ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.08.2021
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Craiova
ÎNSCRIS: 29.08.12
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUL-2021
DURATA: 2 nopți
Familie
2 AD. + 1 COPII -- v: 10
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Am fost la MAMAIA!

TIPĂREȘTE

NU, nu am inebunit, ce sa caut in plin sezon pe litoralul nostru. Sa imi bage toti de pe acolo mana in buzunar? NU, eu am fost intr-un loc care mi-a reamintit de vizitele la “mamaia” mea de la tara. Un loc despre care am aflat ca exista prin ianuarie cand a scris Robert despre el. Mi-a placut descrierea locului, iar cand un prieten m-a intrebat daca vreau sa petrecem un weekend acolo am zis imediat da.

Drumul pana acolo rau. Am plecat de acasa vineri dupaamiaza cand erau peste 40 grade, normal soseaua pana la Pitesti foarte aglomerata, de acolo la Campulung circulatie ok. La momentul rezervarii am primit niste indicatii cum se ajunge la locatie, cu traseul prin Bughea de sus-Albestii de Muscel- Candesti si indicatia sa nu ascult de maps pentru ca nu ma duce bine (aveam sa ma conving ca este adevarat!). De asemenea in mesaj se preciza ca waze este mai prietenos, astfel ca ajuns in Campulung am pornit aplicatia si surpriza: imi spune 17.8 km timp 38 minute! Am inteles imediat ca vor fi 17 km pe un drum foarte rau, inca aveam asfalt sub roti. In continuarea au fost urme de asfalt, mai mult format din gropi, timp de vreo 16 km, dar era atat de rau ca nu puteai sari de 30 la ora. A fost mai buna portiunea de drum cu pamant de-a lungul unui rau, de fapt ultima portiune a traseului. Nu stiu cum ajungi acolo iarna cand e zapada. Ca si cum nu era destul a inceput ploaia, cum mergeam pe marginea raului imi aminteam de imaginile vazute cu cateva zile in urma la tv cu paraiase iesite din matca care au maturat totul in cale, din fericire nu a fost cazul. Altcineva din grup nu a ascultat de sfat si a folosit maps, astfel ca a ajuns pe celalalt mal al raului=)).

Am ajuns la locatie care din prima mi-a placut. E vorba de 13 casute aruncate pe deal, fiecare casuta este o unitate de cazare. Cel mai apropiat vecin al nostru a fost padurea. Mai este o cladire mare cu sala de mese, barul-receptie, bucataria, si am inteles ca mai sunt cateva camere. In curtea, care este in panta, sunt 3 iazuri, micute, de asemenea proprietarii cresc pasari, iepuri, au 2-3 pisici, 3 cai si 2 caini foarte prietenosi, exact ca intr-o gospodarie taraneasca.

Am asteptat 5 minute in masina sa se opreasca ploaia, care a fost o binefacere pentru unii fierti la peste 40 grade timp de multe zile asa cum eram noi, apoi am mers la receptie. Aici s-a rezolvat repede, iar un tanar care era si chelner a fost trimis sa imi arate cabana, l-am scutit de drum spunandu-i sa mi-o arate, era simplu: ultima de pe deal. Am primit pentru a deschide usa o cheie din aceea lunga care si ea mi-a amintit de bunica. Am simtit aerul curat de munte, pe geamul de la baie vedeam o tufa de zmeura, desi zilnic vedem la tv ca la munte sunt ursi aici nu a fost cazul.


despre SERVICII

Personalul era compus din tineri care aveau rol si de chelner, barman, receptioner. Unii erau mai zambitori, altii mai posaci. Cred ca lucreaza o zi da una nu, de dimineata de la 8 pana seara la 22-23. Servirea a fost buna mai ales ca trebuie sa tinem seama si de conditii.

In afara de micul dejun care l-am luat in restaurant, in rest am stat la niste mese care erau amplasate in curte undeva mai sus fata de cladirea cea mare, langa unul dintre iazuri, astfel ca pentru orice comanda chelnerii trebuiau sa urce de la bucatarie cu platourile in mana. Per total servirea a fost buna, desi unii dintre prieteni au gasit un papanas in plus pe nota (comenzile le-am dat pe camere si le-am platit la sfarsitul zilei), probabil o eroare avand in vedere ca totul a fost fiscalizat deci nu ii ramanea chelnerului daca punea in plus.

