ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.05.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Râmnicu Vâlcea
ÎNSCRIS: 21.02.16
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
FEB-2016
DURATA: 6 zile
single

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Am ajuns la Casablanca! Hello, Mr. Bogart!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Nu o dată mi se întâmplă ca faima locurilor vizitate să fie mult deasupra realității pe care ți-o pot oferi cele câteva zile de vacanță, sau, pur și simplu, să fiu focalizat pe unul dintre ele riscând a pierde cotidianul care dă culoare vieții unei metropole, așa cum este Casablanca-un port fondat de portughezi și cucerit de francezi, cu toată moștenirea sa culturală.

Mă aflu la Business Hotel, un hotel de recomandat, cu un personal bine instruit, într-o zonă centrală, mult deasupra oricărui hotel de 3 stele din sărmana mea Kenya. Iau o hartă de la recepție, plus informațiile elementare de siguranță personală și pornesc dis-de -dimineață la o recunoaștere a zonelor centrale. În ultimul minut, aflu că și aici pot închiria un petit-taxi, roșu la culoare, doar cu 8-10 USD pe oră. Pe agenda zilei se află Notre Dame de Lourdes, L’ Eglise de Sacre Coeur - două reminiscențe ale catolicismului colonial, Medina, Moscheea Hassan al 2-lea, Villa des Arts de Casablanca, Mall-ul cel mai mare din Africa și The Corniche, zona de litoral, unde valurile oceanului se transformă în mii și mii de bănuți albi ce se izbesc de maluri. Cred că pentru Rick’s Cafe va trebui să merg mâine, cu o stare de spirit care să-mi permită transpunerea într-o lume romantică, poate fără întoarcere.

Prima senzație, pășind pe străzile încadrate de palmieri și curmali mai înalți decât mi-i imaginasem, este că mă aflu în fața unei salate exotice, făcute strict, după rețetă, dar încă insuficient de asezonată cu ingredientele de bază ce amplifică gustul și mirosul.

Capitala economică a Marocului este o conglomerație de blocuri de locuit, construite în mare grabă, dar și clădiri moderne, cu aer neoclasic francez, câteva castele regale de care nu te poți apropia prea mult, muzee de istorie sau artă, multe moschei, mai mici sau mai impunătoare, din care imamii îndeamnă lumea islamică la rugăciune și smerenie. În schimb, pe măsură ce intri în cercurile doi și trei de rezidență, clădirile ambasadelor ca și cele tradiționale, se disting cu o definiție alb-deschis ce măreste expresia aranjamentelor florale, cu multe implanturi portugheze de art decco, maure sau franțuzești în zona creativă a ușilor sau a ferestrelor, cu stâlpi ionici încadrați de spații verzi, generoase, ce-ți amintesc de perioada dominației coloniale. Toate degajă un aer iluzoriu, de belle-epoque.

Încă în căutarea ingredientului ce-mi lipsește din salata mea de fructe, poposesc la un restaurant unde sper să-mi încerc norocul cu o bere locală, de care aflasem că se vinde numai în anumite locuri.

- Monsieur, berea noastră națională este ceaiul! îmi spune un tânăr vesel, care pariez că face asta de câteva sute de ori pe zi. Înghit de câteva ori în sec, apoi îmi comand o sticlă de apă îmbuteliată.

Spre deosebire de kenyeni, fețele trecătorilor de pe Bulevardul Mahomed al 5-lea emană echilibru și, din când în când, câte o undă de fericire. Salariu mediu al celor din Casablanca este de 560USD, iar stilistica străzii, cu magazine și mall-uri europene denotă o combinație dintre lumea islamică și cele mai mari case de modă din Franța sau Italia-o altă ciocnire între civilizații, reglată, de data asta, în termeni locali.

