ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.02.2023
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
JAN-2023
DURATA: 8 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Cu avionul spre Hurghada – ianuarie 2023

TIPĂREȘTE URM de aici

Alegerea destinaţiei şi a hotelului

Mi-am dorit mult o vacanţă de relaxare, undeva la plajă, la soare şi la o mare cât mai caldă, dar cât mai repede, deoarece am început o luptă contracronometru cu timpul, luptă pe care intenţionez să o câştig în final chiar şi aşa treptat, cu paşi mici. În plus, trecuseră şi cam multe luni de când nu mai avusesem parte de un concediu adevărat şi deja mă resimţeam.

Chiar dacă pentru mine atât sfârşitul, cât şi începutul de an sunt perioade foarte aglomerate la serviciu, anul acesta am riscat şi mi-am planificat cinci zile de concediu la mijloc de ianuarie. Destinaţiile exotice la care visam cândva au rămas tot la stadiul de vis, fiind acum excluse din cauza duratei mari a zborului până acolo, dar şi a bugetului meu tot mai „subţire” . Îmi rămăseseră doar două variante: Emirate sau Egipt. În Dubai şi Abu Dhabi mai fusesem în urmă cu şapte ani, nu excludeam ideea de a reveni, dar nu prea am găsit nimic care să corespundă cerinţelor mele şi atunci m-am reorientat spre Egipt, unde era şi mai ieftin şi zborul mai scurt şi mergeam şi la sigur, fără nicio surpriză.

Am avut şi aşa destule emoţii înainte de această vacanţă legate de posibilitatea plecării efective. Nu aş fi vrut să mă stresez şi în legătură cu hotelul ales. Pentru că îmi doream o vacanţă de neuitat, nu eram dispusă să fac niciun fel de compromis, astfel că prima alegere a venit, firesc, Sharm el Sheikh şi hotelul care ne-a încântat în cele trei săptămâni petrecute acolo în ultimii doi ani. Preţul aproape că nu m-a interesat. Ştiam că vacanţele în Egipt s-au tot scumpit şi mai ştiam şi că merită să aleg un hotel foarte bun, perfect pentru ce aveam eu nevoie. Dar... nu a fost să fie. Charterul spre Sharm el Sheikh a fost anulat cu vreo trei săptămâni înainte de plecare din cauza slabei ocupări a locurilor din avion. Din nou, aceeaşi mirare a mea visavis de preferinţele românilor care aleg mult mai frecvent Hurghada decât Sharm. Am trecut imediat la planul B. M-am văzut nevoită să schimb pe loc destinaţia, Hurghada în loc de Sharm, şi să aleg pe repede înainte un alt hotel dintre cele câteva care corespundeau cerinţelor mele, dar şi bugetului estimat.

Cum am ajuns acolo?

Am ajuns în Hurghada cu o cursă charter operată de moldovenii de la HiSky, un zbor plăcut cu aeronave Airbus noi şi confortabile şi cu piloţi pricepuți. Aş fi curioasă să aflu cine este de fapt în spatele acestor moldoveni, dar, până atunci, nu pot să nu apreciez că fac o treabă tare bună. Tot cu HiSky m-am întors anul trecut din Sharm, deşi la dus zburasem cu Tarom, și dacă atunci am fost puțin nemulțumită pentru că am primit pe timpul zborului doar o sticlă de apă plată de 0,5l, anul acesta s-a rezolvat problema: catering-ul a fost sublim, dar a lipsit cu desăvârșire :D, mai exact nu a mai fost nimic gratuit, ci totul contra cost. Sper să mă înşel eu, dar cred că aşa va fi mereu de acum înainte şi la cursele charter şi la cele de linie, adică nimic gratuit la bord, la fel ca la cursele low cost ☹.

Am ajuns cu taxiul la aeroport dis de dimineaţă cam cu două ore înainte de decolare şi am găsit două cozi lungi formate la ghişeele de check in deja deschise ale companiei aeriene. Paşapoartele au fost suficiente pentru a ne fi găsite în sistem rezervările, biletele electronice neinteresându-i pe angajaţii de la check in. Am avut dreptul fiecare la un bagaj de cală cu greutatea de maxim 20 kilograme, ne-am încadrat fără probleme la dus, mai greu a fost la întoarcere, dar tot ne-am descurcat :D, şi unul de cabină de maxim 7 kilograme, pe care oricum nu l-a verificat nimeni.

