EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cob Village [Berca](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Oaspeți în sătucul de turtă dulce
Cum dă firul ierbii, cum încep să ne mănânce tălpile! Da’ rău de tot! Și ca să ne potolim cât de cât, e musai să le dăm de treabă! :)
Nu mai știu exact când și cum am aflat despre Cob Village; ideea m-a fermecat atât de mult, încât am zis că trebuie să ajungem și noi acolo cât de curând. Pe la începutul lui 2020, am vrut să fac rezerv o cameră pentru minivacanța de 1 Mai, dar tocmai ce apăruse un articol pe AFA care m-a cam dezumflat, colegul plângându-se că a cam îndurat frigul în cursul nopții în cameră. Însă ceea ce m-a făcut să dau înapoi a fost lipsa unui restaurant propriu. Am luat harta Google la puricat și am găsit totuși vreo 2 mâncătorii prin zonă, ocazie cu care am redescoperit o altă locație de care uitasem, la care am rezervat; din motive prea bine cunoscute, minivacanța n-avea să se concretizeze.
Lucrurile nu stau pe loc, ieșim din lockdown și încep să se mai ivească ici-colo, timid, ceva informații despre Cob Village. În general de bine. A apărut și restaurantul; faptul că oferta ar fi cam subțire nu mi se pare un impediment major. Nici acela că nu există televizor în cameră. În plus, nici vara nu-i departe; vorba poetului „de-acum nu ne mai îngheață nasul și picioarele” ... Așa că rezerv un weekend în iulie. A trebuit să anulez după doar 2 zile, din motive independente de voința mea.
Credeți că m-am dat bătută?! Păi așa mă cunoașteți?!... Vaccinați și încrezători, pe la sfârșitul iernii precedente începurăm iar a lua agenda la puricat și a ne face planuri. Am ales jumătatea lui aprilie pentru Cob Village, ne-am gândit că vremea de-acum s-o mai îmbuna, întrucât zona mustește de obiective turistice pe care le aveam de mult în plan. Am antamat așadar o cameră dublă, pentru 2 nopți, fără nicio masă inclusă, pentru prețul total de 600 lei, cu posibilitatea de a anula gratuit până cu o săptămână înaintea plecării. După acest moment, cardul mi s-a debitat automat.
Dar ce este și ce vrea Cob Village ăsta?!
Cob Village este visul devenit realitate al unei doamne, fostă învățătoare, și al soțului dumneaei, care au proiectat și construit în comuna Berca (jud. Buzău) un mic „sat” doar din materiale naturale și/sau reciclate: cob (argilă amestecată cu nisip, paie și apă), lemn și piatră, ferestrele realizate din parbrize de la automobile dezafectate și... numeroase sticle și borcane ce traversează pereții de lut, sporind luminozitatea interioarelor.
În total sunt 5 corpuri, dispuse concentric în jurul unei mici terase acoperite, sprijinite pe trunchiul gros al unui copac; ideea pe care dorește s-o transmită acest amplasament este de rupere de restul lumii, de întoarcere către vatra simplă a satului tradițional. Fiecare corp conține câte 4 camere, dimensionate pentru 2 persoane (cu posibilitatea de a se putea introduce un pat suplimentar, deoarece spațiul permite), iar unul din corpuri include și restaurantul. Deși felul cum sunt mobilate și decorate camerele se situează la nivel basic, s-a intenționat a nu se face niciun rabat de la confortul vremurilor prezente, fiecare cameră având atașată o baie dotată corespunzător.
Numitorul comun (și ceea ce conferă locului unicitatea și farmecul absolut!) îl reprezintă absența totală a liniilor drepte, muchiilor sau colțurilor! Acolo totul este o desăvârșită și continuă unduire! În plus, totul a fost realizat manual, nicio căsuță nu seamănă cu alta. Există poze și reportaje pe internet despre diversele etape și provocări pe care le-a implicat ridicarea Cob Village; spre exemplu: lataifas.ro/destinatii-tu ... sute-de-poveste.