Femeile durdulii și rubiconde, ale căror siluete nu se înscriu într-un standard european, degajă valuri de parfumuri și esențe rare de smochin, mosc, neroli, miere sau scorțișoară și discută nonșalant, cu fața descoperită, ca și când ar spune că se află în zona europeană a Marocului.

- Sunteți din România? Aveți o adresă de e-mail? sunt cele mai dese întrebări care mi se pun atunci când cer voie să le fac o poză.

Aici, cel puțin în perimetrul central, se preferă îmbrăcămintea închisă, corpul acoperit dar fața complet dezvelită, cu un machiaj dezinvolt și cu o bună comunicare în franceză, a doua limbă maternă. Văd câteva doamne îmbrăcate în rochii lungi, de un roșu provocator-cred că l-aș putea numi liniștit roșu coridă- cu motive florale și îl întreb pe Hamza, un prieten taximetrist, cum își explică acest contrast.

- Păi, ele sunt văduve și vor să se recăsătorească într-o bună zi... asta în cazul în care nu le preia un frate al decedatului pentru păstrarea averii în familie, mă lămurește Hamza.

Bărbații, parcă mai conservatori, poartă mantia lor albă, maro sau în combinații de culori, fes sau turban roșu, maroniu sau verde-culorile predestinate ale Africii- papuci și sandale de culori închise, fular de mătase și șalvari parcă asortați la o barbă respectabilă, după tradiția islamică.

Toți suportă cu stoicism rigorile draconice ale islamului atunci când este vorba de alimente, băuturi sau libertăți individuale. Însă, ca o minune venită în urma atâtor mătănii și renunțări, inima lui Alah se topește inexplicabil când vine vorba de numărul de neveste per bărbat-maximum trei, cu perspective de mărire a numărului dacă ai bani.

- Mulți bărbați din Maroc spun că, dacă mâine ar fi invitați să meargă în rai, ar refuza categoric oferta! îmi spune cu un zâmbet hain Hamza, tatăl a două fetițe cu o singură soție.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de glcitizen in 06.05.16 18:25:48
Validat / Publicat: 06.05.16 20:21:24
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MAROC.

VIZUALIZĂRI: 4738 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

28 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (glcitizen); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 The Corniche - peisaj nocturn.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 36650 PMA (din 41 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

28 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[06.05.16 20:21:12]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Casablanca, CASABLANCA [DAR EL BEIDA]" (deja existentă pe sait)

glcitizenAUTOR REVIEW
[06.05.16 20:40:08]
»

@webmaster26: Multumesc.

webmasterX
[06.05.16 20:52:27]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată (prin email, din nou!) a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

glcitizenAUTOR REVIEW
[06.05.16 21:06:11]
»

@webmasterX -

Va multumesc.

krisstinna
[06.05.16 21:09:46]
»

@glcitizen - Malimu! M-ai lăsat neterminată! Sunt în metrou, nu pot scrie prea multe , dar te rog să-mi povestești mai multe într-un singur articol. Când mă pun și eu pe scaun în metrou și mă apuc să citesc, după două stații mi se rupe filmul, adică textul! PS: o stație e scurtă și trebuie să merg 7! Așa că fii bun și scrie mai multe amănunte, te rog!

glcitizenAUTOR REVIEW
[06.05.16 22:57:48]
»

@krisstinna -

Multumesc, Kristinna. Îmi pare rău sincer ca te-am lăsat așa. Să stii că m-am gândit si eu la asta, dar am văzut că majoritatea review-urilor au in medie 5000 de cuvinte. Am senzatia că nu este bine să suprâncarci cu informații mai mai mult decât necesar (atunci de ce mai sunt ghidurile?) si că ar putea fi importante și impresiile, care, la rândul lor, pot convinge colegii să vadă sau nu un anumit loc.

