ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.08.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 26.03.14
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
JUL-2018
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
50.00%
Nici nemulțumit, nici mulțumit
DISTRACŢ. / RELAXARE:
37.50%
Mai degraba nemulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
43.75%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Nici cal, nici măgar...

TIPĂREȘTE URM de aici

Aceasta este, sintetizând, impresia generală pe care mi-a lăsat-o Eforie Sud: o stațiune care nu s-a autodefinit încă, deși are în spate un trecut de aproape 120 de ani. Vremurile când doamnele elegant îmbrăcate în mătăsuri diafane se plimbau pe faleză însoțite de gentlemeni chipeși și ținând delicat în mână umbreluțele de soare au apus de mult. Acum bărbații se fâțâie de colo-colo în șlapi, șort și cel mult un maiou, dacă nu la bustul gol. Iar domnițele nu-s genul care să își etaleze bikinii și ochelarii de soare ultimul răcnet al modei, ca la Mamaia, și nici fustele lungi și lălâi stil hippy, ca la Vama Veche. Sunt modeste și nu-și pun în valoare silueta decât poate cu papuceii cu platformă decorați cu ștrasuri...

Că Eforie Sud nu se adresează tineretului e limpede precum lumina zilei: nu tu cluburi, nu tu dans-antren, când se întunecă singura distracție care rămâne este plimbarea pe faleză, cu eventuale opriri la un covrig, un buticuț cu țoale sau o terasă la o bere. Iar stingerea se dă pe la ora 11. Măcar pe plajă ar fi putut să se străduiască să aducă niște sporturi mai pline de adrenalină, dar s-au mulțumit cu banala banană și cu vaporașul - ”Căpitanul Burtă mare / te invită la plimbare” - 10 lei ”croaziera” de 15 minute pentru adulți, 5 lei copiii.

Cei trecuți de prima tinerețe au și ei de pătimit: e drept că liniștea încurajează somnul profund, însă cu scările care coboară de pe faleza înaltă către pajă ce te faci? Cum se împacă treptele multe cu articulațiile lor suferinde? Chiar este imposibil să se monteze scări rulante? Or costa o avere? Da, știu, bat câmpii...

Familiștii constituie majoritatea populației vilegiaturiste din Eforie Sud. Îi vezi pe mame și pe tați cu copilașii după ei, cărând harnașamentul de plajă, întinzându-și prosoapele (șezlongurile sunt scumpe: 20-25 lei), cumpărând de la comersanții ambulanți porumb fiert (7 lei) sau Kürtőskalács (10 lei) și câte o bere (5 lei paharul) de la beach barurile cu muzici care mai de care, de la manele cântate de aromâni români (!), la valsul lui Smiley, după preferințele DJ-ului ad-hoc.

Ziua ca ziua, dacă au noroc de vremea bună stau la plajă, se bălăcesc, înapoi pe plajă și tot așa, copiii își văd de treburile lor, toată lumea e mulțumită și împăcată cu soarta. Ce se întâmplă însă seara? Cum îi distrează pe cei mici? Cu o plimbare pe faleză, o șepcuță cumpărată de la o dugheană și un mic (2,50 lei) la o terasă? Ei aș, astea nu-s chestii care să îi tenteze pe copii. Părinții, săracii, îi dau atunci cu kiki-carul, care e chiar simpatic, le place, dar nu îi păcălesc decât o dată, maxim de două ori. Le iau o înghețată de la toneta cu muzici, altă treabă haioasă, dar tot nu-i de ajuns. Atunci hai la mașinuțe! Da, există, sunt vreo 5-6 instalații de-astea, într-o seară copiii le dau gata, ce mai urmează? A, uite un părculeț lângă cazinou, sunt acolo 4 leagăne, două tobogane, o pistă de biciclete de... 50 m lungime și ceva care vrea să fie un skate park. Dar nu e...

Prea puțin, mult prea puțin. După mintea mea, ar trebui amenajate un Luna Park sau un Aqualand pentru ca Eforie Sud să devină o stațiune cu adevărat atrăgătoare pentru familiile cu copii.

Și atunci, dacă aia nu, aia nu, de ce mai vine lumea aici? Nu știu, dar pot să-mi dau cu presupusul.

”Seniorii” vin pentru tratament la Băile Reci, așa cum am făcut și noi. Iar familiștii vin fiindcă Eforie Sud este o stațiune ceva mai ieftină decât Olimp, Neptun, Venus sau Saturn și în același timp cu mai multe posibilități de distracție decât 2 Mai.

Dar cât de ieftin este un sejur aici?

