur.

Din 1974 a devenit muzeu dedicat revoluției Cubaneze. În 1957 aici s-a încercat asasinarea lui Batista, încercare eșuată. Se pare că încă se mai văd urmele acestei încercări. În spatele muzeului (inclus în prețul biletului) este un memorial al revoluției. Aici este iahtul care l-a adus pe Fidel Castro și cei 81 de revoluționari din Mexic.

8. Plaza de La Revolución și Hasta la victoria siempre

Cea mai mare piață din Cuba este localizată în cartierul Vedado, unul dintre cele mai bogate cartiere ale Havanei. Piața a fost construită de Batista și redenumită după revoluție. Aici este monumentul lui Jose Marti (poetul și eroul național al Cubei) dar și două clădiri pe fațadele cărora apare Che Guevara și Camilo Cienfuegos

9. Fortaleza de San Carlos de la Cabaña

Construit după ce forțele britanice au cucerit Cuba, și numit San Carlos de la Cabana, în onoarea regelui Carlos III-lea, fortăreața de 700 m este cea mai mare din America. Costruită de un inginer militar a fost dotată la acea perioadă cu cea mai avansată tehnică militară de sec 18 și a costat atât de mult încât regele Carlos al III-lea a trimis spioni să vadă despre ce este vorba.

În sec 20 fortăreța a fost folosită ca închisoare și spațiu pentru depozitare iar după revoluție, Che Guevara și-a stabilit sediul aici. Restaurarea acestuia a fost făcută de armatele revoluționare și oficiul pentru istoria orașului, restaurare care s-a încheiat în 1992. Atunci s-au deschis în acest complex câteva muzee: muzeu armelor, comandamentul Che Guevara, muzeul istoriei fortăreței

10. Închiriază o mașină clasică

Este un lucru care nu trebuie ratat în Cuba

11 – Trebuie să vezi un spectacol tropical

Tropicana este un loc care trebuie încercat. Cabaretul este încă la modă în Cuba.

12 – Ia autobuzul și mergi la plaja Santa Maria

La doar 20 de minute de oraș vei putea găsi niște plaje minunate, unde te poți relaxa în voie. Există un autobuz care te duce direct acolo.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de trav3licious in 15.01.17 08:39:57
Validat / Publicat: 15.01.17 09:20:19
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în CARAIBE

VIZUALIZĂRI: 4130 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (trav3licious); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 Cubanez admirand intrarea in Golful Havanei
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 68900 PMA (din 52 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

16 ecouri scrise, până acum

Flaviu
[15.01.17 10:01:07]
»

@trav3licious:

Vă jur că nu este nicio încercare de a vă peria sau de a vă ''mângâia'' egoul, dar ați reaprins în mine dorința de a citi recenzii. Asemenea recenzii. Minunată narațiunea, fără detalii și povești inutile, minunate și pozele! La mai multe!

webmaster
[15.01.17 10:13:23]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

webmaster
[15.01.17 10:43:41]
»

Articolul este selectat ca fiind "de interes turistic crescut" (dintr-o destinaţie inedită sau de la care nu avem impresii recente).

Beneficiază în consecinţă de un spor de punctaj la voturile FB/FU şi B/U (eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

krisstinna
[15.01.17 10:53:41]
»

@trav3licious: Interesant, inedit totul. Sunteți doi frumoși, mă bucur să vă cunosc Poza 18 e preferata mea

Ar merge un puro, ți-am zis că sunt fumătoare

Aș îndrăzni să îți recomand ca pe viitor să scrii un articol separat și despre hotelul în care v-ați odihnit oasele. Chiar aseară mă întrebau prietenii dacă nu mergem cu ei în Cuba, în vacanță și dacă am auzit/citit despre un hotel bunicel.

Separând impresiile poți ajuta mult un om în alegerile sale.

Nu-i obligatoriu, e doar un sfat util, zic eu.

Te urmăresc să știi, scrii bine și... chiar am savurat o țigară întreagă citind cu plăcere rândurile tale.

Felicitări, mulțumesc!

Dan&Ema
[15.01.17 16:53:21]
»

@trav3licious:

Am placerea ca votul meu sa aduca si superbonusul. Un articol interesant despre alta lume. Cu ceea ce are ea. Felicitari pentru articol si pentru sintetizarea celor 12 must see care sunt mai mult de 12.

