ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.05.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.01.10
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
APR-2011
DURATA: 1 nopți
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 12,13

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Cabana Perla 3* (Cugir) - o bijuterie in inima padurii

Ilustrație video-muzicală
enya - how can i keep from singing
TIPĂREȘTE

Coordonate GPS: Lat: 45.8215141 -- Longit: 23.3893986

Se afla in judetul Alba, langa Sebes, la iesire din orasul Cugir, mergand spre padure, pe strada Raul Mare, la aprox 6 km de oras.

Traseu din Bucuresti: pe autostrada Bucuresti Pitesti--Pitesti (recomand centura) - Ramnicu Valcea-Sibiu-Sebes-Cugir.

Invers: Cluj Napoca-Turda- Alba Iulia-Sebes-Cugir.

Fiind in Ardeal la parinti de sarbatori, si fiindca se apropia incet, incet, ziua plecarii noastre spre Bucuresti, ne-am gandit ca drumul de intoarcere sa il facem din 2 bucati, caci tot auzisem de vreo 2 ani incoace de aceasta cabana, si aveam si motive intemeiate, mai ales ca fusese aici si fratele meu si s-a simtit extraordinar.

Eram acum cu fratele meu, care deja stia drumul, deci in ultima seara, miercuri 27.04 fiind inca acasa la parinti, am sunat la cabana si am rezervat 2 camere pentru noi toti, pentru joi seara. Am avut oarece noroc, caci am aflat ulterior ca toate camerele erau rezervate incepand cu ziua de sambata, caci duminica era 1 mai.

Asadar joi dimineata, 28 aprilie 2011 am pornit la drum cu greu, lasand casa parinteasca in urma. Aveam in plan ca pana la Sebes sa intram si la Salina Turda. Dar nu intotdeauna planurile de acasa se potrivesc cu realitatea. Imi este mie jena ca sunt ardeleanca, de faptul ca nu am reusit sa ajungem la salina, cu regret o spun. Ajunsi in Turda, in centru, am lasat pe dreapta spitalul si am intrat in sensul giratoriu, am luat-o spre stanga si am urmarit indicatorul spre salina, am urcat vreo 3 km si am ajuns intr-un loc viran. Am intors, am coborat iar in centru, am luat-o pe alta varianta, tot indicata, era drum inchis. Am intrebat 3 oameni care ne-au indicat tot prima varianta. Asadar ne-am lasat pagubasi.

Am continuat drumul, ajunsi la iesire din Alba-Iulia, am trecut podul peste Mures si am luat-o imediat in dreapta, la sfatul fratelui, urmarind indicatorul spre Vintu de Jos. Astfel am luat-o pe ipotenuza unui triunghi, scurtand destul de mult din km si economisind timp si motorina. Traseul normal era Alba Iulia-Sebes, de unde la intersectia semaforizata de la intrarea in orasul Sebes se vireaza la dreapta, spre Deva, si nu spre Sibiu.

Drumul a fost f. bun, de o parte si de alta a soselei am intalnit lanuri galbene de rapita care ne-au incantat ochii. La un moment dat din soseaua principala care duce spre Deva se vireaza la stanga si se mai merge 12 km pana la Cugir. Am strabatut orasul de la intrare pana la iesire, caci mergeam spre muntii Surianu, care se zareau departe impunatori in fata noastra. Am luat-o pe strada 21 Decembrie cu sens unic si am ajuns pana in fata la UMC (Uzina Mecanica Cugir), unde se afla un pod, am virat la stanga pe acest pod si am mai mers prin padure aproape 6 km. De o parte si de alta erau mai multe pensiuni, unele mai mult sau mai putin amenajate. Drumul prin padure a fost f. bun, asfaltat. Am ajuns, am recunoscut-o imediat de pe internet, am lasat masinile in fata cabanei, la strada. Imediat cum am coborat din masina m-a izbit aerul acela puternic de padure. Am privit uimita acel loc, cabana, padurea superba din jur, se auzea pana la noi raul care curge in apropiere, pasarile in padure cantau, era un aer rece si curat cu miros de iarba. Superb.