Economii serioase poți într-adevăr să faci dacă te cazezi la o pensiune/vilă, unde tarifele pornesc în plin sezon de la 100 de lei pe noapte pentru o cameră dublă cu baie proprie. Oferta e destul de substanțială, multe vile au grădini frumoase, cu bănci și mese, un mic spațiu de joacă, plus un grătar, obiect de maximă importanță în vacanță!

Perfect, de unde cumpărăm carnea? Ei, aici e aici! În afara minimarketurilor cu ronțăieli, sucuri și bere, și eventual ceva fructe de sezon - toate la prețuri mari -, eu n-am văzut decât un așa-zis supermarket la șosea, vizavi de Băile reci. Era botezat așa, dar pe jumătate abandonat. Ca să te aprovizionezi trebuie să ajungi la Eforie Nord, la Profi sau la Lidl; la cel din urmă ne-am făcut și noi cumpărăturile pentru masa de seară și de fiecare dată l-am găsit plin nu numai cu localnici, ci și cu turiști. Vă vând însă un pont: chiar în ziua plecării noastre se deschidea la Tuzla un alt Lidl. Ura!

Dragilor, pentru mine este de neînțeles cum în toată stațiunea, care este, să nu uităm, un orășel totuși, nu există un supermarket, o măcelărie, o băcănie, o pescărie, nicio unitate alimentară mai de Doamne ajută. Și la fel ca la Costinești și 2 Mai, și aici m-am întrebat cum de rezistă oamenii locurilor cu prețurile uriașe practicate? Că doar n-or fi milionari. Ba dimpotrivă, aș zice...

Se duc cu toții în excursie la Lidl din Eforie Nord minim o dată pe săptămână? Se poate, însă în full sezon vă spun că este un adevărat coșmar călătoria asta scurtă. Se circulă bară la bară și, colac peste pupăză, n-ai cum să intri sau să ieși din stațiune virând pe sensul opus. Cred că am văzut bine: pe șosea sunt doar două locuri unde ți se permite să faci asta, însă manevra este imposibilă pentru că din sens opus se scurge coloana de mașini. Deci, pentru a ajunge cu mașina la Pongal am fost nevoiți să mergem până la sensul giratoriu de la intrarea în Eforie Nord, să ne învârtim și să revenim în Eforie Sud iar pentru a reveni la Hotel Splendid de la Lidlul din Eforie Nord am întors la sensul giratoriu... de la Tuzla. Nervi, timp pierdut, bani aruncați pe benzină. O fi așa de greu să se monteze semafoare?!!

Am pomenit de Pensiunea/Restaurantul Pongal, locul unde, în urmă cu un an și ceva, la recomandarea și cu sprijinul oferit de draga noastră Maria, Dumnezeu s-o odihnească, am petrecut două zile de vis în compania altor AFA-iști. Am mers o dată să luăm masa de prânz acolo: meniu fix 18 lei, la fel ca la hotelul nostru. Și am fost dezamăgiți de calitatea mâncării; îmi pare rău să o spun, n-o să insist, dar așa a fost.

O altă încercare am făcut la Terasa Cocktail, drăguță, așa, mai cu ștaif, situată aproape de Hotel Splendid și cu ceva impresii favorabile pe AFA. Mâncare rezonabilă dar serviciul prost - am așteptat un sfert de oră să fim băgați în seamă, deși nu toate mesele erau ocupate, iar comanda (câte o supă și un grătar cu cartofi prăjiți și salată) ne-a fost adusă peste treizeci de minute. Nota de plată de aproape 120 de lei, în condițiile în care nu am băut decât două beri, ni s-a părut prea mare pentru buzunarul nostru și nu am revenit.

La restaurantul Poarta Apelor, aflat pe plaja dintre cele două Eforii, toate speciile de pești la grătar costau peste 40 de lei porția de 200 g, așa că am zis ”pas. ” Și ne-am orientat spre ”împinge tava”, unde am avut surpriza de a da peste prețuri de restaurant cu servire. Dacă sunteți curioși, am postat câteva poze, ca să vă faceți o idee.

Una peste alta, restaurantele din Eforie Sud mi-au lăsat o impresie destul de proastă. Și ca tacâmul să fie complet, la cele situate chiar pe malul înalt puțea a instalații sanitare defecte de îți muta nasul din loc...

Eforie Sud mi s-a părut o stațiune a contrastelor nefericite.

Are cea mai frumoasă faleză de pe litoralul nostru, dar bănci sunt prea puține și riști luxații din cauza trotuarelor și bordurilor sparte. Iar coborârea pe treptele roase către plajă este o adevărată aventură.

