EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Complex turistic Satu Muscelean [Albeștii de Muscel](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Tradiții muscelene la confort de secolul XXI
Acum câteva zile eram cu ceva treabă prin Câmpulung Muscel si așa cum m-am învățat în ultima vreme, după ce am terminat ce aveam de făcut, nu am mai dat fuguța spre casă, ci am ales să petrec o noapte la o pensiune din zonă!
Astfel după lungi căutări am ales o pensiune situată într-o zonă izolată, o zonă mirifică de munte. Complexul Satu Muscelean este situat la aproximativ 2o de kilometri de Câmpulung Muscel, pe un drum care din nefericire arată ca după bombardament. Se trece prin Bughea de Sus, prin Albeștii de Muscel și apoi prin Cândești. La un moment dat dăm de un indicator care ne îndrumă pe un drum forestier paralel cu un râu. După aproximativ un kilometru si jumătate apare și complexul Satu Muscelean.
Acesta este situat într-o zonă deosebită. În față există o cabană de lemn care la parter are recepția plus restaurantul și bucătăria aferentă, iar la etaj câteva camere. Noi am ales să stăm mai sus la o căsuță amplasată pe deal, în pădure.
Sus pe deal sunt amplasate căsuțe disparate construite în stil tradițional muscelean. Sunt amplasate sus pe deal, de unde au o priveliște deosebită asupra întregii zone. Undeva mai sus de cabană există un iaz cu pești, o cumpănă tradițională, un grătar, un mini bar și niște băncuțe. Dat fiind că erau acoperite cu zăpadă ori cu gheață erau pustii, dar vara cred că este un loc fain de socializare.
Căsuțele sunt diferite, cu prispă mai mare ori mai mică și de capacităti de două sau patru persoane. Noi am fost cazați la căsuța numărul 5, o căsuță cu o prispă foarte generoasă. Pe prispă aveam și o măsuță cu două scaune. Era un loc ideal de servit cafeaua dimineața.
Această căsuță construită în stil specific muscelean m-a impresionat de la intrare. Afară atârna un felinar, iar ușa arată exact ca în casa bunicilor mei. Clanța, zăvorul, broasca până și cheia erau parcă din altă epocă. Arhitectul care s-a ocupat de construcția acestor căsuțe de lemn a fost foarte tipicar și a fost foarte atent la fiecare detaliu. Pur si simplu impresionant. Multă muncă, multă pasiune și determinare, dar și mulți bani investiți.
Camera era simplă, iar în centru trona un pat ca pe vremuri. Patul era destul de îngust, respecta tradiția, iar salteaua destul de tare. Mare mirare ar fi dacă nu era din paie. Nu am verificat așa că asta nu e decât o presupunere.
Pe jos aveam parchet iar pe pereți erau diverse covorașe lucrate manual cu specific muscelean. La geam era o perdea simplă plus două ștergare tradiționale. Îmbinarea luxului si confortului modern cu tradiția anilor 1800-1900 era pur si simplu impresionantă. De exemplu aveam geamuri termopan cu ramă ce imită lemnul, dar se închideau ca pe vremuri cu un clănțău rudimentar!
Mai mult pe post de plasă de țânțari era pusă o bucată de material transparent prins în cuișoare. Iar perdeaua și ștergarele aferente erau puse pe o sârmuliță clasică prinsă în două cuișoare.
Pentru încălzire era folosit un convector electric modern, care dădea atâta căldură de eram nevoiți să mai deschidem geamurile să putem dormi. Ce fain e să dormi în pădure la aer curat, la căldură cu geamul deschis.
Ca și mobilier tradițional mai aveam o băncuță de lemn decorată cu un covor făcut de mână cu motive muscelene plus un divan de pe vremea bunicii, unde se ținea zestrea fetelor nemăritate. Camera este destul de simplă! Mai aveam un șifonier, dar și un mini frigider și un mini televizor LCD.
Baia. Ei bine baia parcă-i din povești. Suportul chiuvetei este din lemn natural, chiuveta este aurie, imită sau poate chiar este din cupru, iar bateriile sunt în ton cu vremurile trecute. Între toaleta si duș este contruit un zid aparent ca-n epoca de piatră, iar pe jos este gresie ce imită lemnul vechi. Bateria de la duș este de cupru și imită un telefon vechi, iar apa fierbinte este o binecuvântare.
