GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Vacanta in septembrie pe plaiuri Hunedorene
Dupa ce am scris recenzii despre cazare in judetul Hunedoara (vezi impresii) cred ca e cazul sa scriu si despre obiectivele pe care le-am vazut in acesta vacanta intr-o luna superba - septembrie. Am ales acesta luna tocmai pentru vremea nici prea calda nici rece iar statiunea si zona respectiva nu e nici prea aglomerata dar nici pustie.
Statiunea Geoagiu Bai unde am poposit intr-o duminica de 10 septembrie era cam prea linistita dar hotelul Germisara era plin. In prima zi in care am ajuns ne-am relaxat la piscine si abia de a doua zi am inceput sa colindam prin zona.
In ziua de luni am vizitat obiectivele locale. Primul obiectiv: Cascada Clocota, o cascada deosebita destul de inlta intr-un cadru de poveste, este situata la 15-20 minute de mers pe jos de la hotel si se ajunge destul de usor (sunt indicatoare). Al doilea obiectiv l-am vazut la intoarcere de la cascada - Baile Romane. Acest obiectiv este destul de aprope fiind mai degraba in centrul statiunii. Aici parca m-am intors in timp pe vremuri in care traiau romanii. Baile au rezistat ceva in acest timp. Am coborat apoi in parcul statiunii si am luat-o pe alei pana am ajuns in capatul opus. De aici pana la grota Haiducilor nu e cale lunga ci doar un drum usor de strabatut prin padure cam de 500 m. Pestera e o grota destul de mica nu asa cum mi-am imaginat dar drumul pana la ea mi-a placut.
Ziua urmatoare ne-am propus traseu cu masina si am dorit sa vizitam pestera Bolii si cheile Banitei. Am mers cu masina in jur de o ora si jumatate pana aproape de Petrosani dar pestera m-a impresionat foarte mult fiind luminata si bine intretinuta. Foarte apropae de pestera Bolii sunt cheile Banitei impresionant cat a putut sa sape in piatra un mic parau si cat de inalti erau peretii. aveai impresia ca te inconjoara. Acolo am avut papuci de baie ca altfel nu ai cum sa mergi si e pacat sa-ti strici adidasii (erau oameni in ciorapi) pentru ca trebuie sa mergi prin apa ca sa poti vizita aceste chei. Apa nu era rece desi eram deja in luna septembrie. Pentru noi a fost ca o balaceala.
In urmatoarea zi am vizitat castelul Huniazilor, unul din castelele care m-au impresionat pentru ca arata ca si castelele din filme ca in evul mediu. Tot in zona am vizitat Ulpia Traiana Sarmisegetuza dar o parte din zona era inchisa ca se lucra asa ca nu prea am fazut mare lucru (nu m-a impresionat prea mult). La intoarcere catre statiune am facut un popas la Giardini di Zoe, o gradina aranjata in stil italian asa cum am vazut in zona lacului Como acum cativa ani in urma, foarte frumoasa, nu m-am asteptat sa vad asa ceva in Romania. Am inteles ca e a unui italian care a amenajat-o si urmeaza sa mai cumpere teren sa o faca mai mare. Multe flori imaprtite pe zone si avea o zona si cu flori salbatice de camp.
O zi ne-am dedicat-o cetatii Alba Iulia dat fiind faptul ca eu nu am putut participa la intalnirea AFA de la Alba Iulia sotul meu suferind un accident la picior in perioada aia. M-am dorit mult sa o vad si sa colind prin toate cotloanele ei. Am trecut prin toate portile, am vizitat muzeele si parcurile din interiorul ei, am fost placut impresionata de tot ce am vazut si am zabovit un pic in incinta catedralei Incoronarii. Din dreptul obeliscului Horia, Closca si Crisan se vede toata asezarea si am zobovit un pic si acolo ca sa ne odihnim putin. Am strabatut aleea pietonala din fata cetatii si am ascultat muzica pe o banca in fata intrarii in cetate in dreptul fantanii arteziene. Frumos oras, as mai veni acolo.
Cam astea au fost obiectivele pe care am reusit sa le vizitam, sunt convinsa ca mai sunt multe de vazut dar mai lasam si pe alta data.
Trimis de aurora56 in 24.10.23 21:22:48
- A fost prima sa vizită/vacanță în GEOAGIU / GEOAGIU-BĂI
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (aurora56); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Geoagiu și împrejurimile sale, GEOAGIU / GEOAGIU-BĂI" (deja existentă pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2024 Peștera zidită din Cheile Madei — scris în 13.10.24 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- May.2024 La Geoagiu după 45 de ani — scris în 06.10.24 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jul.2023 Germisara – complex termal roman — scris în 27.07.23 de resita2009 din REșIțA - RECOMANDĂ
- Jul.2023 Strand Baile Daco-Romane — scris în 24.07.23 de resita2009 din REșIțA - RECOMANDĂ
- Oct.2022 Grota Haiducilor Geoagiu Bai — scris în 22.10.22 de nelu73 din AGNITA SIBIU - RECOMANDĂ
- Oct.2022 Băile Romane Geoagiu Bai — scris în 19.10.22 de nelu73 din AGNITA SIBIU - RECOMANDĂ
- Jun.2022 Geoagiu-Băi și împrejurimile — scris în 15.05.23 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