Dacă următorul review va fi mai scurt, voi încerca să trec la variante mai lungi, care, eu sper, și de dragul tău, să fie apreciate.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
krisstinna
[07.05.16 09:35:05]
»

@glcitizen - Dragul meu coleg, nu sta să numeri cuvintele! Tu scrie, niciodată nu vei plictisi. Scrierile tale sunt deosebite, pui suflet. Ce-mi pasă mie de ghiduri, acelea sunt reci, nu exprimă trăirile autorului.

Cum, vrei ca următorul să fie şi mai scurt? Păi în cazul ăsta nici nu o să apuc să mă aşez pe scaun în metrou !

De dragul meu sper să fie lungi... articolele! Şi tot de dragul meu poate scrii separat un articol despre cazare. E foarte importantă cazarea. Tu îndemni oamenii să viziteze locuri minunate dar nu le dai şi ponturi şi detalii despre locurile unde ţi-ai odihnit trupul şi mintea.

Femeile durdulii şi rubiconde, ale căror siluete nu se înscriu într-un standard european, degajă valuri de parfumuri şi esenţe rare de smochin, mosc, neroli, miere sau scorţişoară

-Ce bine că nu sunt de-acolo! Nu m-aş agrea prea durdulie! Oare cum or fi acele parfumuri? Îmi fac un exerciţiu de "miros virtual" şi nu-mi pot da seama. Interesant, cred!

asta în cazul în care nu le preia un frate al decedatului pentru păstrarea averii în familie

-asta e o oribilitate, o monstruozitate! Nu m-aş încadra în peisaj, cred că ţi-ai dat seama.

Vezi Malimu, prin scurtarea articolelor rişti ca eu, o "vorbăreaţă", să am un ecou mai lung decât articolul în sine. Uită-te la articolele mele despre cazări, nu ştiu câte cuvinte conţin, dar sunt lunguţe. La ultimul aveam 11000 de caractere, parcă -m-am uitat special pentru tine.

Aştept cuvintele tale, mai multe, sper

PS: Şi pozele sunt minunate!

Carmen Ion
[07.05.16 10:36:56]
»

@glcitizen - Frumos şi interesant, dar parcă simt şi eu nevoia unor articole mai lungi şi poate un pic mai documentate, mai ales că scrii despre locuri nu foarte bătătorite. Aştept să ne povesteşti, aşa cum ai promis, despre

Notre Dame de Lourdes, L’ Eglise de Sacre Coeur - două reminiscenţe ale catolicismului colonial, Medina, Moscheea Hassan al 2-lea, Villa des Arts de Casablanca

.

Şi, desigur, despre Rick's Cafe, Bogart şi Bergman.

Este surprinzător pentru mine faptul că ai putut fotografia oameni (şi mai ales femei) într-o ţară islamică. Le-ai cerut permisiunea?

De ce "The" Corniche? Ce caută englezismul acesta într-o denumire dintr-o fostă colonie franceză?

glcitizenAUTOR REVIEW
[07.05.16 11:18:09]
»

@Carmen Ion -

Multumesc, Carmen și promit sa-mi reglez mai mult tirul cu informații mai practice. Cât priveste englezismul The Corniche, cred va asa a fost adaptat în toate pliantele și ghidurile citite-și mie mi-a atras atenția, îți dai seama.

Nu le poți face poze de aproape fără să-ți cer voie, așa cum credeai și tu.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishu
[07.05.16 12:24:56]
»

Prima observatie, in acord cu altele de mai sus, si eu bucurandu-ma de felul n care scrii am fost foarte dezamagita cand am ajuns la final, era precum un drog "mai vreau, mai vreau".

Altfel m-am bucurat de fiecare cuvintel si mi-am pus si eu o serie de intrebari pe care de altfel am vazut ca le-au pus si altii, si anume, cum iti dadeai seama de vaduve (am vazut ca ti s-a explicat de fapt) si de asemenea despre facutul pozelor acelor domnisoare si nu numai.

Probabil ca daca ai fi sesizat ca ceva nu este in regula nu ai fi fotografiat.