Orarul de zbor a fost destul de convenabil, Bucureşti – Hurghada 06.40 – 09.30 și la întoarcere 10.30 – 13.40, ambele fără întârziere. Practic am „câștigat” mai mult de jumătate din prima zi, dar am pierdut-o integral pe ultima, deoarece am plecat din resort înainte de micul dejun.

Aeroportul din Hurghada ne-a surprins plăcut, găsindu-l schimbat mult şi în bine, după extindere şi modernizare, faţă de cel din urmă cu trei patru ani. Impresia mea a fost că au construit un nou terminal.

Pe aeroport procedurile au fost cele deja ştiute, ba chiar simplificate comparativ cu vizitele precedente. Am plătit taxa de viză de 25 USD de persoană direct la ghişeul oficial, pentru că nu doresc să încurajez touroperatorii speculanţi. Mai greu mi-a fost să găsesc ghişeul băncii aflat imediat în stânga intrării, slab semnalizat şi accesibil doar după ocolirea unui lung şir de scaune plasate parcă prea „strategic” şi deloc întâmplător tocmai acolo :D; asta în timp ce turiştii erau mânaţi ca oile pe direcţia înainte unde îi aşteptau reprezentanţii touroperatorilor dornici nevoie mare să le vândă aceeaşi viză la un preţ majorat.

Am completat cartonaşele de intrare în ţară primite de această dată la momentul coborârii din avion şi am trecut destul de repede de controlul paşapoartelor. Mi-am cumpărat ţigări din Duty Free la o treime din preţul aceloraşi ţigări din ţară. Între timp am reuşit să recuperăm bagajele de cală relativ intacte.

Apoi am făcut o ultimă oprire la standurile operatorilor de telefonie mobilă de unde am cumpărat și o cartelă locală de internet, pe care nu am prea folosit-o, deoarece am beneficiat de net foarte bun pe tot teritoriul resortului, inclusiv la plajă. Prezentarea paşaportului este obligatorie la achiziţionarea oricărei cartele de telefon & internet.

La ieşirea din aeroport am căutat reprezentantul touroperatorului care mi-a indicat microbuzul de transfer. Pe noi ne aştepta pentru a porni la drum. Am fost doar două cupluri, primul fiind debarcat la Steigenberger AlDau Beach, aflat foarte aproape de aeroport, iar noi ne-am continuat drumul spre Makadi Bay.

La întoarcere, după cele șapte zile de relaxare totală, am fost preluați la ora 06.50 de la hotel de un microbuz şi duşi direct la aeroport, fără vreo altă oprire pentru preluarea altor turişti, dezavantajul fiind că am ajuns cu mai mult de trei ore înainte de decolare şi ne-am plictisit până la îmbarcare.

Am trecut cu bine de filtrul preliminar al bagajelor de la intrarea în aeroport, fără vreun control suplimentar, ne-am înfoliat bagajele de cală, operaţiune obligatorie pentru români la întoarcerea din Egipt, nu şi pentru germani, de exemplu. Costul înfolierii este de 5 USD sau 5 euro de valiză. Chitanţă nu am mai primit de data aceasta :D.

La check in am constatat că un bagaj depăşea puţin greutatea admisă, dar nu au fost probleme, am cerut şi primit loc la geam, apoi ne-am îndreptat spre controlul de securitate. Aici se formează cozi separate pentru bărbaţi şi femei, toţi turiştii sunt obligaţi să se descalţe fără să li se ofere botoşi de protecţie, urmează „pipăiala” insistentă cu care eram deja obişnuită din alţi ani şi apoi controlul documentelor. Mi s-au părut parcă mai puţin „vigilenţi” ca alte dăţi şi controlul nu a mai fost la fel de neplăcut.

Cum aveam destul timp la dispoziţie, a urmat o repriză de cumpărături din magazinele duty free, unde am găsit alte preţuri decât la sosire, chiar şi cu 50% mai mari ☹, dar tot convenabile, câteva pauze de fumat la locurile speciale pentru fumători, o cafea la Caffe Ritazza, cea din Hurghada, nu din Mall Vitan, desigur ????. Nu știam ce să mai fac până a început îmbarcarea.

Zborul de întoarcere a fost plăcut, am aterizat la timp, ne-am recuperat mai greu bagajele de cală, am luat un taxi și am ajuns acasă bronzați și relaxați, dar puțin triști că vacanța a fost prea scurtă.

