ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.09.2024
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
MAY-2023
DURATA: 3 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
PREȚ SEJUR 300
FĂRĂ transport
CAZARE ÎN DblStd
REGIM MASĂ MD
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
99.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 16 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 16 MIN

Minivacanţă reuşită într-o PEŞTERĂ veritabilă la Castle Cave Hotel în Göreme

TIPĂREȘTE URM de aici

Perioada sejurului: 19 – 22 mai 2023

Alegerea destinaţiei şi a hotelului

O vizită în Ţinutul Cailor Frumoşi era un vis mai vechi al meu, tot aşa cum zborul cu balonul cu aer cald era un vis al soţului meu. Mi-am dorit de mai multe ori să ajung în Cappadocia, dar mereu a intervenit altceva şi planurile au fost schimbate, eu ajungând, inevitabil =)), iar la resorturi luxoase de cinci stele şi iar la ultra all inclusive, cel mai adesea în Antalya :D. În 2013, de exemplu, am anulat rezervarea făcută în Cappadocia, preferând să-mi prelungesc cu încă o săptămână vacanţa în Antalya alegând şi un al treilea hotel de sejur pe lângă celelalte două deja antamate.

Adevărul este că, subconştient, teama de zbor cred că mă făcea să aleg mereu altceva, pentru că, recunosc, o vacanţă în Cappadocia nu ar fi fost completă fără experienţa zborului cu balonul cu aer cald, iar eu încă aveam oarecare temeri. O veste care ne-a şocat pe amândoi, primită în urmă cu aproape doi ani, m-a determinat să-mi reconsider priorităţile şi să încerc să recuperez atât cât voi putea timpul pierdut cu amânări succesive şi fără rost, aşa că am decis că a venit şi momentul pentru o minivacanţă în Cappadocia după atâta amânare.

Încă din faza de documentare am înţeles repede cât de important era să fiu în mijlocul evenimentelor, astfel că am ales GÖREME fără să stau deloc pe gânduri. Nu la fel s-a întâmplat în cazul alegerii hotelului, o alegere cu adevărat dificilă, dar eforturile mi-au fost răsplătite cu prisosinţă 😊

Îmi doream neapărat să stau într-un hotel – peşteră şi atunci am început să studiez hotelurile care conţineau cuvântul CAVE (peşteră) în denumire. Dar tot nu a fost atât de simplu precum am crezut eu iniţial, pentru că turcii sunt „şmecheri” şi ştiu să-şi vândă bine marfa 😊.

La prima căutare mi-au apărut o mulţime de hoteluri cu preţuri şi facilităţi destul de diferite. Eram puţin derutată. Nu înţelegeam nici măcar care ar fi de fapt preţul corect pentru un hotel mediu. Nici citirea articolelor de pe AFA nu m-a ajutat prea mult din acest punct de vedere, eu găsind o noapte de cazare la cât au plătit alţii în urmă cu doi trei ani pe tot sejurul de trei nopţi :D. Ştiam prea bine şi cât au crescut şi preţurile resorturilor turceşti de cinci stele, dar nici măcar acolo preţurile nu se triplaseră ☹.

Nici după notele de pe booking nu mă puteam orienta, decât poate pentru a le exclude pe cele cu note foarte mici şi impresii negative convingătoare, însă cele mai multe aveau note mari şi foarte mari, cum nu-mi amintesc să mai fi văzut în căutările mele altundeva, indiferent de ţară, şi asta nu făcea decât să mă încurce şi mai mult.

Ocheam câte un hotel al cărui preţ îmi părea mai accesibil, analizam fotografii cât mai multe, în special cu camerele, apoi căutam să văd poziţionarea pe hartă. Nici nu mai ţin minte câte hoteluri am salvat la favorite şi apoi le-am eliminat din tot felul de motive.

Chiar dacă multe hoteluri aveau „Cave” în denumire, în realitate, cred că nici jumătate din acestea nu erau peşteri adevărate, cu camerele săpate în stâncă, sau nu toate camerele erau în peşteră şi nu camere construite astfel încât să arate „stone” sau „cave” . Aşa m-am trezit cu încă o problemă de rezolvat: aceea de a identifica peşterile veritabile şi a le elimina pe cele „fake” , chiar dacă nici acestea nu arătau deloc rău, ba dimpotrivă 😊

Au urmat alte zile şi nopţi de căutări. Într-un final, m-am decis şi am ales Castle Cave, un hotel clasificat la trei stele, conform saitului propriu şi pe Google, fără clasificare pe booking, dar cu o notă măricică de 9,5 – Superb la momentul rezervării, care, între timp, a scăzut la 9,3, dar tot Superb a rămas 😊 şi 4,7 din 5 pe Google.

Am ales şi rezervat cu o lună şi jumătate înainte singura cameră numită „Suită Junior cu balcon” pe booking la preţul de 297,42 euro pentru trei nopţi de cazare cu mic dejun inclus, cu anulare gratuită până în preziua sosirii şi cu plata la proprietate, solicitând un loc de parcare.

Drumul

Din Bucureşti până în Cappadocia noi am mers pe următorul traseu:

București – Giurgiu – Ruse – Razgrad – Târgoviște – Omurtag – Kotel – Yambol – Elhovo – Lesovo – Hamzabeyli – Edirne – Kinali – Yavuz Sultan Selim Koprusu – Adapazari – Bolu – Ankara – Aksaray – Nevşehir – Göreme

Am folosit toate autostrăzile avute la dispoziţie, noi, scumpe, impecabile, parcurgând 1400 kilometri până la destinaţie, cu o oprire intermediară la Sakarya şi un scurt ocol în cea de a doua zi pentru a vizita Tuz Gölü – Lacul Sărat din mijlocul Turciei.

Accesul la hotel este puţin mai dificil din cauza străzilor înguste şi cu pantă accentuată, precum şi a GPS-ului :D. Face el ce face şi după câteva indicaţii corecte, mai dă şi câte una de te minunezi.

Cum am tot povestit, ploaia ne-a însoţit cea mai mare parte din drum ☹. Am intrat în Göreme pe o ploaie măruntă şi am urmat indicaţiile GPS-ului până când acesta ne-a spus că „am ajuns la destinaţie” . Am oprit maşina în dreptul terasei unui restaurant, uitându-mă după hotel, dar hotelul Yok! Soţul îmi arată tot pe partea dreaptă un „munţişor” pe care scria mare de tot Castle Cave Hotel, dar noi nu vedeam nicio intrare.

Cobor din maşină, în ploaie, blocând străduţa îngustă pe care deja se formase un şir de maşini în spatele meu, ignor claxoanele celor nervoşi şi prea grăbiţi să ajungă doar ei ştiu unde şi cer lămuriri angajaţilor de la restaurant. Nu m-am prea înţeles cu cei de acolo nici în engleză şi nici în turcă, toţi îmi indicau direcţia în sus, de parcă puteam zbura cu maşină cu tot, nu spun că m-am uitat să văd dacă există şi vreo scară, dar nu era 😊, nu mai puteam bloca nici strada, astfel că încerc să urc mai departe, intuind că accesul în hotel se face de pe o stradă mai sus.

La prima intersecţie încerc să virez dreapta, dar se pare că strada era cu sens unic, evident opus sensului din care veneam eu, cum se întâmplă cel mai adesea, chiar dacă nu era niciun indicator care să-mi interzică accesul, las să treacă un şir interminabil de maşini, mă plictisesc aşteptând, timp în care ploaia devenise torenţială, renunţ şi merg înainte oprind aproape imediat în faţa unui restaurant. Am aşteptat în maşină vreo douăzeci de minute ca ploaia să se oprească sau măcar să se mai domolească puţin, timp în care şuvoaie de apă curgeau de pe străzile de mai sus, că mă temeam să nu ne ia şi maşina cu totul. Dar nicio speranţă să se oprească ploaia, ni se aburiseră şi geamurile maşinii ☹.