Experiența noastră
Am comunicat cu gazda pe WhatsApp vineri pe la prânz, când am plecat de acasă, pentru a anunța ora probabilă la care aveam să ajungem și a întreba dacă funcționează restaurantul. Am primit răspuns afirmativ și urări de drum bun, care chiar așa avea să se dovedească, bun și destul de puțin aglomerat pentru o vineri după-amiază. Berca e ușor de accesat, nu-ți trebuie cine știe ce sisteme de navigație; din DN10 (Buzău – Brașov), la vreo 30 km de Buzău se face drum în dreapta, imediat după ce traversezi apa Buzăului, ai și intrat în localitate.
Mare, mare atenție însă! Dacă veți căuta Cob Village pe GoogleMaps, veți găsi 2 locații, una în apropierea stadionului (nu-i absolut nimic acolo, doar o priveliște frumoasă asupra râului) și alta – cea adevărată – pe str. Calea Șoimului 316G. Nu știu de unde și până unde (bănuiesc doar), eu aveam setată pe hartă prima locație și acolo am nimerit, ceea ce într-un fel n-a fost rău, căci soarele începuse pregătirile de culcare peste apele vaste și molcome. După ce ne-am săturat de pozat și admirat, am sunat gazda, care ne-a direcționat spre adevărata adresă. Deci: ați trecut podul, mai mergeți puțin și, la giratoriu, o luați spre stânga, la prima intersecție țineți tot stânga, mergeți cam 1 km și veți auzi vocea suavă a GPS-ei: „destinația dumneavoastră va fi pe partea dreaptă” . Atât de simplu.
La stradă, locul este marcat cu un panou suspendat, frumos colorat, inscripționat cu „datele personale” ale pensiunii. Imediat în dreapta este parcarea, destul de încăpătoare (să zic, vreo 10 mașini) și tot aici intrarea principală în restaurant (mai e una pe partea opusă, dar nu totdeauna am găsit-o deschisă). De-o parte și de alta acestui corp se face câte o alee ce duce în „sat” .
Pensiunea nu are o recepție dedicată, sau cel puțin eu n-am prea văzut așa ceva. Noi am intrat în restaurant și am abordat singura angajată pe care am întâlnit-o (și singura cu care aveam să interacționăm de-a lungul micului nostru sejur, o doamnă extrem de harnică și amabilă); știa de venirea noastră, pur și simplu a pescuit o cheie de sub tejgheaua barului și ne-a condus la camera ce ne fusese repartizată.
Am avut camera 5.4, chiar lipită de restaurant. Inițial mi-a fost teamă că va fi zgomot de la cârciumă, dar n-avea să pătrundă nici cel mai mic decibel până la noi (oricum, toată activitatea părea că se încheie pe la orele 21-22). Gazda noastră ne-a descuiat ușa, ne-a zis să ne instalăm, iar pe urmă ne așteaptă la masă. Fix ăsta avea să fie programul (incluzând și o mică tură de „cartier” ).
Camera noastră a fost spațioasă, de forma unui policiclu. Piesa principală o reprezintă patul matrimonial, care avea să se dovedească foarte confortabil, fiind acoperit cu o saltea mai tărișoară (mie îmi place așa, mă odihnesc mai bine decât în cele moi), iar aceasta cu lenjerie albă, de bumbac, peste care zăcea o cuvertură înflorată (pe care am exilat-o pe un scaun pe tot parcursul șederii noastre). Am avut câte o pernă mare de fiecare și o singură noptieră cu veioză.
Restul mobilierului cuprinde o masă și 2 scaune simple de lemn, pe masă se odihnea televizorul (na, că au apărut televizoarele la Cob Village, să mai cârcotească cineva!). De-o parte și de alta a ușii de la intrare se află un mic răcitor și un stativ scund, cu 2 rafturi, pe care am găsit 2 perechi de papuci de unică folosință. Pe post de dulap, o creangă legată cu 2 sfori de tavan, pe care sunt agățate câteva umerașe. Mi-a plăcut ideea cu cele 3 nișe săpate în perete, am întâlnit acest concept în vechi case țărănești, prin muzee ale satului; într-una se găsea o tăviță cu 2 pahare acoperite cu folie, într-alta un odorizant de cameră, alta era decorată cu mici tablouri rotunde.