Concluzii

Cu certitudine, recomand cu toată încrederea o vacanţă în Egipt, o destinaţie accesibilă pe tot parcursul anului, în care ploile sunt foarte rare şi doar vântul mai deranjează în anumite perioade.

Egiptul este o destinaţie exotică extraordinară aflată la doar trei ore de România şi care are multe de oferit oricărui tip de turist, de la istorie milenară la relaxare la plajă într-un resort ultra all inclusive și diverse alte activităţi. Marea Roşie, foarte sărată şi caldă aproape tot timpul, dezvăluie o lume subacvatică fabuloasă atât amatorilor, cât şi pasionaţilor de snorkeling şi diving.

După cele două vacanţe petrecute în Egipt în 2021 şi 2022, cu o serie de formalităţi obligatorii și restricții, declaraţii de sănătate, teste, certificate, măşti, de această dată ne-am bucurat că am revenit în sfârşit la normalitatea cu care eram obişnuiţi.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de nicole33 in 14.02.23 06:19:20
Validat / Publicat: 14.02.23 07:04:26
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în EGIPT.

VIZUALIZĂRI: 9533 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

24 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Cu avionul spre Hurghada – ianuarie 2023 - zona hotelieră
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 70900 PMA (din 53 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

24 ecouri scrise, până acum

Zoazore
[14.02.23 08:05:24]
»

@nicole33: Sa va fie de bine vacanta! Eu pot doar sa visez, nu voi putea nicicand face o asa excursie frumoasa! Dar o fac citind ce scrieti voi!

Nici cu avionul nu am zburat niciodata, dar privesc pozele si-mi imaginez ca eu sunt acolo si vad tot ce-mi aratati.

După cele două vacanţe petrecute în Egipt în 2021 şi 2022, cu o serie de formalităţi obligatorii și restricții, declaraţii de sănătate, teste, certificate, măşti, de această dată ne-am bucurat că am revenit în sfârşit la normalitatea cu care eram obişnuiţi.

Cum? Gata? S-a terminat cu testele, mastile, declaratiile si certificatele? Parca nu-mi vine sa cred.

webmaster
[14.02.23 08:18:24]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

nicole33AUTOR REVIEW
[14.02.23 19:58:44]
»

@webmaster:

nicole33AUTOR REVIEW
[14.02.23 20:27:47]
»

@Zoazore:

Sa va fie de bine vacanta!

Sărut mâna!

Chiar ne-a priit această vacanţă de care aveam mare nevoie.

Eu pot doar sa visez, nu voi putea nicicand face o asa excursie frumoasa! Dar o fac citind ce scrieti voi!

Never Say Never!

Nu poţi şti ce-ţi rezervă viitorul şi nici când va răsări soarele pe strada ta, mai ales dacă îţi doreşti suficient de mult. Energii, chestii... ştii tu mai bine

Nici cu avionul nu am zburat niciodata, dar privesc pozele si-mi imaginez ca eu sunt acolo si vad tot ce-mi aratati.

Nu-i nicio ruşine şi niciodată nu este prea târziu să încerci. Eu m-am urcat prima dată într-un avion adevărat pe la 40-41 ani, dacă nu-l pun la socoteală pe cel transformat în cofetărie din parcul copilăriei mele pe care îl vizitam săptămânal şi apoi am tot recidivat, deoarece mi-a plăcut

Cum? Gata? S-a terminat cu testele, mastile, declaratiile si certificatele? Parca nu-mi vine sa cred.

Din fericire, DA!

În urmă cu doi ani povesteam despre o experienţă oarecum asemănătoare (vezi impresii) când am fost în vacanţă în Sharm el Sheikh, o vacanţă în plină pandemie, cu o serie de restricţii şi de formalităţi impuse de fiecare ţară, iar detaliile pe care eu le consideram utile celor interesaţi, documentate şi verificate de mine personal, au "lezat" sensibilităţile unui individ inutil, care nu pricepea că o vacanţă în pandemie este destul de diferită de una normală.

Cu atât mai mult m-am bucurat luna trecută când am circulat fără stres, ca înainte de nebunia asta care credeam că nu se mai termină.

Pentru noi au fost alte restricţii, de cu totul altă natură, dar nu acesta este subiectul articolului.

