GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Manastirea Stanisoara si cascada Lotrisor
Indiferent de sezon, aceste drumetii se pot face fara probleme. Nu le consider chiar trasee montane, dar pentru ca nu am avut rubrica dedicata, le-am incadrat aici.
Am facut aceste trasee atat vara cat si acum, toamna. La fel de frumos in ambele anotimpuri, fiecare cu farmecul si peisajele lui.
Am pornit spre manastire dinspre Pausa; de la indicatorul care arata 6 km pana la manastire, am mai mers cu masina inca aprox 1 km, pana cand se intra pe drumul forestier. Pana la manstire am facut 2 ore-2 ore si jumatate, in pas lejer.
Drumul este accesibil tot timpul anului, este drum forestier care urca lin, cu un urcus mai pronuntat catre final. La manastire se poate ajunge si cu masina… nu stiu iarna cum te descurci daca nu ai lanturi sau 4x4, in special in ultima partea a traseului.
Se urca in altitudine aprox 500 m: 280 m (Calimanesti) si se ajunge la o altitudine de aprox 770 m (manstirea Stanisoara)
Lacasul este pitoresc amplasat la poalele masivului Cozia si este destul de izolat; cei cativa calugari care traiesc aici duc o viata simpla, se ocupa de cresterea animalelor si cultiva legume. Daca sunteti grup si anuntati inainte, puteti servi acolo si masa.
Recomand aceasta drumetie: pe langa peisajul frumos (padure, izvoare, pasuni, masivul Cozia in toata splendoarea lui), poti avea si un moment de liniste sufleteasca si reculegere.
De la manastirea Stanisoara iti poti continua drumetia pana la cabana Cozia (3-4 ore)
Cum ajungi: mergand dinspre Calimanesti spre Brezoi, pe dreapta vezi motelul Cozia, iar pe stanga un indicator verde catre Cascada.
Asta vara nu am platit bilet, insa acum am plati o taxa de vizitare de 5 lei/persoana. La cascada poti ajunge si cu masina si pe jos.
De la bariera indicatorul arata ca sunt aproximativ 2 km. Eu cred ca totusi sunt aproape 3 km, pe care noi i-am parcurs in cca 45 minute, cu tot cu pauze de poze si lalaiala maxima.
Exista si un marcaj (linie albastra parca), dar nu ai cum sa gresesti, pentru ca trebuie sa urmezi, fara sa te abati, doar drumul forestier.
Altitudinea la care este amplasata cascada este de aprox 500 m si are o cadere de apa de 30 metri (spre comparatie, mai cunoscuta cascada Urlatoarea are doar 15 m). Nu este o cascada naturala. A fost formata in anii ’70, prin devierea cursului de apa, atuci cand s-a construit drumul forestier
In partea stanga a cascadei este o poteca care te ajuta sa ajungi in partea superioara a cascadei.
La baza cascadei este amenajata o masa cu 2 bancute, unde poti sa-ti tragi sufletul si sa admiri caderea de apa in toata splendoarea ei.
Drumul forestier si poteca prin padure continua si dincolo de cascada, ajungand, in circa 7-8 ore in Brezoi.
Trimis de Chloe in 11.11.16 10:33:08
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CĂLIMĂNEŞTI-CĂCIULATA.
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Chloe); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Chloe: Îmi face mare plăcere să citesc acest articol deoarece anul trecut am petrecut și noi un sejur de câteva zile la Căciulata, ocazie cu care am făcut drumeții către cele două obiective.
La mănăstirea Stânișoara am ajuns după ce am parcurs pe jos cam jumătate din frumul forestier; a fost foarte plăcut, fiind august ne-am bucurat din plin de umbra copacilor.
La cascada Lotrișor am mers deasemenea pe jos, mașina rămânând parcată în apropierea motelului Lotrișor. Ne-a plăcut cascada, este o cădere de apă spectaculoasă!
Așa cum am mai spus nu demult (citind un alt articol referitor la Stânișoara), îmi este dor de frumoasa vale a Oltului! Până vom ajunge din nou acolo, mă mulțumesc cu fotografiile voastre superbe care au surprins coloritul toamnei pe acele meleaguri!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Feb.2017 Ce sa faci în Căciulata în vacanţă — scris în 03.07.17 de nrs † din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- May.2016 Zona Perisani din Tara Lovistei — scris în 11.11.16 de zlatna din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Zile cu soare in Caciulata, la picioarele Muntilor Cozia! — scris în 16.08.15 de noi doi din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Jun.2015 Pentru bunici cu nepoti — scris în 20.06.15 de anabella1 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- May.2015 Pelerinaj — scris în 06.06.15 de makuy* din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2014 Cãciulata – Staţiune deloc sau foarte puţin promovatã. Cu maşina în vizitã la mânãstiri. — scris în 24.03.15 de vega06 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2014 Cãciulata – Staţiune deloc sau foarte puţin promovatã. Cu maşina pe trasee turistice. — scris în 22.03.15 de vega06 din BUCURESTI - RECOMANDĂ