ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.07.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Reșița
ÎNSCRIS: 25.10.14
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JUL-2016
DURATA: 4 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

O stațiune încă vie

TIPĂREȘTE URM de aici

După cum spuneam și în review-ul anterior, am petrecut câteva zile frumoase la Geoagiu Băi unde am fost cazați la Vila Ioana.

Acum vreau să vă povestesc cum am perceput noi stațiunea Geoagiu Băi pe care am văzut-o pentru prima oară.

Am să încep cu drumul.

Am ales pentru această destinație să mergem pe traseul Reșița-Caransebeș-Hațeg-Simeria, de la Simeria am intrat pe Autostrada A1 și am mers în direcția Sebeș aproximativ 20 km., exact până la prima ieșire de pe acest tronson. Am ieșit de pe autostradă și am mers spre Orăștie cam 500 metri până la un sens giratoriu, unde a trebuit să facem dreapta, am trecut peste calea ferată și am continuat înainte până am ieșit din localitatea Geoagiu. Aici la aproximativ 1 km de la ieșirea din localitate am continuat drumul spre stânga de la indicatorul care ne înștiința că ne apropiem de Geoagiu Băi iar după 2 -3 km am ajuns în stațiune, după ce am străbătut o porțiune frumoasă de drum cu curbe ”în ac de păr„ (180 grade).

Am ajuns în stațiune aproximativ la ora pe care o stabilisem cu proprietara Vilei Ioana, ne-am cazat, și după un mic răgaz, necesar de fiecare dată după drum, am plecat să vizităm micuța stațiune balneară.

După cum am observat încă de la sosire, stațiunea este animată în această perioadă, dar nu la fel de mult cum este în week-end, când foarte mulți tineri din împrejurimi vin pentru a petrece la renumitul club ce se află în incinta Băilor daco romane, Clubul Tarabostes.

Stațiunea este destul de mică ca și întindere și tocmai de aceea este o plăcere să o străbați la pas. Cele câteva obiective principale sunt foarte bine promovate. Găsești aproape la fiecare intersecție indicatoare care te îndrumă către ele și către principalele hoteluri și restaurante de aici. Nu ai cum să le ratezi dar dacă vrei să vezi mai mult din zonă, în parcul stațiunii se află un punct de informare turistică.

Asa am aflat și noi că cele mai populare și mediatizate obiective din Geoagiu Băi sunt Băile Daco Romane, Termele Romane, Grota Haiducilor și Cascada Clocota.

Pentru că am timp și plăcere să scriu în această seară, am să le iau pe rând și am să vă spun câte ceva despre fiecare, chiar dacă asta au mai făcut-o și alții pe acest site. Fiecare vede altceva (e titlul unui film bun).

Noi și cred că majoritatea turiștilor care stau mai multe zile aici, ne-am petrecut cea mai mare parte a timpului la primul obiectiv amintit mai sus și cred eu, cel mai important din această stațiune, Băile Daco Romane.

Dacă veniți cu mașina aici și nu o lăsați la locul de cazare, cum am făcut noi, să știți că în fața intrării la băi este o parcare micuță unde se poate parca contra sumei de 5 lei pe zi.

Intrarea la aceste băi costă 20 lei pentru adulți și 15 lei pentru copii (între 3 și 13 ani) și pensionari cu pensia sub 1000 lei, pentru cei cu pensia mai mare intrarea costă 20 lei (nu glumesc). Pentru o cabină unde să vă schimbați și să vă lăsați lucrurile trebuie plătit, tot la casa de bilete, 8 lei (din care 3 lei îi primiți înapoi când returnați cheia) și primiți o cheie de lacăt cu o plăcuță pe care este notat numărul cabinei atribuite, pe care o găsiți în interiorul băilor pe partea stângă, în spatele, sau în dreapta ștrandului cu trambuline. Noi am luat zilnic câte o cabină și am lăsat și lucruri de valoare acolo și nu am avut probleme. Poate am avut noroc, nu știu.