Îţi mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

Michi
[15.02.23 07:53:12]
»

@nicole33: ˝ Eu m-am urcat prima dată într-un avion adevărat pe la 40-41 ani˝

Eu la aproape 60, prima excursie înafara ţării fiind în Egipt, 14 zile în 1991, cu aterizare la Hurghada. Pe atunci practic Hurghada nu era staţiune ci formată doar din câteva hoteluri. Am văzut în poză cât s-a dezvoltat. Acolo am întâlnit prima dată aerul condiţionat şi ţin minte întrebarea pe care mi-am pus-o, că oare ce izolaţie or avea pereţii că era atât de rece în cameră comparativ cu afară? În Hurghada am făcut o mică croazieră pe mare să vedem corali. De acolo un autocar ne-a transportat în Cairo printr-un decor de dune pustii. De fapt Egiptul şi Parisul le-am aspirat să le văd, toată viaţa de dinainte.

Alex_Macedo
[15.02.23 12:31:55]
»

Cu avionul...

Prima zburătoare a fost la 17 ani, TAROM, binențeles. De la 17 ani, până la 40-și-treaba-mea, nu au fost sincope între aripi... dar... vine zborul spre Sharm. Plecare, Cluj... lăsat localnicii bucureșteni pe Otopeni sau Coandă... și... când mă bucuram că stau pe posterior fleșcăit...

- Vă rugăm să vă deplasați spre coada avionului. Avem o problemă tehnică.

Eram așezat strategic lângă ușa de evacuare, alegând locul specialmente... ca să deschid primul ușa... deh...

- Ce-a făcut? . Nu mă duc nicăieri, doamnă!... D' aia m-am așezat aici că vreau să mor primul, în caz de...

Stewardesa semăna izbitor cu... cu... cu aia de-i dădea mărul otrăvit Albei-ca-Zăpada. Avea un zâmbet languros ca rechinul ce molfăie o focă între dinți. Realizează insuccesul, la mia persona, și-l cheamă pe securistul arab cu arma la brâu să parlez moi d' amour. Și dăi, tată!!

- Abbdalah, bubbalar, cocalar, mamelucar... d' ale lui, adică...

Eu, în engleză...

- Nu mă duc, nene, de aici. Împușcă-mă! . Ori tu... ori avionul cade, totuna.

Fiind un haos plăcut și într-un dezacord continuu ca marțienii în Azerbaijan, a revenit madama cu merele otrăvite... se apleacă și îmi spune ușor... ca un secret care trebuia știut de toată lumea...

- Vă rog din suflet... a... a... a căzut roata și trebuie toată lumea să se deplaseze spre coadă...

- CE-A FACUT??? ... zic, aproape de un leșin. Am aflat, mai târziu, că stewardesa, nu mințise.

... eh... te poți lovi în d' astea, dacă ai ghinion, când...

Cu avionul...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][12 voturi]
doinafil
[15.02.23 19:36:21]
»

@Alex_Macedo: M-a amuzat teribil ecoul

Știam de la persoane de încredere, de pe aici, că ai umor, ți-au făcut o "presă" buuuuună!

Aștept și eu, ca și alți colegi -de altfel- să citesc pe unde mai faci "zburatori"! (și nu numai)

doinafil
[15.02.23 19:58:19]
»

@Zoazore: Eu am zburat prima oară cu avionul pe la vreo 30 de ani (și după, încă vreo 20), în "delegatie" prin orașele țării că, deh, așa-i zicea pe-atunci, delegație! Acum nu mai știu cum se spune dacă-i musai să pleci, ca așa vrea Șefu' !

Și acum, la pensie, mai zbor, dar numai când și unde vreau "io"

Cum spune și tiza ta: "Never say never! " Îți doresc să încerci și senzația asta cât mai curând! Până atunci, ca de obicei, mulți

doinafil
[15.02.23 20:21:33]
»

Draga mea Draga Nicole, tu știi că suntem pe "coclauri", așa că nu voi putea să răspund cum și cât as vrea, mi-e mai greu - din păcate- să butonez pe tabletă , tu știi asta, deja!

Nu pot, însă, să nu mă bucur că ți-am citit articolul și să ratez un scurt ecou! Ma gândesc cu drag la voi, prietenii mei AFA-iști și tare, tare-mi doresc să vă revăd!

