ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.09.2014
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- M ---
    GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: Bucuresti
    ÎNSCRIS: 21.09.08
    STATUS: PREMIUM
    DATE SEJUR
    AUG-2014
    DURATA: 7 nopți
    cuplu fara copii
    2 ADULȚI

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    CAZARE [camere etc]:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
    PLAJA şi MAREA:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 9 MIN

    Vila Muzelor din Skala Potamia

    TIPĂREȘTE

    Pentru ca minunata apa a Marii Egee este de neegalat, eu sunt fericita ca locuiesc la numai sase sute de Km de ea si ca imi poate darui o vacanta de 8 zile pe an. Imi pare ca fac cat toate zilele unui an intreg de munca. Sa fentezi gravitatia innotand intr-o apa care se confunda cu cerul, este deja jumatate de zbor. Si daca intalnesti si oameni deosebit de atenti si primitori, care te servesc impecabil zambind ca tu sa te simti bine in vacanta, atunci chiar ca ai impresia ca ai zburat intr-un un vis frumos.

    Este ceea ce am gasit in aceasta vara in Thassos la Vila Mousses Asmaton din Skala Potamia. Am sa incerc sa scriu foarte pe scurt numai lucrurile esentiale, adica numai ceea ce intereseaza pe orice turist si am sa las imaginile atasate sa vorbeasca mai pe larg, pt cine doreste detalii.

    Traseu. Am plecat la ora 4.30 din Bucuresti si la ora 13.15 eram pe feribotul care parasea malul din Keramoti catre Thassos (Limenas). Traseul urmat cu harta Bulgariei in mana si cu GPS-ul setat cu toate aceste localitati intermediare a fost: Giurgiu, Ruse, Veliko Tarnovo, Gurkovo, Tulovo, Stara Zagora, Dimitrovgrad, Haskovo, Kardzali, Makaza, Komotini, Chrisopouli, Keramoti, Thassos. Sunt intr-adevar vreo 3 capcane pe drum, create de indicatoare, dar daca respecti traseul stabilit pe harta si–ti verifici pozitia reala in teren pe GPS, n-ai cum sa dai gres. Este cel mai scurt, usor si rapid traseu.

    Vila Mousses (Vila muzelor) in care ne-am cazat este noua, foarte curata, are 5 apartamente cu nume de muza, aranjate cu foarte mult bun gust si neasteptat de spatioase. Este situata in centrul golfului la 10 min de plaja (cca 200m). In apropiere sunt magazine cu tot ce-ti trebuie, iar la 5-600 m spre sud, incep tavernele, insirate una langa alta pana in port, cel mai sudic punct al golfului. Acolo predomina o agitatie continua, specific balcanica, pe cand la noi era o liniste de inceput de lume si dupa o zi de zbenguiala, dormeai dus ca in sanul lui Avram.

    Plaja este absolut minunata. Mergeam 200m pana la mare si apoi 50m spre nord pentru ca de acolo incepe una dintre cele mai frumoase plaje din Thassos- cea de la Chrissis Amoudia, lunga de 2 km. Nisip fin, intrare lina, sezlond gratuit pt o consumatie de 3 euro sau 2,5 fara consumatie.

    Distractie. Clipe magnifice ne-a oferit o croaziera luata de la o agentie romaneasca care isi face reclama la intrarea in hotelul Ntinas. Pacat ca nu pot da numele agentiei deoarece este de folos pentru navigatorii acestui site sa stie de unde sa cumpere, avand in vedere ca aceiasi croaziera costa mai mult la alte agentii. Am avut surpriza sa aflam de la ceilalti calatori de pe vapor, ca au platit 38 euro, in timp ce noi am platit 30. Fata care a venit la noi cu biletele, Nicoleta, este romanca si nu numai ca ne-a lamurit in ce consta croaziera, dar ne-a mai spus si o sumedenie de lucruri utile despre insula. Dar pot sa va spun ca ii gasiti nr de tel afisat la intrarea in hotel Ntinas.