Nu cred ca voi ajunge in viata asta la Havana sau in Cuba, dar curiozitatea despre o lume atat de departata m-a facut sa citesc pe nerasuflate articolul tau.

Faine si pozele! Bravo!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmasterX
[15.01.17 21:18:56]
»

Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

Michi
[16.01.17 10:22:51]
»

Am citit reviewul cu suifletul la gură. Ai un stil care te face să vezi locurile prin care ai trecut. Ai surprins foarte bine mentalitatea bagajiştilor pentru care timpul nu contează. La un moment dat scrii ˝ băieţii mei... ˝ Aţi fost într-un grup? După mine sunt foarte utile acest gen de reviewuri atât pentru cei care au în proiect să viziteze Havana, cât şi pentru cei care au pierdut trenul unor astfel de călătorii. Nici nu-ţi poţi imagina ce dar ţi-a oferit viaţa ca să poţi călători de tânăr.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mishu
[16.01.17 12:43:47]
»

@trav3licious: Pe langa toate complimentele ce ti-au fost aduse in ecourile de mai sus vin si eu cu ale mele. Un articol minunat, insotit de nste poze superbe si din cate se vede va cam pricepeti la facut poze.

Atat de viu este tot ce ai prezentat aici prin text si prin poze incat aveam senzatia ca vad un fil si nu citesc un articol.

Felicitari, votat cu foarte mare placere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
alina1104
[16.01.17 14:58:50]
»

Un articol de exceptie si o destinatie de vis, poate de invidiat pentru unii dintre noi. Felicitari

trav3liciousAUTOR REVIEW
[16.01.17 20:26:22]
»

@Flaviu: Multumesc mult.

Ma bucur ca ti-a placut.

trav3liciousAUTOR REVIEW
[16.01.17 20:33:55]
»

@krisstinna: Ma bucur ca ai savurat cum trebuie tigara.

Prefer sa scriu despre locuri, oameni, despre experiente de calatorie si mai putin despre hoteluri.

Insa in mod sigur voi scrie si despre hotelurile care ma vor impresiona fie in rau, fie in bine.

In ceea ce priveste cazarea in Cuba, daca alegi varianta de hotel, te sfatuiesc sa alegi cat mai multe stele. Cazarea este foarte proasta. Hotelurie sunt detinute de stat si majoritatea nu sunt nici pe departe la standarde europene.

In schimb, in Cuba se practica cazarea la casele oamenilor. Acestea se numesc Casas particulares. Chiar daca vor fi simple, macar vei avea experienta de a locui cu un localnic care te va ajuta foarte mult.

trav3liciousAUTOR REVIEW
[16.01.17 20:38:13]
»

@Dan&Ema: Multumesc mult.

Cuvintele voastre insemna mult pentru mine.

Iar in ceea ce priveste ajunsul in Cuba sau oricare alta destinatie care poate parea de neajuns... niciodata sa nu spui niciodata.

trav3liciousAUTOR REVIEW
[16.01.17 20:43:29]
»

@Michi: Am fost un grup de 3 persoane. Eu si 2 prieteni.

Ma bucur ca am reusit sa te plimb putin prin Havana si ca ai reusit sa simti atmosfera.

Si da, ma consider norocoasa ca pot explora si descoperi locuri, oameni, civilizatii si traditii noi.

Calatoria m-a invatat foarte multe lucruri, lucruri pe care nu le-as fi putut invata din carti.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
trav3liciousAUTOR REVIEW
[16.01.17 20:49:08]
»

@mishu: Multumesc mult

trav3liciousAUTOR REVIEW
[16.01.17 20:52:11]
»

@alina1104: Multumesc mult.

Sunt sigura ca fiecare are farama lui de fericire si pana la urma, nimic nu este imposibil.

webmaster26
[16.01.17 22:34:38]
»

@trav3licious:

cazare 3 zile în Havana la hotel de 3* cu mic dejun, cazare 4 zile în Varadero la hotel de 3* all inclusive,

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alina1104, Dan&Ema, Flaviu, Michi, mishu, trav3licious
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Havana:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.073931932449341 sec
    ecranul dvs: 1 x 1