Pe mine ma manca rau de tot palma sa fotografiez o femeie in Malaezia la restaurant din cauza felului in care era imbracata, complet in negru si cu valul pe fata pe care si-l dadea la o parte doar cand manca sau bea apoi imediat la loc. Era insotita insa de sotul ei si mi-a fost teama recunosc cinstit, arata nu prea sociabil.

Felicitari si astept si alte articole (mai in amanunt ca le zici tare frumos).

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&Ema
[07.05.16 18:03:47]
»

Dl Radu, Inteleg ca ai cam dat adresa de e-mail solicitantelor. Sa vedem urmarea.

glcitizenAUTOR REVIEW
[07.05.16 18:08:19]
»

@Dan&Ema:

Sunt din pacate profesoare si spun ca nu au cum in martie. Mai popularizez.

Dan&Ema
[07.05.16 18:17:56]
»

@glcitizen -

- Sunteți din România? Aveți o adresă de e-mail? sunt cele mai dese întrebări care mi se pun

Ecoul meu cu e-mailurile viza paragraful de mai sus. Oricum multumesc pentru raspunsul ref Kenya.

Respect si apreciere pentru destinatiile alese si culturile pe care le cunoasteti.

glcitizenAUTOR REVIEW
[07.05.16 18:24:50]
»

@Dan&Ema:

Mii de scuze. Eram cu un ochii la tv pt ca urmeaza un meci mare de handbal si traiesc la maximum orice meci cu romani.

Nu prea am dat adresa- uneia chiar i am spus ca am acelasi nr cu sotia.

Multumesc pt ecou, oricum.

Dan&Ema
[07.05.16 18:47:48]
»

@glcitizen:

Mare meci intr-adevar si Doamne ajuta sa vina ala si mai mare, finala, asa cum a fost Oltchim mai alataieri

dorgo
[07.05.16 20:58:40]
»

@Dan&Ema - Urmarea o primesc eu pe FB aproape lunar. Imi cere prietenia cate o fata tanara di lumea a III-a (ce urat suna), ca sa-i trimit o suma de 50 de USD intr-un cont de la nush ce biserica, ca ea e tinuta prizoniera de barbats-o care-o bate, n-o lasa sa asa din casa, etc... si-apoi daca dau accepr, trebe sa duc computerul la virusare, ca tanara magrebiana (Maroc, Tunisia, Algeria) sau Asia, mai trimite scrisoarea lacrimogena la 500 de europenui sau americani... Eu nu inteleg lumea asta musulmana... Hollywood-ul ii face celebri prin Rick-s cafe, iar ei ne pun sub scaun intr-o cafenea din Marakesh cate-o servieta plina cu petarde in semn de bun venit. Iar despre familiie haremizate, nu vad explicatia... decat ca ar dori sa devina foarte numerosi, ceea ce s-a si intamplat... musulmanii ca religie, sunt cei mai numeroi din lume (cred?), ca i-au depasit deja si pe crestini. Sau ar mai fi o explicatie stiintifica... soarele creste libidoul si potenta, asta e stiut, si unui barbat arab nu-i ajunge o singura consoarta. Ceea ce nu e rau, elimina vizitele la vecinele din bloc (de pe la noi). Acuma daca as da crezare romanului si filmului "Eu si fica mea", in care o americanca s-andragostit de-u medica arab, femeia araba, nu prea are drepturi de nici un fel. In nordul Africii e bine sa te nati barbat. Sunt doua lumi diferite care se tolereaza dar nu se accepta in intregime. Am un antrenor di de fotbal dintr-o tara araba, care trebuie sa intrerupa antrenamentul sau sala de fitness atunci cand fiecare-si ia covorasul si se-ndreapta spe Medina si se roaga o ora. Asta ii scoate din forma pe sportivi. Si-ar mai fi multe de povestit.

glcitizenAUTOR REVIEW
[07.05.16 21:08:31]
»

@dorgo:Multumesc, Dorgo, interesant comentariu. Nu e de uitat ca si ei ar avea aceleasi reactii fata de noi, cu arg lor.