    Croaziera a constat intr-o plimbare de-a lungul coastei estice pana aproape de Paradise Beach, cu 5 opriri pentru innotat sau pescuit in golfuri de vis si pranzul oferit pe vapor. Capitanul a acostat inclusiv in golful Marble Beach, la cativa zeci de metrii de faimoasa plaja, lasandu-ne sa innotam bucurosi ca un banc de broaste testoase scapate din oua, catre plaja sclipitoare acoperita cu perlute de marmura. A fost un vis frumos pe care as vrea sa-l mai traiesc cel putin inca odata in viata. Planuiam sa o vedem de cand am venit, dar nu ne lasa inima sa rupem masina pe drumul plin de praf, gropi si camioane care transporta blocuri enorme de marmura in ritm de melc. Capitanul nostru, ne-a indeplinit dorinta, mai ceva ca zanul cu bagheta, in timp ce el a facut niste frigarui la gratar, de ne-am lins pe degete dupa masa servita la bord. Si mentionez aceasta escala in mod deosebit, deoarece erau turisti in statiune care povesteau ca pe ei doar i-au plimbat pe langa Marble Beach in croaziere, ceea ce este o mare pierdere. De la Marble Beach nu am poze decat la plecare, caci nu a mai ramas nimeni pe vas sa le faca. Era mult prea minunat sa te arunci in mare si sa innoti fericit catre o plaja alba stralucind in mii de raze rasfrante in minunatele pietricele cat bobul de mazare, slefuite de valuri. Ne afundam mainile in ele, le ridicam ude din spuma valurilor, le rasfiram printe degete si sclipeu in soare ca stelele cand le lasam sa cada. Parca erai acoperit cu margaritare.

    O alta zi minutata a fost turul insulei, care are un perimetru de 100 km. Am vazut plaja de la Aliki. Frumoasa, dar mica si foarte aglomeata. Dar mult mai frumos este situl arheologic de vis a vis de plaja... Intrati si descoperiti-l, merita din plin.

    Apoi mers mai departe la Manastirea Sf. Arhanghel Mihail unde este pastrat un fragment din cuiul de pe crucea Mantuitorului. Este foarte frumoasa. Nu plecati fara sa cumparati o cutie de tamaie. Este tamaie adevarata, care umple casa cu un miros extraordinar de frumos si de delicat. La toti cei carora le-am daruit-o mi-au spus acelasi lucru. Si costa mai putin decat un magnet, care nu-l pune nimeni pe frigider niciodata si nici nu stie ce sa faca cu el din respect pt tine.

    Mergand in continuare spre sud am dat de indicatorul catre Giola (se pronunta Yola) si bucurosi nevoie mare, am lasat masina dupa o portiune de drum mai acatarii si am luat-o pe jos. De meritat, a meritat dar am urcat si coborat vreo 3 km pe un drum prafuit si abrupt, de ne-a iesit sufletul. N-aveam nici apa la noi iar in pustietatea aia arida, n-am intalnit decat turisti si capre. Abia aproape de grota am gasit un mini bar. Multi turisti au urcat cu masina pana aproape de grota, insa drumul este destul de rau (dar nu impracticabil). Depinde cat tine fiecare la masina lui.

    Am trecut apoi prin Potos si Limenaria unde am si oprit si nu prea mi-a placut. Plaja cu pietre, baie cu papuci, arici in apa, vegetatie arida… nu se compara cu nordul insulei.

    Am admirat toata coasta de est a insulei, de unde se vede muntele Athos, iar in Prinos am facut dreapta cam 10km catre Kazaviti pe un drum foarte bun. Kazaviti este un sat conservat interesant de vizitat si tot acolo se poate servi masa la vreo doua restaurante renumite ca se mananca foarte bine.

    Ajunsi in punctul cel mai nordic al insulei, mi-a placut foarte mult plaja de la Pachis unde am inteles ca poti admira un asfintit de vis, daca dispui de timpul necesar.

    Sus in sat in Skala Panaghia, la 2 km de statiunea noastra, este o taverna renumita, Elena unde merita sa mergi si o fabrica de ulei de vizitat si de unde poti cumpara masline, ulei si produse cosmetice. Noi n-am ajuns, desi ne doream sa le vedem.

    Masa. In statiune se manaca foarte bine dar o masa de doua persoane te duce la 20-30 euro. Noi am cumparat biletele de la o cunoscuta agentie de voiaj din Bucuresti care ne-a pus intr-o situatie foarte urata in legatura cu masa. Si precizez ca nu are nici o legatura cu cazarea, care a fost impecabila.

