GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Corfu Village Hotel, un hotel de cel mult 2 stele plus, nu 4
Ieri am ajuns acasa, dupa o saptamana de Grecia. A fost primul concediu in minunata Grecie. Da, este absolut frumoasa, arhitectura, salbaticia ei, zambetele oamenilor, simplitatea lor, optimismul din aer, te fac sa iti doresti sa te intorci la ei.
Am ales insula Corfu, hotelul "Corfu Village Hotel". Am mers prin agentie. Pe net arata fabulos, hotel de 4 stele. Da, o fi pe dinafara dar in interior deloc. Am fost 6 cupluri de romani si toti am concluzionat la fel. Este amplasat pe deal, receptia, restaurantul si piscina sunt cladirile de jos, de langa strada.
Camerele, bungalowuri, sunt sus pe deal. Este extrem de obositor sa urci stradutele, scarile pana la camere. Daca mai ai si un copil mic, obosit, care vrea in brate, esti terminat fizic. Mai ales pe caldura de acolo.
Hotelul arata foarte fain, verdeata peste tot. Pantele sunt foarte abrupte. Pe drumul spre camere esti inconjurat de lamai, smochini, leandru inflorit, tufe de mure, tufe de muscate. Camerele sunt mari, patul dublu dar si un pat de o persoana. Doi adulti si un copil nu au loc intr. un pat dublu (1,40). Baia are cada mare. Este un hotel curatel.
Curatenia se face zilnic dar asternuturile nu se schimba decat o data pe saptamana. Balconul este foarte mare, o masa rotunda cu 3 scaune. Din plastic. Nu sunt foarte curatele. Pe a noastra cred ca erau niste pete uscate de sange.
Panorama din camere este minunata. Vezi rasaritul iar apusul este demential. Marea te asteapta jos.
Am multe minusuri de adaugat la acest hotel, la care nu mai vreau sa ma duc decat cand voi fi la pensie sau sa ma tratez dupa vreo depresie. Noi am fost cu fetita de 3,7 luni. Nu exista absolut nimic ptr copii. O casuta mica din plastic, ratacita langa piscina. Nu poti lasa copilul nesupravegheat, stai cu stress sa nu aterizeze in piscina mare de la 1,50-3,40 m adancime. Mai este una de copii, cam micuta, de 0,80. Nici acolo nu am stat linistita ptr ca apa ii venea micutei pana la gat. Intrarea la piscina se face din doua parti. Pe una din porti scrie program de la 10-18, pe cealalta 10-19.30. Cum ti. o fi norocul. Te simti ca naiba cand stai relaxat la ora 19 pe sezlong si nenea responsabil inchide barul piscinei, scoate colacele si ce mai e prin ea, incepe sa o curete. Ceva de genul-gata, plecati.
Se pot lua gustari de la barul piscinei, gen sandvisuri, cartofi prajiti. Preturile sar de 3 euro. Apa la 1,5 l este 1 euro, pe cand la magazinele de langa, costa intre 0.40-0.70 centi. Tot nenea responsabil cu piscina va poate duce sus la camere cu bagajele si chiar cu eventualele cumparaturi. Cu masina.
Totul este contracost. Internetul, aerul conditionat. Pret la internet 5 euro pe zi, 8 euro pe 2 zile, 15 euro pe o saptamana. Evident ca sus in varful dealului unde e camera, abia aveti semnal la tel si daca va luati net, numai pe balcon beneficiati de semnal. In camera nici nu se discuta.
Televizorul este mic, agatat intr. un colt al tavanului. Nu se prind posturi de desene animate.