Oricum, intrarea in Europa ne-a schimbat enorm statul de turisti si cetateni.

In rest, e bine sa vezi culoarea.

dorgo
[07.05.16 21:24:19]
»

@dorgo - Ca spre exemplu ca arabii din nordul Africii, maurii, au avut in stapanire ceva mai demult, sudul Spaniei si au lasat acolo o arhitectura pe care spaniolii, dupa ce i-au alungat pe toti maurii din tara, o folosesc si astazi din plin, in scop turistice. (Palatul din Alhambra, spre. ex., superb). Si nu mai inteleg eu o kestie... prin sec. XIII, au aparut pe lume, prin Franta, Cavalerii Temnplieri, excelenti luptatori, care tare s-au mai indragostit de religia crestina a Vaticanului, pe care au cosdierat-o perfecta iar pe cea musulmana, inamica. Au jurat s-o apere cusabia. Au jurat sa traiasca in saracie, aveau si program de 4 ore zilnic de rugaciuni, dar au ajuns dupa cateva escapade razboinice prin Europa necrestina, cel mai bogat ordin din Europa. Ei au inventat hartiile de credit si un fel de banci de credit. Aveau si visterie proprie (trezorerie). Dupa ce Ordinul a prins cheag, devenit numeros si a cucerit si o parte din Constantinopol, fiind aproape de a sterge de pe fata pamantului, salasul unei religii necredincioase (in viziunea lor). Sfarsitul Templierilor, avea sa se traga, cateva secole mai tarziu, tot de la un compatriot european de-al lor, a carui cupiditate si viclenie a umplut vistieria regatului francez secatuita de ospete si constructii de castele pentru oamenii fideli curtii sale, cu imensa avere a templerilor parca Filip cel Frumos era faptasul-rege. Si intr-o zi de vineri, 13, prin anul 1600 si ceva soldatii regelui, navalira peste liderii templieri si-ii arestara (si schingiuira), pentru erezie, confiscandu-le toata averea. Musulmanii recucerira repede Cosntantinopulul si-uite-asa, noi europenbii, un continent niciodata unit, am ajuns sa mai ne facem astazi un dusman din cauza caruia turismul a inceput sa se rastranga.

Concluzia? Feriti-va de ziua de vineri, mai laes cand pica pe 13.

(Nu sunt sigur de precizia datelor scrise de mine la repezeaala, am folosit doar wikimemoria proprie, dar cred ca v-ati prins de ideea din final).

dorgo
[07.05.16 21:28:17]
»

@glcitizen - Frumos articolul, eu prefer mai degraba un safari la poalele muntelui Kilimandjaro, printre animale salbatice, care, astazi, chiar periculoase, au reactii mai previzibile decat Omul, care e totalmente ciudat si imprevizibil.

glcitizenAUTOR REVIEW
[07.05.16 21:37:52]
»

@dorgo -

Multumesc pentru aprecieri. Inainte de plecarea spre Kilimanjaro, va pot fi de mare folos.

Dan&Ema
[07.05.16 21:39:04]
»

@dorgo:

Atingi un punct dureros si adevarat. Pentru ca nu vreau sa transformam sirul de ecouri intr-un subiect in sine despre lumea araba vs lumea crestina, ma rezum strict la subiectul cu e-mailurile de genul celor amintite de tine din care am primit si eu cu virusi cat cuprinde pe calculatorul de meu de acasa de am ajuns sa rad totul si sa reinstalez windows pe el. Ca o paranteza fie spus, asemenea atacuri ca nu le pot numi altfel am primit si din lumea rusa si din cea neaosa romaneasca chipurile cu bolnavi pentru care sa forwardezi mailul la x persoane etc (in cateva situatii am putut savsi verific falsitatea informatiei). Asa ca regula simpla ramane delete la tot ce iti este strain si dubios.