Să mai spun că și pereții căsuței sunt tencuiți într-un stil vechi, e tipul ala de tencuiala neterminată, ce se mai găsește doar la căsuțele vechi. Totul are un aer retro și un farmec aparte. Cumva te întorci în timp, dar având tot confortul și luxul contemporan.
Să mai spun că până și becul care atârnă din tavan este agățat de o funie pescărească. Foarte, foarte tare, ne-a plăcut maxim atât conceptul, cât și implementarea lui.
Wi-fi mergea bine, iar bonus aveam si semnal la telefon, dat fiind zona un pic mai izolată.
Să trecem la potol. Până să ne cazăm am vrut să mâncăm prânzul la restaurant. Restaurantul este tot tradițional cu mese și băncuțe de lemn, cu blănuri pe scaune, cu diverse decorațiuni din trecut, dar și cu un șemineu mare.
Dat fiind perioada și lipsa clienților meniul era limitat. Aveam de ales între ciorbă de burtă sau de găluști, din pilaf de orez cu pui ori tocană de cartofi cu afumătură, din papanași sau clătite cu dulceață.
Eu am ales o ciorbă de burtă și o tocană de cartofi cu afumătură, iar soția a ales felul doi la fel ca mine plus o porție de papanași cu dulceața de afine.
Pentru deschidere am primit câte o țuică din partea casei, pe care am savurat-o și am cerut și supliment. Soția a ales o cană de vin fiert.
În afară de băutura tradițională, de bun venit, am primit și un mini aperitiv din partea casei. Puțină șunculiță afumată, câteva felii de mușchiuleț afumat, puțină zacuscă de casă plus ceapă și pâine dulce de casă de o culoare galbenă dată de ouăle proaspete și de făina de calitate.
Absolut toate produsele consumate erau preparate loco și aveau un gust deosebit! Vă dați seama cum le-am savurat și cum ne-am sculat de la masă!
Toată distracția de la prânz a costat numai 120 de lei cu tot cu tips-ul aferent! Ieftin și bun.
După așa o masă copioasă cu greu am urcat la căsuța noastră situată sus în deal. Acolo am tras un somnic de după amiază, apoi am ieșit la plimbare prin zonă, să consumăm caloriile.
Cum am spus pensiunea este situată în pădure pe malul unui râu. Vis a vis pe dealul opus este o exploatare forestieră care ne curăță de avutul nostru cel mai de preț, aerul curat!
Pe malul râului am găsit și o mini exploatare piscicolă, deja îmi făceam planuri pentru la cină cu un păstrav proaspăt.
Am mai mers preț de vreo oră prin pădure. Am mai întâlnit doar o casă izolată, în rest am mers pe urme de ATV. Există la pensiune mai multe tipuri de ATV-uri care se pot închiria, dar nu e una din distracțiile mele. Deasemenea se poate face si echitație, dar asta doar pe timp de vară.
Ne-am întors în jurul orei 18 după o plimbare prin zăpadă. Afară începuse să ningă liniștit era foarte frumos, dar venise și noaptea și frigul.
Ne-am așezat la masă în interior la căldurică și am observat terasa de afară care avea dispozitive de încălzit. Ce-or fi zis proprietarii care ne-au încălzit restaurantul, dar noi vrem să stăm afară!? Bucureștenii ăștia!
De păstrăv n-am avut parte, băieții de la piscicultură nemaifiind în zonă, dar ne-am mulțumit cu câte o porție de carne la garniță. Vorba vine că ne-am mulțumit. A fost una dintre cele mai delicioase porții de acest tip, consumate de noi vreodată.
Am avut fiecare două mini platouri de lemn una cu mușchi de porc și cârnat ambii afumați peste care era bătut un ou și alta cu câte o porție de cartofi prăjiți. Bonus am avut mujdei de usturoi cu smântână! Curcubeu pe cerul gurii. Ne-am umplut burdihanele de parcă eram niște greieri borțoși. Mult și bun! Prea mult si prea bun! Prea ca la țară!
Cu tot frigul de afară ne-am hidratat cu un Urs Carpatin! ; -) Bonus am ascultat muzică populară de calitate din zonă și nu numai!
Distracția de seară ne-a dus 110 lei, cu totul inclus. Dar asta nu-i totul a urmat micul dejun.