Un coș de gunoi într-un colț, draperie alburie la ferastră, podeaua acoperită cu parchet laminat, tavanul cu șipculițe de lemn lăcuit. O scoarță multicoloră aruncată pe jos – frumușică, din același film, dar absolut nefuncțională, ba chiar periculoasă; după ce am alunecat pe ea de era să-mi rup gâtul, am strâns-o cu năduf și am exilat-o și pe ea într-un colț.
Teoretic, era un termostat într-un colț, dar nu se putea regla temperatura de la el. Am citit pe undeva că pensiunea ar avea încălzire prin pardoseală; neh, nici vorbă de așa ceva cât am stat noi acolo, poate costă mult și nu se justifica pentru doar 5-6 camere ocupate sau poate e doar la stadiul de proiect. În tot cazul, termostatul a arătat mereu între 21 și 22 de grade, ceea ce mi s-a părut rezonabil, mai ales că noi n-am făcut prea mulți purici prin cameră. Noaptea, învelită cu pilota groasă, mie mi-a fost numai bine; Tati a zis că putea să fie un pic, doar un pic, mai cald.
În baie însă era sensibil mai cald, caloriferul a fost fierbinte, cel puțin noaptea. Baia conține tot ce e nevoie într-un astfel de spațiu: vas de toaletă, chiuvetă, oglindă (până și asta de o formă policiclică, neregulată!), cabină de duș. La chiuvetă, un pahar pentru periuțe, săpun lichid în dozator (încă unul la duș) și, alături, un mic cuier pentru prosoape. A propos de prosoape, le-am găsit frumos împăturite, aranjate într-un dispozitiv format din 2 rafturi suprapuse, ancorat de tavan prin lănțucuri metalice. Într-o altă nișă ne așteptau 2 suluri de hârtie igienică, iar coșul de gunoi într-un colț. O parte din pereții băii erau văruiți în alb (ca și cei ai camerei), restul acoperiți cu piatră, la fel și podeaua. Baia se aierisește printr-o mică fereastră, apă caldă am avut la discreție.
Nici camerele, nici restaurantul nu dispun de aparate de aer condiționat, dar am înțeles că vara n-ar fi foarte cald, lutul păstrează destul de bine răcoarea interioară. Dacă mă gândesc la casa bunicii de la țară, din copilărie, înclin să cred că așa e. Deși pe undeva citisem că locația nu beneficiază de Wi-Fi, în realitate nu e așa, adică există internet și nu sunt probleme nici cu semnalul de telefonie mobilă.
Fiecare „căsuță” deține afară o mică zonă de relaxare – 2 scaune dispuse în dreptul unei mese sau a unei lavițe săpate în perete. A noastră fiind situată chiar lângă intrarea (secundară) în restaurant, se pare că n-a mai rămas loc de așa ceva, dar aveam să descoperim rapid 2 scaune destul de aproape, pe latura din dreapta a proprietății, despre care am dedus că ar fi fost ale noastre. Oricum, n-a prea fost vreme (și nici timp) de stat afară, la relache.
Căsuțele sunt văruite în alb și pe dinafară, iar ferestrele și ușile sunt decorate cu drăguțe brâuri naive, de mare efect, întregind impresia de „căsuțe de turtă dulce” . Din loc în loc sunt ronduri cu flori sau... buturugi pictate în culori vesele. Streșinile supradimensionate se sprijină pe alocuri pe „coloane” din trunchiuri de copac, delimitând mici „prispe” . Se poate urca pe un delușor, în spatele proprietății, unde am văzut o mică esplanadă amenajată (viitor loc de joacă pentru copii?!), dar și o băncuță rustică. De aici, de sus, perspectiva asupra întregului domeniu este foarte frumoasă!
Restaurantul
Se pot lua acolo toate cele 3 mese principale, în anumite intervale orare (mic dejun 8-10, prânz 12:30-14:30, cină 18-21). Noi am mâncat 2 mic-dejunuri și 2 cine.