Am brusc o „revelaţie” , aceea că aveam la îndemână în maşină şi nu în portbagajul acesteia rucsacul cu bagajul pregătit şi folosit la oprirea intermediară de la Bonvie Hotel 4* – un hotel nou, modern, curat şi confortabil în Sakarya, din care scot şlapii şi îmi schimb sandalele din piele pe care le-aş fi distrus în apa aia murdară şi rece şi multă, scot şi o pelerină de ploaie, luată din Spania în 2019 când prinsesem câteva zile cu cod roşu de ploi în Benidorm. Îmi încropisem o ţinută cam „de scandal” , însă era singura variantă cu care puteam înfrunta ploaia torenţială care nu se mai oprea. Pe jos am ajuns foarte uşor imediat la hotel. Intru la recepţie, recepţionerul se uită lung la mine, îl bufneşte râsul şi îmi spune „Hello Nicole, I like your style!” . Trec peste şi îi spun ce şi cum. Iese cu mine şi mergem împreună la maşină. Îmi promite că mă ghidează el să parchez după ce opreşte şirul lung de maşini, pentru că tot pe sens interzis am intrat :D. Fac câteva manevre, nici eu nu sunt prea expertă, dar am reuşit în final să parchez onorabil.

Hotelul

Hotelul Castle Cave 3* are o poziţie privilegiată în Göreme, în partea înaltă a localităţii, la o distanţă de 150 metri de centrul cu restaurante, terase, magazine, agenţii de turism.

Hotelul se află la o distanţă de 27 kilometri de aeroportul din Nevşehir şi la 57 kilometri de aeroportul din Kayseri şi asigură doritorilor transferul, la cerere şi la un cost suplimentar. Noi nu am fost interesaţi.

Este un hotel micuţ cu doar 10 camere, care nu seamănă deloc între ele :D, construit într-un munţişor aidoma unui adevărat castel. Camerele pot fi atât la parter, cât şi primul sau al doilea etaj. Desigur, hotelul NU ARE LIFT! Păi ce, a văzut cineva peşteri cu lift? Nu are nici piscină, SPA sau alte minuni din astea, dar oricum eu nu eram interesată de asemenea facilităţi.

Adresa: GAFERLI MAH, HACI İSMAIL EFENDI SK. NO:24,50180 GÖREME/NEVŞEHIR/TURKEY

Coordonate GPS: 38.64120 N; 34.83026 E

Website: castlecavehotel.com/en

Telefon: +90.384.271.25.22

Principalul atu al hotelului îl constituie vederea panoramică asupra Göreme, având posibilitatea de a admira foarte de aproape zborul matinal al baloanelor cu aer cald care împânzesc cerul de pe acoperişul hotelului sau din propriul balcon; după posibilităţi :D

Parcarea

Parcarea hotelului este o glumă destul de proastă. Se află în faţa intrării în hotel, în pantă şi nu prea amenajată, şi constă din fix două locuri. În fine, ar încăpea şi o a treia maşină, dacă nu este prea lată, pusă cumva de-a curmezişul şi blocându-le pe celelalte două. Noroc că mulţi vin cu avionul în Cappadocia şi nu au nevoie de parcare. Chiar şi patronul hotelului îşi parca minivanul pe o altă stradă.

La plecare, patronul m-a ghidat până am scos maşina din parcare şi mi-a promis că va rezolva onorabil aspectul parcării. Cum? Habar nu am, deoarece spaţiu nu prea există, decât dacă „negociază” ceva prin vecini :D.

Check in

Recepţia hotelului este micuţă, practic un birou şi câteva scaune, un laptop, imprimantă şi ce o mai fi avut pe acolo.

Imediat ce am ajuns am făcut cunoştinţă şi cu simpatica mascotă a hotelului, care îşi avea culcuşul tot acolo în recepţie. Am fost puţin surprinsă să aflu şi că hotelul acceptă animale de companie. Gratuit!

Cazarea s-a făcut rapid, camera mea era deja pregătită, astfel că am primit imediat cheia camerei 203, situată, ghinion! , la etajul al doilea. Nu a fost cazul să cer să văd înainte camera, deoarece exista o singură cameră de tipul celei rezervate de mine, eu nu aveam de unde alege alta şi nici ei nu puteau să încerce să mă păcălească dându-mi altceva :D.

Am stabilit să plătesc la check out, gândindu-mă că poate mai mănânc ceva pe acolo, mai beau o bere şi să pun consumaţia extra pe cameră. Nu a fost nicio problemă, astfel că am plătit în dimineaţa plecării 300 euro cash, fără a mai aştepta restul, oricum meritau mai mult oamenii care mi-au cărat pe scări bagajele atât la venire, cât şi la plecare, când eu abia îmi căram fizicul.

Citisem că hotelul oferă gratuit ceai şi cafea pe tot parcursul zilei, dar am renunţat rapid la ideea de a profita de această facilitate, pentru că nu mă vedeam tot urcând două etaje pe scări cu un pahar de ceva în mână.

Încă din momentul rezervării, am fost contactată pe booking de către Mustafa, cel pe care l-am găsit la recepţie când am ajuns, care mi-a oferit mai multe excursii în zonă şi chiar transfer de la aeroport la hotel, nu că mi-ar fi trebuit :D. Am declinat oferta de excursii, intenţionând să le fac de capul meu şi cu maşina mea şi bine am făcut, deoarece vremea nu ar fi permis efectuarea în bune condiţii a niciunuia din tururile „colorate” , însă i-am cerut un preţ pentru zborul cu balonul, scopul principal al venirii mele acolo. A fost amuzant cum a negociat practic singur, fără participarea mea, cerând iniţial 250 euro, cam mult am gândit atunci, dar nu i-am răspuns, pentru a-mi face cu doar câteva zile înaintea sosirii o nouă ofertă la 225 euro. Nici la mesajul ăsta nu am răspuns, eu nemaintrând pe saitul de rezervări până în noaptea dinaintea plecării şi abia atunci am văzut mesajul, dar eram hotărâtă să accept oferta. La check in m-a întrebat tot el de zbor, eu fiind zăpăcită de cap cu condusul, cu ploaia, cu toate. I-am răspuns că da, vreau să zbor chiar dimineaţa următoare, până nu mă răzgândesc =)), iar el mi-a cerut atunci 200 euro. Am scos banii şi am plătit pe loc, fără să comentez sau să încerc să negociez, urmând să mă anunţe pe WhatsApp ora exactă a plecării din hotel. Ştiam cât de mult îşi doreşte asta soţul meu şi nu am stat să mă ţigănesc pentru o reducere de maxim 20 euro, pentru că mai mult nu cred că aş fi putut obţine.

Camera 203 - Kizilcukur

Mi-am ales camera încă din momentul rezervării, încântată de cele văzute în fotografii, chiar dacă a fost a doua cea mai scumpă cameră din hotel, însă existenţa balconului a fost hotărâtoare pentru mine, nu a mai contat nici faptul că suprafaţa acesteia era de doar 25-30 metri pătraţi. Am vrut să-i fac o surpriză soţului meu şi... l-am surprins de tot :D, dar să nu anticipez.

 Accesul în cameră se face cu cheie clasică, prinsă de un breloc.

Imediat ce intri, pe partea dreaptă se află baia, iar în faţă începe scara interioară pe care se coboară spre camera propriu-zisă. Mie scara asta mi s-a părut destul de abruptă. O urcam/coboram ţinându-mă de pereţi, deoarece nu exista mână curentă. O chestie care mie mi s-a părut tare haioasă în poze s-a dovedit cam incomodă în realitate. Măcar existau spoturi aproape de nivelul treptelor, lumini pe care le lăsam aprinse şi peste noapte, în caz că aveam vreo nevoie.

