ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.10.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Cluj-Napoca
ÎNSCRIS: 11.07.16
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
SEP-2017
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Cetatea Fagaras neasteptat de frumoasa

TIPĂREȘTE URM de aici

Cu toata sinceritatea nu stiam prea multe despre cetatea Fagaras, ceva reprezentativ ma refer. Atunci cand am trecut pe lista de obiective acesta cetate am zis ca hai sa incercam, nu aveam de unde sa stiu ce placut suprinsa voi fi la prima intalnire.

Locatie

Ajunsi in orasul Fagaras am urmat indicatoarele catre Cetate care apropo este situata chiar in centrul orasului si nu pe o colina asa cum sunt in general pozitionate cetatile. Ajunsi in zona am constat ce usor putem gasi un loc de parcare si in plus fara taxa.

Prima impresie a fost waw, imaginati-va o cetate extrem de bine conservata, incojurata de un lac populat cu lebede albe si negre, iar langa un parc bine intretinut cu o vedere superba spre cetate. Asadar la prima vedere am ramas uimita de frumusetea zonei, spatiile verzi ingrijite, lacul ce inconjoara cetatea, numeroasele lebede iar cetate este intr-o stare exceptionala.

Scurt istoric

Pe scurt urma sa vedem o cetate construita in sec al XIII-lea cu scopul de a apara sud-estul Transilvaniei de otomani, fiind din 1599 cetate de scaun pentru Mihai Viteazul. Cetatea Fagaras a devenit capitala Principatului Transilvaniei pana in 1696 cand a fost cucerita de austrici si a functionat ca inchisoare militara si cazarma.

Perioada neagra a cetati a fost din 1948 pana in 1960 cand a functionat ca inchisoare pentru detinutii politici, oponenti ai comunismului, atunci a inceput degradarea cladrii urmand ca renovarile sa inceapa in anul 1965.

Lacul ce inconjoara cetatea ii da un farmec aparte, acesta a fost construit in sec al XVI-lea cu scopul de aparare, accesul facandu-se atunci pe un pod rabatabil. Apa provine din raul Olt zona, malurile sunt incojurate de spatii verzi bine intretinute, este pur si simplu de oaza de relaxare.

Ce mi-a placut:

-tarif mic, multe beneficii, la casa de bilete am achitat 12 lei/bilet adult care include taxa foto, intrare la Muzeul Tarii Fagarasului Vasile Literat si o harta a cetatii, nu stiu ce puteam cere mai mult

-am vizitat o cetate cu adevarat nicidecum o ruina sau niste ramasite de ziduri. Am inceput vizitarea din exterior admirand cele 5 turnuri, privelistea superba de pe meterze asupra lacului si parcului ce inconjoara cetatea. Totul este extrem de bine conservat si renovat ca dovada ca autoritatilor le-a pasat de acest monument istoric.

-Cetatea cuprinde in total 5 turnuri bine conservate:in partea de N-V Turnul Negru, pe nord Turnul Pestrit, in N-E Turnul Temnita, in S-V Turnul Rosu, in S-E Turnul Thomary

-Ajunsi in cetate am descoperit o amenajare simpla, din punctul meu de vedere exteriorul este parte spectaculoasa a cetatii. Intrand in curtea interioara am crezut ca aici se termina turul insa am urcat la Muzeul Tarii Fagarasului Vasile Literat (intrare inclusa in biletul initial), aici am fost impresionati de diversitatea exponatelor, camerele extrem de ample si un mobiler deosebit lucrat.

-Muzeul din incinta cetatii a fost o incatare de la prima pana la ultima incapere iar aici trebuie sa mentionez Sala Dietei si Sala Tronului cu un aspect impunator pe masura deciziilor pe care le luau membrii Dietei la diversele reuniuni. Mobiler masiv ornamentat, decoratiuni deosebite (candelabre, oglinzi, picturi), varietate de exponate (arme, port popular romanesc, sticlarie, monezi, documente, arme etc)

-Baia din incinta cetatii extrem de ingrijita si amenajata cu gust intr-un stil potrivit locatiei

-Personalul foarte amabil si primitor (vizitarea amuzeului se face purtand papuci de unica folosinta)

-Curtea interioara ingrijita si decorata cu mici arbusti

-Per ansamblu pot spune ca acest obiectiv este tratat cu respect, asa cum toate monumentele istorice ar merita sa fie tratate.

Ce m-a uimit a fost faptul ca in ciuda locatiei deosebite si a administrarii foarte bune, erau foarte putini vizitatori, e pacat intrucat acest obiectiv chiar merita vizitat.

Fata de Cetatea Rasnov si Cetatea Devei la Fagaras chiar ai ce vedea, parerea mea ar fi ca merita mai multa promovare, sper ca pozele mele sa va convinga sa o vizitati!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de simplegirl in 06.10.17 10:24:15
Validat / Publicat: 06.10.17 11:32:37
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în FĂGĂRAȘ [BV].

VIZUALIZĂRI: 2003 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (simplegirl); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Sala Tronului o incantare
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13950 PMA (din 16 voturi)

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

elviramvio
[06.10.17 11:43:02]
»

@simplegirl:

Frumoase poze, în special P15.

adrianbogdan
[06.10.17 12:41:03]
»

Buna!

si tu ai scris neasteptat de frumos, uite chiar mi-ai starnit curiozitatea si am pus cetatea Fagaras pe lista scurta a obiectivelor turistice din zona ce doresc sa le viztitez in vara urmatoare.

Vacante frumoase iti doresc si sa ne mai scri!

mishu
[06.10.17 16:47:08]
»

@simplegirl: Am intrat la un moment dat in posesia unui pliant cu cetatile din aceasta zona, si am vazut cat de multe sunt si chiar mi-as dori sa fac un mic circuit si sa vad o seri de cetati din zona, iar aceasta cetate mai ales dupa cele vazute aici in poza.

Cetatea arata foarte bine si pe exterior dar si la interior si ofera un prilej de relaxare minunat.

Felicitari, votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Radu Tudoran
[07.10.17 10:59:40]
»

Ai avut dreptate. Si daca vedeam doua poze si era de ajuns sa ma faca s-o vizitez.

Excursii frumoase in continuare.

Dana2008
[08.10.17 16:29:07]
»

Felicitari pentru articol! Fotografiile sunt minunate!

Eu m-am îndrăgostit de acesta cetate, am sute de fotografii făcute în două zile consecutive, dar nu am scris încă nimic... nu îmi vine inspirația pentru ceva mai altfel decât ceea ce s-a scris deja, mini ghiduri, și multe alte articole complete ale colegilor de pe Afa.

Călătorii plăcute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianbogdan, Dana2008, elviramvio, mishu, Radu Tudoran
Alte impresii din această RUBRICĂCetatea Făgăraș:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.071288108825684 sec
    ecranul dvs: 1 x 1