Micul dejun era inclus în prețul camerei de 150 de lei pe noapte. Restaurantul servește micul dejun între orele 8,30-10.30. Bine aici micul dejun e cât dejunul meu de-acasă. Ai de ales între omletă simplă, omletă țărănească sau ouă ochiuri. Eu am ales omletă țărănească, absolut delicioasă, iar soția ouă ochiuri. A urmat șunculiță afumată, mușchi file afumat, brânză, gem de vișine, unt, pâine de casă, zacuscă, ceapă... CÂTE ȘI MAI CÂTE. Super mult, super bun!
Doar sucul de portocale și cafeaua nu erau produse în ferma proprie. Astfel calitatea a fost deosebită. Oricând m-aș reîntoarce acolo.
Dar să recapitulez: sat tradițional muscelean cu atenție la cele mai mici detalii, confortul zilei de azi, wi fi bun, gazde foarte primitoare și mâncare delicioasă din gospodărie proprie. Una peste alta un preț decent. Bonus un cadru natural superb.
Cum să nu recomand, cum să nu dau nota 10, cum să nu doresc să mă reîntorc?
despre SERVICII
foarte prompți, foarte săritori, foarte amabili. Bonus din partea casei Țuiculiță, aperitiv, cafea...
despre CAMERE & COND. CAZARE
Curățenie, confort deosebit, atenție la detalii în recreerea unor conditii arhaice!
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
99% din produse din bucătăria proprie. Rezultatul atât bun, cât și gustos si sănătos!
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Munte, pădure, aer curat susurul râului din apropiere. Cadru natural de excepție.
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
plimbare prin natură perpedes, călare ori motorizat!
Trimis de robert in 16.01.21 10:23:41
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CÂMPULUNG-MUSCEL.
31 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.30565202 N, 24.97786162 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
31 ecouri scrise, până acum, la acest articol
rog melodia: https://www.youtube.com/watch?v=vrxz_e4L4Vc
Super recomandarea
Mutat în rubrica "Complex turistic Satu Muscelean [Albeștii de Muscel], CÂMPULUNG-MUSCEL" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)-
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
@webmasterX: mersi frumos! Acesta-i drumul ce duce la pensiune, dar complexul e un pic mai sus!
@robert: Fain, mai ales vara, cred! Pozele s-au clarificat spre dimineață, ce chestie!
Oricum, genul meu de loc. O să-l țin minte. La mai multe!
@crismis: e frumos si iarna stai liniștită! Chiar îi spuneam proprietarului ce fain ar fi fost o plimbare cu sania trasă de doi cai!
Hehehe era aburit aparatul de la frig sau pozarul de la țuică că nici nu mai stiu!
Mersi frumos pentru vizită și comentariu! Îți recomand să-l vizitezi!
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@robert:
Wooow, ce loc de poveste!!! Si mie îmi plac la nebunie locurile astea rustice dar unde să am tot confortul...
Pe prispa aia din fața căsuței aş staaaa... Doamne, cât de frumos!!! Si pe deasupra mi se pare si foarte ieftin si la cazare si la restaurant! Străchinuțele alea din lut sunt minunate!!!
Izolarea, linistea din jur... cum nu se poate mai potrivit pentru vremurile astea...
Mă bucur pentru voi că ați găsit asa un loc unde v-ati putut relaxa si deconecta de la problemele si stresul zilnic şi-ți multumim că ni l-ai împărtăşit şi nouă!
Mie mi-a plăcut mult, mult tare! E de ținut minte!
Felicitări pentru review!
@gettyy: mulțumesc mult pentru vizită, comentariu și apreciere.
Într-adevăr e un loc izolat in mijlocul naturii, un loc de poveste. Ar fi tare mișto o petrecere acolo, mai ales că gazdele sunt foarte primitoare.
Chiar ne-am simțit foarte bine acolo si sper că ne vom reîntoarce vreodată! Recomand cu drag o vizită la acest complex turistic!
Frumos loc ați descoperit și voi ați profitat din plin! Un loc de poveste!
Amplasarea, condițiile, confortul, rusticul, toate la un loc te fac să te relaxezi și să te simți bine.
Un loc ce confirmă că "omul sfințește locul ".
Patul era învelit cu "velință" cel puțin așa îi spune în zona mea!!!