Dupa clipe in care am facut cu totii cunostinta cu gazdele si cu minunatii lor baietei, am purces spre camere. Noi fiind 4 persoane am primit camera 8 aflata la etajul 2, cu vedere spre spatele cabanei si padure, iar fratele meu, fiind 3 persoane, adica 2 adulti si un copil, au primit camera 2, aflata la etajul 1, cu balcon si vedere spre curte, situata chiar deasupra terasei. La parter, la intrare in cabana se afla un salon mare superb, cu mai multe mese, toate ornate frumos cu decoratiuni de Pasti, la fel si geamurile. In dreapta e un semineu, facut din piatra, o canapea mare, fotolii, si un LCD. Aici se pot organiza lejer mese festive pentru nunti, botezuri, revelioane, etc. Masa se poate servi si afara, pe terasa, cum am facut-o noi, caci era tare placut sa respiri aerul acela rece de padure.

Practic cabana este noua, fiind infiintata in anul 2008 si absolut totul este nou: mobila, instalatiile sanitare, geamurile din termopan si usile din lemn masiv de stejar, panourile solare de pe acoperis, totul este ales cu bun gust si eleganta. Am inteles ulterior de la gazde, niste tineri cu varsta sub 40 ani, ca in anul 2007 au vandut apartamentul din Bucuresti si s-au stabilit aici, la cabana, cu cei doi copii ai lor, au lasat in urma traiul de capitala si au ales acest loc fermecat, tinand cont si de faptul ca parintii doamnei locuiesc vis-a vis de acestia, intr-o curte care are iesire la rau si in care se afla un alt loc superb - Pensiunea Perla 2*, care se poate doar inchiria cu totul. Deci ei locuiesc tot acolo, in partea stanga a cabanei, spre padure. Copiii merg zilnic cu masina cu tatal lor in Cugir la scoala, coboara zilnic 6 km, si aprovizionarea se face tot de aici.

Camera: Am urcat incet spre camera de la etajul al doilea, ne-am cazat. Aveam doua paturi mari, de mijloc, unul pentru noi, celalalt pentru copii, un TV mic pe perete cu DVD, o masuta si doua scaune din lemn masiv, dulap, podeaua si dealtfel totul e din lemn. Mi-a atras atentia covorul, caci nu mai vazusem asa ceva: era din fasii subtiri din piele naturala tesute pe dos, de culoare crem, deosebit lucrat, care se asorta dealtfel si cu draperia. Noi nu am avut balcon la camera, dar sunt si camere cu balcon. Am inteles ulterior ca fumatul e interzis in cabana, tinandu-se cont de faptul ca predomina lemnul. Dar sunt locuri special amenajate si afara e loc berechet. Baia este moderna, am avut cabina de dus cu hidromasaj, totul, absolut totul era nou. Am urcat si la etajul al treilea, unde este o mansarda superba, unde poti sa stai tolanit pe o canapea in nestire, sa visezi la frumos si sa te uti la tv. , nu mai spun cum se vede peisajul de aici.

Am coborat incantati in curte, o curte imensa, cu iarba si multe plante, cu lampi solare imprejur care noaptea lumineaza feeric intreaga curte, cu o masuta si scaune facute din buturugi, semanau cu ,,Masa Tacerii '' dar mult mai mici, cu teren de fotbal, tenis de masa si spre padure cu 2 locuri de facut carne la gratar. Deasupra zonei unde se fac gratarele e padurea, cu arbori uriasi, care sunt chiar langa zid, si ca pamantul, padurea sa nu alunece pe cabana, gazdele au facut un zid de sprijin din piatra de 2 m grosime. S-a muncit enorm aici, s-a sapat mult si s-a scobit din padure ca intr-un final, sa rezulte un asa loc frumos. Am inteles de la gazde ca multi straini, mai ales nemti, s-au obisnuit sa vina la ei inainte de Craciun, isi aduc un porc, il taie acolo pe loc, fac carnati si alte preparate, gazdele punandu-le la dispozitie doar vesela si gratarele... dar cu cata placere prepara carnea si cat le place lor acolo... Gazdele ne-au povestit si de revelioane, ce chefuri se fac aici... Mi-am imaginat atunci deodata cat poate fi de frumos aici si iarna... practic nu ai probleme cu drumul, caci e asfaltat, si am inteles ca primaria se ocupa daca e cazul.

Cum sa nu iti placa un asa loc, cand in jur totul e verde, in spatele cabanei este o poiana si sus e un tarc cu multe oi, miroase a iarba, a padure peste tot.