Patul matrimonial ocupa cea mai mare parte din suprafaţa camerei. Acesta era frumos şi interesat încadrat de nişte coloane şi alte decoraţiuni drăguţe săpate în piatră. Salteaua a fost comodă şi ne-a permis un somn odihnitor. Pernele au fost aşa şi aşa. Lenjeria a fost de bună calitate. Nu a fost schimbată niciodată în cele trei zile, dar nici nu era necesar. De o parte şi de cealaltă a patului erau două noptiere micuţe, în fapt nişte poliţe fixate în consolă, dar care şi-au dovedit utilitatea. Am avut la dispoziţie suficiente prize şi întrerupătoare chiar lângă pat.

Mi-a plăcut sistemul de lumini „îngropat” în pardoseala de gresie, care luminau interesant de jos în sus, dând încăperii un aer mai romantic şi mai misterios.

Pe partea dinspre fereastră era un calorifer lung, care era aproape fierbinte seara şi pe parcursul nopţii, extrem de util, deoarece nopţile au fost reci în luna mai în Cappadocia şi ploile făceau să simţim frigul şi mai pregnant. Pe saitul hotelului scrie că unele camere sunt dotate cu aer condiţionat. A mea nu cred să fi avut şi, sigur, nu-mi trebuia :D.

Pe partea opusă era un dulap micuţ încastrat în perete, cu câteva rafturi şi o bară cu câteva umeraşe. Noi nu l-am folosit. Am avut şi papuci de unică folosinţă, dar nici ăia nu mi-au trebuit.

Pe partea opusă patului, în dreapta aveam un corp de mobilier care „ascundea” minibarul gol. Pe acesta se afla cana electrică, ceai, ness, zahăr şi câte două ceşti şi două pahare. Deasupra, pe perete era fixat televizorul slim montat într-o ramă de lemn. Pe mine nu m-a interesat, dar soţul nu a avut motive de nemulţumire. În stânga aveam o masă cu un taburet şi pe perete o oglindă.

Despre mobilier nu ştiu nici acum ce să zic: ori era chiar vechi ori era făcut să pară vechi pentru a se integra mai bine în peisaj, în povestea peşterii, situaţie pe care am întâlnit-o şi în România în urmă cu vreo doi ani la o cazare mai „altfel” , mai ca la ţară 😊

Balconul meu mult dorit era mai mult un balconaş, semicircular, dotat cu două scaune şi o măsuţă, cam înghesuite, însă de când soţul nu mai fumează, eu singură am avut destul loc.

Din balconul meu puteam admira mare parte din Göreme, frumos ziua cu toţi acei „munţişori” şi feeric luminat noaptea. Dimineaţa ne trezea din somn zgomotul baloanelor cu aer cald care împânzeau cerul Cappadociei, mai puţin în prima dimineaţă când am fost şi noi acolo sus într-un balon 😊. Puteam admira baloanele şi din pat, dar noi ne dădeam jos din pat, puneam o haină mai groasă pe noi şi ieşeam pe balcon cu telefoanele să filmăm.

Cei care nu aveau propriul balcon, urcau grăbiţi pe terasa de pe acoperişul hotelului de unde puteau admira puzderia de baloane.

Baia era chiar spaţioasă şi foarte curată, dar... departe :D. Aici am avut cea mai walk in cabină de duş întâlnită vreodată, de fapt este puţin impropriu să o numesc cabină. Deşi eram într-o peşteră, baia avea şi fereastră, chiuvetă, uscător de păr şi câteva cosmetice uzuale, OK, nimic deosebit, oricum eu le-am folosit pe ale mele. Prosoapele erau albe şi pufoase, câte două de persoană. Camerista voia să le schimbe în fiecare zi. În prima zi am refuzat-o noi, deoarece le uscasem deja pe cele folosite pe caloriferul portprosop din baie, dar în ziua următoare a trecut în lipsa noastră şi le-a schimbat.

Restaurantul

Restaurantul hotelului putea fi accesat doar din exterior, ieşind din hotel, spre dreapta şi apoi urcând câteva trepte. Parcă „restaurant” este cam mult spus, fiind vorba mai degrabă de o simplă sală de mese, deschisă doar pentru micul dejun, hotelul neoferind şi alte mese pe parcursul zilei.

Micul dejun a fost inclus în preţul rezervării pentru mine despre care care booking zice că sunt genială :D.

Micul dejun ne-a fost oferit în sistem bufet deschis, cu destule sortimente pentru clasificarea modestă de doar trei stele a hotelului. A fost un mic dejun foarte tradiţional, foarte turcesc, mult diferit de cele cu care eram obişnuită de atâţia ani de la resorturile all inclusive. Chiar dacă variaţiile de la o zi la alta au fost minime, 95 % din felurile de mâncare s-au repetat în fiecare zi, dar noi am fost de fiecare dată extrem de mulţumiţi, totul fiind proaspăt, bine gătit şi exact pe gustul nostru. Mâncam atât de bine şi de consistent dimineaţa, încât ni se mai făcea foame abia târziu după prânz, când luam un prânz întârziat sau mai degrabă o cină timpurie.

Am avut la dispoziţie nelipsitul ceai turcesc de care am abuzat, ca de fiecare dată 😊, dar şi mai multe alte sortimente de ceai, cafea la filtru sau cafea turcească la comandă, lapte, sucuri naturale de portocale şi de vişine, roşii, castraveţi, două feluri de salam, caşcaval, brânză de câteva feluri, omletă şi ouă fierte, cartofi prăjiţi, unt, margarină, miere, gemuri de tot felul, măsline de trei feluri, cereale, „trabucuri” cu brânză, patiserie dulce, câteva feluri de fructe, simit şi pâine.

Mai există un restaurant sau bar sus pe acoperiş, foarte aproape de camera noastră, însă, din cauza ploilor zilnice, acesta nu a fost deschis decât într-o singură dupăamiază până spre seară când a început din nou ploaia ☹.

Concluzii

Castle Cave este un hotel micuţ şi modest, aşa cum sunt cele mai multe din această zonă. Preţul acestuia a fost puţin peste media preţurilor cazărilor din Göreme, cel mai probabil profitându-se de poziţionarea extraordinară a acestuia în partea înaltă a localităţii, chiar într-un „munţişor” veritabil, cu vedere asupra întregului Göreme şi cu posibilitatea de a admira din balcon sau de pe acoperiş zborul matinal al baloanelor cu aer cald.

Camerele sunt foarte diferite, mai mici şi mai mari, cu sau fără balcon, însă foarte curate. A fost cald, a fost bine.

Parcarea este destul de dificilă şi se poate dovedi insuficientă, însă se poate parca gratuit şi pe străzile adiacente.

Hotelul oferă internet wireless gratuit care a funcţionat foarte bine atât în cameră, cât şi în restaurant.

Micul dejun este bogat şi tradiţional, gustos şi proaspăt, în sistem bufet.

Patronul este bun vorbitor de engleză, deosebit de amabil şi săritor şi intermediază diverse excursii şi activităţi în împrejurimi. Pe noi ne-a ajutat absolut dezinteresat când am avut o mică problemă cu maşina pe care am blocat-o după ce m-am enervat încercând să o parchez. Tot el ne-a intermediat şi zborul cu balonul, care s-a desfăşurat în bune condiţii, neavând nimic de reproşat. De fapt, tot personalul cu care am interacţionat în cele patru zile petrecute acolo a fost amabil.

Eu am fost încântată de alegerea făcută, aş reveni oricând cu drag la Castle Cave, doar că, din comoditate, aş alege o altă cameră, tot peşteră, dar mai „normală” şi situată la parter, pentru că nu mai am puterea de a tot urca atâtea scări.

Peşteră am vrut, peşteră am avut, iar data viitoare tot peşteră mi-aş alege 😊

RECOMAND cu încredere atât hotelul, cât mai ales Göreme şi împrejurimile.