S-au făcut lucrări de consolidare a malurilor și de extindere a plajei. Toate bune și frumoase, însă digurile de stabilopozi plasate la distanțe prea mici unele de altele au creat golfulețe în care apa băltește și are o culoare maronie. Iar pentru a înălța fundul apei, au fost aduse pietre și chiar și cu papuci speciali intrarea în mare e un calvar. Nu știu, nu mă pricep, dar chiar nu exista altă soluție?

Buticuri sunt destule iar marfa, în mare parte chinezească și/sau kitschoasă, este în cel mai bun caz de calitate îndoielnică, dacă nu de-a dreptul proastă. Dar ce să-i faci, e oarecum ieftină și lumea cumpără...

Pe unele străduțe vezi case vechi, cu aer patriarhal, înecate în grădini cu flori, iar pe altele vile noi, unele cu arhitectură chiar reușită. Au apărut și niște grupuri statuare interesante, dar ce păcat când dai cu ochii de clădiri abandonate, cu anunțuri de ”Pericol de prăbușire”, cazinoul fiind cel mai bun exemplu.

Între Eforie Sud și Eforie Nord au răsărit după 1990 hoteluri cu pretenții și restaurante pescărești scumpe. Strada din fața lor nu e asfaltată și când plouă, noroiul se adună iar mirosul devine pestilențial.

Parcul Movilă e frumos, dar Hotelul Parc părea să se afle în același stadiu (de neterminare) ca anul trecut. Iar în Parcul Central băncile rupte și Teatrul de Vară care stătea să se prăbușească îți tăiau tot cheful.

Ceva amenajări s-au făcut în părculețul de lângă cazinou de care aminteam, însă degeaba montaseră niște mici tribune pentru ca lumea să urmărească un festival de folclor atâta timp cât arteziana și cișmelele nu funcționau. De ce Dumnezeu facem noi lucrurile pe jumătate? Și de ce, atunci când reușim, în fine, să finalizăm o investiție, după ce tăiem panglica în prezența mass-media (desigur), uităm de ea și nu o mai întreținem? De parcă nu am ști că metalul ruginește, că vopseaua se scorojește, că tencuiala cade.

O stafie bântuie... Eforie Sud. Și da, este stafia comunismului. M-am înșelat: ambianța bătrânicioasă, vetustă, letargică pe care anul trecut, de 1 Mai, o atribuisem extrasezonului, este în fapt caracteristica sa definitorie. Ceva pași s-au făcut, dar prea puțini și prea mărunți, și pentru a deveni o stațiune modernă orașul mai are cale lungă de parcurs.

Ce rău îmi pare...

Îmi pare rău că nu pot spune mai multe lucruri de bine despre Eforie Sud. Să mă ierte colegii născuți și trăiți acolo, ca și cei care iubesc litoralul românesc: și pe mine mă leagă amintiri frumoase de acest orășel, dar amintirile nu sunt de ajuns, prezentul ne ajunge mereu din urmă.

Din Eforie Sud, la fel cum mi s-a întâmplat în urmă cu doi ani la Băile Herculane, am plecat cu imensul regret că noi, românii, avem „talentul” ăsta nemaipomenit de a ne bate joc nu numai de ceea ce ne-a lăsat, cu atâta generozitate, Dumnezeu, dar și de propriile noastre realizări. Din neglijență, ignoranță și/sau prostie, lăsăm până și ceea ce am creat cu mâna noastră să se degradeze, nu gândim în perspectivă și nici măcar pe termen scurt, facem totul în stil heirupist, ne mulțumim să dăm o spoială lucrurilor și atât. Fiindcă merge și așa.

Ei bine, vremurile când ”mergea și așa” se cam apropie de sfârșit...

PS. Cred că fotografiile atașate nu au nevoie de explicații. Și sper să compună, măcar parțial, imaginea globală a unei stațiuni nici cal, nici măgar.


[fb]
---
Trimis de Carmen Ion in 27.08.18 19:10:25
Validat / Publicat: 27.08.18 21:00:11
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în EFORIE SUD.

VIZUALIZĂRI: 3566 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

19 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Carmen Ion); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 47900 PMA (din 52 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

19 ecouri scrise, până acum

robert
[27.08.18 21:12:57]
»

Foarte bun articolul! Ai pus degetul pe rană si ai apăsat tare!

Din păcate asta-i trista realitate si nu văd momentan, nicio perspectivă de schimbare in bine.

Trist, tare trist.