Te întrebi undeva, pe la începutul articolului, de ce românii preferă Hurgada în loc de Sharm el Sheick. Eu cred că din cauza prețurilor, acolo - în Sharm -sunt mai scumpe!

Te și... sa dea Domnul să auzim numai "de bine! ????

Alex_Macedo
[15.02.23 21:55:19]
»

@doinafil: ????????????????... Cu drag!!! Mă bucur că am reușit să-ți aduc un zâmbet.

Zoazore
[15.02.23 22:03:33]
»

@Alex_Macedo: Si nu doar ei, Maitre! Chiar aveam nevoie sa zambesc azi! Si nu doar am zambit, am ras de-a dreptul!

Au meritat privirile ciudate ale celor ce m-au vazut razand ca tuta pe strada! Si-mi venea sa le citesc tare calatoria ta!

Astept si eu, ca si ceilalti, o "scriere" de-a ta"antirid"

Allah Achbar!

doinafil
[15.02.23 22:50:18]
»

@Alex_Macedo: Zâmbet e puțin spus, am râs atât de tare și cu gura până la urechi și eu și @msnd (consortul - mdeh!) că ne temeam sa nu deranjam vecinii de cameră!

Mulțumesc pentru ecou!

nicole33AUTOR REVIEW
[15.02.23 23:01:51]
»

@Michi:

Eu la aproape 60, prima excursie înafara ţării fiind în Egipt, 14 zile în 1991, cu aterizare la Hurghada. Pe atunci practic Hurghada nu era staţiune ci formată doar din câteva hoteluri. Am văzut în poză cât s-a dezvoltat.

Prima mea excursie externă a fost la Viena prin 92-93, dar nu cu avionul, ci cu autocarul. Mi-a fost atât de rău în acel autobuz, încât pe la Craiova am vrut să renunţ la tot, să cobor şi să mă întorc acasă cu trenul şi cu o mare dezamăgire. Noroc cu prietenii care m-au oprit atunci şi m-au tot încurajat că după trecerea în Ungaria va fi mai bine şi aşa a fost.

În Egipt mi-am dorit să ajung mult mai târziu, în martie 2011, însă conjunctura politică mi-a fost defavorabilă, toate zborurile fiind anulate şi atunci m-am reorientat spre Spania, descoperind cu această ocazie şi programele pentru seniori, chiar dacă nu mă încadram ca vârstă şi aşa m-am urcat eu prima dată în avion pentru a zbura de pe Băneasa la Valencia. Culmea a fost că mi-a plăcut şi atunci am perseverat, în 2014 trecând şi oceanul până în Dominicană. Nu mai am niciun stres cu avioanele, dar recunosc că în afară de întârzieri nu am avut alte aventuri.

În Hurghada am făcut o mică croazieră pe mare să vedem corali.

O croazieră am făcut şi eu din Hurghada în prima vacanţă petrecută în Egipt, mai întâi cu o barcă având sub punte hublouri mari din sticlă care ne-au permis să admirăm şi corali superbi, dar şi multitudinea de peşti coloraţi, apoi cu altă barcă am plecat spre Insula Paradisului, oprind în larg pentru snorkeling.

La Cairo am ajuns tot cu autocarul la prima vizită în Egipt. A fost extrem de lung şi obositor drumul, dar a meritat efortul. Nu puteam să ajung în Egipt şi să nu merg la Piramide şi la Sfinx, dar şi la Luxor, pentru că doar pentru plajă şi relaxare la cinci stele all inclusive aveam variante mai bune în Turcia.

Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

nicole33AUTOR REVIEW
[15.02.23 23:38:11]
»

@Alex_Macedo:

Mă alătur celor care au recunoscut că au râs în hohote amuzându-se teribil la citirea ecoului tău savuros, încercând să-mi imaginez scena, dar şi personajele implicate în acest dialog absurd.

Totuşi nu ar mai fi fost la fel de amuzant dacă aş fi zburat atunci în acelaşi avion cu tine , chiar dacă însoţitoare de bord asemănătoare "prietenei" tale am mai întâlnit şi eu.

Eram așezat strategic lângă ușa de evacuare, alegând locul specialmente... ca să deschid primul ușa... deh...

Eu cred că ai ales locurile alea pentru a sta mai comod având mai mult spaţiu pentru picioare

Împușcă-mă! . Ori tu... ori avionul cade, totuna.