Aerul conditionat este contracost, 2 euro de persoana pe zi. Este enorm. Plase de tantari nu exista, renumitii gandaci ce fac ca si pasarile, noaptea, sunt imuni la orice subst. Sa nu indrazniti sa comentati de ei la receptie-sunt mandrie nationala! :D
Foarte indignati am ramas ptr un lucru-de. alungul balcoanelor, pe spatiul verde, tot vedeam un praf galben. Chiar ne amuzam, ca o fi ramas ceva var de la renovare. Cand vecinii de balcon au intrebat de aerul conditionat, plase de tantari, foarte senin li s. a spus-aaa, dar sa nu cumva sa dormiti cu usa deschisa ca intra serpii, soparlele. Geko era deja de al casei, mai ca nu povesteam cu el pe balcon. Avea deja nume pus de fiica-mea: şopi in pijamale. :P Praful galben era pus ca sa ii alunge pe serpi. Soparlele cred ca erau imune. Chiar in tufa de langa intrare, era una prezenta mereu. Si nu era mica!
Mancarea este un alt aspect cu minus. Foarte gustoasa dar extrem de saracacios meniul. Am avut demipensiune. Asta ofera hotelul. Dimineata aveai oua fierte, oua prajite, carnaciori, bacon prajit, castraveti, rosii, branza feta delicioasa, piersici, portocale, ciocolata, lapte, cereale, margarina, miere, cafea, suc de portocale, de grepfruitt, iaurt, compot de fructe. Alternau ouale fierte si carnaciorii cu cele prajite si baconul. Atat era in fiecare dimineata. Serile, un singur fel de supa crema cu cine stie ce prin ea. Nu puteam sa ne dam seama. Oricum, ceva blenduit. Intr-o seara am vazut bucati din baconul prajit de dim. Uneori era gustoasa, alteori nu o puteai manca. Pe langa, erau 6 tavi cu mancare, din care una singura cu carne sau peste, restul de 5 tavi aveau garnituri: pireu, vinete prajite, paste cu ceva sos, un foietaj de care inca nu mi. am dat seama cu ce era umplut, castraveti, rosii, salata de varza. Checul dintr-o dim fusese transformat in ceva blenduit cu ciocolata peste. Fructele din compotul de dim erau seara transformate in jeleu. Chiar foarte gustos. Pestele era foarte bine gatit.
Alt minus - plaja. Era fix peste strada, nu cred ca avea 6 m latime, plina de pietre. Inclusiv in apa erau pietre. Nu va aventurati fara papuci speciali de apa, altfel nu puteti sta in picioare. Sezlongurile contracost. Doua sezlonguri si o umbrela minuscula, 10 euro
Daca va duceti la prima ora dim, riscati sa va ia 10 euro pe unul. Plaja este dotata cu cabine ptr schimbat, wc ecologic, duş. Apa este foarte limpede, fara valuri.
Tavernele din jur sunt cam scumpe. Berea la draft, minim 3,5 euro, o portie de mancare, intre 7-10-15 euro. Lasati lejer 30-40 de euro. Dar gustoasa rau.
Daca mergeti prin agentie si luati excursii cu ei, singurul avantaj este transferul cu autocarul si ghidul. Depinde ce ghid aveti, de il nimeriti pe al nostru, abia va face un rezumat. Daca ascultati ghidul strain si intelegeti engleza, italiana, franceza, germana, veti fi uimiti cate informatii faine aflati.
Noi am ales doua excursii, seara greceasca si o plimbare cu vaporul pana in satul Sivota si Blue Lagoon. Pe cat de frumos suna excursiile cand citesti despre ele, pe atat de slabute ni s. au parut in realitate. Nu zic ca nu merita dar cand mergem cu un copil dupa noi... se cam complica treburile. Excursiile, langa ghereta de langa hotel sunt cu 10 euro mai ieftine iar pretul biletului cu autobuzul local, nu depaseste 5 euro de doi adulti. Copiii sub 4/6 ani, nu platesc.