    Este a doua oara cand aceasta mare agentie imi vine pielea ursului din padure iar clientii acestui site ar trebui sa stie despre cine vorbesc, deoarece in tara asta, daca nu te feresti singur, nu te apara nimeni impotriva incompetentilor. Nu poti face nici macar o simpla reclamatie deoarece au avut grija sa stipuleze abuziv in contract ca orice reclamatie se poate face in termen de 5 zile de la sosirea in tara. Ceea ce este statistic vorbind, improbabil sa poti s-o faci. Un concediu de 2 saptamani obtinut cu greu in vara, il folosesti la maxim si esti plecat inca vreo cateva zile pe unde mai poti. Adica peste 5 zile cand te intorci, nu mai ai dreptul sa vorbesti. Oare cine le da dreptul sa impuna un asemea termen?! Toate contractele in tara asta sunt din ce in ce mai abuzive si nu vede nimeni. Pt ce-om fi platind avocatul poporului?! Voi stiti?

    Dar sa va pun in garda ca sa nu patiti la fel vreodata. Noi de regula in vacante cumparam numai cazare cu mic dejun. Niciodata masa. Insa domnisoara de la minunata agentie, atat ne-a imbiat cu demipensiune la o taverna din statiune- Krambusa pe numele ei- incat am cumparat biletul cu demipensiune Si daca pt vila am insistat sa sune doi turisti care se intorsesera din voiaj, ca sa-mi confirme cazarea ca fiind ok, pt masa n-am avut cum sa verific, asa ca am mers pe mana ei. Astfel am ajuns in prima seara la taverna Krambusa si am avut surpriza sa ni se spuna ca putem comanda doar un antreu si ca pe ei nu-i intereseaza ca noi am cumparat de la agentie demipensiune, scris negru pe alb pe factura si pe voucher. Ca lor li s-a virat 7 euro pe zi si de atat trebuie sa consumam din meniul standard si daca nu ne convine, sa plecam. Purtarea ospatarilor a fost sub orice critica. Pur si simplu ne presau sa eliberam masa. Taverna era printre cele mai scumpe iar de 7 euro puteam comanda din meniul afisat, un antreu sau un ice-cofee, de exemplu.

    Am facut scandal din maini, (ca nu stiu sa injur in engleza) si daca au vazut ca nu plecam, cam dupa o ora, au chemat in final un romanas tinerel, pe numele lui Eugen, in calitate de reprezentant al agentiilor romanesti in zona. Sotii nostrii s-au mirat ca ne asculta cineva in final, caci ei erau resemnati si ar fi plecat demult, de sila. Dar eu am refuzat sa ma las prostita de niste taranoi care abia au ridicat capul in domeniul turismului civilizat, de cand i-au scos romanii din foame si in final tipul a mediat oarecum conflictul. Am primit astfel mic dejun dimineata, iar seara un fel principal de persoana cu cate o salata la 2 pers. Penibil sa-si manance de sub unghii pt doua salate in plus. Deci, in nici un caz demipensiune adevarata, dar oricum, portiile erau destul de mari si noi nu aveam nevoie de mai mult. Dar daca nu aveam putin curaj, ne trezeam si fara bani si fara masa 7 zile, caci erau foarte agresivi. Asta ne-a umbrit bucuria vacantei in prima zi, iar serviciul agentiei de turism bucurestene a fost pentru a doua oara execrabil.

    Tot aceasta agentie mi-a vandut cu ceva ani in urma un bilet in cea mai oribila statiune din Halkidiki, daca se poate numi statiune, un sat amarat cu un hotel, Possidi Paradise. Sa nu va duceti niciodata acolo. Nici plaja nu exista macar. Mai bine va duceti la garla la bunica. Iar salariatul agentiei ne-a facut o reclama de vis. Nu solicita niciodata feed-back-uri de la turistii care se intorc din voiaj. Nu-i intereseaza reclamatiile. Vand orice. Pe 30 arginti. Probabil li se trage de la nume. Ca tot pe 30 arginti il vand de 2000 de ani incoace, toti banditii din lumea asta.