Aici cam aveai dreptate , dar totul este bine când se termină cu bine şi rămâi cu amintiri de povestit nepoţilor sau nouă pe AFA.

Mulţumesc mult pentru vizita surpriză şi ecoul aducător de zâmbete pe chipu-mi obosit!

nicole33AUTOR REVIEW
[16.02.23 00:23:20]
»

@doinafil:

Și acum, la pensie mai zbor, dar numai când și unde vreau "io"

Aşa şi trebuie şi cât mai des

tu știi că suntem pe "coclauri"

Ştiu, cum să nu Ce mi-ar fi plăcut şi mie să fiu acum pe nişte "coclauri" ca ai voştri!

Voiam să te întreb dacă ai făcut vreun vaccin special?

Te întrebi undeva, pe la începutul articolului, de ce românii preferă Hurgada în loc de Sharm el Sheick. Eu cred că din cauza prețurilor, acolo - în Sharm -sunt mai scumpe!

Posibil să fie şi asta o explicaţie, chiar dacă eu cred că ambele staţiuni au hoteluri pentru orice buzunar. Paradoxal, dar cel mai ieftin hotel la care am stat în Egipt până acum a fost în Sharm, dar, între timp, s-a scumpit şi ăla

Eu m-am gândit că oamenii preferă Hurghada şi pentru excursiile mai facile şi mai ieftine la Cairo şi Luxor, cu autocarul, nu cu avionul, pentru că avionul este scump în ambele.

Mie Sharm mi-a plăcut mai mult decât Hurghada, poate şi fiind mai nou, mai modern, dar şi mai plin de viaţă, parcă mai stilat, şi clar mai ofertant pentru iubitorii de snorkeling şi diving.

Mulţumesc mult pentru aprecieri, vizită şi ecou!

Vacanţă plăcută şi să vă relaxaţi!

Meritaţi că destul v-a fugărit ghidul ăla în circuitul prin ţările nordice

doinafil
[16.02.23 03:22:03]
»

@nicole33: Ma întrebi de vaccin special. NU, n-am făcut unul "special", de anofeli sau alte gângănii.

Am făcut, însă, cel de-al patrulea vaccin anti "covid", ne-a fost teamă să nu fim întorși din drum de vreun funcționar mai zelos, la Lisabona (escală) sau la Cabo Verde.

Acum, după excursia nordică, cu ghidul care ne-a fugărit de-am zis ca-mi dau duhul (Doamne, ferește!) încerc să iau partea bună a ei: am dat jos vreo 3 kg de-atunci!

Cât despre Egipt, poate că aș fi ales și eu Sharm-ul, dar era păcat să fi ratat excursia făcută, cu autocarul, din Hurgada spre Piramide și Luxor.

Mihai le mai văzuse, dar mi-a făcut plăcerea să le văd și eu, un motiv în plus să glumească, spunându-mi: "-Neam de neamul tău n-a fost pe-aici! ", la care eu răspund, tot în glumă: "-Las' că nici al tău n-a fost! "

Mulțumesc pentru răspuns și, ca de obicei, mulți!

Michi
[16.02.23 10:52:21]
»

@nicole33: ˝ În Egipt mi-am dorit să ajung mult mai târziu, în martie 2011, însă conjunctura politică mi-a fost defavorabilă, toate zborurile fiind anulate˝

Şi în 1991 conjunctura nu era favorabilă. Noi am făcut excursia pe baza unui barter între România care trimisese constructori în Egipt şi Egiptul care a oferit excursii cu cazare în hotelul ˝Les trois pyramides˝ 4 stele şi croazieră pe Nil o săptămână. Cum voiam să vedem templul lui Ramses al II-lea strămutat la Abu Sinbel dar aeroportul nu era încă construit, am ales să stăbatem 280 km prin deşert din Aswan unde oprise pt două zile vaporul, cu un taxi hodorogit în care ne-am înghesuit cinci persoane. (am văzut şi Fata Morgana). Ruşii construiseră la Aswan cel de al doilea baraj din lume ( la vremea aceea) şi o mulţime de temple au fost inundate de apele imensului lac din spatele barajului. Templul din Abu Simbel a fost strămutat piatră cu piatră pe teritoriul uscat.Taxiul nu avea aer condiţionat şi afară erau 45 grade. La întoarcere, am trecut prin faţa unui punct militar de supraveghere, au ieşit vreo şase soldaţi aproape goi doar în short şi cu armele îndreptate spre noi. S-au înţeles cu taximetristul şi ne-au lăsat să trecem.

