GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Programul de funcționare al cetății Poienari este unul specific instituțiilor românești, adică se intră doar la ora 10.00 și la ora 15.00. Atât. Nu există explicații, el, fără nume, angajat al muzeului atât poate și atât face.
Cetatea Poienari este la 4 km de Lacul Vidraru, coborâre dispre Transfăgărășan, și la 2 km de satul Căpățâneni, din spre Curtea de Argeș.
Peisaj frumos dar fără drumuri bune, mai ales în județul Argeș.
Pentru a ajunge la ruinele cetății trebuie să urci cele 1480 de trepte din beton, ce țerpuiesc printre copaci, la capătul cărora te intâmpină o căsuță, construită intre anii 1969-1972, în stil argeșean.
Trimis de siln in 13.08.18 18:08:50
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (siln); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.34966400 N, 24.63265250 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Cetatea Poienari, TRANSFĂGĂRAȘAN" (deja existentă pe sait)
@siln: Când pleci la drum, te mai și informezi. Nu e nimeni de vină că nu ai căutat pe internet orarul de vizitare, în plus s-a spus și în presa scrisă/vorbită/ la nivel național.
Cetatea este administrată de Muzeul Județean Arges.
Pe pagina acestuia scrie MARE SI CU ROȘU programul de vizitare.
”Accesul la Cetatea Poienari şi vizitarea monumentului istoric sunt permise numai în grupuri organizate, de două ori pe zi, la orele 10.00 şi 15.00.
Sperăm ca în scurt timp să fim in masură a anunţa ridicarea tuturor restricţiilor.
Vă mulţumim pentru înţelegere!
Acest program de vizitare a fost adoptat pentru siguranța turiștilor - adică și a voastră, unii au fost fugăriți de urși pe acolo și cu greu au ajuns jos la bază.
Mai mult, turiștii care vizitează cetatea la cele două ore sunt însoțiți de jandarmii montani (benevol) pentru siguranța lor.
Așa că. vorba ălora de la Europa FM - afirmația că
”Programul de funcționare al cetății Poienari este unul specific instituțiilor românești, adică se intră doar la ora 10.00 și la ora 15.00. Atât. Nu există explicații, el, fără nume, angajat al muzeului atât poate și atât face.
Este una 99,9% FALSĂ
P. S.
Până la urmă ați reușit să o vizitați?
@Nasshu:
”unii au fost fugăriți de urși pe acolo și cu greu au ajuns jos la bază.
Dacă şi aici, într-o zonă plină de turişti, la câteva sute de metri de DN7C şi uzina electrică trebuie să fim însoţiţi de jandarmi montani, ce facem pe traseele izolate din munţii noştri?
Am vizitat, individual, Cetatea Poienari în 2012 şi pe atunci nici nu se vorbea de urşi. Încet, încet o să renunţăm să mai mergem pe munte din cauza acestor vietăţi.
P. S. Cu programul ăla de 10:00 şi 15:00 mă tem că cetatea Poienari o să rămână fără vizitatori.
@traian. leuca: Momentan nu sunt alte soluții. Jandarmeria montană ajută benevol, nefiind cadru legal pentru prezența lor permanentă acolo. Ca să asigure pază permanentă ar trebui plătiți, prin urmare prețul de vizitare ar deveni cam mare!
Iar cu urșii nu te pui . Ministerul Mediului a mărit de curând cota de ''recoltare'' la urși și mistreți, în zonele mult mai populate (de oameni și de pestă). Dar, evident au apărut tot felul de comentarii de la ''activiști'' (vegetarieni) că ne ''ucidem'' fauna .
Aș vrea să văd un ''activist'' din ăsta - vegetarian - cum fuge prin padure strigând... '' bă ursullllll, care ai un cuțit de lemn?!! ''
@siln: Chiar daca pot intelege explicatia data de @Nasshu, nu o accept. Mi se pare o nebunie sa nu poti urca pana acolo din cauza ursilor, in anul 2018, la un obiectiv turistic atat de important. Trebuiau instalate exhipamente sau alte chestii specifice care sa tina ursii la distanta, nu? Nu e treaba jandarmilor sa insoteasca turistii pana acolo, ci a autoritatilor locale sa amenajeze da asa natura zona ca sa nu fie un pericol.
@rentea:
”Trebuiau instalate exhipamente sau alte chestii specifice care sa tina ursii la distanta, nu?
Dap, se cheamă gard electric! dar costă! Și la 50/100 lei urcușul ( că punem și lift ca la Meteora nu?!) chiar sunt curios câți turiști mai merg?!
Și nu stă în puterea (banii) conducerii Muzeului!
”Chiar daca pot intelege explicatia data de @Nasshu, nu o accept.
Nici mie nu-mi place, dar de bine de rău cetatea tot se vizitează. Nu aș putea spune asta și despre autostrada Pitești - Sibiu (sau altele), ce mi-ar place să merg pe Valea Oltului cu antemergători ( in lipsa autostrazilor)
Este o solutie- bine că e - mai sunt si altele, dar sar vegetarienii de fund în sus, si altele dar ar fi prea multe se spus și nu e locul aici
”nu o accept
aha, și? câte altele accepți vrei nu vrei
p.s.
aici (în review) e vorba de altceva!! el ''acuză'' că nu a primit pe mail/sms/ cu poșta orarul de funcționare/vizitare
Orice obiectiv turistic administrat are un program de vizitare. Te informezi îl vizitezi, nu te informezi .. te uiți la poartă!!!
Dacă ajungea într-o capitală europeană si lunea găsea muzeele închise?! De vină era el sau autoritățile?!! Sau dacă era greva ?!!
@Nasshu: sunt de acord cu tine, stii ca te apreciez mult. Dar e bine sa avem pretentii normale pt lucrurile firesti. Si... poate... intr-o zi...
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2021 Poienari — scris în 06.11.21 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Cetatea Poenari, „cuibul de vulture” al lui Vlad Țepeș — scris în 13.07.20 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2017 De la Mărășești la Mărășești ocolind 1200 de km (7): Transfăgărășan. Cetatea Poenari — scris în 21.09.17 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- Aug.2015 1480 de trepte pentru a ajunge la Cetatea poienari — scris în 14.11.16 de zlatna din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ
- Jul.2015 Cetatea Poienari - Cota 1480 de trepte — scris în 28.11.15 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2015 Urcând în „Cuibul de vulturi al vitejilor de demult” - Cetatea Poenari — scris în 16.07.15 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Jul.2012 Cetatea Poenari — scris în 18.11.12 de diana09 din BăICULEşTI [AG] - RECOMANDĂ