În interiorul băilor găsiți trei ștranduri destul de mari, de aproximativ 25- 30 metri lungime și cam 10 lățime, dar două dintre ele au o adâncime mare și nu pot fi folosite decât de înotători sau cu tot felul de chesti gonflabile. Ștrandul din mijlocul băilor are o adâncime pe 90% din suprafața lui de 2,5 metri și are într-un capăt trei trambuline de înălțimi diferite. Ștrandul care se află mai retras undeva în lateralul băilor are o adâncime pe toată suprafața lui de 1,9 metri. Băile mai au un ștrand care este acoperit cu un balon ca acelea de la terenurile de sport și unde adâncimea apei este mai mică de aproximativ 1,2 metri iar temperatura apei este de 29 - 30 grade (cam la fel era temperatura apei și în cele exterioare), în care se poate face baie și pe o vreme mai urâtă, acest ștrand fiind deschis anul acesta din data de 04 martie și un ștrand pentru copii cu apa de aproximativ 50 cm.

Pe marginea tuturor ștrandurilor se găsesc șezlonguri din plastic iar deasupra cabinelor de schimb este amenajată, pe trei laturi ale băilor, o terasă unde sunt șezlonguri iar pe una din ele sunt și baldachine, care până la data de 02.07.2016 au fost gratuite iar de la acea dată se plăteste 5 lei pentru un șezlong și 15 lei pentru un baldachin, pe care îi achiți acolo înăuntru după ce îți alegi pe ce vrei să te așezi. Se poate sta și pe iarbă cu prosopul sau cearșaful (moca).

De mâncat sau de băut se poate foarte bine în interiorul băilor. Este un restaurant mare al clubului Tarabostes, o gogoșerie, fast food, trei baruri și se pregătea să se deschidă și o autoservire. Noi am mâncat la restaurantul clubului Tarabostes și am fost mulțumiți.

Îmi cer scuze că am zăbovit cam mult la acest obiectiv dar, după cum spuneam, aici am petrecut cel mai mult timp al popasului nostru în această stațiune.

Termele Romane au ca principal punct de atracție un mic lac termal care se află săpat în mijlocul unei movile din centrul stațiunii și de la care plecau mai multe canale, la fel săpate în piatră, care alimentau stațiunea cu apă termală. Din păcate la lac se poate ajunge mai greu deoarece tunelul care duce acolo și pleacă de lângă punctul de informare turistică era inundat, iar printre stâncile movilei nu ne-am aventurat, deoarece eu zic că cel mai frumos se vede acesta de sus de pe movilă.

Grota Haiducilor se află la o distanță mică față de centrul stațiunii, iar drumul și locul unde este situată aceasta sunt frumoase dar noi am ajuns aici după câteva zile de ploaie iar drumul din apropierea grotei era aproape impracticabil. Am trecut totuși cu greu de mica porțiune mai dificilă de drum și am reușit să bifăm și acest obiectiv, care din punctul meu de vedere nu prea are nimic spectaculos. Pe drumul către Grota Haiducilor am trecut pe lângă ceea ce părea un alt ștrand al stațiunii, dar era în renovare. Avea totuși în lateral un zid frumos cu statui.

Ultimul obiectiv principal al stațiunii dar niciodată cel din urmă, este frumoasa și impresionanta Cascadă Clocota, pe care noi am avut norocul să o vizităm după câteva zile de ploaie și am găsit-o în toată splendoarea ei, care a și început să pălească în următoarele zile deoarece a început canicula. Cascada se află și ea la aproximativ 1 km de centrul stațiunii și se poate ajunge la ea și cu mașina, după cum am văzut în una din zile, dar este păcat să nu străbați cu piciorul acel drum în pantă care te conduce la cascadă.

Nu trebuie ratat nici parcul din apropierea Băilor Daco Romane unde se află și cele trei izvoare cu apă termală de unde puteți să luați apă pentru o cură internă.

Concluzia este că noi ne-am bucurat că am ajuns la Geoagiu Băi și am găsit o stațiune a cărei inimă încă mai bate, pentru că avem ca exemplu Băile Herculane pe care o jelim de fiecare dată când ajungem acolo.