Seara greceasca a avut loc la taverna Tripa din Kinopiastes. Nu m. a incantat in mod deosebit taverna, cat micul satuc. Merita vazut. Este si o manastire pe langa dar nu suntem fani de pupat moaste, asa ca mana Sf. Paraschiva am lasat. o altora, precum si bratarile cu cruciulite ptr ajutor la examen si vindecatoare de boli, vreo 4 euro minim si am pornit pe jos in plimbare sa vedem stilul de viata al celor din Kinopiastes. Ciudata a fost servirea la masa. Eram 8 insi-ni s. a adus mancarea pe 2 farfurii. Nu platouri, ci farfurii normale. Sa nu aveti un soc si sa nu vi le adjudecati in ideea ca mai vin alte 6. Se aduce constant mancare, tot pe cate doua farfurii. Impartiti. le cu bun simt :D. Va veti trezi ca vin sa va faca poza. Nu e gratis, e 4 sau 5 euro poza. Sunt foarte socati ca pot fi si refuzati. Nu ratati vinul de la taverna. Cel alb este demential.
O alta excursie aleasa, a fost cea pana la satul Sivota, cu vaporul. Nu va recomand sa incercati plaja. Este destul de departe fața de port si trebuie urcat printr. o padure. Va ia cam 20 de minute urcatul, cu copil dupa voi, o jum de ora sa va balaciti (nu plecati fara papucii speciali ptr pietre, cum am facut noi, ca altfel stati doar intr. un loc) si restul sa va uscati si apoi tot 20 de min sa va intoarceti la vapor, poate chiar 30 ptr ca sunteti rupti de oboseala si satui de stat in soare ca nu aveti pic de umbra. As recomanda sa va opriti la o terasa in port, sa mancati bine si sa savurati o inghetata. Pranzul de pe vapor nu va va satura. Sunt doar niste frigarui. Luati. va apa dupa voi, o doza de cola este 2 euro. O frigaruie este 1,5 euro. O cafea 3 euro.
Dupa ce am plecat din Sivota (program de voie 2 ore) am oprit la Blue Lagoon. Foarte faina zona, mai ales ptr iubitorii de snorkeling. Nasol este ca va lasa undeva la vreo 100 de m de mal. Se dau veste de salvare dar nu va recomand sa va aventurati cu copil mic, sa inotati spre plaja. Unde va lasa vaporul cred ca sunt 5 m adancime. Excursia se incepe la 8 dim, cu urcatul in autocar pana in port. La ora 10 urcati pe vapor, se merge cam 2 ore, program de voie in Sivota, 2 ore, apoi imbarcarea si cam o ora sau poate mai putin, pana la Blue Lagoon si intoarcerea pe vapor la ora 17, ajungeti la hotel pe la ora 20. Nu recomand celor carora nu le place sa mearga mult, fara rabdare si cu copil mic. Este obositoare.
Nu regretam cele doua excursii alese dar in alte conditii cred ca erau mai faine.
Am aflat ca exista si plaja fara pietre, doar cu nisip fin. In Issos, sud vestul insulei. Din fața hotelului puteti lua autobuzul local, maxim 5 euro de doi adulti. In alta zi am ales o plimbare pana in Paleokastrita. Drumul este uau! Deosebit. Taie muntele, livezile de maslini si casele localnicilor sunt incantatoare! Recomand!
Am fi vrut sa mergem in vizita in Corfu town, la cetatea veche si cea noua, dar programul nostru de trezire nu se impaca cu racoarea diminetii ci cu caldura torida de dupa ora 10. Probabil cu alta ocazie.
Un avantaj al hotelului - fix in fața lui este statia de autobuz. La 50 de m de el, pana la 500 de m, se afla minimarketuri cu preturi cat de cat ok.
Fumatorilor le recomand sa isi ia tigari de acasa, mai ales marca Kent.