Eu amfostacolo şi mi-a plăcut.  MULT! 😊

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de nicole33 in 11.09.24 00:13:11
Validat / Publicat: 11.09.24 07:59:15
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
  • Alte destinații turistice prin care a fost: -

VIZUALIZĂRI: 6890 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

25 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P16 Castle Cave Hotel Göreme - patul din peşteră
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 60500 PMA (din 45 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 16.42 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    25 ecouri scrise, până acum

    webmaster45
    [11.09.24 01:09:04]
    »

    Mutat în rubrica "Castle Cave Hotel [Goreme], CAPPADOCIA [zona]" (nou-creată pe sait)

    [Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

    ===

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    webmaster
    [11.09.24 08:13:06]
    »

    Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

    — (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent (2024) sau anul trecut (2023) ;
    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    Pușcașu Marin
    [11.09.24 09:04:33]
    »

    @nicole33: Ce chestie! Pe Castle Cave ăsta l-am avut și eu pe lista scurtă în 2019. Până la urmă am renunțat la Goreme și am ales un hotel în Urgup pentru că era mai liniște, fără probleme cu parcarea, fără străzi în pantă. Nu spun unde, că mă invita @web să povestesc și eu nu-mi mai amintesc ce-am mâncat ieri, dar să scriu ceva despre unde am stat acum cinci ani . Iar cei câțiva kilometri din Urgup până la Goreme nu-s mare problemă când ești cu mașina.

    Mă bucur c-ai scris articolul ăsta pentru c-am avut prilejul să mă conving că n-aș fi făcut o alegere proastă nici cu acest hotel. Multe trepte, e adevărat, dar priveliștea de-acolo de sus face toți banii.

    Observ totuși că prețurile s-au mărit semnificativ în câțiva ani. Mă uitam pe notițele mele și în 2019 era 48 de euro pe noapte, însă nu-mi amintesc ce tip de cameră am vrut să rezerv.

    Felicitări pentru că ți-ai învins teama de a zbura cu balonul și deasemenea felicitări soțului tău pentru că și-a împlinit un vis. Așa-i c-a meritat? Îți zic ceva... așa că tot nu ne-aude nimeni. Dacă vrei să-i mai faci o surpriză soțului și tot mergi des în Egipt, vezi că și la Luxor se zboară cu balonul și e bestial și acolo

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][12 voturi]
    Zoazore
    [11.09.24 13:13:15]
    »

    @nicole33:

    Intru la recepţie, recepţionerul se uită lung la mine, îl bufneşte râsul şi îmi spune „Hello Nicole, I like your style!” . Trec peste şi îi spun ce şi cum. Iese cu mine şi mergem împreună la maşină.  

    Ar fi fost interesanta o poza edificatoare cu noul stil vestimentar in conditii de ploaie Ar fi util si in Ozana, in Dumbrava Noua (acolo si o barca ar fi utila!)

    Despre mobilier nu ştiu nici acum ce să zic: ori era chiar vechi ori era făcut să pară vechi pentru a se integra mai bine în peisaj, în povestea peşterii, situaţie pe care am întâlnit-o şi în România în urmă cu vreo doi ani la o cazare mai „altfel” , mai ca la ţară.

    Mie mi se pare ca e special facut asa, ca de fapt este nou, dar i s-a dat o "patina".

    Eu am fost încântată de alegerea făcută, aş reveni oricând cu drag la Castle Cave, doar că, din comoditate, aş alege o altă cameră, tot peşteră, dar mai „normală” şi situată la parter, pentru că nu mai am puterea de a tot urca atâtea scări.

    Imi place "pestera " voastra. Pare chiar autentica. Desi pestera, este luminoasa si aerisita.

    Dar nici eu nu as putea cobora / urca atatea trepte. Chiar si dormitorul la etaj imi pare frustrant. Mai ales ca nu are mana curenta.

    Adevărul este că, subconştient, teama de zbor cred că mă făcea să aleg mereu altceva, pentru că, recunosc, o vacanţă în Cappadocia nu ar fi fost completă fără experienţa zborului cu balonul cu aer cald, iar eu încă aveam oarecare temeri

    Felicitari pentru zbor. Ma bucur ca ti-ai invins teama, desi tu zbori des cu avionul.

    Vei mai incerca odata si in Egipt?

    adsoPHONE
    [11.09.24 13:40:05]
    »

    @nicole33: Interesant hotel, contribuind la o vacanta reusita. Felicitari pentru alegere si multumiri pentru descrierea lui - se prea poate sa imi fie de folos.

    Cum se face transferul de la aeroport, stiti cumva? Sau... merita venit cu autocarul din Istanbul, in excursii achizitionate la fata locului (am văzut ofertă bogată în zona Sirkeci-Gulhane)?

    @Pușcașu Marin: Invarte tu cutitul in rana cu balonul la Luxor... Dar lasa, ca mai ajung eu pe acolo, candva. Lumea asta nu e asa de mare, la un moment dat voi trece la recapitulari .

    La sub 100 de euro pe noapte e scump? Pai vara trecuta, in Germania-Elvetia, am avut media catre 200. Am verificat, anul asta preturile au crescut .

    Nici in Uzbekistan nu am mai e asa de ieftin. Pentru 9 nopti, a fost cam 600 de euro: am avut hoteluri la 45, dar si unele la 90 de euro. Va sari, cat de curand, si acolo.

    gushpiPHONE
    [11.09.24 14:19:46]
    »

    Peșteră cu lift n-am văzut, dar nici cu balcon!

    😜

    Zoazore
    [11.09.24 14:34:22]
    »

    @gushpi: Corect! Bine punctat!

    Pușcașu Marin
    [11.09.24 15:41:51]
    »

    @adso: Ai tras cu urechea . Eu doar șoptisem treaba cu balonul la Luxor, dar ai auzul fin, ce să mai.

    Merge cu avionul până la Kayseri și apoi transfer vreo 65-70 de kilometri până la Goreme (autobuze, transfer privat, depinde de cardul tău). Sunt 5-6 zboruri pe zi de la Istanbul și 5-6 pe zi de la Kayseri la vreo 120-130 de euro tur-retur.

    Sau avion până la Istanbul și apoi autocar până la Goreme, dar pierzi o zi la dus, o zi la întors. O variantă mai e tur cu agenție de turism din România, dar îți iei tu acolo excursiile opționale, că-s mai ieftine.

    carmen_70
    [11.09.24 15:48:17]
    »

    Felicitari pentru inca o vacanta reusita.

    Am fost in Cappadocia in circuit in 2019 si, toata perioada pandemiei am cautat hotel pestera pentru o iesire pe cont propriu.

    Acum, dupa ce am citit review-ul probabil incep sa caut cazare din nou.

    Zona este de o frumusete ireala.

    doinafil
    [11.09.24 15:57:19]
    »

    Citind-u-ți articolul și văzând pozele și filmulețele atașate, mi-am amintit cu drag de zborul nostru cu balonul, făcut în octombrie 2019. Atunci ne-a costat 225 euro/pers..., deci mai scump decât pe voi!

    E-adevărat că n-am negociat noi prețul, ni s-a comunicat de către ghid, și n-am comentat, mai ales că am „prins” o zi bună între alte două în care nu s-a putut zbura. (viteza vântului nu trebuie să depășească 9 km/h). Pot să spun că ați fost și voi norocoși dacă, imediat ce ați ajuns, a doua zi ați putut să vă bucurați de zbor!

    Cazarea în Castle Cave mi-a plăcut tare mult! și, pentru că am lucrat în domeniu, mi-am spus: au avut ceva de lucru proiectanții și instalatorii care au realizat utilitățile! (alimentare cu apă, canalizare, electrice, racord la internet), iar prețul este chiar rezonabil, după părerea mea, dacă mă gândesc la cât costă o cazare la noi, în Mamaia!

    Având în vedere că s-a săpat în stâncă (bazalt sau tuf) rezultatul amenajării hotelului mi se pare incredibil, iar condițiile confortabile!

    Mă bucur pentru voi că ați bifat și aceste dorințe! (cazarea și zborul cu balonul)

    Felicitări pentru alegere și... mulți

    nicole33AUTOR REVIEW
    [11.09.24 21:04:33]
    »

    @webmaster45:

    Coordonatele sunt corecte.

