GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Castelul Corvinilor - cu lucruri bune si cu cateva minusuri mici
In august 2014 am decis impreuna cu niste prieteni sa mergem un weekend in Sibiu (de unde sunt de loc) si apoi sa ne plimbam prin imprejurimi. Dat fiind ca ei mai vazusera Sibiu iar noi il stim pe de rost, am decis sa facem altceva si sa vizitam ceva nou pentru toti. Analizand o raza de 150 km, am decis sa mergem la Castelul Corvinilor.
Zis si facut! Sambata dimineata ne-am infipt in noua autostrada de la Sibiu, am iesit de pe ea in apropiere de Saliste ca apoi dupa Miercurea Sibiului sa ne "urcam" din nou pe autostrada in constructie (actualmente nu se mai face aceasta deviere) iar apoi la Sebes, datorita indicatoarelor prost amplasate am facut un sens giratoriu de doua ori. Pe drum am admirat si Rapa Rosie iar apoi, dupa un indicator ratat, am iesit de pe autostrada si am intrat in Hunedoara. Nu vreau sa par rautacioasa, insa, tipic romanesc, la intrarea in oras nu era nici un indicator spre castel. Noroc ca minunea medievala este impunatoare si poate fi vazuta din orice parte a orasului. Mergand pe strazi am ajuns la castel (intradevar la vreo 500m am gasit un indicator) si, la fel cum am vazut ca au mai mentionat si altii, ne-am lovit de problema parcarii total neincapatoare (am avut noroc ca tocmai iesea o masina si ne-am parcat in locul lor).
Primul lucru care ne-a surprins neplacut (desi ne asteptam la asta) a fost ca pe exteriorul castelului inca erau schele si inca se lucra (in urma cu cativa ani au fost niste cunoscuti si si atunci erau schelele).
Taxa de intrare 25 lei/pers + daca vroiai sa faci poze taxa de fotografie era 5 lei (nefiind mult, noi am platit, desi nu era nimeni sa te intrebe daca ai platit sau nu taxa foto).
Primul lucru care m-a surprins placut a fost faptul ca, spre deosebire de Castelul Bran (promit sa revin cu o impresie), aici erau placute care iti spuneau la ce te uiti, ce reprezinta acel obiect sau chiar cateva placute cu o mica lectie de istorie.
In interiorul capelei, era un chitarist (free lancer probabil) care ne-a incantat auzul cu ritmuri medievale, creind astfel o atmosfera de basm.
Ce nu mi-a placut, a fost in curtea interioara: locul unde mai au loc concerte arata cam dezolant si parca nu se potriveau cu peisajul.
In rest la poarta castelului cateva tarabe cu suveniruri si un magazin cu produse de artizanat (procentul de autenticitate parca era mai mare ca la Bran, as zice 50% produse artizanale locale - 50% chinezarii specifice zonelor turistice), alaturi de un restaurant cu specific romanesc.
La intoarcere, datorita unor sensuri unice, am iesit din Hunedoara pe alt drum care ne-a dus in ceea ce in zona se numeste "Pipera de Hunedoara" - o zona cu multe turnulete si decoruri... "inedite" (a se citi materiale de constructii diversificate, tronuri de marmura in curte sau numele proprietarului + o sigla de masina pe acoperisul casei).
Concluzie: castelul merita vizitat si mi-ar placea sa ma reintorc cand nu mai sunt schelele pe exterior.
Trimis de codryna in 05.05.15 23:55:39
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în HUNEDOARA.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (codryna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.75058000 N, 22.88889000 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@codryna: Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS, mai precis localizarea acestei unități pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)
Mulțumesc.
@webmasterX - Coordonate ok ca de fiecare data. Merci
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2023 Castelul medieval al Hunedoarei — scris în 22.07.23 de ams din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Dec.2022 Frumos la exterior... păcat ca am intrat... — scris în 28.12.22 de ux128000 din SEBEş [AB] - nu recomandă
- Oct.2022 Cel putin odata in viata trebuie vizitat — scris în 28.10.22 de resita2009 din REșIțA - RECOMANDĂ
- Sep.2021 Castelul Corvinilor — scris în 20.09.21 de nelu73 din AGNITA SIBIU - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Obiectiv UNIC în Romania. Merita vizitat si revizitat ori de cate ori aveti ocazia — scris în 15.12.20 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2018 Alte asteptari, realitate dezamagitoare — scris în 25.11.18 de alle4295 din TIMISOARA - nu recomandă
- Apr.2017 Castelul Corvinilor cel mai frumos si cel mai infricosator castel medieval din Romania — scris în 21.03.18 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