Plata se face cash sau cu cardul, inclusiv tichete de vacanta electronice. Desi eram cumva izolati comenzile s-au luat destul de repede si au venit prompt.


despre CAMERE & COND. CAZARE

Cum am spus casuta era de fapt o camera in care se intra direct de afara, avea baie complet utilata si o prispa de pe care sa admiri peisajul sau unde sa iti savurezi cafeau de dimineata. Camera avea un pat dublu si unul simplu, deja printesa s-a marit si avem nevoie de tripla. Paturile acoperite cu velinta traditionala, pe jos parchet acoperit pe alocuri cu presuri. Pe pereti erau prinse stergare, de asemenea pe un perete era un tv cu ecran plat (singurul lucru care nu era din peisaj, nu prea ne-a folosit astfel ca daca nu era nu ii simtea nimeni lipsa). Tot in camera era un cufar din acela vechi, ar fi fost bine sa avem o masa. Exista de asemenea un micut dulap in care era si un racitor care chiar functiona. Pe prispa era o masa cu 2 scaune, nu erau traditionale erau Ciuc (stiti: inca una si ma duc :)) ).

Baia din fericire era moderna (in amintirile mele mamaie avea “baie” in curte :)): gresie cu aspect de piatra, un dus foarte interesant ca un receptor de telefon, chiuveta de cupru. Apa era fierbinte asigurata de un boiler asezat si el in dulap. Pentru iarna existau calorifere electrice in baie si in camera. In baie am avut pliculete cu sampon, doua sapunuri vegetale (asa scria pe ele) si 2 prosoape mari, eu cred ca trebuia sa fie 3. Nu am folosit sapunul si samponul lor astfel ca nu stiu daca se aduceau altele. Hartie igienica era suficienta pentru 2 zile.

Desi Robert a pomenit de wi-fi eu nu l-am gasit prin camera noastra =)), nu a fost o problema acum toate abonamentele "colcaind" de net.

Cum am zis camera a fost o reintoarcere in timp pentru noi, cei mari, si un lucru inedit pentru printesa care a putut vedea ce inseamna o casa la tara, acum nemaiavand asa ceva.

Noaptea toata curtea era foarte bine luminata.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Mancarea a fost gustoasa, bine gatita, folosite multe ingrediente naturale. Micul dejun, inclus in pret, putea fi ales din 3 variante care erau o variatie de oua, branzeturi, mezeluri, crenvusti, unt. Pe platoul din lemn, toate farfuriile erau de lemn, exista de asemenea putina sunculita de casa cu ceapa rosie langa rosii si castraveti, in fiecare dimineata am primit extra salata de vinete. Restul meselor le-am luat tot acolo, nici nu aveai unde in alta parte, cea mai apropiata locatie unde se manca fiind la 4 km. Cum am zis mancare este buna, ciorba de pasare de tara, supa cu galusti, cartofi prajiti foarte buni (nu din cei congelati), tochitura musceleana, sarmalute, pastrama de oaie la gratar (era mancabila, nu talpa) si alte produse la gratar.

O diversitate mare de produse avand in vedere ca eram totusi izolati in munti. Preturile? De foarte mult bun simt, cu 95 lei am mancat toti 3 cate un fel (absolut suficient) plus desert. Preturi corecte si la bauturi 6 lei o apa, 9 lei o bere normala, repet nu aveai alternative in zona astfel ca ar fi putut sa profite cum am vazut in alte parti. Un aspect negativ: se pare ca nu au fost chiar pregatiti! Intai s-a terminat berea draft, apoi Ursus la 0.33, apoi Ursus la 0.5 :)).


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Peisajul senzational, dar din pacate muntele din fata era deja pe jumatate defrisat, bineinteles ca in mod legal :)).


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

In afara de lungile discutii cu prietenii, am fost intr-o plimbare pana la o pastravarie aflata la 4km, am mancat zmeura si mure direct din tufisuri, am respirat aer curat. Este locul perfect daca vrei sa te odihnesti, sa te rupi de agitatia cotidiana. In plus a fost un weekend racoros, la un moment dat a trebuit sa incheiem discutiile pentru ca ne era frig. Nu puteam sa credem asa ceva :)), toti veneam de la cuptorul oraselor din sudul tarii.

Se puteau inchiria biciclete, ATV, se putea calari.

Oricum parafrazand o alta reclama, totul se poate cumpara, dar o intalnire cu prietenii este nepretuita!

## end review sc

[fb]
---
Trimis de nrs † in 08.08.21 17:29:41
Validat / Publicat: 08.08.21 18:01:52

VIZUALIZĂRI: 1280 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nrs †); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 vedere de pe prispa. unde sunt umbrelele a fost locul nostru de socializare
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 34850 PMA (din 38 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂComplex turistic Satu Muscelean [Albeștii de Muscel]:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.052464962005615 sec
    ecranul dvs: 1 x 1