    Mulţumesc!

    =

    @webmaster:

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    nicole33AUTOR REVIEW
    [11.09.24 21:41:31]
    »

    @Pușcașu Marin:

    Ce chestie! Pe Castle Cave ăsta l-am avut și eu pe lista scurtă în 2019.

    Ce mică e lumea! Şi cum avem gusturi asemănătoare în unele cazuri

    Până la urmă am renunțat la Goreme și am ales un hotel în Urgup pentru că era mai liniște, fără probleme cu parcarea, fără străzi în pantă.

    Eu mi-am concentrat atenţia doar pe Göreme dorindu-mi să fiu în miezul evenimentelor. Nu neg însă că am trecut în revistă şi unele hoteluri din împrejurimi, dar doar pentru a-mi reaminti ceea ce voiam neapărat să evit.

    Variante de parcare existau şi aici, gratis pe străduţele adiacente, unde mai găseai loc sau civilizat şi sigur, dar contra cost chiar în centrul Göreme, în zona de unde plecau autobuzele locale spre celelalte localităţi din Cappadocia.

    La cât am chinuit maşina până am parcat-o lângă hotel, zău dacă nu parcam mai bine în centru, pe bani. Nu cred că m-ar fi costat o avere, iar maşina sigur mi-ar fi fost recunoscătoare

    Nu spun unde, că mă invita @web să povestesc și eu nu-mi mai amintesc ce-am mâncat ieri, dar să scriu ceva despre unde am stat acum cinci ani .

    Crezi că eşti singurul care păţeşte asta???

    Eu aş fi fost curioasă ce ai ales. Deh, curiozitatea feminină

    Iar cei câțiva kilometri din Urgup până la Goreme nu-s mare problemă când ești cu mașina.

    Nu distanţa era problema.

    Şi în Göreme la periferie găseai cazări, chiar şi peşteri , care să nu fie în pantă şi să aibă şi câteva locuri de parcare. Colegul NRS (R. I. P.) găsise o cazare de genul ăsta.

    Mă bucur c-ai scris articolul ăsta pentru c-am avut prilejul să mă conving că n-aș fi făcut o alegere proastă nici cu acest hotel. Multe trepte, e adevărat, dar priveliștea de-acolo de sus face toți banii.

    Sigur nu ai fi regretat dacă alegeai Castle Cave. Pentru tine, treptele alea ar fi fost floare la ureche şi, totodată, un bun prilej de antrenament pentru destinaţii viitoare care presupun un efort înzecit sau însutit

    Eu ştiu exact pe ce am dat banii: peşteră+privelişte la pachet şi a meritat fiecare bănuţ.

    Observ totuși că prețurile s-au mărit semnificativ în câțiva ani. Mă uitam pe notițele mele și în 2019 era 48 de euro pe noapte, însă nu-mi amintesc ce tip de cameră am vrut să rezerv.

    Probabil una cu balcon, la cum vă cunosc eu pe amândoi

    Eu am rezervat relativ târziu, iar cu balcon rămăseseră doar două, asta şi încă una King, dublă ca suprafaţă, dar şi cu vreo 50% mai scumpă. Mai erau disponibile câteva camere, însă din cele fără balcon. Nu mă vedeam dimineaţa, fugind pe scări în pijamale, chioară de somn, până sus pe acoperiş să admir baloanele

    Felicitări pentru că ți-ai învins teama de a zbura cu balonul și deasemenea felicitări soțului tău pentru că și-a împlinit un vis. Așa-i c-a meritat? Îți zic ceva... așa că tot nu ne-aude nimeni. Dacă vrei să-i mai faci o surpriză soțului și tot mergi des în Egipt, vezi că și la Luxor se zboară cu balonul și e bestial și acolo

    Mulţumim mult!

    El este mult mai curajos ca mine şi mai amator de senzaţii tari, în timp ce eu încerc cu greu să ţin pasul. Prea multă adrenalină mă tem să nu-mi dăuneze sănătăţii, nu că fumatul nu ar avea aceleaşi efecte

    Categoric, a meritat!

    Bun pontul, dar îl ştiam şi notasem deja de acum câteva luni de când am citit articolul lui ADSO şi regretul lui de atunci.

    Mai trebuie doar să ajung din nou la Luxor, oricum mai am ceva restanţe acolo, dar trebuie gândită altfel mişcarea, pentru că parcă nu aş mai pleca din Hurghada ca data trecută. Acum pregătesc bagajele pentru Sharm

    Mulţumesc mult pentru aprecieri, ponturi, vizită şi ecou!

    Pușcașu Marin
    [11.09.24 22:25:18]
    »

    @nicole33: Când ai timp aruncă un ochi pe Oread Cave Suites din Urgup, doar așa, de amorul artei. Văd că acum e 116 euro pe noapte prin Booking.

    Vacanță plăcută la Sharm. Din păcate la mine a picat. Poate la primăvară. Taromul m-a înțeles, mă lasă să reprogramez. Egypt Ayr, pas. Cică să mai bag o fisă

    nicole33AUTOR REVIEW
    [11.09.24 22:45:12]
    »

    @Zoazore:

    Ar fi fost interesanta o poza edificatoare cu noul stil vestimentar in conditii de ploaie  Ar fi util si in Ozana, in Dumbrava Noua (acolo si o barca ar fi utila!)

    De selfie-uri nu-mi ardea mie atunci

    Imaginează-ţi cum îmi putea sta cu un poncho verde brotac, pantaloni scurţi roşii şi şlapi roşu cu galben într-o zonă de munte, pe străzi inundate şi alunecoase pavate cu piatră cubică şi petice de asfalt.

    Neah... în Bucureşti nu am treabă. Am maşina parcată în faţa scării blocului, la muncă parchez în curte tot aşa cât mai aproape de clădire, iar prin Dumbravă evit să trec chiar şi cu maşina atunci când plouă torenţial sau iarna când e polei.

    La cât a plouat azi în Bucureşti, chiar mă gândeam să nu fi fost eu de vină cu articolul ăsta postat de dimineaţă despre un Göreme cu ploi torenţiale şi chiar şi cu grindină zdravănă.

    Mie mi se pare ca e special facut asa, ca de fapt este nou, dar i s-a dat o "patina".

    Asta a fost şi impresia mea, dar ceva dubii tot am avut, astfel că am evitat să mă pronunţ cert într-un sens sau altul.

    Gândul mi-a zburat imediat la cazarea superconfortabilă avută în noiembrie 2022 la Satul Muscelean într-un stil voit rustic şi cu o atenţie acordată detaliilor chiar mai mare ca aici.

    Imi place "pestera " voastra. Pare chiar autentica. Desi pestera, este luminoasa si aerisita.

    Peştera mea avea şi fereastră şi balcon, deci iluminare naturală din belşug. Alte peşteri aveau doar fereastră spre holul de acces, însă băgaseră un sistem de iluminat interesant, din pardoseala de piatră şi din conturul patului, creând o atmosferă de basm. Altele aveau şi şemineu.

    Şi mie mi-a plăcut peştera asta, altfel nu o alegeam . Este săpată de om în tuful vulcanic. Întregul hotel este "construit" prin scobirea interiorului unui "munţişor".

    Sper că ai remarcat cât de elegant m-am exprimat în articol ori de câte ori am făcut referire la formaţiunile stâncoase reprezentative pentru Cappadocia

    Dar nici eu nu as putea cobora / urca atatea trepte. Chiar si dormitorul la etaj imi pare frustrant. Mai ales ca nu are mana curenta.

    Eu am putut, dar a fost destul de obositor. De câte ori plecam la masă sau la plimbare, stăteam la baza scărilor şi verificam să nu fi uitat ceva, pentru că nu voiam să mă întorc.

    Scările exterioare sunt cu balustradă.

