EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cabana Străuț [Bulzeştii de Sus](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Relaxare totală în natură, la cabană
Anul acesta am ratat 2 concedii, unul în Republica Dominicană, în martie și unul în Muntenegru, în August (se pare că nu vom putea merge), așa că, încet, încet ne plimbăm mai aproape de casă. Având oportunitatea de a ne întâlni cu un grup de prieteni am căutat cazare în zona Munților Apuseni, iar pentru că aveam nevoie de cel puțin 12 locuri de dormit, am ales să ne orientăm către o cabană la munte, un loc unde să putem sta împreună fără alte persoane din exterior, pentru a ne proteja cât mai bine de pandemie. Am umblat trei săptămâni să căutăm un loc de cazare care să ne satisfacă cerințele, iar, după ce am văzut câteva proprietăți am ajuns într-un loc de poveste în localitatea Bulzeștii de Sus, în județul Hunedoara și cred că merită să vă spun despre el.
Localitatea Bulzeștii de Sus se află localizată în județul Hunedoara, la aproximativ 30 km de Brad. Drumul până în sat se face pe DN76, prin Țebea și Baia de Criș (deci cei care doresc să vină în zonă pot vizita în drum și Cimitirul Eroilor Neamului de la Țebea - panteonul moților - și Biserica franciscană din Baia de Criș), iar apoi continuați pe drumul județean 762 prin satele Rișca, Baldovin, Rișculița și Bulzeștii de Jos. Pe acest drum veți ajunge într-un loc pe care vă recomand cu căldură să nu îl evitați, Podul Grohotului, care este unul dintre puţinele poduri naturale de pe teritoriul României (voi încerca să scriu un articol și despre acesta în zilele care urmează). Drumul este complet asfaltat până la destinație, însă nu este cel mai bun. Pe mici porțiuni drumul este îngust și încap la limită două mașini, iar gropile și denivelările sunt întâlnite destul de des. Nu aveți nevoie de mașini de teren sau cu gardă înaltă la sol, însă trebuie să circulați cu atenție. Este și păcat să mergeți prea tare pentru că peisajul este DE VIS!
Dacă plănuți o mini-vacanță în acestă zonă trebuie să știți că ajungeți într-o zonă în care natura ia locul aglomerației și tehnologiei și, drept urmare, nu veți găsi nici un supermarket, baruri, terase sau locuri unde puteți lua masa sau servi o cafea, în afară de locul de cazare, deci luați cu voi tot ce aveți nevoie. Locul este circulat de turiști (marea majoritate din împrejurimi) și se pretează foarte bine drumețiilor, plimbărilor cu bicicleta sau ATV-ul. Dacă în drum aveți totuși nevoie de o gură de apă nu ezitați să cereți la orice casă, veți fi serviți cu plăcere și vi se va oferi și un loc de odihnă, la umbră, pentru că așa sunt oamenii locului.
Cabana Străuț este localizată chiar la șosea, pe partea stângă, imediat ce intrați în satul Bulzeștii de Sus. Imediat peste drum este o vale cu apă rece ca gheața și păstrăvi, o pădure nedefrișată și cât se poate de naturală. Ân jur, pe o rază de aproximativ 150 m nu este altă casă și nu sunteți deranjați de gălăgie. Primul lucru care îți atrage atenția este construcția din lemn cu o terasă cu geamuri mari din termopan și o curte nu foarte mare, dar frumos amenajată cu un mic loc de joacă pentru copii.
--
NOTE Pentru MODERATOR: Un mic filmuleț făcut de o persoană din grupul nostru de la locație (dacă se poate adăuga în review): https://www.youtube.com/watch?v=UB_TbLFO9og
Coordonate Google Maps: 46.2922958,22.7535224
despre SERVICII
Având în vedere că această destinație este o cabană și nu o pensiune sau hotel, nu aveți personal angajat care să vă ofere servicii de curățenie sau servire sau preparare a mesei. Locul este însă pregătit de către proprietari pentru primirea oaspeților și la cazare sunteți întâmpinați de către aceștia și vi se explică cum folosiți toate serviciile de care dispune cabana.
La fel, la plecare, predarea se va face cu prezența proprietarilor, care sunt extrem de amabili și fac tot posibilul ca voi să aveți o vacanță cum vă doriți.
despre CAMERE & COND. CAZARE
Cabana dispune de 6 dormitoare, 5 cu paturi duble și unul cu paturi supraetajate, două băi, una completă și una de servicii, un living încăpător, o terasă acoperită cu loc de luat masa, grătar interior, cuptor și rotisor și butoi pentru baie cu apă încălziță în sobă de lemne și o terasă exterioară cu o mică baltă (unde se poate și pescui), pe mijlocul căreia este construit un podeț cu foișor și loc de luat masa în exterior, iar după baltă aveți un grătar exterior, disc și ceaun pentru a vă prepara mâncarea.