Micul dejun are preț fix, 30 lei/persoană și constă în câte un platou cu produse tradiționale: file de porc, babic, cașcaval afumat, șunculiță, fâșii de pui pane, 2 ouă (gătite după doleanță), măsline, legume. În plus, pâine prăjită, cafea sau ceai, lapte, iaurt, suc sau apă. Mi-a plăcut absolut totul, am lins farfuria cum s-ar spune; în plus, ne-a ținut atât de bine de foame acest mic-mare-dejun, încât n-am mai simțit nevoia să mâncăm de prânz!
Restul meselor se servesc a la carte; se poate plăti fiecare masă separat, sau toată consumația la final; cash sau cu card. Într-adevăr, meniul nu-i prea stufos, oferă feluri clasice, tradiționale, dar de asemenea ne-am lins degetele după fiecare masă, iar porțiile ni s-au părut optim dimensionate, cel puțin pentru noi. În prima seară am luat (ce altceva?!) cârnați (40 lei) și pastramă (46 lei) de Pleșcoi (celebra localitate este vecina Bercăi), fiecare a venit cu mămăligă și murături. Precedate de o țuică mică (10 lei) și o afinată delicioasă (12lei) și însoțite de o carafă de vinul casei roșu (15 lei/500 ml). La desert, am împărțit o porție de papanași cu dulceață de gutui (20 lei; absolut demențiali!).
A doua cină am început-o cu câte o ciorbă de găină (15 lei), apoi am continuat cu coaste de porc cu cartofi copți (40 lei) și sărmăluțe cu mămăligă (36 lei; îmi plouă în gură când îmi amintesc). Evident, stropite cu același vin roșu care ne plăcuse foarte mult în seara precedentă. Nu mai zic nimic despre servire, doamna care ne-a întâmpinat la cazare nu știa cum să ne mai răsfețe!
Împrejurimi
Ohooo! Se pot scrie romane!... Cob Village se află într-una din cele mai ofertante zone turistice din țară și nu exagerez cu nimic spunând asta! Noi n-am apucat să vedem decât câteva obiective, sâmbătă am avut noroc de o vreme splendidă, duminică însă nu prea, dar nu ne-am lăsat. Pe altele din cele rămase le-am văzut cu alte ocazii, iar pe altele le vom descoperi altădată; sănătoși să fim! Enumăr doar câteva: celebrii Vulcani Noroioși (de fapt, am identificat cel puțin 3 locații), așezările rupestre Aluniș-Nucu, Babele (Trovanții) de la Ulmet, Muzeul Chihlimbarului (Colți), Focul Viu (Terca), Muntele de sare și lacul Meledic, Tabăra de sculptură Măgura, Mânăstirea Ciolanu, Cascada Cașoca, Barajul Siriu. Din păcate, nu întotdeauna accesul e facil, multe din drumuri se află într-o stare deplorabilă, atât de contrastantă cu frumusețea nepământească a zonei!
De prisos să spun că pentru noi Cob Village s-a dovedit o alegere mai mult decât inspirată, ne-am simțit excelent, ne-am odihnit și am mâncat pe măsură. Dacă aș mai reveni acolo?! O, da! Sper să se mai întâmple cândva! Poate de evitat miezul iernii, când temperaturile (inclusiv în camere) pot fi neprietenoase și nici nu prea ai ce face prin preajmă.
despre CAMERE & COND. CAZARE
Un pic răcoare în cameră noaptea (aprilie).
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
10 cu felicitări! Produse simple, dar proaspete și foarte gustoase.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
O zonă foarte densă în obiective turistice.
Trimis de crismis in 09.06.21 19:54:49
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MĂGURA & BERCA.
19 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.29141370 N, 26.66115320 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
19 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS ale acestei destinaţii pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
@webmasterX: E ok, acolo e!
@webmaster: Mulțumesc frumos!