    Nu dormitorul este la etaj, ci baia, dar scara tot aia e

    Hotelul are şi peşteri situate la parter şi unde nu ai nimic de urcat. Iar de fumat, fumezi afară. Totul este să-ţi doreşti

    Felicitari pentru zbor. Ma bucur ca ti-ai invins teama, desi tu zbori des cu avionul.

    Cred că nu m-am exprimat eu cum trebuie. Nu zborul în sine îmi dădea emoţii, pentru că zbor cu avionul fără nicio problemă, doar anul ăsta am zburat deja de patru ori dus întors şi anul nu s-a terminat încă , ci teama de un eventual rău de înălţime, o chestie pe care am dezvoltat-o în ultimii 10-15 ani, de nu-mi mai prieşte nici cu telecabina.

    În balon a fost OK în cea mai mare parte a timpului, dar au existat şi două momente mai puţin plăcute, din fericire, de scurtă durată, dar am schimbat locul cu soţul meu, am închis ochii şi mi-am revenit repede

    Vei mai incerca odata si in Egipt?

    Nu ştiu. Posibil, dar e mai complicat de ajuns acolo pentru mine care sunt mai amatoare de relaxare la all inclusive decât de "pietroaie" şi de "mâncat istorie pe pâine", deoarece nu aş merge la Luxor doar pentru balon, care nu merită efortul de timp şi de bani.

    Mai repede şi mai simplu mi-ar fi să zbor cu balonul tot în Turcia la Pamukkale, unde pot ajunge cu maşina mea şi cu mult mai puţină bătaie de cap. Încă mă oftic că nu am făcut-o anul trecut la întoarcerea spre casă, când am avut ocazia.

    Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

    adsoPHONE
    [11.09.24 23:04:41]
    »

    @nicole33:

    Posibil, dar e mai complicat de ajuns acolo pentru mine care sunt mai amatoare de relaxare la all inclusive decât de 'pietroaie' şi de 'mâncat istorie pe pâine', deoarece nu aş merge la Luxor doar pentru balon, care nu merită efortul de timp şi de bani.

    O, dar aveti variante de cinci stele in Luxor! Pe malul Nilului sau pe Nil. Steigenberger are doua resorturi in partea sudica a orasului, cu piscine grozave, posibilitati de plimbare cu feluca, centru comercial si toate alea. Eu am stat ca oaspete obisnuit, camera cu MD la 120 de dolari, parca, dar mi se pare ca au si variante de cazare AI.

    Tot Steigenberger detine doua hoteluri plutitoare, care parcurg distanta Assuan-Luxor si retur. Aici sigur este AI. Am admirat unul aflat la ancora in Luxor.

    Sigur, ar fi trebuit sa scriu de mult despre asta, nu imi mai spuneti, ca stiu .

    nicole33AUTOR REVIEW
    [12.09.24 06:20:33]
    »

    @adso:

    Interesant hotel, contribuind la o vacanta reusita. Felicitari pentru alegere si multumiri pentru descrierea lui - se prea poate sa imi fie de folos.

    Într-adevăr, un hotel bine ales contribuie la reuşita vacanţei, în cazul meu chiar mai mult decât atât, mereu considerând cazarea importantă.

    M-aş bucura să fie de folos povestea mea şi-ţi recomand această destinaţie cu toată încrederea.

    Cum se face transferul de la aeroport, stiti cumva? Sau... merita venit cu autocarul din Istanbul, in excursii achizitionate la fata locului (am văzut ofertă bogată în zona Sirkeci-Gulhane)?

    Nu am fost interesată de acest aspect, eu mergând cu maşina proprie.

    Toate hotelurile studiate de mine, şi crede-mă că au fost tare multe, ofereau, contra cost, transfer de la aeroport la hotel, cei mai mulţi turişti ajungând în Cappadocia pe calea aerului aterizând pe aeroportul internaţional Erkilet din Kayseri.

    Cu autocarul din Istanbul ar putea fi mai ieftin, însă îmi pare obositor să călătoreşti atâtea sute de kilometri, chiar dacă traseul este frumos şi ai ce vedea.

    Invarte tu cutitul in rana cu balonul la Luxor... Dar lasa, ca mai ajung eu pe acolo, candva. Lumea asta nu e asa de mare, la un moment dat voi trece la recapitulari

    Chiar dacă este mai scump ca în Egipt, eu cred că experienţa zborului cu balonul în Cappadocia este una memorabilă şi poate mai interesantă.

    Recapitulările sunt bune şi ele, pentru că ajută la o mai bună fixare a cunoştinţelor acumulate, nu-i aşa?

    La sub 100 de euro pe noapte e scump? Pai vara trecuta, in Germania-Elvetia, am avut media catre 200. Am verificat, anul asta preturile au crescut

    Din păcate, preţurile au crescut mult sau foarte mult peste tot pe fondul creşterii cererii, a dorinţei oamenilor de a călători.

    O sută de euro pe noapte a fost preţul plătit de mine în mai 2023. Am fost neplăcut surprinsă să constat că acum acelaşi tip de cameră pentru aceeaşi perioadă în 2025 şi tot cu anulare gratuită a ajuns la 330 euro pe noapte, o creştere enormă în doar doi ani

    Nici in Uzbekistan nu am mai e asa de ieftin. Pentru 9 nopti, a fost cam 600 de euro: am avut hoteluri la 45, dar si unele la 90 de euro. Va sari, cat de curand, si acolo.

    Aşa este. Am văzut preţuri mai mari la circuitele organizate prin agenţii din România şi cu mai puţine obiective decât aţi văzut voi.

    Mulţumesc mult pentru aprecieri, vizită şi ecou!

    nicole33AUTOR REVIEW
    [12.09.24 06:27:03]
    »

    @gushpi:

    Peșteră cu lift n-am văzut, dar nici cu balcon!

    Corect!

    Niciunul din hotelurile-peşteră studiate de mine nu avea lift, dar cele mai multe aveau şi unele camere dotate cu balcon sau terasă.

    Am apreciat faptul că nu am văzut construcţii moderne care să nu se "asorteze" în peisaj şi să rupă vraja locului.

    Un lift panoramic mi-ar fi fost de mare ajutor, însă ar fi fost din alt film.

    Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

    nicole33AUTOR REVIEW
    [12.09.24 06:37:59]
    »

    @carmen_70:

    Felicitari pentru inca o vacanta reusita.

    Mulţumesc!

    Chiar dacă am nimerit într-o perioadă cu ploi zilnice care mi-au cam dat peste cap planurile iniţiale, eu tot consider că a fost o reuşită şi a meritat fiecare bănuţ. Data viitoare sigur va fi mai bine

    Am fost in Cappadocia in circuit in 2019 si, toata perioada pandemiei am cautat hotel pestera pentru o iesire pe cont propriu. Acum, dupa ce am citit review-ul probabil incep sa caut cazare din nou.

    Circuitele sunt cea mai avantajoasă variantă din punct de vedere financiar de a descoperi zona, însă nu se compară cu o explorare pe cont propriu, unde ai altă libertate de mişcare şi poţi alege ce te interesează pe tine.

    Agenţiile nu-ţi vor oferi niciodată cazare într-un hotel peşteră şi nici în "miezul" evenimentelor.

    Spor la căutări, oferta este bogată şi pentru toate buzunarele. Merită să revii.

    Zona este de o frumusete ireala.

    Subscriu!

    Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

    nicole33AUTOR REVIEW
    [13.09.24 00:39:26]
    »

    @doinafil:

    Citind-u-ți articolul și văzând pozele și filmulețele atașate, mi-am amintit cu drag de zborul nostru cu balonul, făcut în octombrie 2019. Atunci ne-a costat 225 euro/pers..., deci mai scump decât pe voi!

     E-adevărat că n-am negociat noi prețul, ni s-a comunicat de către ghid, și n-am comentat, mai ales că am „prins” o zi bună între alte două în care nu s-a putut zbura. (viteza vântului nu trebuie să depășească 9 km/h).