Masa: micul dejun e tip bufet suedez si e 10 ron/pers, pranzul si cina fiecare costa 30 ron dar sunt complete, incluzand si desertul. Aici daca sunt mai multe persoane in grup, se pun platouri pe masa, daca sunt mai putini, se pun portii. Seara am luat masa, care a fost f. bogata, am servit din platouri ceafa la gratar, pui, salata verde, cartofi la cuptor cu ciuperci, carnati, mici, cascaval, telemea, prajituri de casa, bere, un vin rosu care a patruns direct la suflet. Fetele mele s-au imprietenit repede cu copiii de acolo, dar si cu dulaul gazdei, un frumos patruped, (care a lasat si el capitala impreuna cu ei) si cu pisica, tare prietenosi au fost, asa ca in curte era multa veselie. Nu stiu la ce ora ne-am dus spre camere, dar era tarziu in noapte. Poate si frigul ne-a gonit, caci peste noapte nu e prea placut sa stai afara. Am dormit bustean. Spre seara gazda a dat drumul la caldura, caci se racorise destul de mult afara asa ca a fost suficient de cald si caloriferele au fost fierbinti.

A doua zi dimineata, ne-am savurat cafelele afara pe terasa, in mijlocul padurii, in cantecul pasarilor, am luat micul dejun si gazda, f. amabila, ne-a aratat si cealalta pensiune aflata in curtea parintilor, care are jos o camera dotata cu tot ce trebuie, o bucatarie mai micuta, baie, sus la etaj nu am mai urcat dar se pot caza 8 persoane aici. Aceasta se poate doar inchiria cu totul. Curtea si aici este superba, cu balansoar, brazi, si ce mi-a placut cel mai mult e arhitectura acestei pensiuni, mai ales terasa, cu perete din piatra, care se asorteaza si cu zidul care o imprejmuieste, tot din piatra, dar si cu locul de facut gratar. , toate in acelasi model lucrate. Frumos. Din curte se ajunge imediat la rau, peisajul aici e f. frumos. Am facut multe, multe poze. Am urcat apoi in poiana din spatele cabanei unde am sezut in iarba si am simtit mirosul ei, simteam cum mi se incarca bateriile, totul in jur era verde, o liniste deplina, doar pasarile si raul se aud.

Aici la cabana nu ai sa auzi ca urla muzica, de niciun fel, doar sunetul padurii, asta auzi aici. Deocamdata nu este wireles, doritorii pot folosi doar calculatorul gazdei, dar asta deocamdata. Nu stiu cati ar avea nevoie aici de multa tehnica, caci eu personal nu as folosi aici nici macat tv, as sta cat mai mult afara, as face drumetii caci zona e plina de manastiri, e si o cetate dacica undeva la 3 km in dreapta, conform indicatorului zarit din masina.

Am pornit intr-un tarziu spre Bucuresti, am lasat in urma cu regret acest loc fermecat, speram sa mai ajungem macar odata in acest an aici, macar pentru o noapte, sau poate la iarna, macar, cine stie...


[fb]
---
Trimis de adryana in 04.05.11 20:58:44
Validat / Publicat: 04.05.11 22:19:59
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CUGIR [AB]. A mai fost în/la: toate zonele
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4223 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adryana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 lanuri de rapita in trecere prin Vintu de Jos (Alba) in drumul nostru spre Cugir
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 23150 PMA (din 26 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

13 ecouri scrise, până acum

adryanaAUTOR REVIEW
[04.05.11 21:11:23]
»

rog wm sa puna acest rw la locul lui, in cazul in care nu este, caci nu am mai gasit impresii de aici, de asemenea as dori o melodie de la Enya- ,,How can i keep from singing". si filmuletul e frumos... multumiri anticipate.

webmaster
[04.05.11 21:30:08]
»

Trebuia să defineşti tu o rubrică nouă, dacă nu era scris încă nimic despre el. Nu-i nimic, o rezolvăm noi, dar am spus că poate o să mai ai nevoie.

Deci dacă foloseşti caseta de căutare şi afli că locul despre care vrei tu să scrii pe site nu e încă definit, o poţi face singură.

Am adăugat şi piesa muzicală cerută.

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[04.05.11 22:37:19]
»

Fiind o realizare din fonduri SAPARD, trebuie să ne aşteptăm la calitate de nivel european. Dar din pozele postate aici, mie mi se pare că pe lângă paturile alea nu prea se poate umbla în siguranţă - trebuie mereu să fii atent să nu-ţi juleşti picioarele... da' poate greşesc eu, poate pozele nu-s făcute din unghiul cel mai nimerit...