Cabana are 2 etaje (parter + etaj), iar la primul nivel găsiți sala pomenită anterior, livingul, 2 dormitoare (unul cu pat dublu și unul cu paturi supraetajate) și baia dotată complet. Toată cabana este amenajată în stil rustic, care se potrivește perfect cu zona, dar vine și cu dotări moderne pentru cei care au nevoie de ele. Astfel, aveți acces la Internet (Wireless), un televizor LED cu posturi digitale, un șemineu electric, apă caldă, etc. În living aveți o chicinetă cu un aragaz pe gaz (butelie), aparate de cafea, oale și toate cele necesare pentru a prepara mâncare.
În terasa acoperită aveți un butoi cu apă, pe care va trebui însă să o încălziți, făcând focul într-o sobă (vă va arăta proprietarul cum trebuie să procedați). Zona este destul de mare, aveți loc de dans, două mese mari la care pot sta câte 15-20 de persoane (dacă este nevoie) și o zonă de grătar cu cuptor și rotisor pentru a face mâncare când vremea de afară nu ține cu voi. Noi am prins o zi de ploaie în perioada în care am stat și ne-am descurcat perfect aici.
Pentru cei cu fițe, să știți că internetul nu este cel mai performant, dar conexiunea există penmtru a urca o poză, a trimite un mesaj, a vorbi cu cineva, însă depinde de electricitate și în această zonă aceasta se mai întrerupe, pe reprize scurte.
Camere oferă strictul necesa, nefiind foarte mari, însă practice. Este loc pentru 12 persoane (2 per cameră), însă, la etaj, există un hol în care sunt 3 canapele extensibile care mai pot găzdui încă 6 persoane la nevoie.
În spatele cabanei este amenajat o mică baltă, care a fost populată cu pești, iar acesta a fost locul nostru preferat, în care ne-am petrecut majoritatea timpului. Liniștea este perturbată doar de vocile grupului vostru. Pe mijlocul bălții este amenajat un foișor acoperit în care puteți lua masa și petrece timp de calitate împreună cu familia și prietenii.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Zona este una absolut minunată. Drumul principal din sat șerpuiește către niște zone naturale abolut suberbe, care pot fi explorate pe jos, cu mașina (4x4 recomandat pentru anumite trasee), cu bicileta sau ATV. Există numeroase cărări, poteci prin pădure și posibilitățile sunt nenumărate.
Proprietarul vă poate pune la dispoziție două ATV-uri, anumite echipamente, însă va trebui să discutați cu el despre acestea, noi nu le-am folosit.
Noi am ales să petrecem majoritatea timpului la cabană și să facem câteva drumeții pe jos, însă un grup s-a aventurat și cu mașina pe anumite trasee (vedeți în poze mai multe detalii).
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
Zona și cabana am ales-o pentru relaxare și pot spune că ne-am încărcat la maxim bateriile după un weekend petrecut aici. Cine a dorit s-a răcorit și s-a relaxat în butoiul cu apă (în care încap 4-6 adulți), alții au ales să se bronzeze în curte, alții au tras cu arcul sau au pescuit.
Per total, am plecat 100% mulțumiți cu dorința de a reveni la locație cât de curând posibil.
Trimis de Ccucu in 12.07.20 21:14:02
- A fost prima sa vizită/vacanță în BRAD [HD]
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Ccucu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 46.29229580 N, 22.75352240 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Excelentă recomandarea
Mutat în rubrica "Cabana Străuț [Bulzeştii de Sus], BRAD [HD]" (nou-creată pe sait)
Am setat coordonatele GPS conform indicațiilor, rezultând următoarea poziționare pe harta interactivă AFA.
Am adnotat, deasemenea, aceste coordonate ca fiind confirmate.
-
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
@Ccucu: Parca m-am relaxat si eu doar citind articolul si vazand pozele, iar mai apoi si filmuletul care este minunat.
Cat despre autogospodarire, cred ca intr-un astfel de loc, totul merge parca si mai bine si fiind si gasca mare, a fost perfect.
A meritat intradevar sa cauti destinatia potrivita pentru voi, ati fost singuri si clar ca v-ati simtit ca in vacanta.
Un loc minunat, felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: mulțumesc! Încercăm să ne adunăm în astfel de locuri măcar o dată pe an pentru că suntem departe unii de alții, iar anul acesta am nimerit mai bine ca oricând, aşa că am considerat că merită împărtăşită experiența.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)