    Asa ca aveti grija cand cumparati demipensiune de la agentiile cu staif, sa nu va treziti cu o cafea de 7 euro pe zi la o taverna scumpa, in loc de mic dejun si cina.


    [fb]
    ---
    Trimis de turist_calatorescu* in 17.09.14 22:19:13
    Validat / Publicat: 18.09.14 00:33:50
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Halkidiki, Platamonas, Corfu
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 5982 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (turist_calatorescu*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Vila Mouses Asmaton Skala Potamia apartamentul Kaliope
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15500 PMA (din 15 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest review

    8 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [17.09.14 22:46:42]
    »

    @aurora_popescu, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".

    S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).

    În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).

    turist_calatorescu*AUTOR REVIEW
    [17.09.14 23:39:08]
    »

    @webmasterX: multumesc pentru recomandare dar as dori, daca se poate, ca review-ul sa ramana asa intreg. Argumentele le-am mai adus odata la penultimul review postat. O seara placuta si mult spor.

    webmasterX
    [18.09.14 00:32:47]
    »

    Mutat în rubrica "Asmaton Muses Family Apartments [Skala Potamia], THASSOS" (nou-creată pe sait)

    webmaster
    [18.09.14 00:40:47]
    »

    @aurora_popescu:

    as dori, daca se poate, ca review-ul sa ramana asa intreg. Argumentele le-am mai adus odata la penultimul review postat.

    Reiterez şi eu, o întrebare: informaţiile despre insula Thassos (adică aprox 95% din review, lol) - câţi dintre cei care se interesează despre această destinaţie le vor regăsi ulterior aici, la această variantă de cazare -- una cu totul "rară", vede-se, printre cititorii AFA, din moment ce rubrica a necesitat să fie "nou-creată"?

    Să-ţi spun eu, estimările mele? = probabil 1 din 20.000.

    Deci în total vreo 2.

    În fine - ca de obicei & ca în cazul ORICUI altcuiva - , alegerea îți aparţine și îţi este respectată.

    flaviana77
    [18.09.14 10:55:16]
    »

    am si eu o intrebare, cand ai ales aceasta locatie, ai ales si apartamentul unde vei sta sau pur si simplu la fata locului ati fost repartizati in apartam care era disponibil?

    am urmarit locatia si chiar mi-a placut ideea vilei mai deosebita decat altele.

    turist_calatorescu*AUTOR REVIEW
    [22.09.14 20:22:10]
    »

    @flaviana77: Nu l-am ales dinainte. Habar n-aveam cum arata vreunul din ele. Dar pt ca am ajuns la ora doua, adica printre primii, am avut posibilitatea sa alegem. Dar pot sa-ti spun ca 4 pe care le-am vazut eu, sunt ok. Unul era in schimb foarte intunecos, fiind spre est si putin cam la demisol. In acela nu mi-ar fi placut sa stau. Data viitoare insa, eu nu voi mai lua bilet prin agentie, ci voi rezerva direct la telefon si voi specifica si apartamentul dorit. Pe patroana o cheama Vicki si este o femeie foarte delicata si amabila iar pe sotul ei il cheama Petros, nu vorbeste prea mult pt ca nu stie deloc engleza si are un magazin de obiecte hand-made in centru. Probabil gustul pt arta si frumos pe care l-am remarcat in vila, de aici vine.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Monnic
    [30.11.14 00:25:54]
    »

    Buna seara,

    Puteti sugera denumirea acelei agentii? Eu ma gandesc sa cumpar o oferta de la o agenție de turism, de exemplu si nu sunt hotarata. Multumesc.

    ---

    Notă webmaster: informațiile despre agențiile de turism se pot transmite doar prin intermediul mesajelor private.

    cipriotis
    [02.10.16 09:24:28]
    »

    @turist_calatorescu:

    Foarte bun articolul. Regret ca nu am reusit sa ajungem si noi in satul Kazaviti. Din poza pare ca ar fi meritat. In schimb Theologus mi s-a parut senzational, cat despre mancare, a fost incredibila, doar in Maroc am mai mancat miel asa de bun.

    Cipriotis

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    cipriotis, flaviana77, Monnic, turist_calatorescu*
    Alte impresii din această RUBRICĂAsmaton Muses Family Apartments:
    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.048243999481201 sec
    ecranul dvs: 1 x 1