Alex_Macedo
[16.02.23 12:38:19]
»

@nicole33:

Eu cred că ai ales locurile alea pentru a sta mai comod având mai mult spaţiu pentru picioare

Vezi??? Știam că știi!!... La 1,82, normal, trebuia să-mi întind consumabilele. Din nefericire, a venit ăla, nene, țanțoș trăgându-și teaca cu un Beretta încărcat, spre mijlocul taliei, pentru a-și arăta importanța, pe acel zbor. I-am zis...

- Vezi, ai grijă că, dacă duci arma mai spre prohab... și se descarcă... vei cânta în arabă ca Bee Gees!!! .

Evident, omul își făcea datoria și i-am înțeles reacția, fiind oficialul egiptean ce era pus acolo pentru o eventuala încercare de, deturnare al zborului, ale unor zevzeci ce cred în cauze pierdute.

Mulţumesc mult pentru vizita surpriză şi ecoul aducător de zâmbete pe chipu-mi obosit!

... dacă am reușit să te fac să râzi, mi-am atins ținta. În afară de faptul că ne cunoaștem a persona, apreciez pertinența ta în a reda exact cum se văd chestiile din teren, când vorbim de locuri vizitate. Pentru mine, ca turist, mă interesează cum stau lucrurile, la firul ierbii. Ai această atentă predilecție spre detalii. În rest...

CU DRAG ȘI BRAVO!!! ????????

Alex_Macedo
[16.02.23 14:12:29]
»

@doinafil:

Ooooooo... acum am observat și realizat consortul. Ce să vezi???

... @msnd, soțul tau... cred că mă citește... dep... ' freo 10 ani. Dacă lui i-au plăcut poveștile, îmi inchipui că v-ați distrat împreună, la cavalcada fluvială ale unui clovn, ca mine. Dacă am reușit să vă descrețesc frunțile, înseamnă că scrierile mele au fost înțelese așa cum mi-am dorit... adică... binedispunere și râsete!

Vă doresc toate cele bune, citiți cât de mult și iubiți-vă până la adânci tinereți!!!

S-auzim numai de bine!!!

doinafilPHONE
[17.02.23 14:15:45]
»

@Alex_Macedo: Mulțumim pentru urări , nimeni - până acum - nu ne-a urat să ne iubim până la "adânci tinereți".

Consortul a promis ca va citi și el articolul lui @nicole33 + ecourile primite, dar nu chiar acum, ci când vom ajunge acasă, spre sfârșitul lunii. Acum este "ocupat" cu berea și plaja.

Deie Domnul să se împlinească și urarea de la final!

Cine știe poate că ne vom cunoaște la proxima întâlnire AFA-istă. Până atunci așteptăm să citim noi impresii care să ne binedispună

nicole33AUTOR REVIEW
[05.03.23 15:20:22]
»

@doinafil:

Mulțumim pentru urări, nimeni - până acum - nu ne-a urat să ne iubim până la "adânci tinereți"

Nu trebuie să te miri, Alex este unic şi inconfundabil.

Urarea lui Alex Macedo pentru voi m-a impresionat maxim şi m-a lăsat fără cuvinte.

Să dea Domnul să se împlinească!

Consortul a promis ca va citi și el articolul lui @nicole33 + ecourile primite, dar nu chiar acum, ci când vom ajunge acasă, spre sfârșitul lunii. Acum este "ocupat" cu berea și plaja.

Consortul a fost şi de această dată parolist , după ce s-a "eliberat" din caznele all inclusive-ului capverdian şi aţi ajuns cu bine acasă.

Pușcașu Marin CONS. ONORIFIC AFA / EGIPT
[29.08.23 13:13:58]
»

@nicole33: Citeam intr-un ecou ca ti-ai dorit inca din 2011 sa vezi Egiptul, dar n-a fost sa fie si a murit la autopsie. Eu in 2011 am fost, dar mai prin septembrie si ceva din octombrie. N-am stiut pana acum ca ti-ai dorit inca de pe-atunci sa vezi Egiptul.