    Pot să spun că ați fost și voi norocoși dacă, imediat ce ați ajuns, a doua zi ați putut să vă bucurați de zbor!  

    Preţul zborului cu balonul este într-o continuă dinamică şi depinzând de mulţi factori.

    Primul preţ cerut a fost de 250 euro şi aş fi dat şi atât dar doar după ce m-aş fi convins că "pe acolo" sunt preţurile la agenţii. La 200 de euro îţi dai seama că nu am mai stat pe gânduri.

    Voi nu aveaţi loc de negociere, eraţi şi singuri şi destul de departe, astfel că a trebuit să acceptaţi preţul cerut de ghid. Colegii care au fost în noiembrie 2019, în gaşcă mare, s-au putut organiza altfel şi au făcut economii semnificative la toate excursiile.

    Ştiam că baloanele nu se ridică de la sol, nici unul! , dacă nu sunt condiţii meteo prielnice. De ce crezi că am luat trei nopţi de cazare în Cappadocia? Tocmai pentru a-mi maximiza şansele de a  prinde o zi în care se zboară.

    Pentru ziua zborului am avut ceva emoţii pentru că era înnorat şi îmi era teamă să nu anuleze. În pofida vremii capricioase, s-a zburat în fiecare dimineaţă, reprizele de ploaie fiind după prânz şi noaptea

    Cazarea în Castle Cave mi-a plăcut tare mult!   și, pentru că am lucrat în domeniu, mi-am spus: au avut ceva de lucru proiectanții și instalatorii care au realizat utilitățile! (alimentare cu apă, canalizare, electrice, racord la internet), iar prețul este chiar rezonabil, după părerea mea, dacă mă gândesc la cât costă o cazare la noi, în Mamaia!

    Având în vedere că s-a săpat în stâncă (bazalt sau tuf) rezultatul amenajării hotelului mi se pare incredibil, iar condițiile confortabile!  

    Am căutat mult, dar, în final, am ales ce-mi doream: o peşteră pe gustul meu 😊

    Nu am stat să analizez dificultatea săpării în tuful vulcanic cu utilajele moderne din zilele noastre, gândindu-mă că primilor creştini le-a fost cu mult mai greu să sape oraşele subterane, dar rezultatul este, într-adevăr, uimitor: peşteri în care beneficiezi de tot confortul modern.

    Preţurile au crescut şi aici, ca peste tot din păcate, dar eu nu aş compara o cazare într-o zonă superbă cum este Cappadocia cu o cazare în Mamaia, care are tot mai puţine de oferit.

    Păcat că este atât de departe de noi şi drumul cu maşina este tare lung ☹

    Mă bucur pentru voi că ați bifat și aceste dorințe!    (cazarea

    și zborul cu balonul)

    Am încercat şi încerc în continuare să-mi surprind soţul cu activităţi cât mai diverse, pe care ştiu că şi le doreşte şi ştiu şi cât de fericit este după fiecare asemenea experienţă.

    Nu uit entuziasmul lui după ce s-a dat cu parapanta la Oludeniz, în cel mai căutat loc de pe planetă pentru paragliding, după ce cu trei ani înainte se uitase lung la cei care săreau cu parapanta de pe muntele Tahtali sau după plimbarea cu un submarin adevărat de iarna aceasta la Hurghada.

    Cu scuze pentru răspunsul întârziat, îţi mulţumesc mult pentru aprecieri, vizită şi ecou!

    nicole33AUTOR REVIEW
    [13.09.24 00:48:39]
    »

    @Pușcașu Marin:

    Când ai timp aruncă un ochi pe Oread Cave Suites din Urgup, doar așa, de amorul artei. Văd că acum e 116 euro pe noapte prin Booking.

    M-am uitat şi m-am enervat pe tine. Că nu ai scris, fiind probabil în perioada aia cu... cireada

    De fapt, mai bine că nu ai scris, pentru că ispita de a alege o asemenea peşteră-apartament, oricare din cele cinci, mai puţin aia cu scară interioară în spirală, că mi s-a „luat” de atâtea scări, ar fi fost mare pentru mine, gata să-mi zdruncine poate hotărârea de a nu mă caza altundeva decât în Goreme. Însă, la o revenire în Cappadocia, Oread Cave Suite este primul pe listă 😊

    Păi tu ai avut acolo o peşteră de lux de cinci stele, cu propriul jacuzzi şi propriul hammam în baie, mofturi nu glumă. La cât de mare era peştera ta trebuia să pleci din timp din pat pentru a ajunge la baie înainte de a fi prea târziu 😊.

    Îmi pare că este şi adult only, ceea ce nu este rău deloc.

    Vacanță plăcută la Sharm. Din păcate la mine a picat. Poate la primăvară. Taromul m-a înțeles, mă lasă să reprogramez. Egypt Ayr, pas. Cică să mai bag o fisă 

    Îmi pare tare rău să aud că ţi-ai anulat/amânat vacanţa în Egipt. Sper că nu este ceva grav, pentru că nimeni nu renunţă de aiurea.

    Mă mir că ai găsit înţelegere la TAROM. Eu încă nu am uitat că singurii bani pierduţi definitiv ca urmare a vacanţelor anulate din 2020 au fost cei pe biletele pentru Madrid luate de la TAROM ☹, toate celelalte rezolvându-se amiabil. Degeaba le-am dorit eu falimentare grabnică, pentru că tot continui să cotizez, la fel ca toţi ceilalţi, la subvenţionarea acestei companii ☹

    Mulţumesc pentru urări!

    nicole33AUTOR REVIEW
    [13.09.24 06:46:55]
    »

    @adso:

    O, dar aveti variante de cinci stele in Luxor! Pe malul Nilului sau pe Nil. Steigenberger are doua resorturi in partea sudica a orasului, cu piscine grozave, posibilitati de plimbare cu feluca, centru comercial si toate alea. Eu am stat ca oaspete obisnuit, camera cu MD la 120 de dolari, parca, dar mi se pare ca au si variante de cazare AI.

    Ştiu că pot găsi cazări confortabile şi pe gustul meu şi în Luxor. Ochisem şi eu un hotel de lanţ bine poziţionat pe malul Nilului încă din 2018 când am luat acolo prânzul inclus în cadrul excursiei la Luxor, dar parcă nu-i acelaşi lucru Marea Roşie cu Nilul. Am scăpat eu de rechini şi acum să mă apuc să caut crocodili? Mai bine, nu. Mi-au ajuns pentru această viaţă zecile sau sutele de crocodili văzuţi la Crocodile Park în Torremolinos în urmă cu mulţi ani

    Şi cu feluca pe Nil m-am plimbat tot acolo cu ocazia excursiei la Luxor. Mi-a plăcut şi a fost mult mai OK să traversăm cu barca pe malul celălalt decât să facem un ocol destul de mare cu autocarul.

    Tot Steigenberger detine doua hoteluri plutitoare, care parcurg distanta Assuan-Luxor si retur. Aici sigur este AI. Am admirat unul aflat la ancora in Luxor.

    Ştiu şi de cele două nave Steigenberger care fac croaziere pe Nil de la Luxor la Assuan. Doinafil şi MSND au povestit despre experienţa cu una dintre ele, S. Regency, parcă.

    Nu au all inclusive, ci doar pensiune completă, băuturile fiind contra cost, dar nu asta ar fi problema, ci faptul că excursiile opţionale, unele foarte interesante şi de neratat, îţi consumă tot timpul avut la dispoziţie, astfel încât nu mai apuci să te relaxezi.

    Am în plan o croazieră pe Nil, aceasta fiind varianta optimă de a vizita câteva obiective care mă interesează în zonă, doar că, nu ştiu cum se face, dar tot la Rixos sau similar mă trezesc că am rezervat

    Sigur, ar fi trebuit sa scriu de mult despre asta, nu imi mai spuneti, ca stiu .

    Cam DA!

