ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.11.2015
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- M ---
    GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: Targu-Jiu
    ÎNSCRIS: 08.07.14
    STATUS: SENATOR
    DATE SEJUR
    NOV-2015
    DURATA: 2 nopți
    cuplu fara copii
    2 AD. + - COPII

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    CAZARE [camere etc]:
    90.00%
    Mulțumit, mici obiecții
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    CADRUL NATURAL:
    90.00%
    Mulțumit, mici obiecții

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    93.75%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    la PMM* = 23 EUR
    *PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

    TIMP CITIRE: 5 MIN

    Casa Alexander House Deva – curățenie și bun gust

    TIPĂREȘTE

    Pensiunea este situată pe B-dul 22 Decembrie, la nr. 195, iar coordonatele GPS sunt: N 45.8662335; E 22.9148921, date disponibile și pe site-ul pensiunii. Cei care cunosc orașul și-au dat seama deja că pensiunea este situată pe cel mai mare bulevard din oraș, la intrarea dinspre Simeria. Acestea fiind spuse, prea multă liniște nu este aici. Pe noi nu ne-a deranjat acest aspect deoarece ziua nu prea am stat în cameră, iar noaptea ori eram foarte obosiți ori camera este izolată foarte bine ori este vorba de câteva procente din fiecare.

    Rezervarea am făcut-o telefonic cu o lună înainte de data cazării, acest telefon fiind suficient pentru garanția rezervării. Aș dori să mai adaug faptul că imaginile văzute pe site-urile de turism corespund realității.

    Am ajuns la pensiune la ora 15.00, conduși de dispozitivul GPS și am fost întâmpinați de către recepționera unității de cazare. După ce am schimbat câteva cuvinte, acesta ne-a condus în camera noastră, cea cu numărul 1, situată la parter. În prima seară am făcut cunoștință și cu proprietarii pensiunii, doi tineri prietenoși, care au răspuns cu promptitudine la toate solicitările și întrebările noastre.

    Pensiunea este construită pe 2 nivele și oferă 8 locuri de cazare în 4 camere, din care trei cu pat dublu și una cu paturi separate. Pensiunea a fost inaugurată în luna august a acestui an și bineînțeles, totul este nou. Din discuțiile purtate cu proprietarii am aflat că pensiunea are de fapt 6 camere, dar nu au reușit să finiseze decât patru dintre ele (cea de-a patra de curând, pe site-urile de turism datele nu a fost încă actualizate, pensiunea apărând în continuare cu 3 camere). Trebuie să adaug și faptul că totul strălucește de curățenie, iar bunul gust este omniprezent aici.

    Recepția este situată la parter, pe partea stângă, după camera nr. 1. Vis-à-vis de aceasta este un spațiu de relaxare, amenajat cu o măsuță, două canapele și un fotoliu. Întrucât spațiul din bucătărie permite servirea mesei doar pentru trei persoane, acest spațiu mai este folosit pentru servirea micului dejun.

    Camera este foarte spațioasă și curată, decorată în culori calde și primitoare, cu mobilier modern din lemn masiv. Un pat dublu tronează în partea opusă întrării, fiind încadrat de 2 noptiere cu veiozele aferente. Din decor mai fac parte un dulap pentru haine foarte mare, o comodă cu sertare pe care este așezat un televizor cu ecran plat și frigiderul. Salteaua a fost confortabilă, iar lenjeria (de culoare albă) și prosoapele, de calitate și curate. Camera este dotată cu aparat de aer condiționat, pe care evident, în luna noiembrie nu l-am folosit. În această perioadă am avut nevoie de căldură, aceasta fiind asigurată de o centrală pe gaz.

    Pe una dintre noptiere am găsit o foaie cu parola de internet, iar semnalul wi-fi a fost foarte bun în toată pensiunea. De asemenea, în semn de bun venit pe pernă am găsit câte o bomboană.

    În frigider am găsit un minibar: apă plată, bere, suc, alune, croissant și ciocolată, acestea fiind contra cost, pe frigider fiind o listă cu prețurile acestora.

    Baia nu este generoasă în ceea ce privește spațiul, dar foarte curată, dotată cu chiuvetă, oglindă, vas de wc, cabină de duș cu hidromasaj și uscător de păr. Dintre consumabile gazdele au asigurat hârtie igienică, șampon și săpun.

    Singura problemă pe care o pot semnala este faptul că vineri seara caloriferul din baie încă nu fusese conectat la instalația termică. Sâmbătă dimineața i-am semnalat problema proprietarului, care s-a scuzat că nu a avut timp să-l conecteze întrucât nu a prins camera liberă în ultima perioadă și nici nu și-a dat seama că ar fi nevoie de el încălzit, dar a rezolvat problema în timpul în care noi am fost plecați din cameră. Motivația mi se pare puerilă dar am trecut peste acest aspect.