Strachina cu tocăniță de cartofi... yamiii...
Frumos totul și mă bucur pentru voi, v-ați încărcat bateriile!
Felicitări pentru alegerea făcută și pentru că ne-ai scris și nouă.
Toate cele bune!
@ANILU: mulțumesc frumos pentru vizită comentariu și aprecieri.
Chiar merită recomandat un astfel de loc în care proprietarii si-au pus sufletul și au scos ceva deosebit. Merită cu prisosiță să fie promovat!
Velință sunt absolut convins că ai dreptate. Probabil și celelalte ștergare aveau alte denumiri, doar că eu sunt doar un orășean ignorant și nu le stiu! Bine că am mai învățat ceva cu această ocazie.
Intr-adevăr mâncarea și băutura parcă au alt gust în strachine de lut. Da și cafeaua mi-a adus-o tot așa. Asta chiar a fost o premieră!
Salut. Citit si votat cu placere reviewul tau. Fiind argesean cunosc foarte bine zona, inclusiv complexul unde ati fost cazati. Datorita acestui articol am reusit sa cunosc mai bine aceasta locatie pe langa care am trecut de multe ori. Ma bucur ca ati fost incantati de frumusetea locurilor si ati gustat un pic din traditiile muscelene. Vara este o zona de vis unde poti sa iti incarci bateriile departe de stresul urban. Iar micul dejun si pranzul servite in vase de lut si lemn, sant ca o intoarcere in timp la vremea copilariei. Despre gust numai vorbesc. Ma bucur ca v-ati simtit bine pe frumoasele plaiuri muscelene si va mai asteptam si alta data, Argesul fiind o zona cu potential turistic urias. Vacante si calatorii frumoase va doresc.
@micutzu: uite că am dat de un argeșean get-beget. Și eu spun că zona este foarte frumoasă din punct de vedere turistic și nu așa aglomerată ca Valea Prahovei ori Rucăr Bran.
Cochetez de mulți ani cu aceste meleaguri, ai mei au vândut apartamentul din Bucureși și și-su construit o căsuță la Lerești, dar mai sus de Bughea de sus nu am fost niciodată.
Chiar ne-am simțit foarte bine la această pensiune izolată. Se vede că omul sfințește locul.
Mulțumesc pentru vizită și comentariu! Poate ne vedem la o țuică la Satu Muscelean!
Ar fi foarte frumos și dacă o sa fie vara, merge și un sprit rece de Ștefănești. Toate cele bune.
”Arhitectul care s-a ocupat de construcția acestor căsuțe de lemn a fost
foarte tipicar și a fost foarte atent la fiecare detaliu. Pur si simplu
impresionant. Multă muncă, multă pasiune și determinare, dar și mulți
bani investiți.
Ai dreptate: fără bani mulți calitatea e mai slabă!
Mi-a plăcut la nebunie totul, mai ales baia cu obiectele ei sanitare - chiuveta și bateriile - cea de la ea și cea de la duș! Parcă m-am întors în anii copilăriei, la Sinaia, într-una din vilele boierești naționalizate, unde se mai găseau asemenea baterii la instalațiile sanitare. Tot atunci am avut bucuria de a mă încălzi la focul făcut cu bușteni, într-un cămin zidit, cu tiraj natural.
Patul acela mi s-a părut destul de îngust. Noroc că Doamna ta este mai subțirică, altfel cred că unul din voi s-ar fi putut rostogoli și cădea jos din pat! (glumesc, desigur! )
Să vă fie de bine! Felicitări! Mi-a plăcut ce-am citit și văzut în poze!
Într-adevăr, zona musceleană este o zonă de poveste, foarte frumoasă, atât pe timp de iarnă, cât și pe timp de vară!
@robert: Arată foarte bine și prețul este mai mult decât decent. Un loc perfect pentru doua, trei zile de relaxare, departe de zgomotul orașului. Îl rețin, poate dam o fuga pe acolo, la un sfârșit de săptămână.
@robert: Frumos, o poveste de demult spusa in imagini (obiecte) cu acea blandete demna de un adevarat povestitor. o locatie linistita si retrasa, de tinut minte.
Multe plimbari.