Ce stiam eu ) (rad ca prostu' de ce-si aduce-aminte) e ca la Alba Iulia, in 2018, la cafeaua de dimineata de pe terasa hotelului vorbeam cu @Carmen Ion despre Egipt, iar tu, care erai, esti si vei fi probabil forever fan Turcia aveai o figuraaaaa... noroc ca nu-s comestibil ca ramanea Doamna mea cu toata casa pe numele ei.

Si ce mandru eram cand am citit despre prima ta vacanta in Egipt acum ceva timp. Ma gandeam c-oi fi avut eu ceva putere sa te conving pana la urma . Dar se pare c-aveai microbul in sange demult.

Doar cu Cairo nu-s de acord. Dupa mintea mea creata, nu merita sa-l vezi cu o excursie de la Hurghada. Cairo merita 4-5 zile. Eu astept sa deschida muzeul cel nou ca s-o iau din loc.

IuliaStefPHONE
[18.02.24 23:25:28]
»

Buna ziua!

Felicitari si multumiri pentru recenzia atat de cuprinzatoare a hotelului Xanadu! Aceasta a reprezentat un factor semnificativ in alegerea hotelului pentru concediul nostru.

In ofertele primite este o diferenta de aprox 600 de euro intre cazare in cladirea principala si cazare in dune. Ni s-a justificat ca de la dune este o distanta destul de mare pt a ajunge la restaurant, care se afla in cladirea principala si este de preferat sa folosim un transport intern pentru ca suprafata hotelului este f mare, etc. Va rog sa ne spuneti daca/cat timp dureaza sa ajungeti de la dune in cladirea principala, daca se poate merge pe jos... Nu stim ce tip de camera sa alegem, iar aceaata diferenta de 600 de euro ma face sa ma gandesc daca nu cumva chiar este un inconvenient semnificativ sa nu fim cazati in main building. Va multumesc!

nicole33AUTOR REVIEW
[19.02.24 06:35:12]
»

@IuliaStef:

Felicitari si multumiri pentru recenzia atat de cuprinzatoare a hotelului Xanadu! Aceasta a reprezentat un factor semnificativ in alegerea hotelului pentru concediul nostru.

Şi eu îţi mulţumesc pentru ecou!

Nu ai idee cât mă bucur când citesc că un articol de-al meu i-a fost util cuiva în alegerea vacanţei.

In ofertele primite este o diferenta de aprox 600 de euro intre cazare in cladirea principala si cazare in dune.

Hmmm... Tare ciudat.

La data rezervării sejurului meu la Xanadu, camerele din secţiunea Dune erau exact la acelaşi preţ cu cele garden view din clădirea principală. Situaţia s-a repetat şi când am făcut o simulare un an mai târziu, pentru sejurul din ianuarie anul curent.

O diferenţă atât de mare, 600 euro sunt mulţi bani, nu poate apărea decât în cazul unor camere superioare în mainbuilding, gen cu ieşire la piscină.

Ni s-a justificat ca de la dune este o distanta destul de mare pt a ajunge la restaurant, care se afla in cladirea principala si este de preferat sa folosim un transport intern pentru ca suprafata hotelului este f mare, etc. Va rog sa ne spuneti daca/cat timp dureaza sa ajungeti de la dune in cladirea principala, daca se poate merge pe jos... Nu stim ce tip de camera sa alegem, iar aceaata diferenta de 600 de euro ma face sa ma gandesc daca nu cumva chiar este un inconvenient semnificativ sa nu fim cazati in main building.

Nu cred în justificarea agenţiei!

Secţiunea Dune se află chiar la mijlocul resortului, între mainbuilding şi plajă.

Distanţele nu sunt deloc de speriat, iar eu sunt o tipă comodă. Cu toate acestea, nu am folosit maşinuţele lor în timpul sejurului. Mai mult, a doua zi ne-am mutat şi mai departe de restaurant, în secţiunea Lagoon, mai aproape de mare şi tot nu a fost nicio problemă să mergem numai pe jos.

Părerea mea este că NU merită să plăteşti o asemenea diferenţă.

Dacă aş reveni la Xanadu, eu tot o cazare la Dune aş alege. Chiar dacă preţurile ar fi egale.

Dacă te uiţi pe hartă te vei convinge şi cum este în realitate cu distanţele.

Vacanţă plăcută!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alex_Macedo, doinafil, IuliaStef, Michi, Pușcașu Marin, Yoda, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂCu avionul spre Egipt:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.75837302207947 sec
    ecranul dvs: 1 x 1