    Pensiunea nu are restaurant, dar proprietarii pun la dispoziția oaspeților o bucătărie complet utilată și pot asigura, la cerere, micul dejun. Indiferent dacă serviți sau nu micul dejun la pensiune, cafeaua sau ceaiul dimineața sunt din partea casei.

    La solicitarea noastră, în prima seară am servit cina la acestă pensiune și pot spune că am făcut o alegere bună, cina a fost delicioasă.

    Curtea (dacă pot să-i spun așa) f. f. mică, este situată în spatele pensiunii, fiind amenajată cu gazon. Aici proprietarii au amplasat o masă și două scaune din ratan, existând astfel posibilitatea pentru 2 persoane să servească o cafea sau un suc la aer.

    Parcarea autoturismelor se face în fața pensiunii, existând posibilitatea parcării unui număr de 3 mașini.

    Proprietarii pensiunii pun la dispoziția oaspeților interesați 3 biciclete pentru a putea vizita orașul și împrejurimile.

    Cum nu toate lucrurile pot fi roz, acum voi spune și ce nu mi-a plăcut aici:

    - în baie caloriferul nu era conectat la instalația de căldură, fiind nevoie de intervenția noastră pentru a fi funcțional;

    - nu există scară interioară în pensiune, accesul către camerele de la etaj se face pe o scară exterioară.

    Zona este ofertantă în ceea ce privește obiectivele turistice. Astfel:

    - la 2,5 km de pensiune este Cetatea Devei, Parcul Cetății și Aqualandul;

    - în municipiul Hunedoara (18 km) puteți vizita Castelul Corvineștilor (sau Castelul Huniazilor), iar la câțiva km de acest oraș este Lacul Cinciș;

    - în municipiul Brad (36 km) puteți vizita Muzeul Aurului, unic în Europa;

    - stațiunea Geoagiu-Băi este situată la 36 km;

    - în orașul Simeria (10 km) puteți vizita Parcul Dendrologic;

    - în orașul Hațeg (42 km) puteți vizita rezervația de zimbri, iar dacă mai parcurgeți alți 14 km până în localitatea Densuș puteți vizita Biserica Sfântul Nicolae, o biserică din piatră construită în secolul al XIII-lea în care se oficiază încă slujbe religioase;

    - Sarmisegetusa Regia este situată la 59 km, cei care vin dinspre Petroșani sau Caransebeș, pot vizita ruinele cetății dacice în drumul lor spre Deva;

    - în municipiul Orăștie (25 km) puteți petrece câteva ore în Aventura Park.

    Noi ne-am simțit foarte bine la Pensiunea Alexander House și recomand acestă pensiune pentru cazări de 2-3 zile. Însă, cei care doresc să servească masa sau cafeaua în curtea unei pensiuni retrase, trebuie să caute altceva.

    Drumuri bune și vacanțe frumoase tuturor!

    ## end review sc

    [fb]
    ---
    Trimis de costy69* in 13.11.15 19:15:25
    Validat / Publicat: 13.11.15 20:27:50
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 3455 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (costy69*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
    IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P16 Imagine autumnală - fotografie realizată în drumul spre pensiune
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 31250 PMA (din 33 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 23.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    3 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [13.11.15 20:24:22]
    »

    Mutat în rubrica "Casa Alexander / Alexander House, DEVA" (nou-creată pe sait)

    -

    Mulţam fain.

    Am setat coordonatele GPS conform indicațiilor, rezultând următoarea poziționare pe harta interactivă AFA.

    Am adnotat, deasemenea, aceste coordonate ca fiind confirmate.

    zlatna
    [14.11.15 09:19:23]
    »

    @costy69 - Frumos articolul. A meritat votul 14.

    Am fost si noi vara acesta la Geoagiu Bai iar de acolo am plecat in vizita la Sarmisegetuza. Cetatea din Deva am vazut-o acum vreo 20 de ani de pe stadionul din Deva. Am auzit ca s-a modernizat accesul spre cetate, se poate face si cu telecondola. Deva este pe lista scurta pentru vizitare in 2016.

    Va doresc o zi buna si calatorii placute.

    costy69*AUTOR REVIEW
    [14.11.15 18:18:10]
    »

    @zlatna - Mulțumesc pentru vizită și pentru vot.

    Cetatea din Deva nu am vizitat-o nici noi din cauza faptului că este în renovare. Așadar, urmăriți pe site-ul cetății când se preconizează deschiderea ei. Accesul spre aceasta se poate face cu telecabina, pentru 10 lei /adult.

    Deva, dar mai ales împrejurimile ei oferă suficiente obiective turistice, nu aveți cum să vă plictisiți. Despre câteva dintre ele voi scrie în review-ul următor.

    Vă doresc o seară bună și multe călătorii frumoase.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    costy69*, zlatna
    Alte impresii din această RUBRICĂCasa Alexander / Alexander House:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.05499792098999 sec
    ecranul dvs: 1 x 1