@doinafil: Patul acela mi s-a părut destul de îngust. Noroc că Doamna ta este mai subțirică, altfel cred că unul din voi s-ar fi putut rostogoli și cădea jos din pat! (glumesc, desigur! )
sau cum se mai spune ai pus punctul pe i! Dacă era vreuna de calibrul meu cred că dormeam pe jos! Așa am avut noroc!
Mulțumesc frumos pentru vizită, comentariu și observație!
@Mika: să știi că este un loc frumos! Și chiar ai unde să faci o mică plimbare după masă! Nu ceva de anduranță așă cum ești învățată! Mersi pentru vizită!
@roth: chiar e un loc de poveste! Nouă ne-a plăcut foarte tare! Mulțumesc pentru vizită și comentariu!
Ai uitat sa spui cu cate kilograme in plus te-ai intors in Bucuresti! Sa nu spui ca nu ai pus in plus, ca nu te cred
@johnnyredlabel: cu multe, da cine le mai ține socoteala?
@robert: Asa mult mi-a placut descrierea locului asta si mai ales partea de gastronomie ca nu m-am abtinut si am rezervat o casuta pentru week-endul asta. Merci pentru pont si la cat mai multe calatorii la fel de inspirate!
@adynutza26: mă bucur tare mult să aud așa ceva! Sper să vă placă! Aștept feedback! Distracție plăcută!
@robert: Am ajuns cu bine, seara la 20. Si stam tot in casuta 5!
@robert: Am ajuns cu bine, seara la 20. Si stam tot in casuta 5!
Ce frumos. Dar spune-mi te rog în casă era cald nu de alta dar eu sunt friguroasă rău și dacă este pe tradiție apăi pe acele vremuri de demult nu prea era cald, erau sobe și nu făceau față încăperii , bine, acum tu o să zici că nici apă caldă nu era... și se spălau la copăiță
Felicitări, încă odată scriu că-i superb și chiar o să rezervăm mai la primăvară.
P.S. Știi cumva, în iaz poți să pescuiești sau este doar de decor ?
@diana2015: "Pentru încălzire era folosit un convector electric modern, care dădea atâta căldură de eram nevoiți să mai deschidem geamurile să putem dormi. Ce fain e să dormi în pădure la aer curat, la căldură cu geamul deschis. " - spusei deja confort de sceol XXI!
De iaz nu am întrebat, dar sigur are unde să arunce undița. E râul apropape și păstrăvii abia așteaptă!
Mersi frumos pentru vizită si comentariu!
@robert: Multumim mult pentru review-ul care ne poate descrie asa cum suntem si cum incercam sa fim. Depunem tot efortul ca oaspetele nostru sa simta ca ajunge intr-un loc care ii trezeste amintiri sau ii provoaca emotii.
Doresc sa subliniez, in calitate de Administrator al Complexului, pentru toti vizitatorii articolului scris de tine si viitorilor vizitatori, ca la noi, conceptul este "viata la tara", sau vizita in casa bunicilor. Nu vindem lux si modernism, vindem autenticul, simplitatea gustului si a confortului, aducand necesarul pentru ca aceasta vacanta sa-si indeplineasca obiectivul.
Casutele sunt decorate in stil rustic, taranesc muscelean, cu minimul necesar. Restaurantul ofera zilnic mancare pregatita la tuci 2-3 feluri de ciorba, 2-3 feluri principale de mancare, salate, garnituri, preparate de casa si locale, bauturi din toate gamele. Activitati tenis de masa, biliard, atv, biciclete, tir cu arcul, badminton, darts, sah, remi, etc...
NB Satu Muscelean este (sau a fost) reprezentant al unității
@Satu Muscelean: Cu drag! Cum am mai spus: omul sfințește locul!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Apr.2023 Cea mai frumoasă și liniștită vacanță, unde am ales sa-mi petrec ziua de naștere — scris în 22.05.23 de Robeflo din BUJORENI [VL] - RECOMANDĂ
- Jan.2023 Așa nu — scris în 02.01.23 de fb124845 din BUCUREșTI - nu recomandă
- Nov.2022 Satu Muscelean – Confort în stil rustic — scris în 23.01.23 de nicole33 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2022 Experienta neplacuta la locatie — scris în 24.03.22 de ux124042 din ROMANIA - nu recomandă
- Jul.2021 Am fost la MAMAIA! — scris în 08.08.21 de nrs † din CRAIOVA - RECOMANDĂ