glcitizenAUTOR REVIEW
[07.05.16 21:44:46]
»

@dorgo -

Multumesc pentru gânsurile interesante. Eu am o viziune mai optimista, parca in crestere odată cu drumurile mai lungi: orice epoca, în ciuda frământarilor si chiar a hazardului istoric, lasă ceva interesant de care merita să ne bucuram.

glcitizenAUTOR REVIEW
[07.05.16 21:48:48]
»

@Dan&Ema -

Da, cred ca ai dreptate-eu personal, nu le-am dat importanță dar se pare ca este ceva curent pentru turistii cate trec pe acolo.

webmaster
[13.05.16 19:50:15]
»

Articolul împreună cu continuările sale a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

glcitizenAUTOR REVIEW
[13.05.16 20:39:58]
»

@webmaster -

Multumesc mult.

valimi
[17.05.16 15:43:24]
»

@dorgo - vad ca ati inceput sa dialogati intre voi, matale si cu tine, ori aveai raspunsul pregatit si au intarziat astia cu intrebarea?

dorgo
[19.05.16 22:57:37]
»

@valimi - Voi fi foarte scurt. Aproape telegrafic.

Nu draga amicetalentat dar negativist, care mi-ai infipt mereu, mai ales la serialele alea de demult despre Paris asaaa vreo 20 de voturi negative, (ca sa iesi si tu cu ceva in evidenta), am o problema, mi s-a defectat comuterul, nu retine vezica lui prea mult din ceea ce-am scris si trebuie sa expun repede, sau in reprize scurte, altfel, pierd totul de pe net, dar vad ca nici tu n-o duci mai bine, vad ca ti s-a blocat si tie netul numai pe tasta voturilor negative pana si la ecourile mele, spune secretarelor tale, dom directore, sa mai schimbe "jafurile" ale de 486 primite dupa revolutie de la ajutoare, cu un Pentium 3,5, macar. Scriu in continuare, in speranta ca noua si talentata generatie se mai agata de vreun comentariu sau de completarile ce le scriu si ca sa mai anim atmosfera, Ca voi, astia de demult, ati fugit cu coada-ntre picioare, chiar daca ati mai calatorit si-n ultimii ani. Nu dau nume. Reviurile de azi mi se par (unele) interesante, n-am ce zice, dar nu le mai citeste nimeni. De ce? Datorita noua, avantajului primului venit, pentru ca despre principalele destiatii turistice, am scris NOI mult, le-am cam epuizat, inca din urma cu 4-5-6 ani, am scris o groaza de lucruri esentiale (care nu se schimba in 4-5-6 ani), dovada zecile, sutele de mii de vizualizari sau comentarii mult mai bogate ce le-am primit. E ca si cand ai avea un dictionar sau ghid aproape complet, toti il folosesc dar putini mai incearca sa scrie altul, din moment ce exista deja unul. (e ca si-n filmul "Pe aripile vantului", cand regizorul a fost intrebat de ce nu mai produce filme de aceeasi valoare. A raspuns ca entuziasmul inceputului l-a determiat sa scrie o capodopera ce nu mai poate fi egalata si e convins ca salile de cinema vor fi aproape goale. Azi, chiar daca se scrie ceva excelent pe saitul nostru, nu mai apar ecouri de substanta, decat de genul... "excelent reviu", "bravo, am pus si eu destinatia pe agenda mea" sau "ai superbonusul de la mine (!!) ", deci, chiar daca mai scriu din plictiseala, saitul nu mi se mai pare atat de atragator ca inainte. E ca si cu o femeie, dupa 4-5 ani de convietuire, te cam saturi de ea si iti umbla ochii dupa alta. Asta au constatat-o savantii lumii, nu eu. Orice lucru in viata asta, are un inceput entuziast, o perioada de varf ( de glorie, mai lunga sau mai scurta) si una descendenta de platiturdine, de relanti, de avarie. Cred ca saitul a intrat in faza a treia, dovada numarul mic de vizualizari, care nu sunt chiar reale, sunt de fapt rasplata "ad-hoc", a perechilor votante. Mai exista totusi cate o exceptie. Saptamanile cand lunea incepe sa mirose pe sait a kerosen,, cand duminica seara te poti alege cu un zbor Bluair, care e un castig important, atunci, apar reviuri mai multe si se comenteaza ceva mai mult. Grabeste-te amice Valimi cu negativele tale, mai sunt multe reviuri si ecouri unde inca nu mi le-ai plasat, ca eu ma chinui tot mai greu sa scot din memorie si de pe net, cate ceva mai deosebit, care sa fie citit, cat de cat, si care sa nu fie despre Grecia pe care-o citeste oricine chiar daca s-a mai scris de 50 de ori cate ceva despre ea. OK... am scris, sa zicem, un reviu, iau 150-300 de vizualizari, cat se da azi in mod normal la un reviu, si primesc 30-40 de voturi... din care stiu sigur ca de-abia 5-6 uzeri mi-au citit reviul pana la capat. Nu sunt naiv. Pai pentru cine scriu eu? Din cei 50.000 uzeri, scriu doar pentru 5 sau 6 oameni? sa nu mai vorbin de reviurile din anii trecuti (din urma cu 4-5-6 ani), care au intre 2500 si 24.000 de vizualizari si care au primit chiar mai putine voturi decat azi (15-25, nu 30-40), Asta ma demobilizeaza. Am senzatia ca scriu degeaba, ca strig in desert, ca pierd timpul. Asa ca zilele cat vei mai dialoga cu mine, iti sunt numarate. Imi achit obligatiile ce le am vis-vis de renta viagera si fata de Admin, care s-a tinut mereu de cuvant si fac loc tinerilor, asa ca tine. A venit si timpul lor. Am depistat printre new-entry, cateva reale talente, (scris frumos, ordonat, poze sugestive-munca, nu gluma) care pot intra usor in TOP TEN si ajunge chiar si la premiile supreme-RTV (rentele turistice viagere), avand in vedere ca azi se acorda 900 PMA pt un pinct, nu 400, ca pe vremea noastra. Hai sa traim.