Oricum, am fost şi io în week-end-ul ce tocmai a trecut la o pensiune realizată tot cu fonduri europene - acolo chiar n-am avut ce reproşa! (mă rog, aproape... da' oricum, reproşurile mele, minore de altfel, nu au legătură cu construcţia şi amenajările interioare). (click aici)

Mă bucur să aflu că mai sunt ici-colo români care au reuşit să acceseze aceste fonduri, în ciuda numeroaselor piedici care li s-au pus la tot pasul şi - iată! au reuşit să relizeze ceva mai mult decât util.

Felicitări şi mulţumiri pentru că ne-ai spus despre acest loc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Admin
[05.05.11 06:47:42]
»

Mutat la rubrica "Cabana Perla [Cugir]" (nou creata)

Michaell
[05.05.11 11:02:09]
»

@ adryana

ajutama te rog! [la] poza 11 spui:

... se observa lampile solare de jur-imprejur.

la ce te referi, respectiv ce vrei sa ne spui cu faptul ca proprietarul a pus pe fiecare stilp a gardului cite un spot solar... ? ceva iesit din comun... sau sunt eu prea greu de cap... -

adryanaAUTOR REVIEW
[05.05.11 11:33:16]
»

@Michaell, vroiam sa iti raspund pe privat dar nu ai activata optiunea, lampi solare sunt de cumparat si se pot pune in gradina unde vrei, asa are si mama in gradina dar si altii, deci nu prea inteleg intrebarea.

mirmicu
[05.05.11 12:15:33]
»

Si baia pare foarte stramta nu doar camera dar poate nu ne dam noi seama din poze. Oricum se vede ca totul este nou si foarte curat.

dorgo
[05.05.11 12:39:31]
»

@adryana, sa stii ca tinerii proprietari care au parasit o capitala aglomerata si destul de poluata, au gasit o perla veritabila acolo langa Cugir si, avand un job permanent, isi vor adauga cativa ani buni de viata sanatoasa la batranete... ideea nu e rea deloc, mai ales ca pe ei nimeni nu-i va "scoate" la pensie...

Michaell
[05.05.11 12:39:32]
»

da, stiu ca se pot cumpara peste tot... pai chiar acesta este punctul... deci nu este nimic iesit din comun daca cineva - in cazul acesta proprietarul pensiunii - isi ornamenteaza gardul in asemenea mod, dinpotriva... eu unul nu mi-as pune asaceva pe gard, sau pitici in gradina... dar asta- i altceva... cu-i ii place, s-o faca... ?? !!

ma rog, pote te-am inteles eu gresit... uitä!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adryanaAUTOR REVIEW
[05.05.11 14:10:04]
»

asa este, camerele si baile nu sunt atat de mari, dar ofera strict comfortul necesar, eu personal as intra in camera doar pentru odihna, dupa ce m-am plimbat si am stat afara toata ziua, si as uita pentru o vreme de tv, internet, telefon si altele. Dar acest lucru de la o zi la alta devine tot mai greu de realizat. Pacat. Natura ne asteapta.

@Michaell, mie imi plac lampile solare si piticii de gradina, dar fiecare cu gusturile lui.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adryanaAUTOR REVIEW
[06.05.11 08:10:09]
»

va multumesc tuturor celor care macar ati citit acest rw si mai ales multumesc celor care l-au si votat. Si pentru cei care nu au ajuns inca in Ardeal, Maramures, le recomand sa o faca, nu vor regreta.

cosminp
[09.05.11 12:58:51]
»

mi se pare mie sau camera este foarte mica?

pe latime pare sa fie cu cativa cm mai mare decat patul.

exista si camre mai mari in care sa incapa pat suplimentar?

pensiunea nu are site?

adryanaAUTOR REVIEW
[09.05.11 17:02:51]
»

@cosminp, camera noastra a fost suficient de mare pt. 4 persoane, dar am aflat ulterior ca sunt si camere mai mari, pentru noi a fost ok, sa stii. Nu am putut sa intru si in alte camere sa ma conving, decat la mansarda.

Sa stii ca dupa ce am stat multa vreme afara, ne-am trantit in paturi si am dormit bustean, nu m-a interesat alte aspecte marunte. Am vazut ca gasesti pe internet mai multe informatii legate de aceasta cabana.

Depinde de fiecare cum isi gaseste o locatie pentru vacanta, eu nu sunt asa pretentioasa, camera si baia chiar sa nu fi fost asa dotata, ma interesa mai putin, am ales locul pentru zona, care este cu adevarat superba.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adryana, cosminp, dorgo, Michaell, mirmicu
Alte impresii din această RUBRICĂCabana Perla:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.067844152450562 sec
    ecranul dvs: 1 x 1