Si eu, dezamăgit de serviciile de pe litoral, acu vreo 15 ani mi-am luat o piatră in gură si am trecut granița. Si de-atunci nu mă mai opresc.

Felicitări pentru articol si vacanțe frumoase.

elviramvio
[27.08.18 21:45:10]
»

@Carmen Ion:

Carmen, am citit fiecare cuvinţel şi pot spune că ai făcut o radiografie excelentă. Nu comentez mai mult, pur şi simplu n-am timp! Dar n-am uitat că acum 3 ani cred mi-am jurat să nu mă mai opresc pe acolo! Păcat!!

Vacanţă frumoasă în Grecia!

Michi
[27.08.18 21:57:07]
»

Noi la mare n-am mai mers de cel puţin 25 de ani şi probabil nici eu, în următorii 25 dar am citit cuvânt cu cuvânt datorită stilului alert. NA!

Carmen IonAUTOR REVIEW
[27.08.18 23:02:20]
»

@robert: Mulțumesc pentru aprecieri, Robert. Da, situația e tristă și perspectivele deloc încurajatoare

Carmen IonAUTOR REVIEW
[27.08.18 23:05:52]
»

@elviramvio: Și eu mi-am jurat să nu mai calc pe litoralul nostru, dar uite că după 12 ani am revenit și în ultimii trei ani nu mi-am păstrat promisiunea.

Grecia rămâne însă marea mea iubire, plec peste două zile.

Carmen IonAUTOR REVIEW
[27.08.18 23:08:08]
»

@Michi: Sărut mâna, drăguță ca întotdeauna.

Vă îmbrățișez cu mult drag.

krisstinna
[27.08.18 23:40:41]
»

@Carmen Ion: Excelent articol!

Noi mergeam in fiecare 15 Iunie, pentru ziua Mariei, mergeam pentru ea că altfel nu aveam ce cauta. Ea era soarele care strălucea in Eforie Sud, in rest era totul jalnic.

Din dragoste și respect pentru ea, nu am vrut să scriu niciodată niciun articol despre “stațiune”

Tu ai pus poze frumoase, nu foarte triste. Pozele mele erau numai cu gropi, gunoaie neridicate de cei responsabili, cu scări rupte și ruginite, cu acoperișurile care stăteau să cadă.

Maria făcea cumpărăturile la Lidl in extrasezon iar când era aglomerație mergea la Mangalia. Se aproviziona serios cu carne, nu avea altă soluție

Trist dar adevărat fiecare cuvințel scris de tine, din păcate pentru noi toți.

Tu crezi ca in Mamaia ai ceva distractiv de făcut? Nuuu, am fost eu acolo forțată de împrejurări, plictiseala și bani mulți aruncați pe prostii, manelisme...

Așa e tot litoralul românesc, plictiseală maximă in caz de vreme urâtă, așa cum a fost anul acesta.

Cum îți explici ca cei de la mare merg in septembrie și octombrie la turci sau la greci? N-au marea acolo, acasă? Știu și ei diferența, o simt și o văd. Dar dacă ies bani oricum, de ce sa investim?

Și sa nu uiți un aspect important: nu toți care închiriază plătesc impozit. Unii declara mai puțin, alții deloc.

Felicitări pentru articol

Vacanță frumoasă și vreme bună vă doresc!

Carmen IonAUTOR REVIEW
[28.08.18 09:41:03]
»

@krisstinna: Mulțumesc pentru ecou, Cristina. Îmi pare rău că îmi confirmi spusele, mi-aș fi dorit să fiu contrazisă...

Michaell
[28.08.18 13:20:45]
»

@krisstinna:

... in rest era totul jalnic.

Din dragoste și respect pentru ea, nu am vrut să scriu niciodată niciun articol despre “stațiune”

Imi amintesc ca in mai multe ecouri am scris / DEScris si comentat situatia dezolata din cele doua Efori. Cred ca-mi amintesc bine si care au fost reactiile...

Sa inteleg ca si tu atunci defapt vedeai lucrurile la fel dar de abtinea-i din motivele citate de mine mai sus??

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
krisstinna
[28.08.18 15:13:06]
»

@Michaell: Eu întotdeauna cedez, nu îmi plac certurile/contrele, știu să mă retrag.

Și da, ai intuit perfect. Iubita mea @Maria55 a încetat din viață pe 14 Decembrie, anul trecut. Pentru ea am tăcut și voi tace mereu, mă refer la Eforie, voi fi elegantă in exprimare.