valimi
[04.06.16 15:43:04]
»

@dorgo - Ma bucur ca ma ilustrezi intr-o lumina la fel de stralucitoare precum intunericul prin care te intrevad eu. Stiu ca scriem doar de amorul artei (mai mult eu), dar eu mor de dorul ei cand citesc ce-ti zamisleste imaginteligenta mereu improspatata de revenirile atat de siropoase (pentru care te uram), incat umbresc cu mult despartirile telenovelice cu care ne-ai obisnuit de atatea ori (si pentru care mereu iti multumim). Ma intriga, insa, de cate ori revin pe sait sa mai scornesc cate ceva, sa constat ca inca zapacesti minti neinitiate in ale invaltoratelor elucubratii fara cap, coada, maruntaie si sorici cu ecouri despre orice ai visat sau ti-a povestit o asistenta ca a visat un pacient in agonie sau sevraj. In schimb, ma bucura ca oamenii au inca atat de mult buna crestere incat sa ia cu multa prefacuta placere doctoriile pe care le administrezi fara a tine cont de efectele negative pe care "experienta" le impune. Treaba lor, alegera lor. Mie tot amare si lipsite de puteri curative le consider. Vezi ca, din fair-play, am mai apreciat si momentele de luciditate prin care ai mai trecut. Cam atat despre noi, dar mai pe scurt. Scuze de offfff.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, dorgo, glcitizen, mishu, valimi
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Casablanca:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.45550203323364 sec
    ecranul dvs: 1 x 1