Recomand sa aveti apa in permanenta. Am aterizat la ora 16 si pana la ora 20 cred ca am baut 5 l de apa, toti 3. Am avut un soc pe faza asta. :D
Depinde mult ce fel de persoane sunteti. Noi suntem mai comozi, nu ne place sa ne fie organizat timpul de catre altii, preferam 2-3 zile de plaja, apoi o plimbare prin vreun oras, pauza o zi-doua de la plaja, nu ne tenteaza vizitatul bisericilor si manastirilor, adoram sa cunoastem stilul de viata al localnicilor din satucuri, sa le gustam preparatele traditionale, sa le aflam povestile de viata, sa ne trezim dupa ora 8.30-9 dimineata, sa nu parcurgem ore multe cu mijloacele de transport (ne epuizeaza psihic).
Grecia este frumoasa, Corfu este deosebit :) Sunt convinsa ca si alte locuri ale Greciei sunt si mai si si intentionam sa le bifam pe viitor :)
Trimis de mihacluj in 24.08.16 15:57:12
- A fost prima sa vizită/vacanță în GRECIA
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mihacluj); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 39.50546390 N, 19.92359460 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Corfu Village Hotel & Bungallows [Agios Ioannis], CORFU" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)-
@mihacluj, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".
S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).
În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).
Multumim pentru informatiile oferite si impresiile impartasite, ca si pentru pozele lamuritoare. Alegeri inspirate si vacante frumoase!
@webmasterX: dap, am recitit. Pot sterge si lasa doar informatiile strict legate de locatie? Daca se mai poate edita...
@mihacluj: Acum articolul a fost publicat așa, nu are rost să îl mai modificăm. Dar, dacă vrei, poți scrie aici un articol separat, în care să descrii mai pe larg excursiile opționale pe care le-ați făcut (aici le-ai descris destul de sumar).
Dacă nu, măcar pe viitor, e bine să ții cont de recomandările privind împărțirea impresiilor.
am citit cu interes articolul tau si se pare ca trebuie sa fiu super fericita ca anul trecut am fost si eu in Corfu da nu am vazut picior de tantar sau de soparla sau de mai stiu eu ce alte lighioane de genul acesta.
cand ai timp sa te uiti peste articolul meu, noi am stat in Ipssos.
mie mi-a ramas in suflet Corfu ce e drept noi am lasat copilasul acasa si am fost doar eu cu sotul si asta ne-a permis sa umblam destul de mult sa ne plimbam pe jos si sa vedem destule zic eu.
si preturile expuse de tine mi se par maricele dar daca ai fost in luna august atunci cred ca fiind plin sezon sunt mari si preturile fata de inceputul sezonului.
mie mi-e dor de Corfu!!!
@flaviana77: am citit acum impresiile lasate de tine, Flaviana. imi pare rau ca nu am citit inainte de a pleca.
foarte bine ati facut ca nu ati mers in excursii cu agentia. regret ca le-am ales. de acum imi e invatare de minte sa nu caut strict referinte despre un anumit hotel ci si impresiile despre zona in care e.
confirm absolut tot ce ai scris. transport in comun, zambetele oamenilor, caldura lor, salutul pe strada fara sa te cunoasca, satucele lor pline de viata, stradutele alea inguste care debordeaza de fericire. imi lipseste Corfu
@mihacluj:
multumesc pentru ca ai citit articolele mele.
eu si sotul meu dupa ce am venit de acolo am spus ca daca nu ar avea grecii situatie economica dificila ne-am muta definitiv in Corfu atat de mult ne-a placut.
as merge si anul viitor insa e un proiect numai deocamdata pentru ca drumul e lung si obositor si daca mergem si cu copilasul dupa noi e mai dificil ar o sa vedem ne horatam noi cumva pana atunci va mai creste si el si vedem incotro o vom lua pentru vara viitoare.
intr-adevar o documentare inainte de a pleca este necesara eu am un dosar intreg cu articolele despre Corfu pe care le-am citit aici si le-am imprimat pe hartie ca sa ma documentez si sa am idee cat de cat despre locul unde vom merge.
pana la vara urmatoare nu ne ramane decat sa visam si sa speram ca vom descoperi noi teritorii sanatosi sa fim.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)