Vom reveni cu plăcere aici de fiecare dată și le mulțumim colegilor de pe AFA care au vorbit despre acest loc și ne-au făcut poftă să mergem acolo.

Vacanță Frumoasă tuturor AFA-iștilor și nu numai.


[fb]
---
Trimis de ungureanica in 09.07.16 20:07:36
Validat / Publicat: 09.07.16 21:33:12
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GEOAGIU / GEOAGIU-BĂI.

VIZUALIZĂRI: 6304 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ungureanica); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Bazinul cu trambulinede la Băile Daco Romane
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24500 PMA (din 25 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

crismis
[09.07.16 22:23:56]
»

@ungureanica: Frumos prezentat, cu multe amanunte utile! Referitor la lacul de la Termele Romane, initial am crezut ca nu poate fi admirat decat de sus. Ajunsa acasa, am mai "sapat" pe net si am descoperit o poza in care o domnisoara statea chiar pe malul lacului. M-am minunat si m-am intrebat cum o fi ajuns acolo...

zlatna
[10.07.16 15:53:06]
»

@ungureanica - S-a nimerit să vă dau eu votul 14 pentru superbonus. Felicitări pentru acest articol. Aţi prezentat în el toate obiectivele din staţiunea Geoagiu. Şi nouă ne-a plăcut staţiunea. Când am fost noi vremea afost cam urâtă şi nu am putut face baie în ştrandul de afară, ci doar în cel acoperit.

Vă doresc concedii plăcute.

ungureanicaAUTOR REVIEW
[10.07.16 23:16:30]
»

@crismis - Multumim pentru apreciere

ungureanicaAUTOR REVIEW
[10.07.16 23:19:17]
»

@zlatna - Multumim.

Aurici
[11.07.16 11:44:05]
»

@ungureanica - O mătușă plimbăreață care este îndrăgostită de Geoagiu ne tot bate la cap să ajungem și noi că nu știm ce pierdem. Uitându-mă la pozele tale cam așa mi se pare dar nu știu cum să fac să-i vină rândul mai repede.

Ce mult mi-a plăcut Cascada Clocota, de care spre rușinea mea nici nu auzisem! Și mi-au plăcut mult pozele cu piscinele exterioare (P07, P09...). Ce atmosferă de vacanță răzbate de acolo!

Și încă un lucru bun a făcut articolul tău. Geoagiu a câștigat câteva locuri mai în față pe lista mea cu lucruri de făcut și sper să fie cât mai curând.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
tata123 🔱
[11.07.16 12:06:27]
»

@ungureanica - Geoagiu-Băi este un exemplu de stațiune care reușește să supraviețuiască... poate încet, încet chiar va înflori. Aici se pot petrece câteva zile de relaxare și odihnă.

Ar mai fi de vizitat în zonă: Drumul roman și castrul roman Germisara (destul de greu de găsit), Complexul Memorial Aurel Vlaicu dedicat pionierului aviației românești (situată în localitatea cu același nume), rotunda de la Geoagiu (despre care a scris și @crismis recent).

ungureanicaAUTOR REVIEW
[12.07.16 11:03:19]
»

@Aurici: Multumim pentru apreciere

ungureanicaAUTOR REVIEW
[12.07.16 12:00:20]
»

@tata123 - Mulțumesc pentru completare.

printesa82
[25.09.16 16:47:01]
»

Frumos articol... l-am citit cu mult interes.

Felicitari pentru descriere... si pentru pozele superbe...cascada este minunata☺...

Va multumesc pentru informatiile impartasite. Acum i-mi doresc sa ajung si eu acolo.

Va doresc calatorii frumoase si pe viitor...si o toamna minunata.☺

Votat cu mare drag!

Multumesc...si...numai bine...!

ungureanicaAUTOR REVIEW
[25.09.16 20:00:59]
»

@printesa82: Mulțumesc și vă doresc să aveți și dumneavoastră vacante frumoase

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, crismis, printesa82, tata123 🔱, ungureanica, zlatna
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Geoagiu și împrejurimile sale:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.094090938568115 sec
    ecranul dvs: 1 x 1