@crismis: Foarte frumoase căsuțele, citisem despre ele și mi-au plăcut "din prima"
Pentru mine e cam frig la 21 grade, sub 26 nu avem in casă, niciodată. Dar, vara cred ca aș rezista, aș dormi îmbrăcată mai gros
Ce-mi faci tu mie cu carnatii ăia? Nu știi ca după ora 17 nu mai pot mânca decât apă? Of!
Te imbratisez cu drag!
Sunt drăguțe căsuțele, înțeleg că au devenit obiectiv turistic, sunt mulți care se duc doar să le vadă și să le pozeze. Eu n-aș ocoli nici restaurantul... Ah, cârnații!... Ah, sarmalele!... Ah, papanașii!... ????
Noi iarna setăm termostatul la 22,5 - 23 grade, așa că diferența n-a fost de speriat. Dar pentru cei mai friguroși sigur că ar putea fi o problemă. De aia am și menționat impedimentul.
Mulțumesc pentru vizită, toate cele bune!
@crismis: Drăguț acest sat eco-friendly! S-or fi inspirat de la Gaudi cu lipsa liniilor drepte?!! Oricum, ideea e interesantă.
Nu pot să nu remarc totuși prețurile mari atât la cazare, cât și la mâncare. 300 lei/noapte (cca. 60 euro) mi se pare un tarif exagerat și nejustificat prin raport cu facilitățile oferite, iar pozele cu meniul mi-au tăiat pofta de mâncare.
Cred că proprietarii încearcă să-și recupereze prea rapid costurile investiției - e o meteahnă pe care am remarcat-o la mulți români care își deschid o afacere în domeniul turismului...
Zona e însă foarte frumoasă și ofertantă pentru vizitatori și probabil că pe asta au și mizat - de văzut dacă pe termen măcar mediu o să le iasă socotelile...
@crismis:
”Camera noastră a fost spațioasă, de forma unui policiclu
- hai că am auzit cu această ocazie de un cuvqnt nou, polIciclu!!! Evident am apelat la amicul Goagăl să mă lumineze, da mai mult m-a băgat în ceață!!!
Foarte interesant acest spațiu de cazare prietenos cu natura si în stilul lui Gaudi, așa cum bine a precizat și Carmen.
Chiar îl pun pe lista de favorite, tot vroiam io să dau o fugă pe la Buzău. Faptul ca se si mănâncă bine e un mare plus. De țuiculiță si de afinata nu mai zic nimic!
Felicitări pentru alegere!
@Carmen Ion: Prețurile la cazări au sărit enorm în ultimul an, cel puțin în România. Urmăresc periodic anumite locații și am constatat acest fenomen, oarecum explicabil, din moment ce cerere există destulă. Așa că... se pare că e nevoie să depășim noi și noi praguri psihologice (mă refer la mine și la Tati). Sau să stăm acasă, ceea ce nu e deloc o opțiune pentru noi...
Mâncarea n-o fi arătând gen "master chef", dar te asigur că era foarte gustoasă! Prețurile nu le comentez, am mâncat mai scump și mai prost. Important e că am rămas cu amintiri frumoase!
Mulțumesc pentru vizită, vă pupăm cu dor!
@robert: Păi nu se zice "policiclic"?! Bine, era mai ok să zic "camera noastră avea formă policiclica", dar nu mi-a venit pe moment. Nu-i nimic, chiar dacă nu există acest cuvânt, l-am inventat eu cu această ocazie! Așa se îmbogățește limba română!
Mulțumesc pentru comentariu, vă pupăm și pe voi cu dor și prietenie!
Văzând imaginile, gândul m-a dus și pe mine la Gaudi, dar și la tradițional și eco. S-au înmulțit asemenea construcții, un exemplu fiind Castelul de Lut din jud. Sibiu. Ești ca într-o poveste in Cob Village!
Felicitări pentru impresii și poze!
@Rodel: Mulțumesc pentru cuvintele frumoase! Toate cele bune!
O minunăție de sătuc, un loc desprins parcă din basme, ce te face să uiți de greutățile și răutățile din viața cotidiană. O carte și vreme bună, atât mi-ar trebui acolo!
Desigur și câteva plimbări prin zonă, dacă tot sunt atât de multe obiective interesante! Faptul că a apărut și restaurantul e un mare plus!