    Mulţumesc pentru ponturi!

    elenaadinaPHONE
    [14.09.24 10:53:56]
    »

    În primul rând Felicitări pentru ambiție, abnegație și efortul fizic depus ca să ajungi cu mașina și să străbați atâta drum până la destinație!

    Göreme e o destinație fascinantă pe care am început să o cunosc din serialele turcești dar și din episoadele din Asia Express, sezonul în care a participat Mihai Petre.

    Așa că inevitabil ne dorim și noi să ajungem pe cont propriu și poate că am fi și ajuns, dacă nu o luam pe partea cu destinațiile exotice!

    Cazarea este interesantă, o trec pe listă, corespunde cu ce îmi doresc!

    Noi am fost prin 2011 intr-un circuit prin Kapadocia, de 2 zile cu plecare din Antalya, nu mai știu unde am avut cazare, dar bineînțeles că nu corespundea criteriilor mele, dar am vizitat in mare ce era de vizitat și ne-a plăcut!

    Inclusiv invazia de baloane zburătoare de pe cer!

    Felicitări pentru vacanța reușită, chiar dacă a plouat și să vă dea Dumnezeu multă sănătate să mai mergeți și poate vom merge împreună, acum ne încumetăm să mergem cu mașina și pe distante lungi!... (dacă la volan e soțul, eu stau în dreapta că boieroaica și mă bucur de confortul pe care nu mi-l asigură zborul cu avionul... ,

    nicole33AUTOR REVIEW
    [14.09.24 22:09:28]
    »

    @elenaadina:

    În primul rând Felicitări pentru ambiție, abnegație și efortul fizic depus ca să ajungi cu mașina și să străbați atâta drum până la destinație!

    Drumul este lung şi destul de obositor, având de parcurs 1400 kilometri cu plecare din Bucureşti. Nu mi-a fost uşor să conduc singură atâta distanţă, chiar şi cu o oprire intermediară la Sakarya.

    Mie îmi place să conduc, iar condusul prin Turcia este o plăcere, o minunăţie, graţie infrastructurii rutiere remarcabile. Traseul a fost realist planificat. Nu am luat în calcul ploaia care mi-a dat de furcă şi mi-a răpit o parte din bucuria drumului, m-a obligat să reduc viteza şi să fiu mult mai atentă la drum în loc să admir peisajul.

    Tot cu această ocazie, am realizat că nu mai merge să fac drumul Bucureşti - Antalya cu o singură oprire intermediară după o mie de kilometri, cum făceam mereu cu ani în urmă, iar cu două opriri nu merită efortul. Ajunsă la Sakarya, m-am simţit ca iepuraşul Duracell când i s-au terminat bateriile şi am înţeles că nu aş fi putut conduce până la Kutahya, dacă Antalya ar fi fost destinaţia finală.

    Mulţumesc mult pentru aprecieri, vizită şi ecou!

    nicole33AUTOR REVIEW
    [15.09.24 10:41:28]
    »

    @elenaadina:

    Cazarea este interesantă, o trec pe listă, corespunde cu ce îmi doresc!

    Cazarea este foarte OK. Eu am ales Castle Cave pentru că îndeplinea toate cerinţele mele: să fie peşteră, să fie în centrul Göreme, să aibă condiţii bune de cazare şi mic dejun cât mai consistent, parcare, asta-i cam mică, dar am găsit de fiecare dată loc, iar în dimineaţa plecării ne-au făcut loc să ieşim mutând imediat maşina care ne blocase, balcon, util fumătorilor, dar şi celor care doresc doar să admire dimineaţa zborul baloanelor care împânzesc cerul şi seara, la un pahar de vin sau altceva, luminile micului orăşel.

    Pentru o cazare mult mai luxoasă, dar şi mai ieftină, mergi pe mâna lui Puşcaşu Marin şi sigur îţi va plăcea. Nu e în Göreme , dar 7 kilometri îi faci cu maşina imediat.

    Noi am fost prin 2011 intr-un circuit prin Kapadocia, de 2 zile cu plecare din Antalya, nu mai știu unde am avut cazare, dar bineînțeles că nu corespundea criteriilor mele, dar am vizitat in mare ce era de vizitat și ne-a plăcut!

    Ştiu circuitele alea, le-am studiat şi eu multă vreme, atrasă, de ce să nu recunosc, de preţul foarte avantajos, practic la nivelul preţului unui bilet de avion, toate celelalte fiind bonus!

    Pentru mine ar fi fost o mare problemă să rezist la sute de kilometri parcurşi în autocar şi să mă "pliez" pe acel program cu vizite impuse la tot felul de fabrici, vizite care consumă din timpul care ar fi putut alocat adevăratelor obiective turistice de interes.

    Cazările alese, chiar dacă sunt clasificate la 4-5 stele, impresionează doar un turist care nu are termen de comparaţie, dar creează nemulţumiri evidente celorlalţi. În plus, sunt poziţionate şi departe de cam orice. Eu pe astea le-am exclus din start în căutările mele.

    Pe cont propriu este, incomparabil, altceva. Te cazezi unde vrei tu, vizitezi doar ce îţi doreşti tu, în ritmul tău. Este mai scump sau chiar mult mai scump, însă merită!

    Felicitări pentru vacanța reușită, chiar dacă a plouat și să vă dea Dumnezeu multă sănătate să mai mergeți și poate vom merge împreună, acum ne încumetăm să mergem cu mașina și pe distante lungi!... (dacă la volan e soțul, eu stau în dreapta că boieroaica și mă bucur de confortul pe care nu mi-l asigură zborul cu avionul...

    Chiar dacă a plouat în fiecare zi şi asta mi-a limitat drastic opţiunile de vizitare a împrejurimilor, ratând toate văile şi muzeele în aer liber, inaccesibile pe ploaie sau imediat după ploaie, şi m-am mulţumit doar cu două oraşe subterane din multele aflate pe listă, nu-mi pare rău. Scopul principal al vacanţei în Cappadocia, zborul cu balonul, a fost atins cu succes şi asta a contat pentru mine.

    Să fim sănătoşi şi ne vom încumeta şi pe viitor la asemenea drumuri lungi. Eu cochetez de vreo doi ani cu ideea unui circuit în partea estică şi sudestică a Turciei, dar mai am de studiat.

    Zborul cu avionul îţi oferă doar avantajul de a ajunge mult mai rapid la destinaţie. De pus în balanţă ar fi şi întârzierile sau anulările zborurilor, tot mai frecvente în ultimul an , respectiv controalele vamale prea "zeloase" şi nejustificate, precum şi introducerea a numeroase camere de viteză pe drumurile din Turcia, care te obligă să conduci regulamentar de frica amenzilor, însă îţi cresc destul de mult durata drumului, necesitând replanificarea etapelor de parcurs.

    Ani la rând am stat şi eu doar în dreapta, bucurându-mă de peisaj, făcând poze fără număr şi atentă doar la indicatoare în zonele mai complicate.

    Dacă tot am fost la un pas de a ne întâlni în acelaşi hotel din Spania, fără să ne fi vorbit înainte, am putea încerca şi un sejur turcesc cu maşinile Pont: cere cameră în corpul 2, cel mai înalt

    Vacanţă plăcută!

    elenaadinaPHONE
    [15.09.24 15:44:45]
    »

    @nicole33:

    O să cer cameră în corpul 2 cel mai înalt, dar am văzut că pentru etajele 23-42 se plătește suplimentar.

    Am citit că tu ai primit din start la et. 30, fără să achiți vreo taxă suplimentară, poate atunci era altă politică.

    Acum cred că voi aștepta să văd la recepție ce cameră mi-a fost distribuită și dacă nu-mi place voi încerca să o schimb, chiar dacă voi plăti în plus.

    Mulțumesc pentru urări!

    Să fim sănătoși așa cum ai spus și vedem ce ne rezervă viitorul!

    Vacanță frumoasă și vouă!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    carmen_70, doinafil, elenaadina, gushpi, Pușcașu Marin, Zoazore

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.10745096206665 sec
    ecranul dvs: 1 x 1