Și ca să schimb tonul, vreau să te rog să citești ceva foarte, foarte bun, un articol dedicat localității Eforie Sud dar și Mariei55 vezi impresii

Vezi? Tonul face muzica

Ca și colega Carmen Ion, colegul Zăpacitu poate scrie bine și amuzant și atunci când nu e totul roz

Iubim România, dar doar noi, oamenii de rând...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Michaell
[28.08.18 16:07:51]
»

@krisstinna: ok, inteleg, dar nu sunt de parerea ta.

stiu azi si stiam si atunci ca lucrurile descrise de mine sunt si erau adevarate.

cred ca suntem pe un site unde se vorbeste despre conditiile din turism si incercam cu postarile noastre sa ajutam pe altii sa traga foloase din experientele pe care le-am avut noi in diferite locuri. corect?

nu e vorba de atacuri sau chiar jigniri. dar nici sa te abti de la adevar sau sa eviti o descriere negativa de dragul cuiva. parerea mea.

PS

asa obijnuiesti sa faci de regula in viata cand e nevoie sa pui punctul pe i ? ocoloesti adevarul atunci cand sti ca doare respectivului ? ti-a aratat viata ca asa e bine si ca o asemenea gandire duce la bine ?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster
[28.08.18 17:44:46]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Carmen IonAUTOR REVIEW
[28.08.18 18:06:55]
»

@webmaster: Mulțumesc. Sunt onorată

Carmen IonAUTOR REVIEW
[28.08.18 18:09:04]
»

@krisstinna: Ai dreptate, reviewul colegului Zăpăcitu este excelent. Nu îl citisem, nu eram membru AFA la vremea când a fost postat.

doinafil
[28.08.18 18:10:41]
»

@Carmen Ion: Da, Carmen, ai dreptate! Stafia comunismului bântuie, încă, nu numai prin Eforie Sud, ci prin mai multe părți din tara! Este o stafie care nu se da bătută ușor, în primul rand din mințile celor care au luat imediat frâiele tarii, și apoi chiar din mințile unora de mai jos, ca sa nu mai spun de nostalgicii cu funcții de decizie la nivel local, ca în Eforie!

La "2 Mai", care-i mai micuț decât Eforie Sud, am găsit tot ce am vrut. Cred ca este mai bine aprovizionat!

Felicitări!

krisstinna
[28.08.18 21:14:35]
»

@Carmen Ion:

Să-l citești pe acela despre plaja din Venus, eu am crezut că mor atunci, am râs de mă durea burta, râdeam de una singură in metrou, îmi aminteam de porumbul fiert și de cum fugea el de “tuciurii” care vindeau știuleții pe plajă vezi impresii

Descria toate “relele” intr-un stil inconfundabil, nu știai ce să faci: să plângi de jalea de pe litoralul românesc sau să râzi de peripețiile lui povestite haios.

Acum scrie soția lui, o draguță și o delicată

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Carmen IonAUTOR REVIEW
[28.08.18 23:02:25]
»

@doinafil: Ai dreptate, acum trei ani am fost la 2 Mai, unde am găsit câteva marketuri mai bine aprovizionate, dar cu prețuri foarte mari. La fel ni s-a întâmplat în urmă cu doi ani la Costinești.

La Eforie Sud e însă lipsă de magazine alimentare

Chiar nu îmi explic.

Mulțumesc pentru aprecieri

zapacitu
[29.08.18 11:12:25]
»

Și anul acesta tot la Eforie Sud am revenit. La fel și anul trecut.

Din descrierile făcute de @Carmen Ion, parcă timpul a înghețat, nimic, sau aproape nimic nu s-a schimbat. Dar nouă ne place aici. Acum doi ani am fost la Nisipurile bulgărești, dar tot la Eforie e mai bine. Dacă știi să apreciezi locul, fie el cu minusurile lui, te distrezi garantat. Ca să nu se plictisească cei mici, am hălăduit pe parcursul a 10 zile de concediu anul acesta, ba la Neptun, Venus, Mangalia, Constanța, apoi înapoi la Eforie Sud la Vila Amalia unde ne cazăm pt a 4 oară și de fiecare dată am fost tare mulțumiți.

Mulțumesc @krisstinna pt remember... ! Ou sont les neiges d'antan?

krisstinna
[29.08.18 18:23:23]
»

@zapacitu: Cu drag, întotdeauna voi recomanda articolele tale

Știu că acolo vă place, mi-a spus Maria.

Vacanțe frumoase vă doresc!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Carmen Ion, doinafil, elviramvio, Michaell, Michi, robert, zapacitu
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Eforie Sud:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.068520069122314 sec
    ecranul dvs: 1 x 1