Felicitări, foarte frumos!
@maryka: Dacă vrei și carte, și obiective turistice, trebuie să rezervi cel puțin o săptămână. Sau mai multe mini-vacanțe. La acest ultim compromis am ajuns și noi...
Voi încerca să povestesc zilele viitoare despre ce am văzut și făcut în cele 2 zile petrecute acolo (de fapt, o zi jumate). Am avut în plan și altele, dar a trebuit să le amânăm pt altădată. Zile și sănătate să ne dea Cel-de-Sus!...
Mulțumesc pentru vizită și aprecieri!
@crismis: Întâmplător o cunosc pe gazdă și știu cât a muncit să iasă locul ăsta așa cum l-ai văzut tu. Am și prieteni care s-au dus acolo cu copii, pe o vreme mai puțin prielnică și au fost nemulțumiți că nu era suficient de cald în camere... Știu că au fost unii extrem de cârcotași, au scris doar de rău... dar nu poți să judeci gusturile și așteptările oamenilor... ce să zic?
Locul ăsta de cazare a fost amenajat în timp, cu forțe proprii, pe rând au reușit să facă lucrurile să meargă. Când l-am văzut eu, se pictau casele pe exterior Când ai vrut tu să mergi prima dată, nu se mânca la restaurant, acum ai putut! Într-adevăr, este loc de îmbunătățiri și de dezvoltare. Desigur nemulțumirile au venit și din faptul că prețurile nu sunt tocmai mici, dar totuși raportul calitate/preț este unul bun, părerea mea.
Una peste alta, eu cred că este ceva inedit și cu gust, făcut cu implicare și dorință de a oferi servicii de bună calitate pentru zona în care se află.
Eu te felicit pentru alegerea Cob Village, mă bucur că ai trecut pe acolo, că ai avut o experiență plăcută și te-a făcut să te desprinzi de stresul cotidian!
Toate cele bune și călătorii de neuitat!
@k-lator: Nouă ne-a plăcut, chiar mult. Camera e mare, salteaua odihnitoare și nu ne-a lipsit nimic (poate 1 grad - 2 în termometru pe parcursul nopții, dar n1a fost grav). Cel mai important, a fost liniște și... locul spune o poveste!
Îmi imaginez câte eforturi de toate felurile presupune amenajarea unui astfel de loc!... Evident, lucrurile sunt mereu perfectibil, dar eu cred că oamenii deja au întrat în linie dreaptă. Dacă rezolvă și problema căldurii pe timp friguros, chiar n-ar avea de ce să nu aibă mare succes în viitor. Oricum, nu sunt multe oferte de cazare în zonă, concurența e destul de soft, cel puțin deocamdată.
Foarte frumoase pozele. Auzisem despre acest loc dar nu stiam despre ce este vorba.
@kalindera: Mulțumesc! Un loc fotogenic, merită măcar o vizită de curtoazie!
@crismis: Felicitări pentru idee şi review. Cei care nu au maşină, cum pot ajunge acolo?
Aştept ca agenţiile turistice să organizeze excursii statice (ce exprimare aiuristică din cuvinte antagonice!) pentru persoanele mai coapte la care dorinţă şi voinţă ar fi, putintă mai puţin. Sunt convinsă că ar fi mulţi amatori să schimbe câteva zile peisajul urban cu unul de turtă dulce care ar creşte buna dispoziţie, nici decum glicemia.
Poate gazda care se dovedeşte un bun organizator ar trage o strigare pe FB şi ar aduna nişte bătrâni ţicniţi într-un microbuz cu plecare la dată fixă, obligatoriu într-o perioadă călduroasă - de, am vorbit şi eu, n-am dat cu parul!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Apr.2022 Minivacanta placuta — scris în 14.05.22 de carmen07 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2020 Cob Village, loc ideal pentru relaxare — scris în 27.06.20 de Cor Neliu din GALATI - RECOMANDĂ
- Jan.2020 Cob Village - Nu recomand! — scris în 19.01.20 de bogdanescu07 din BUCURESTI - nu recomandă